Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Γ. Στουρνάρας: "Αν δεν απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί, θα καταρρεύσουν οι τράπεζες"


Βρε.......άι σιχτίρ..........καλοκαιριάτικα!!! 

Προετοιμάζουν το <<έδαφος>> αλλά θα μας βρουν ΜΠΡΟΣΤΆ τους!!!

Αφού πρώτα εξαθλίωσαν ΗΘΙΚΆ έναν ολόκληρο Ελληνικό Λαό και ιδιαίτερα τους Στρατιωτικούς ως αντιπαραγωγικούς και αυτιστικούς.  Αφού εξαθλίωσαν οικονομικά  ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία και μας "άρπαξαν" τις συντάξεις μας μειώνοντας  κατά 60%.Τώρα θέλουν να μας <<πετάξουν>> έξω από τα σπίτια μας μαζί με τα παιδιά μας .
 .......και ποιος φταίει ρε .........που μας καταντήσατε έτσι.......
.......γιατί μέχρι το 2010 ήμασταν <<καλοί οφειλέτες>> στις τράπεζες σας;;;;; ενώ τώρα έχουμε πρόβλημα;;;;
Ποιοι μας το δημιούργησαν το οικονομικό - οικογενειακό μας <<ΑΔΙΕΞΟΔΟ>>;;;;;

Κοιτάξτε τα μούτρα σας........ Πολιτικάντηδες.......και θα πάρετε την απάντηση.......

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, προαναγγέλλει τις κυβερνητικές προθέσεις για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, επισημαίνοντας παράλληλα, ότι "εάν δεν κάνουμε κάτι, θα καταρρεύσουν οι τράπεζες".........

Όπως αναφέρει ο ίδιος σε συνέντευξη του στη "Real News", ο καταιγισμός των αντιδράσεων από όλο το φάσμα του πολιτικού κόσμου και των φορέων της κτηματαγοράς, αλλά και ο κίνδυνος να απειληθεί η κυβερνητική συνοχή, αποτελούν οδηγό για το υπουργείο Οικονομικών στην προσπάθεια εξεύρεσης οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων για 300.000 ιδιοκτήτες ακινήτων με "κόκκινα" δάνεια οι οποίοι απειλούνται με πλειστηριασμό.

"Δεν μπορούμε να μην κάνουμε κάτι γιατί διαφορετικά θα καταρρεύσουν οι τράπεζες. Θα τεθούν όμως κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια ώστε να προστατεύονται αυτοί που έχουν πραγματική ανάγκη και να μη βρίσκουν ευκαιρία να αποφύγουν την καταβολή των δόσεων οι κακοπληρωτές", λέει χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως το πάγωμα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για οφειλές προς τις τράπεζες, ισχύει μέχρι το τέλος του έτους και η κυβέρνηση έχει σηματοδοτήσει πως από 1ης Ιανουαρίου του 2014 θα υπάρξει σταδιακή απελευθέρωση.

Με το σημερινό καθεστώς προστατεύονται από τους πλειστηριασμούς τα ακίνητα με αντικειμενική αξίας έως 200.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να μειώσει το ποσό αυτό στα 160.000 με 170.000 ευρώ.

Βασικό κριτήριο για την προστασία των δανειοληπτών θα αποτελέσει η οικονομική τους κατάσταση, καθώς και το ποσοστό της δόσης που έχει αποπληρώσει ο δανειολήπτης. Για παράδειγμα, αν κάποιος έχει αποκτήσει προ κρίσης μια κατοικία αξίας 200.000 ευρώ εξ ολοκλήρου με δάνειο και από αυτό έχει πληρώσει μόνο τα 10.000 ευρώ και συνεχίζει να έχει εισόδημα, έστω και μειωμένο, θα αντιμετωπίσει πρόβλημα.

Οι τράπεζες θα λάβουν σοβαρά υπόψη τους εισοδηματικά κριτήρια σε συνάρτηση πάντα με τον χρόνο καταβολής της τελευταίας καταβληθείσας δόσης. Οι δανειολήπτες χωρίς εισόδημα που αδυνατούν να καταβάλλουν τις δόσεις τους θα εξακολουθήσουν να προστατεύονται από τις τράπεζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨