Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση της ΑΚiΣ για το ΜΤΣ - 06/10/2012


 (Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών)

Ύποπτες, Αποπροσανατολιστικές και Απαράδεκτες Ανακοινώσεις του ΜΤΣ για το Μέρισμα του Γ΄Τριμήνου 2012

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

     Το ΜΤΣ εξέδωσε προχθές την παρακάτω ύποπτη, αποπροσανατολιστική και απαράδεκτη ανακοίνωση, σχετικά με την καταβολή του μερίσματος Γ΄ Τριμήνου 2012:.........
«1. Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού ανακοινώνει στους μερισματούχους του, τα παρακάτω:
α. Με το υπ’ αριθ. 14/2/21-9-2012 Πρακτικό του ΔΣ/ΜΤΣ αποφασίστηκε ο καθορισμός της τιμής του μεριδίου για το έτος 2012.
β. Κατόπιν τούτου το Ταμείο, εν αναμονή έκδοσης της σχετικής εγκριτικής Απόφασης του κ. ΥΦΕΘΑ, δεν θα προβεί στην προγραμματισμένη για την 5η Οκτωβρίου τρέχοντος έτους πληρωμή μερίσματος Γ’ Τριμήνου.
2. Για οποιαδήποτε περαιτέρω εξέλιξη του θέματος θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση».
     Χθες, με δεύτερη ανακοίνωσή του, ανασκεύασε την προηγούμενη λέγοντας:
«Σε συνέχεια της από 4/10/2012 ανακοίνωσής μας, σας ενημερώνουμε ότι η καταβολή του μερίσματος Γ’ Τριμήνου 2012, θα πραγματοποιηθεί εντός του προσεχούς 15μέρου.
Για το ύψος του μερίσματος θα ληφθούν υπόψη, η απόφαση για μείωση της τιμής του μεριδίου που έλαβε το ΔΣ/ΜΤΣ με το υπ’ αριθμ. 14/2/21-9-2012 Πρακτικό, καθώς και τα υφιστάμενα οικονομικά δεδομένα του Ταμείου.
Κύρια επιδίωξη την παρούσα περίοδο, είναι παράλληλα με την καταβολή του ως άνω μειωμένου μερίσματος, η εξυπηρέτηση καταβολής υποχρεώσεων για το ΒΟΕΑ και η αποπληρωμή μέρους της οφειλής στον ΕΚΟΕΜΣ»
     Μετά από αυτά θέτουμε δημοσίως και προς κάθε κατεύθυνση τα παρακάτω ερωτήματα:
α. Τελικά το ύψος του μερίσματος για κάθε έτος και στην προκειμένη περίπτωση για το 2012, αποφασίζεται τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους ή ξεκαθαρίζεται με βάση τα έσοδα-έξοδα από το προηγούμενο έτος; Και τα χρήματα που δόθηκαν τα προηγούμενα τρίμηνα δόθηκαν από εκείνα που δεν υπήρχαν έτσι απλώς για να κλείσουν τα στόματα; Μήπως θυμάται το ΔΣ/ΜΤΣ την ανακοίνωση που εξέδωσε στις 9/12/2011, κάνοντας μάλιστα «επιλεκτική» χρήση του ΑΝ 559/37, όπου ανέφερε ότι τα επόμενα μερίσματα θα δίνονται «δεδουλευμένα» και μάλιστα προσδιόριζε και τις ημερομηνίες χορήγησης αρχής γενομένης από 5 Απρ 2012; Μήπως τελικά η ανακοίνωση είχε εκδοθεί τότε προς κέρδος χρόνου και εξαπάτηση του εκλογέων αποστράτων, εν όψει των εθνικών εκλογών Μαΐου και Ιουνίου 2012;
β. Ακόμη στ’ αυτιά μας ηχούν οι πανηγυρισμοί από την πολυδιαφημισμένη «ρύθμιση του χρέους του ΜΤΣ προς το Υπουργείο Οικονομικών», που θα αποτελούσε τη βάση εξυγίανσής του, αλλά και της βιωσιμότητάς του. Άραγε τότε ειπώθηκε η αλήθεια ή τώρα επιβεβαιώνεται το ψέμα;
γ. Γιατί στις δυο σχετικές ανακοινώσεις δεν αναφέρεται η εισήγηση του ΔΣ/ΜΤΣ προς τον ΥΦΕΘΑ και τι μεσολάβησε μεταξύ της πρώτης και δεύτερης ανακοίνωσης του ΜΤΣ, ώστε να αλλάξει ριζικά το περιεχόμενο; Μήπως προσπαθούν να μας κάνουν να μαντέψουμε και να ρίξουμε τελικά το ανάθεμα στον ΥΦΕΘΑ, αντί να τους πάρουμε με τις πέτρες; Μήπως εισηγήθηκαν να δοθεί αντίδωρο αντί μερίσματος και ντρέπονται να μας το πουν; Μήπως και πάλι κάνουν «επιλεκτική» ερμηνεία κάποιου νόμου σε ότι αφορά την ενημέρωσή μας;
δ. Η ΕΑΑΣ, που υποτίθεται ότι, με βάση το άρθρο 2 του ιδρυτικού της νόμου, επιμελείται των συμφερόντων των μελών της και που ο πρόεδρός της συμμετέχει ως τακτικό μέλος στο ΔΣ του ΜΤΣ που είναι; Γιατί δεν ενημερώνει αλλά τηρεί σιγήν ιχθύος; Εκτός και εάν έτσι αντιλαμβάνεται την προστασία των συμφερόντων μας.
     Αγαπητοί Συνάδελφοι,
     Μετά τις δύο ανακοινώσεις του ΜΤΣ, σχετικά με την πολυαναμενόμενη και από μηνών προαναγγελθείσα καταβολή του μερίσματος Γ΄ Τριμήνου, που απ’ ότι φαίνεται μας αφήνει χρόνους (όπως και το αντίστοιχο του ΕΚΟΕΜΣ) όλα δείχνουν ότι το ΜΤΣ προσπαθεί να θολώσει τα νερά, ρίχνοντας το μπαλάκι πότε στον ΥΦΕΘΑ, από τον οποίο και αναμένει, όπως λέει, να πάρει την τελική απόφαση για την καταβολή του μερίσματος και πότε αοριστολογώντας για το ύψος του μερίσματος.
     Θα αποτελούσε έντιμη και ειλικρινή στάση από το ΜΤΣ να εκδώσει εγκαίρως μία ξεκάθαρη ανακοίνωση, από την αρχή, που να ενημερώνει όλους εμάς τους «ιθαγενείς» μετόχους και μερισματούχους του για την ημερομηνία καταβολής και το ύψος του μερίσματος.
     Δυστυχώς θα πρέπει να ομολογήσουμε ότι τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού, που όλοι μας φανταζόμασταν ως ένα εύρωστο και σοβαρό ίδρυμα, που ούτε μετοχικό ούτε καν ταμείο είναι και σίγουρα όχι πια του Στρατού, είναι το πλήθος των παρανομιών και παρατυπιών καθώς και η εξυπηρέτηση των εκάστοτε πολιτικών αφεντικών και των διάφορων «ημέτερων» και «κολλητών».
     Πολλές από τις ύποπτες ανωμαλίες, που διαπίστωσε η πρόσφατη ειδική οικονομική επιθεώρηση, διαρρέουν και σε λίγο το περιεχόμενο των αποτελεσμάτων της θα γίνει γνωστό, ενώ ήδη η υπόθεση έχει πάρει την οδό της Δικαιοσύνης.
     Είναι κρίμα που οι διάφορες διοικήσεις του ΜΤΣ, από το 1988 ανελλιπώς και μέχρι σήμερα, δεν έκαναν αυτά που έπρεπε για να διαφυλάξουν τα συμφέροντά μας ή έκαναν τα πάντα για να διαλύσουν το ταμείο και να κατασπαταλήσουν, χωρίς ντροπή, τα χρήματα των μετόχων του, με αποτέλεσμα να υποθηκεύσουν το μέλλον του.
     Δυστυχώς αδίστακτοι ή ανεπαρκείς πρόεδροι, αποχαυνωμένα ΔΣ, δοτοί συμβουλάτορες, απαθείς πολιτικοί προϊστάμενοι και συνοδοιπόροι στρατιωτικοί ηγέτες έθεσαν την ταφόπλακα αυτού του μεγάλου οργανισμού.
     Η Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών μπροστά σ’ αυτόν τον εμπαιγμό και την κοροϊδία, υποσχόμαστε ότι δεν θα μείνουμε απαθείς παρατηρητές.
     Ενημερώστε με κάθε τρόπο και μέσον, φίλους, συγγενείς και γνωστούς σας μερισματούχους, να είναι σε ετοιμότητα για ανάληψη δράσης εναντίον όσων διακυβεύουν το μέλλον του ΜΤΣ (Μέρισμα, ΒΟΕΑ και ΕΚΟΕΜΣ), που ήταν το μοναδικό οικονομικό στήριγμά  μας κατά της λαίλαπας των περικοπών των συντάξεών μας.
      Στην προσπάθειά μας χρειαζόμαστε την ενεργό συμμετοχή όλων σας.
 


Πρόεδρος Ανχης ε.α. Χρήστος Χρηστίδης       Γενικός Γραμματέας Αντγος ε.α. Καστραντάς Στέλιος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨