Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Εορτάσθηκε στην Πάφο ο προστάτης Αρχάγγελος Μιχαήλ της Π.Α.(ΒΙΝΤΕΟ)


Τη μνήμη του προστάτη της Αρχαγγέλου Μιχαήλ γιορτάζει η Πολεμική Αεροπορία, την οποία σήμερα τίμησε με λαμπρότητα, στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου και του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Στυλιανού Νάση σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Αεροπορική Βάση «ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ» στην Πάφο.

Στρατιωτικό άγημα και η Φιλαρμονική της Εθνικής Φρουράς απέδωσαν τιμές και αφού τελέστηκε δοξολογία, ο Διοικητής της Αεροπορίας Υποπτέραρχος Λεωνίδας Τσιούτρας ανέγνωσε την ημερήσια διαταγή. Ακολούθως, ο Υπουργός Άμυνας και οι άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι επισκέφθηκαν το χώρο της έκθεσης πτητικών μέσων και οπλικών συστημάτων.

Στους επίσημους εορτασμούς παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, ο Δήμαρχος Πάφου κ. Σάββας Βέργας, ο Πρέσβης της Ελλάδας κ. Βασίλης Παπαϊωάννου, Βουλευτές και άλλοι πολιτειακοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι, εκπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών καθώς και ξένοι στρατιωτικοί ακόλουθοι στην Κύπρο.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους μετά την τελετή, ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε τα ακόλουθα:.......

«Σήμερα, ανήμερα μιας μεγάλης θρησκευτικής γιορτής της ορθοδοξίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας γιορτάζουν διπλά, γιατί ο Αρχάγγελος Μιχαήλ είναι ο Προστάτης της Αεροπορίας». Ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους, αλλά πάνω απ΄ όλα στο προσωπικό, τους οπλίτες και τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας. Τους ευχαρίστησε και τους συνεχάρη για το δύσκολο έργο που επιτελούν εν μέσω των αντίξοων, όπως τις χαρακτήρισε, συνθηκών. «Επιτελείται ένα πολύ σημαντικό έργο και το μήνυμα νομίζω είναι ξεκάθαρο: ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, παρά την οικονομική κρίση, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, είναι έτοιμες να υπερασπιστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας», πρόσθεσε.

Ακολούθως αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο της Αεροπορικής Βάσης «Ανδρέας Παπανδρέου» λέγοντας ότι αποτελεί βασική επιχειρησιακή υποδομή για την Εθνική Φρουρά και πρόσθεσε ότι προσφέρει σημαντικά ως προς την ενίσχυση της γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής θέσης και του ρόλου της Κύπρου στην περιοχή. «Η Κύπρος πλέον μετατρέπεται σε παράγοντα σταθερότητας, ασφάλειας και ειρήνης στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο» τόνισε.

Σημείωσε ότι στην Αεροπορική Βάση το 2014 προγραμματίζονται σημαντικά βελτιωτικά έργα για να μπορέσει, όπως είπε, «να ανταποκριθεί καλύτερα σε αυτόν τον σημαντικό της ρόλο όσον αφορά τις διευκολύνσεις σε φιλικές χώρες αλλά και διεθνείς οργανισμούς».

Ερωτηθείς σχετικά με τις ενέργειες που λαμβάνονται, εν όψει και των εξελίξεων που θα υπάρχουν με την ενεργειακή ασφάλεια, ο Υπουργός απάντησε ότι γίνεται αθόρυβα μια σημαντική δουλειά. Όταν αναφερόμαστε στην ενεργειακή ασφάλεια, είπε, «θα πρέπει να επιτευχθεί μέσα και από συνεργασίες με άλλα κράτη. Κράτη στην περιοχή ή κράτη τα οποία έχουν συμφέροντα στην Αποκλειστική Οικονομική μας Ζώνη».

Επανέλαβε ότι σε αυτόν τον τομέα γίνεται μια σημαντική δουλειά και πρόσθεσε: «Δημιουργούμε μια ομπρέλα ενεργειακή ασφάλειας γιατί η ενέργεια και ο φυσικός μας πλούτος είναι το μέλλον αυτού του τόπου».

Ερωτηθείς για τη χορήγηση οπλισμού στους εφέδρους και εθνοφύλακες, ο κ. Φωτίου είπε ότι κατά την τελευταία συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου έχει συζητηθεί μια σημαντική, όπως τη χαρακτήρισε, πρόταση, όπου λαμβάνονται μια σειρά από μέτρα για τη βελτίωση του συστήματος ώστε να αποφεύγονται δυσάρεστα περιστατικά, όπως αυτό, πριν από λίγες βδομάδες, στη Λεμεσό. «Θεσμοθετήσαμε την όλη διαδικασία, συνεργαζόμαστε με πολλές υπηρεσίες όπως την Αστυνομία, το Γραφείο Ευημερίας, το Υπουργείο Υγείας κ.ά., ώστε να υπάρχει μια αλληλοενημέρωση για προβληματικές περιπτώσεις τις οποίες θα μπορεί η ΕΦ αλλά και η Αστυνομία να παρεμβαίνει έγκαιρα και προληπτικά», ανέφερε. Τόνισε δε ότι δεν μπορεί και δεν είναι σωστό να αφαιρεθούν τα όπλα από τους εφέδρους μας. «Οι έφεδροι μας και γενικότερα η εφεδρεία μας» είπε «αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και νομίζω ότι εκεί που θα πρέπει να επικεντρωθούμε είναι στο να βελτιώσουμε το σύστημα όπως είναι σήμερα» .

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα που προέκυψε με την εταιρεία ΕΛΒΟ και ερωτηθείς εάν έχει επιλυθεί η διαφορά που υπήρχε όσον αφορά τα οχήματα, ο Υπουργός διευκρίνισε ότι είναι θέμα που το χειρίζεται η Νομική Υπηρεσία και ευχήθηκε όπως η εξέλιξη ικανοποιήσει και τις δυο πλευρές.

Δείτε το βίντεο στο Αεροδρόμιο Πάφου  ΕΔΩ

mod.gov.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨