Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Στ. Γκίκας συνέντευξη στον Ρ/Σ ΑΡΤ για τις περικοπές των Αποστράτων

Σημεία συνέντευξης Στέφανου Γκίκα στον Ρ/Σ APT της Αθήνας
Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ.

Τα κύρια σημεία της χθεσινής συνέντευξης του Στέφανου Γκίκα στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΡΤ, έχουν ως ακολούθως:
Για τις μεγάλες περικοπές στα εισοδήματα των αποστράτων
Κοιτάξτε επειδή είμαι και εγώ απόστρατος, και επειδή κατέχω την κομματική θέση του Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, και εκ των πραγμάτων βρίσκομαι σε επαφή με την κοινωνία, σε επαφή με τις Ενώσεις Αποστράτων, με τους συναδέλφους, γίνομαι δέκτης όλης αυτής της αγανάκτησης και της δυσαρέσκειας των αποστράτων, αλλά και των Ένστολων γενικότερα, για τις τεράστιες περικοπές που έχουν επέλθει στα εισοδήματα τους και όχι μόνο. Χρέος μας είναι, να τα μεταφέρουμε στην Κυβέρνηση, και αυτό κάνουμε. Σπεύδω να πω,..........
ότι η σημερινή Κυβέρνηση κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να σώσει την χώρα, μια προσπάθεια που δεν έγινε τα προηγούμενα χρόνια.
Βεβαίως η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Μάλιστα με αυτές τις διπλές περικοπές που φέρνει το τρίτο μνημόνιο στις συντάξεις των αποστράτων, τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα. Εγώ θα σταθώ όμως σε αυτό που είπε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς, ότι στο βάθος της τετραετίας οι αδικίες θα αρθούν. Να διευκρινίσουμε εδώ, ότι η διπλή αυτή περικοπή οφείλεται στον επανακαθορισμό των συντάξεων με βάση τους νέους μειωμένους βασικούς μισθούς των εν ενεργεία, αλλά και οι περικοπές που επιβάλλονται στις συντάξεις άνω των 1000 ευρώ. Υπάρχει όμως μια απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου - και για αυτό διαμαρτύρονται οι Ενώσεις Αποστράτων - τις 31/10/12 αν δεν κάνω λάθος, που ουσιαστικά δεν επιτρέπει να γίνει αυτή η μείωση με βάση τους  νέους βασικούς μισθούς, Είναι λοιπόν ένα θέμα που πρέπει να το δει η Κυβέρνηση και για αυτό ακριβώς επισκέφτηκα ως όφειλα, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,  και εξέθεσα στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία το όλο θέμα των περικοπών και την κατάσταση ανέχειας στην οποία έχουν περιέλθει οι απόστρατοι.
Επειδή ακριβώς βρίσκομαι σε επαφή με το σώμα των αποστράτων - και εγώ απόστρατος είμαι - σας διαβεβαιώ, ότι οι απόστρατοι βρίσκονται πλέον στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης. Ξέρετε ότι ο απόστρατος δεν έχει πολλά εισοδήματα, έχει μόνο τη σύνταξή του, διότι με τον νόμο του 2011, ο κ. Βενιζέλος απαγόρευσε την εργασία στους αποστράτους, διότι άλλως τους παρακρατείται η σύνταξη. Και αυτό το μέτρο, αν θέλετε, δεν συμφέρει το κράτος διότι θα μπορούσε ο απόστρατος να εργαζόταν, και βεβαίως να προσετίθετο η αμοιβή του στην σύνταξή του, οπότε το κράτος θα φορολογούσε αναλόγως. Η προσωπική μου άποψη είναι, ότι θα πρέπει η διάταξη αυτή, να αναθεωρηθεί το συντομότερο.

ΔΕΊΤΕ ΌΛΗ ΤΗΝ ΣΥΝΈΝΤΕΥΞΗ ΕΔΩ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨