Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Σύλλογος Αποφοίτων Σ.Τ.Υ.Α : ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

hlogo

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Σ.Τ.Υ.Α (Σ.Α.Σ.) , ο πρώτος σύλλογος στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, βιώνοντας την καθημερινότητα και την παρούσα οικονομική κρίση
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΕΝΤΟΝΑ
Για την ενέργεια του κ. Α / Γ.Ε.ΕΘ.Α να καλέσει σε απολογία τον πρόεδρο και τον γραμματέα του ΣΥΣΜΕΔ κ.κ Τσουκαράκη και Τσάκαλο με αφορμή μια επιστολή των τόσο προς τον κ. Α / Γ.Ε.ΕΘ.Α , όσο και προς τους κ.κ. ΥΠ.ΕΘ.Α και τους κ. Υφυπουργούς , στην οποία ζητούσαν να ενημερωθούν επί σειρά ζητημάτων που αφορούσαν σημαντικά οικονομικά θέματα αφενός και νέα συνταξιοδοτικά σενάρια αφετέρου.
Σεβόμενοι πλήρως το πρόσωπο του κ. Α / Γ.Ε.ΕΘ.Α , θα θέλαμε να τονίσουμε τα εξής:......

  1. 1.Διαβάζοντας με προσοχή την εν λόγω επιστολή αδυνατούμε να καταλάβουμε την αντίδραση του κ. Α / Γ.Ε.ΕΘ.Α.. Σε κανένα σημείο της επιστολής δεν υπάρχει ίχνος αυθάδειας η έλλειψης σεβασμού και υπακοής σε ανώτερο.
  2. 2.Δεν κατανοούμε τον λόγο που ο κ. Α / Γ.Ε.ΕΘ.Α. καλεί σε απολογία αντί να δώσει απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα επί θεμάτων που ευρέως κυκλοφορούν ότι κυοφορούνται σε επιτελικά η υπουργικά γραφεία , ενισχύοντας σημαντικά τις ανησυχίες μας πλέον ότι όντως βρίσκεται σε εξέλιξη σχεδιασμός περαιτέρω εξαθλίωσης και καταρράκωσης του ηθικού των στελεχών των Ε.Δ. με ότι αυτό συνεπάγεται για την αμυντική ικανότητα της χώρας.
  3. 3.Με δεδομένο τους συνταγματικούς περιορισμούς που αφορούν τους εν ενεργεία στρατιωτικούς , ο μόνος ο οποίος έχει χρέος να υπερασπίζεται την αξιοπρεπή διαβίωση του συνόλου του στρατεύματος και να διαφυλάττει το υψηλό τους φρόνημα είναι ο Αρχηγός των Ε.Δ. μαζί με τους Αρχηγούς των Επιτελείων εφόσον οι πολιτικοί διακατέχονται διαχρονικά στην πλειοψηφία τους από αντιμιλιταριστικά σύνδρομα.
  4. 4.Είναι γνωστό σε όλους ότι οι συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων αφενός και οι δυσμενείς επιπτώσεις στην εξέλιξη των Αξ/κών και Υπαξ/κών με την εφαρμογή του Ν. 3883/2010 αφετέρου , έχουν προκαλέσει την καταρράκωση του φρονήματος στο στράτευμα σε άκρως ανησυχητικό βαθμό.
Για τους ανωτέρους λόγους , και διαισθανόμενοι πλήρως την κρισιμότητα των στιγμών , θα θέλαμε να απευθύνουμε έκκληση προς όλες τις πλευρές για αυτοσυγκράτηση και καλούμε:
  1. 1.τον κ. ΥΠ.ΕΘ.Α να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν και τουλάχιστον με μια δημόσια τοποθέτηση του να θέσει τέρμα στις όποιες έντονες ανησυχίες επικρατούν αυτή την στιγμή στο στράτευμα, ανησυχίες που έχουν οδηγήσει το τελευταίο διάστημα σε παραίτηση αρκετά υψηλόβαθμα στελέχη των Ε.Δ.
  2. 2.τις Ενώσεις Αποστράτων να αναλάβουν πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο και να συγκαλέσουν ευρεία σύσκεψη όλων των φορέων για κοινή δράση προκειμένου από κοινού και δυναμικά να δώσουμε την πρέπουσα απάντηση στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο                                                          Ο
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                 ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ανδρέας Ποταμίτης                           Δημήτριος Φαλτάιτς
   Σμήναρχος ε.α.                                  Σμήναρχος ε.α.
sastya.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨