Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Αναδιοργάνωση στον «αέρα»


Περικοπές στην Πολεμική Αεροπορία λόγω Μνημονίου και «επιχειρησιακών αναγκών»
Εξοικονόμηση της τάξεως των 5.200.000 ευρώ ετησίως, όπως έχει καταδείξει σχετική μελέτη του ΓΕΑ, θα είναι η συνεισφορά της Πολεμικής Αεροπορίας στις περικοπές του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, οι οποίες... θα επιτευχθούν μόνο με την αναδιοργάνωση της μέσω περιορισμού των μονάδων της και συγχωνεύσεων άλλων, καθώς και με την απόσυρση από την ενεργό υπηρεσιακή ζωή παλαιών τύπων μαχητικών αεροσκαφών.Περικοπές που υπό την παρούσα, δεινή οικονομική συγκυρία για τη χώρα κρίνονται απαραίτητες από την πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ, και κατ' επέκταση από την κυβέρνηση, και «επιμερίζονται» έτσι σε όλους τους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Όλες αυτές οι ενέργειες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και μάλιστα, σύμφωνα με υψηλόβαθμη αεροπορική πηγή, «χωρίς να απολυθεί κανένας, καθώς όλα τα στελέχη που υπηρετούν στην Π.Α. είναι απόλυτα εξειδικευμένα και (σχετικά) ολιγάριθμα», θέλοντας μάλιστα να τονίσει ότι η αναδιοργάνωση αυτή, τουλάχιστον σε επίπεδο Π.Α., ήταν άκρως απαραίτητη, μας είπε χαρακτηριστικά ότι «η οικονομική κρίση, και αν ακόμα δεν υπήρχε, θα έπρεπε εμείς να την έχουμε εφεύρει».

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σχέδιο, τρεις Σμηναρχίες Μάχης (ΣΜ) μεταπίπτουν σε Αεροπορικά Αποσπάσματα (ΑΑ), δύο ΑΑ μετασχηματίζονται σε Μετεωρολογικούς Σταθμούς (ΜΣ), ενώ ένα ακόμα ΑΑ καταργείται τελείως. Επίσης, συμπτύσσονται δραστηριότητες των μονάδων ραντάρ και των Σταθμών Αναφοράς (ΣΑ), με ταυτόχρονη μετατροπή των υφιστάμενων Κέντρων Ελέγχου Περιοχής (ΚΕΠ) σε ένα Εθνικό ΑRS, ενώ γίνεται αναστολή λειτουργίας πολεμικών Μοιρών, με ταυτόχρονη απόσυρση παλαιότερων τύπων μαχητικών αεροσκαφών. Πιο αναλυτικά:

 Η 132 ΣΜ (Αγρίνιο) μεταπίπτει σε ΑΑ.
 Η 134 ΣΜ (Σαντορίνη) μεταπίπτει σε ΑΑ.
 Η 138 ΣΜ (Τυμπάκι Κρήτης) μεταπίπτει σε ΑΑ.
 Το ΑΑ Ποτίδαιας (Δυτική Μακεδονία) καταργείται.
 Το ΑΑ Ιωαννίνων μετασχηματίζεται σε απλό ΜΣ.
 Το ΑΑ Κοζάνης μετασχηματίζεται σε ΜΣ.
 Οι σημερινές Μοίρες Σταθμών Προειδοποιήσεως (ΜΣΕΠ) και των ΣΑ μεταπίπτουν σε Τηλεχειριζόμενες Μονάδες Ραντάρ.
 Πλήρης ενεργοποίηση υπέρ εθνικών σχεδίων του ΝΑΤΟϊκού υπόγειου, υπερσύγχρονου στρατηγείου στο Κουτσόxερο Λαρίσης.
 Πλήρης αναδιοργάνωση του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) στην Ανδραβίδα.
 Αναστολή λειτουργίας της 346 Μοίρας.
 Σταδιακή απόσυρση των περίπου 34, πολύ παλαιών επιθετικών αεροσκαφών Α-7Ε/ΤΑ-7C Corsair II και, όταν αυτή υλοποιηθεί, αναστολή λειτουργίας και της ιστορικής 336 Μοίρας, που τα επιχειρεί σήμερα.
 Αναστολή λειτουργίας της 348 Μοίρας Τακτικής Αναγνωρίσεως (348 ΜΤΑ) Λαρίσης, μετά την απόσυρση των αναγνωριστικών RE-4Ε Phantom II που διαθέτει. Αυτό θα γίνει όταν η 335 Μοίρα, με τα υπερσύγχρονα F-16C/D Block.52+ ADV, θα «βγει» πλήρως επιχειρησιακή στα νέα ατρακτίδια αναγνωρίσεως που διαθέτει η Π.Α.
 Αναστολή λειτουργίας μίας εκ των επίσης ιστορικών Μοιρών των εκσυγχρονισμένων F-4Ε Phantom II ΡΙ-2000, της 338 ή της 339. Μία από τις Μοίρες αυτές θα διατηρηθεί, επιχειρώντας με το σύνολο των 35 μαχητικών, και η άλλη θα αναστείλει τη λειτουργία της.
 Ομογενοποίηση των πτερύγων μάχης ανά τύπο μαχητικού.

ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΕΜΠΛΟΚΕΣ

Στο πλαίσιο της εξοικονομήσεως κονδυλίων, πολύ σημαντική είναι η μείωση των αναχαιτίσεων των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών και των συνακόλουθων εμπλοκών μαζί τους, εντός του εθνικού εναέριου χώρου ή εντός του FIR Αθηνών. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι οι Έλληνες πιλότοι δεν απογειώνονται ή δεν εμπλέκονται με τους Τούρκους. «Απλώς», οι Τούρκοι από τον Απρίλιο του 2009 και εντεύθεν έχουν αλλάξει τακτική και έχουν περιορίσει τις πτήσεις τους στο Αιγαίο, τις εμπλοκές με τα ελληνικά μαχητικά και τις υπερπτήσεις.
(ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 08/12/2012 – ΛΕΩΝΙΔΑΣ Σ. ΜΠΛΑΒΕΡΗΣ - lsblaveris@gmail.com)
staratalogia.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨