Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Η κοινωνική προσφορά της ΠΑ το Γ’ τρίμηνο του έτους


Δεν είναι μυστικό ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις συνεισφέρουν στο κοινωνικό σύνολο τα μέγιστα, παρεμβαίνοντας όπου οι υπόλοιπες υπηρεσίες του κράτους δεν δύνανται για σειρά λόγους να φέρουν αποτελέσματα. Τα στοιχεία που έδωσε η Πολεμική Αεροπορία για το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, είναι αποκαλυπτικά.

1. Αεροδιακομιδές
Εκτελέστηκαν 295 αποστολές Αεροδιακομιδών στις οποίες αεροσκάφη C-130, ΕΜΒ-135 και ελικόπτερα Super Puma, ΑΒ-205, A-109, Β-212 πραγματοποίησαν 681,6 ώρες πτήσης, μεταφέροντας 441 ασθενείς.

2. Έρευνα-Διάσωση

Εκτελέστηκαν 32 αποστολές Έρευνας – Εντοπισμού και Διάσωσης στις οποίες αεροσκάφη C-130 και ελικόπτερα Super Puma και AΒ-205 πραγματοποίησαν 58,8 ώρες πτήσης και αποτέλεσμα τη διάσωση 72 ατόμων.

3. Αεροπυρόσβεση

Για την κατάσβεση πυρκαγιών σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια, τα πυροσβεστικά αεροσκάφη της ΠΑ CL-215, CL-415 και PZL, εκτέλεσαν 996 εξόδους με 2300,4 ώρες πτήσης.

4. Ανθρωπιστική Βοήθεια

α. Από τη Μοίρα ΓΕΑ διατίθενται επί καθημερινής βάσεως είκοσι πέντε (25) μερίδες φαγητού στο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων.
β. Το ΣΕΠΑ, στο πλαίσιο συμμετοχής στην κοινωνική δράση «Όλοι Μαζί Μπορούμε», παρέδωσε στην ενορία Αγίων Ασωμάτων Θησείου, είδη διατροφής, που συγκεντρώθηκαν στο πρατήριο τροφίμων από καταναλωτές του Συγκροτήματος.........

5. Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

α. Σε εορτές – τελετές – εκδηλώσεις διαφόρων φορέων (Δήμοι-Κοινότητες-Ιεροί Ναοί) διατέθηκαν δέκα (10) αγήματα (112 ΠΜ, 124 ΠΒΕ).
β. Η 126 ΣΜ συμμετείχε :
>στην τελετή θυρανοιξίων του Ι.Ν Αγίου Δημητρίου στα Οικήματα Στέγασης Εγγάµων Αξιωματικών, Ανθυπασπιστών, Υπαξιωματικών (ΟΣΕΑΑΥ) Γουρνών.
>στην τελετή τοποθέτησης επιτύμβιας πλάκας στου πεσόντες της Πολεμικής Αεροπορίας στο οροπέδιο Λασιθίου.
>στις εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονία των Ποντίων.
>στο επιστημονικό συνέδριο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης με την ευκαιρία της επετείου των εκατό (100) χρόνων της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.

6. Ενημερώσεις – Σχολεία

α. Από το προσωπικό του Εργοστασίου Τηλεπικοινωνιακών και Ηλεκτρονικών Μέσων (ΕΤΗΜ) πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση σε τρεις (3) μαθητές του ΟΑΕΔ.
β. Από το Αεροπορικό Απόσπασμα Ρόδου (Α/Απ Ρόδου) διατέθηκαν δύο (1) Υπαξιωματικοί, ως οδηγός και συνοδός σχολικού λεωφορείου για κάλυψη αναγκών ΑΜΕΑ στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου.

7. Περιβάλλον

Διατέθηκε προσωπικό και μέσα για επίγεια επιτήρηση δασικών εκτάσεων και δασοπυρόσβεση από την 113 Πτέρυγα Μάχης (113ΠΜ), την 117 Πτέρυγα Μάχης (117ΠΜ), την 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης (124ΠΒΕ), την 206 Πτέρυγα Αεροπορικών Υποδομών (206ΠΑΥ) και το ΕΤΗΜ.

8. Λοιπές Δραστηριότητες

Από το Εργοστάσιο Μεταφορικών Μέσων και Επίγειου Εξοπλισμού Αράξου (Εργ. ΜΜ&ΕΕ Αράξου) διατέθηκε ένα φορτηγό για μεταφορά σκηνών Ναυτοπροσκόπων στην περιοχή Ταξιάρχες του Νομού Ηλείας.

9. Υγεία

Πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία στην 112 Πτέρυγα Μάχης (112 ΠΜ), στην 113ΠΜ, στην 124 ΠΒΕ, στη Σχολή Ικάρων, στην 3η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης (3η ΜΣΕΠ), στην 6η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης (6η ΜΣΕΠ), στην Υπηρεσία Διακριβώσεων (ΥΠΗΔ), στο Α/Απ Ρόδου, στη 204 Μοίρα Γενικών Αποθηκών Πυρομαχικών (204 ΜΓΑΠ), στο Κρατικό Εργοστάσιο Αεροσκαφών (ΚΕΑ), στο ΕΡΓ. ΜΜ-ΕΕ Αράξου και στο Εργοστάσιο Αεροκινητήρων & Ειδικών Επιχειρησιακών Οχημάτων (ΕΡΓ. Α/Κ & ΕΕΟ).

defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨