Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Νέες συγχωνεύσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις

1.Κλείνουν στρατιωτικές λέσχες και υπηρεσίες για τον περιορισμό των εξόδων
2. Ήδη από τα 57 στρατολογικά γραφεία που λειτουργούσαν πριν από έναν περίπου χρόνο έχουν παραμείνει σε λειτουργία 18, ενώ οι 6 διοικήσεις στρατολογίας έχουν γίνει 4 πλέον
3.Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επιχειρεί την εξοικονόμηση των μηνιαίων μισθωμάτων και την αξιοποίηση του προσωπικού σε άλλες θέσεις
Στην κατάργηση στρατιωτικών λεσχών, στρατολογικών υπηρεσιών και διοικήσεων σε όλη τη χώρα προσανατολίζεται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να... περιορίσει περαιτέρω τα λειτουργικά έξοδα των Ενόπλων Δυνάμεων και ταυτόχρονα να εξοικονομήσει επιπλέον πόρους, στο πλαίσιο και των δεσμεύσεων για περικοπές στον Προϋπολογισμό του που έχει αναλάβει έναντι της Τρόικας.... 
Ήδη, προς αυτήν την κατεύθυνση έχουν κλείσει 4 λέσχες της Πολεμικής Αεροπορίας και συγκεκριμένα.....

στη Λευκάδα, την Κω, την Κάρπαθο και τον Βόλο, καθώς, όπως αξιολογήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι ανάγκες του προσωπικού της μπορούν να καλυφθούν από τις λέσχες άλλων κλάδων.

Στις προθέσεις του ΥΠΕΘΑ είναι, μέσα στο επόμενο χρονι­κό διάστημα και το αργότερο έως το τέλος του έτους, να κλείσουν κι άλλες στρατιωτικές λέσχες, σε μια προσπάθεια αφενός να εξοικονομηθούν τα μηνιαία μισθώματα και αφετέρου να αποδεσμευθεί προσωπικό το οποίο θα αξιοποιηθεί για να καλύψει άλλες θέσεις.

Καταργήσεις

«Δεν είναι δυνατόν να λειτουργούν σε γειτονικά τετράγωνα 2 στρατιωτικές λέσχες, όταν το προσωπικό μπορεί να εξυπηρετηθεί από την ύπαρξη μίας. Με την κατάργηση της δεύτερης εξοικονομούνται χρήματα και ανθρώπινο δυναμικό», αναφέρουν χαρακτηριστικά κύκλοι του ΥΠΕΘΑ.

Κάτι ανάλογο αναμένεται να ισχύσει, όμως, και με τις στρατολογικές υπηρεσίες, η πλειονότητα των οποίων, άλλωστε, είτε έχει καταργηθεί είτε έχει συγχωνευθεί.

Ήδη, από τα 57 στρατολογικά γραφεία που λειτουργούσαν πριν από έναν περίπου χρόνο έχουν παραμείνει σε λειτουργία 18, ενώ αντίστοιχα οι 6 διοικήσεις στρατολογίας έχουν γίνει 4 πλέον.

Προκειμένου, μάλιστα, να εξοικονομηθούν ακόμη περισσότεροι πόροι, το σύνολο των παραπάνω υπηρεσιών έχει μεταφερθεί σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, με εξαίρεση τη Στρατολογική Υπηρεσία Δυτικής Ελλάδος στην Πάτρα, η μεταφορά της οποίας, επίσης σε ιδιόκτητα κτίρια εντός του ΚΕΚ, πρόκειται να ολοκληρωθεί έως το τέλος Νοεμβρίου.

Ενοίκια

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξετάζει τρόπους προκειμένου να μειωθεί το κόστος που καταβάλλει το Πολεμικό Ναυτικό για τη διαμονή του προσωπικού των σκαφών του στα νησιά του Αιγαίου.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, μελετώνται τόσο η αξιοποίηση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων που διαθέτουν οι Ε.Δ. στα νησιά όσο και η επαναδιαπραγμάτευση του τιμήματος που καταβάλλει για ενοίκια το Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, στο σύνολο του ξεπερνά το 350.000 ευρώ.

(Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ 23/10/2012 – ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨