Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Επίδομα θέρμανσης 2013 - 14 έως 1.050 ευρώ

Επίδομα θέρμανσης 2013 - 14 έως 1.050 ευρώ

Δείτε τους πίνακες με τα επιδοτούμενα λίτρα και τις ζώνες των νομών

Επίδομα θέρμανσης έως 1.050€
Από 52,50 έως 1050 ευρώ θα κυμαίνονται τα ποσά του νέου επιδόματος θέρμανσης που θα καταβληθούν την περίοδο από 15-10-2013 έως 30-4-2014 σε όσα νοικοκυριά αγοράσουν πετρέλαιο για τη θέρμανσή τους.
Το επίδομα αυξάνεται από το 0,28 στο 0,35 ευρώ το λίτρο και θα εξακολουθήσει να χορηγείται με τη μορφή επιδότησης της αγοράς πετρελαίου θέρμανσης. Φέτος, όμως, οι δικαιούχοι θα μπορούν να λάβουν ως προκαταβολή το 1/4 του συνολικού ποσού που δικαιούνται.
* Πατήστε επάνω στη φωτό για μεγέθυνση.........





Πηγή: Ελεύθερος Τύπος, enikos.gr

Ξεκινάει σε λίγες ημέρες (15 Οκτωβρίου) η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης στην αγορά και όπως όλα δείχνουν ο ειδικός φόρος κατανάλωσης θα παραμείνει καθώς η απάντηση της τρόικας προς την κυβέρνηση για μείωση κατά 15% δεν έχει έρθει ακόμα. Η κυβέρνηση φέρεται να μην έχει καταλήξει στο ύψος του επιδόματος θέρμανσης και στο πώς αλλά και σε ποιους θα καταβληθεί φέτος.

Το υπουργείο Οικονομικών περιμένοντας την απάντηση της τρόικας, προτείνει:

-Nα δοθεί ως προκαταβολή το 25% του συνολικού ποσού της αγοράς πετρελαίου θέρμανσης

-Διεύρυνση εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων ώστε να συμπεριληφθούν περισσότεροι δικαιούχοι

-Αύξηση του ποσού του επιδόματος από τα 0,28 ευρώ στα 0,35 ευρώ ανά λίτρο

Ο Γιάννης Στουρνάρας δέχτηκε πιέσεις από κυβερνητικούς βουλευτές για μείωση του φόρου και διεύρυνση της βάσης των δικαιούχων ώστε φέτος να είναι περισσότεροι αυτοί που θα λάβουν το επίδομα. Μάλιστα, 55 βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών και του ζήτησαν την προκαταβολική καταβολή του επιδόματος με τη μορφή κουπονιών.

Το υπουργείο αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα και το σχέδιο με τις γεωγραφικές ζώνες και τα λίτρα επιδότησης ανά τετραγωνικό κατοικίας με τους δικαιούχους να είναι περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι.

Τα εισοδηματικά κριτήρια έχουν ως εξής:

- Αγαμος: Ετήσιο εισόδημα ως 30.000 ευρώ από 25.000 ευρώ σήμερα.

- Εγγαμος χωρίς παιδιά: Ετήσιο εισόδημα ως 40.000 ευρώ από 35.000 ευρώ σήμερα.

- Εγγαμος με ένα παιδί: Ετήσιο εισόδημα ως 43.000 ευρώ από 38.000 ευρώ σήμερα.

- Εγγαμος με δύο παιδιά: Ετήσιο εισόδημα ως 46.000 ευρώ από 41.000 ευρώ σήμερα

- Εγγαμος με τρία παιδιά και άνω: Ετήσιο εισόδημα ως 49.000 ευρώ από 44.000 ευρώ σήμερα.

Θα παραμείνει αμετάβλητο το ανώτατο όριο τετραγωνικών μέτρων κύριας κατοικίας για το οποίο θα δίνεται η επιδότηση στα 120, ενώ αυξάνεται στα 2.500 ή 3.000 κυβικά εκατοστά (από 2.000 κυβικά που ίσχυε πέρυσι) το όριο πάνω από το οποίο εξαιρείται ο κάτοχος Ι.Χ. αυτοκινήτων από την επιδότηση πετρελαίου, ακόμη και αν έχουν χαμηλό ετήσιο εισόδημα.

Το περιουσιακό κριτήριο για άγαμο θα αυξηθεί στα 200.000 ευρώ αντικειμενική αξία περιουσίας από 150.000 και στα 300.000 ευρώ για έγγαμο από 200.000.

Τέλος, παραμένουν αμετάβλητες και οι γεωγραφικές ζώνες, όπως έχουν οριστεί από πέρυσι με τα αντίστοιχα λίτρα επιδότησης ανά τετραγωνικό μέτρο ως εξής:

- Α' Ζώνη: Nομοί Γρεβενών, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Δράµας, Ευρυτανίας µε επιδοτούµενη κατανάλωση 25 λίτρα ανά τετραγωνικό µέτρο κατοικίας µε ανώτατο τα 3.000 λίτρα.

- Β' Ζώνη: Tα Ιωάννινα, η Λάρισα, η Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, η Αρκαδία, η Πιερία, η Ημαθία, η Πέλλα, η Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς, η Χαλκιδική, οι Σέρρες, η Καβάλα, η Ξάνθη, η Ροδόπη και ο Νομός Εβρου.

- Γ' Ζώνη: H Αττική, η Κόρινθος, η Ηλεία, η Αχαΐα, η Αιτωλοακαρνανία, η Φθιώτιδα, η Φωκίδα, η Βοιωτία, η Εύβοια, η Μαγνησία, η Λέσβος, η Χίος, η Κέρκυρα, η Λευκάδα, η Θεσπρωτία, η Πρέβεζα και η Αρτα. Για τις περιοχές αυτές η επιδοτούμενη κατανάλωση διαμορφώνεται σε 8 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο κατοικίας με ανώτατο τα 960 λίτρα.

- Δ' Ζώνη: Το Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Λασίθι, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Σάμος, Μεσσηνία, Λακωνία, Αργολίδα, Ζάκυνθος, Κεφαλληνία & Ιθάκη, Κύθηρα και νησιά Σαρωνικού και η επιδοτούμενη κατανάλωση είναι 5 λίτρα ανά τ.μ. κατοικίας με ανώτατο τα 600 λίτρα.
Real.gr
ΠΗΓΗ:madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨