Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Επιστολή - καταγγελία απέστειλαν οι Ε.Μ.Θ.Στρατού-Ναυτικού-Αεροπορίας στον κ.ΥΠΕΘΑ & στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μέσω δικηγόρου.

  Αρχισμηνίας ΜΕΕ-ΕΜΘ-ΕΠΟΠ
Στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του aeroporiapostratos λάβαμε επιστολή αναγνώστη μας  με θέμα:

ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ??? 
ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ???

ΚΑΤΑΓΓΕΛΊΑ ΠΕΡΙ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΥΠΕΒΑΛΕ ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ Ο ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ  
(Γ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ  ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ )  ΓΙΑ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΡΧΩΝ ΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΠΕΡΙ ΟΜΟΙΩΝ ΣΥΝΑΦΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΣΕ ΕΝΣΤΟΛΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Διαβάστε εδώ την:
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ
την:
ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

& την επιστολή πρός τον ΥΠΕΘΑ κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο


Αθήνα 24/9/2012
ΠΡΟΣ:
κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο
Υπουργό Εθνικής Άμυνας

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Γεωργίου Εμμανουηλίδη,
Δικηγόρου Αθηνών
Στουρνάρη 32 10433,
Νομικού Παραστάτου των Εθελοντών Μακράς Θητείας



Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Εκκρεμούσης δέσμευσής σας να φέρετε άμεσα στη Βουλή το θέμα της βαθμολογικής εξέλιξης των Εθελοντών Μακράς Θητείας, το οποίο.......ως γνωστόν ουδεμία οικονομική επιβάρυνση δημιουργεί, αλλά μόνο ηθική αναβάθμιση προσδίδει στην μεγάλη αυτή κατηγορία υπαξ/κων, θέτω υπόψη Σας τα ακόλουθα στοιχεία που αιτιολογούν το νόμιμο και δίκαιο αίτημά τους για την αναβάθμιση του θεσμού και συγκεκριμένα.
Σύμφωνα με την αρχή της ισότητας, που καθιερώνει το άρθρο 4 παρ. 1 του Συντάγματος, τόσο ο κοινός νομοθέτης, όσο και η Διοίκηση, όταν ασκεί την κανονιστική της αρμοδιότητα, δύνανται να ρυθμίζουν κατά ενιαίο ή διαφορετικό τρόπο τις ποικίλες προσωπικές ή πραγματικές καταστάσεις ή σχέσεις, λαμβανομένων υπόψη των συναφών με αυτές κοινωνικών, οικονομικών, επαγγελματικών ή άλλων συνθηκών. Οφείλουν όμως να προβαίνουν στη σχετική ρύθμιση, επί τη βάσει γενικών και αντικειμενικών κριτηρίων, τα οποία αποκλείουν τόσο την έκδηλη άνιση μεταχείριση, είτε με τη μορφή χαριστικού μέτρου ή προνομίου μη συνδεομένου με αξιολογικά κριτήρια είτε με τη μορφή επιβολής αδικαιολόγητης επιβάρυνσης, όσο και την αυθαίρετη εξομοίωση διαφορετικών καταστάσεων ή την ενιαία μεταχείριση καταστάσεων που τελούν υπό διαφορετικές συνθήκες ή αντιθέτως τη διαφορετική μεταχείριση των αυτών ή παρομοίων καταστάσεων.
Με την αριθμ. G 273/97/26-10-99 απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου οι διοικήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, πρέπει να τηρούν κατά κανόνα την αρχή της ίσης μεταχείρισης.
Η αρχή της ίσης μεταχείρισης ανεξαρτήτως φύλου έχει παγιωθεί σε ένα σημαντικό σύνολο κειμένων κοινοτικού δικαίου, ειδικότερα δε στην οδηγία 76/2007/207/ΕΟΚ του Συμβουλίου της 9ης Φεβρουαρίου 1976 περί της εφαρμογής της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών όσον αφορά την πρόσβαση σε απασχόληση, την επαγγελματική εκπαίδευση και προώθηση και την εργασία.
Η ισότητα ενώπιον του Νόμου και η προστασία όλων των ατόμων από διακρίσεις αποτελεί και οικουμενικό δικαίωμα, αναγνωρισθέν από την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τα σύμφωνα των Ηνωμένων Εθνών για τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα και για τα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά δικαιώματα και από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών, συμβαλλόμενα μέρη των οποίων είναι όλα τα κράτη μέλη. Η Σύμβαση επίσης της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας αριθμ. 111 απαγορεύει τις διακρίσεις στον τομέα της απασχόλησης και της εργασίας .
Το Διεθνές Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων με απόφασή του που εκδόθηκε στις 24/12/2000 επιβάλλει την εφαρμογή και από την Ελλάδα των οδηγιών 86/378/ΕΟΚ και 96/97/ΕΚ, που προβλέπουν την υποχρέωση των κρατών μελών για ίση μεταχείριση ανδρών και γυναικών στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των επαγγελματικών συστημάτων, σχετικές δε τυγχάνουν οι υποθέσεις C.254/97/8-7-99 (οι κανόνες της ίσης μεταχείρισης απαγορεύουν κάθε μορφή εμφανούς και συγκαλυμμένης διάκρισης) και C 438/2000 ΔΕΚ (αρχή της απαγόρευσης των διακρίσεων και η αρχή της ίσης μεταχείρισης έχει άμεση εφαρμογή).
Η αρχή της ίσης μεταχείρισης επιτάσσει να μην επιφυλάσσεται σε όμοιες καταστάσεις διαφορετική μεταχείριση, ούτε σε διαφορετικές καταστάσεις όμοια μεταχείριση, εκτός αν η διαφοροποίηση δικαιολογείται για αντικειμενικούς λόγους (ΔΕΚ C-434/02, σκ 68, ΔΕΚC-304/01, σκ. 31).
Οι κανόνες της ίσης μεταχείρισης απαγορεύουν κάθε μορφή εμφανούς και συγκεκαλυμμένης διάκρισης (Υπόθεση C-394/1966 ΔΕΚ).
Στην περίπτωσή των Εθελοντών Μακράς Θητείας, θεωρώ ότι παραβιάζεται το Σύνταγμα και το Κοινοτικό Δίκαιο, λαμβανομένων υπόψη των κατωτέρω νομίμων:
- Ότι οι Εθελόντριες των τριών Σωμάτων που εντάχθηκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις με το Νόμο 705/77 προβλέπετο εξέλιξή τους μέχρι το βαθμό του Αρχιλοχίου.
- Οι ΕΜΘ με το ΠΔ 21/91 και το Νόμο 1848/89 προβλέπετο εξέλιξή τους μέχρι το βαθμό του Ανθστή.
- Οι Εθελόντριες με την παρ. 5 άρθρου 13 του Νόμου 1848/89 εντάχθηκαν μαζί με τους ΕΜΘ, ώστε να προάγονται στον καταληκτικό βαθμό του ανθστή. Επακολούθησε μονιμοποίησή τους και με το Νόμο 3257/2004 δυνατότητα εξέλιξής τους μέχρι το βαθμό του Συνταγματάρχη, ήδη δε με το Νόμο 2838/2010 σε Ταγματάρχη.
- Οι ΕΜΘ μονιμοποιήθηκαν με το ΠΔ 220/5-4-2011 και ουδεμία προαγωγική εξέλιξή τους προβλέπεται .
Λαμβανομένου περαιτέρω υπόψη , ότι με τις συναδέλφους τους Εθελόντριες εργάσθηκαν και εργάζονται κάτω από τις ίδιες πραγματικές και νομικές συνθήκες, ότι εντάχθηκαν στο στράτευμα με τα ίδια τυπικά προσόντα και ότι οι υπό τις διαταγές τους εθελόντριες τους έθεσαν ήδη υπό τας διαταγάς των,ανατραπείσης της Ιεραρχίας βαθμών και καθηκόντων και της αντίστοιχης δεοντολογίας, συνακόλουθα επιβάλλεται ο κατ’ άρθρο 120 παρ.2 του Συντάγματος σεβασμός προς το Σύνταγμα και τους συνάδοντες προς αυτό νόμους , με νομοθετική ρύθμιση δυνατότητας προαγωγικής εξέλιξης των Εθελοντών Μακράς Θητείας , όμοιας με την προβλεπόμενη για τις εθελόντριες συναδέλφους τους.

Ο Νομικός Παραστάτης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨