Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Πώς υποδέχτηκαν στον κόσμο το 2014 (Φωτορεπορταζ)



Από το Σίδνεϊ μέχρι το Ντουμπάι, και από το Πεκίνο μέχρι την Αθήνα, ο πλανήτης έβαλε τα καλά του και υποδέχθηκε το 2014, με εξεζητημένα σόου και χιλιάδες πυροτεχνήματα.

Πρώτοι, οι 100.000 κάτοικοι στο μικρό νησί του Ειρηνικού, το Κιριμπάτι, γιόρτασαν τον ερχομό του νέου έτους.

Ακολούθησε η Νέα Ζηλανδία. Στο Όκλαντ ευχές για τη νέα χρονιά και ένα σόου με πυροτεχνήματα καλωσόρισαν το νέο έτος.








Τη σκυτάλη πήρε η Αυστραλία. Φαντασμαγορικές ήταν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του καινούριου χρόνου στο Σίδνεϊ.
Ωστόσο, για κάποιους πολίτες του Σίδνεϊ, το 2014 δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian, κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων στη γνωστή γέφυρα της πόλης (Sydney Harbour), ένας 18χρονος δέχθηκε επίθεση από άγνωστο. Ο νεαρός έπεσε αναίσθητος στο έδαφος και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, φέροντας χτυπήματα στο κεφάλι.

Λίγο νωρίτερα, περισσότεροι από 100 επιβάτες βίωσαν μεγάλη περιπέτεια, όταν οι βάρκες στις οποίες επέβαιναν ανετράπησαν ανοιχτά του Sydney Harbour. Χρειάστηκε να επέμβουν συνεργεία διάσωσης για να τους μεταφέρουν στο λιμάνι. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, ένας από τους επιβάτες δίνει μάχη για τη ζωή του.

Και αν το Σίδνεϊ είχε τις πιο λαμπερά πυροτεχνήματα η Μελβούρνη είχε τα πιο …ηχηρά με πάνω από μισό εκατομμύριο ανθρώπους να κατέβουν στο κέντρο της πόλης για να τα παρακολουθήσουν και να κάνουν πρωτοχρονιά.

Εκατοντάδες χιλιάδες Αυστραλοί παρακολούθησαν τις εορταστικές εκδηλώσεις και στις άλλες μεγάλες πόλεις και κυρίως στις…παραλίες.









Ακολούθησε η Ιαπωνία. Με πυροτεχνήματα υποδέχτηκαν οι κάτοικοι του Τόκιο το 2014. Σε μια φαντασμαγορική γιορτή οι κάτοικοι της ιαπωνικής πρωτεύουσας είπαν «καλή χρονιά» και αντάλλαξαν ευχές υπό τους ήχους των πυροτεχνημάτων που στόλισαν τον ουρανό.





Μία ώρα αργότερα, το 2014 «ανέτειλε» στην Κίνα.

Στο Πεκίνο χιλιάδες κόσμου κατέκλυσαν την πλατεία Τιενανμέν. Την ίδια ώρα το Σινικό Τείχος φωτιζόταν.



Στο Χονγκ Κονγκ πυροτεχνήματα κάλυψαν τον ουρανό της πόλης από το λιμάνι Βικτόρια μέχρι και το Συνεδριακό Εκθεσιακό Κέντρο.





Στη Σιγκαπούρη, οι εορτασμοί για την έλευση της νέας χρονιάς ήταν επίσης εντυπωσιακοί.



Για ακόμη μία χρονιά, το κέντρο των εορταστικών εκδηλώσεων στην Ταϊβάν ήταν ο υψηλότερος ουρανοξύστης της Τάιπεϊ, ονόματι Τάιπεϊ 101.





Στη Νότια Κορέα και συγκεκριμένα στη Σεούλ, εκτός από τους εξεζητημένους εορτασμούς, Βουδιστές μοναχοί γιόρτασαν λιτά, κρατώντας κεριά στον Ναό Bongeun, τον ερχομό του 2014.



Στην αντίπαλη όχθη, η Βόρεια Κορέα.



Και από την Ινδία δεν έλειψαν τα πυροτεχνήματα.

Με μια φαντασμαγορική επίδειξη πυροτεχνημάτων, τη μεγαλύτερη του κόσμου, γιόρτασε απόψε το Ντουμπάι την έλευση του νέου έτους.

Το Μπουρτζ Χαλίφα, ο ψηλότερος ουρανοξύστης του κόσμου, με ύψος 828 μέτρων, στην καρδιά του εμιράτου, φωτίστηκε ακριβώς τα μεσάνυχτα ενώ το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί τριγύρω παρακολουθούσε μαγεμένο το υπερθέαμα, διάρκειας έξι λεπτών.

Ταυτόχρονα, το Μπουρτζ αλ Αράμπ, ένα από τα πολυτελέστερα ξενοδοχεία στον κόσμο, συμμετείχε στους εορτασμούς με τη νύχτα γύρω του να μετατρέπεται σε μέρα από τη βροχή των πυροτεχνημάτων.
Με τη «γιορτή» αυτή και τα πυροτεχνήματα που εκτοξεύτηκαν από 400 σημεία, με τη βοήθεια 200 ειδικών, το εμιράτο θέλει να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ και να κατακτήσει μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Οι αρχές δεν διευκρίνισαν πόσο στοίχισε το θέαμα.

Το Ντουμπάι, που επελέγη στα τέλη Νοεμβρίου για να φιλοξενήσει την Παγκόσμια Έκθεση του 2020, προσπαθεί να καθιερωθεί ως τουριστικός προορισμός. Τα τελευταία χρόνια το εμιράτο έχει επίσης εξελιχθεί σε επιχειρηματικό και οικονομικό κέντρο που προσελκύει πολλές εταιρείες και ξένους επιχειρηματίες οι οποίοι θέλουν να επεκταθούν ή να εδραιωθούν στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.








  
  

Στον απόηχο των δύο αιματηρών επιθέσεων αυτοκτονίας στο Βόλγκογκραντ, η Ρωσία φόρεσε τα καλά της για να υποδεχθεί το 2014. Χιλιάδες Μοσχοβίτες, αλλά και επισκέπτες γιόρτασαν με λαμπρότητα τον ερχομό του νέου έτους.

Ωστόσο, πολλές πόλεις της Ρωσίας βρίσκονταν σε επιφυλακή, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας μετά τις δύο αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις.

Παρά το βαρύ κλίμα, ο πρόεδρος της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν, εξέφρασε τις ευχές του για το νέο έτος και την αισιοδοξία του για την ομαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων.



Στην Παλαιστίνη οι εορτασμοί της νέας χρονιάς συνέπεσαν με την απελευθέρωση 26 κρατουμένων Παλαιστινίων από το Ισρραήλ στο πλαίσιο μίας κίνησης καλής θελήσεως, αλλά και με την 49 επέτειο από την ίδρυση της Φατάχ.



Η Γερμανία καλωσόρισε το 2014 σε μία από τις μεγαλύτερες εορταστικές εκδηλώσεις της πρωτοχρονιάς στο Βερολίνο, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα, φωνάζοντας τα δευτερόλεπτα προς την αντίστροφη μέτρηση της αλλαγής του έτους. Παρά τον μεγάλο αριθμό των συγκεντρωμένων, η διάθεση ήταν χαλαρή. «Η ατμόσφαιρα είναι όμορφη και η διάθεση καλή. Ανυπομονούμε για μια φανταστική βραδιά», δήλωσε ένας από τους παρευρισκομένους.

Επισκέπτες από όλο τον κόσμο, που επισκέφτηκαν το Βερολίνο εν όψει των πρωτοχρονιάτικων εορτασμών, ξεχύθηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας φορώντας αστεία τεχνητά αυτιά και λαμπερά ψηλά καπέλα.

Πυροτεχνήματα στην Πύλη του Βρανδεμβούργου





Χιλιάδες Παριζιάνοι γιόρτασαν τον ερχομό του 2014 κάτω από τον Πύργο του Άιφελ.





Και στη Μασσαλία, αρκετός ήταν ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στο λιμάνι για να παρακολουθήσει είτε από τη στεριά είτε από τη θάλασσα το φαντασμαγορικό σόου πυροτεχνημάτων.



Τα καλά της φόρεσε και η Μεγάλη Βρετανία για να υποδεχτεί το 2014.

Στο Λονδίνο, ένα εντυπωσιακό θέαμα διάρκειας 45 λεπτών διοργανώθηκε για να διασκεδάσει περί τους 250.000 Λονδρέζους κι επισκέπτες που έσπευσαν να αλλάξουν χρονιά δίπλα στον Τάμεση. Χιλιάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό πάνω από το Μπιγκ Μπεν.







Στη Σκωτία και συγκεκριμένα στο Εδιμβούργο, οι κάτοικοι έχουν προχωρήσει σε τριήμερους εορτασμούς, ενώ λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου επιδόθηκαν σε λαμπαδηδρομία.





Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Puerta del Sol (Πύλη του Ήλιου) στη Μαδρίτη για να γιορτάσουν την «ανατολή» του 2014.

Οι Ισπανοί που μαστίζονται από την κρίση τα τελευταία τρία χρόνια ευχήθηκαν σύσσωμοι γύρω από το χρυσό δέντρο 12... ορόφων στο κέντρο της πλατείας -το οποίο είναι ταυτόχρονα φιλικό προς το περιβάλλον, καθώς αποτελείται από ενεργειακές λάμπες- το 2014 να είναι καλύτερο από το 2013.



Στη Ρώμη, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι εορτασμοί έλαβαν χώρα στο εντυπωσιακό Κολοσσαίο.



To λιγότερο εντυπωσιακοί μπορούν να χαρακτηριστούν οι εορτασμοί στην Κόπα Καμπάνα, όπου χιλιάδες Βραζιλιάνοι έσπευσαν να γιορτάσουν την έλευση του 2014.

Για την ιστορία, σημειώνεται ότι το Ρίο ντε Τζανέιρο, πριν υποδεχθεί τους αθλητές και τους θεατές του Μουντιάλ 2014, ετοιμάστηκε με κάθε λαμπρότητα να υποδεχθεί το νέο έτος. Μάλιστα, το Πάρκο του Κανταγκάλο κοσμούσε από τις 30 Νοεμβρίου ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο ύψους 85 μέτρων!







Στη Νέα Υόρκη ο κόσμος ξεκίνησε να συγκεντρώνεται στην Τάιμς Σκουέρ από νωρίς το βράδυ για το καθιερωμένο πρωτοχρονιάτικο street party. Εκεί, θα δώσουν το «παρών» διάσημα ονόματα της ποπ, όπως η Miley Cyrus, η Melissa Etheridge και οι καλλιτέχνες της hip-hop Macklemore και Ryan Lew.

Σημειώνεται πως λίγο νωρίτερα μία συμπλοκή παραλίγο να αμαυρώσει τους εορτασμούς. Δυο ομάδες αστέγων διαπληκτίστηκαν, με αποτέλεσμα τρεις από τους εμπλεκόμενους να δεχθούν μαχαιριές. Και οι τρεις μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.



Η Αθήνα γιόρτασε τον ερχομό του νέου χρόνου στο Θησείο με ένα «φεστιβάλ μέσα στην πόλη» όπως το ονόμασε ο Δήμος Αθηναίων. Αποκορύφωμα του αθηναϊκού ρεβεγιόν ήταν η κεντρική εκδήλωση στον πεζόδρομο της οδού Αποστόλου Παύλου, κάτω από την Ακρόπολη. Στο μήνυμα του ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ευχήθηκε το 2014 να είναι μία χρονιά ελπίδας και με τη φυγή του 2013 να απαλλαγούμε και από τα προβλήματα.

Έτσι, η υποδοχή του Νέου Έτους με πυροτεχνήματα, έγινε υπό τους ήχους των κρουστών της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων και των υπόλοιπων ομάδων κρουστών, ταυτόχρονα με τα κάλαντα από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες.

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Καμίνης κάλεσε τον Νίκος Πορτοκάλογλου, τη Γιώτα Νέγκα, τη συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και τους σολίστ Μ. Ψύρρα, Λ. Μεσσήνη, Ελένη Πέτα και Βασίλη Λέκκα να τραγουδήσουν τα κάλαντα. Στη σκηνή παρέμεινε ο Νίκος Πορτοκάλογλου και στη 1.00 τα ξημερώματα ακολούθησαν οι Γιώτα Νέγκα και Γεράσιμος Ανδρεάτος.





Η Αθήνα υποδέχθηκε το 2014







Ο Νίκος Πορτοκάλογλου στη σκηνή του Δήμου Αθηναίων






Εξάλλου, από το μεσημέρι παρέες μουσικών και θεατρίνων έκαναν την εμφάνισή τους, ξαφνιάζοντας τον κόσμο μέσα από μία αναπάντεχη και διαφορετική σε κάθε μέρος δράση, με σκοπό να συγκλίνουν τα δρώμενα από την περιφέρεια προς το κέντρο, οδηγώντας όλους στην κεντρική σκηνή στο Θησείο.

Το εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου είχε ως εξής:

Πλατεία Συντάγματος

20.00 Χορωδία Δήμου Αθηναίων

21.00 Stringless (φωνητικό σχήμα- a capella)

Πεζόδρομος Ερμού (Θησείο)

20.00 Big Band Δήμου Αθηναίων & ο Μίμης Πλέσσας

21.00 Mode Plagal (Jazz-Fusion)

Πεζόδρομος Δ. Αρεοπαγίτου

20.00 Encardia

21.00 Muchatrela

22:00 Σύνολο κρουστών «Ηχόδραση» Νίκου Τουλιάτου σε μουσική πορεία από την
Δ. Αρεοπαγίτου προς την Κεντρική Σκηνή

22.00 Σύνολο κρουστών Batuca σε μουσική πορεία από την Ερμού μέχρι την Κεντρική Σκηνή
Κεντρική Σκηνή Θησείο

22.00 Φιντέ Κοκσαλ, Νάσος Σωπίλης και μουσικό σχήμα

22.20 Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων

Σολίστ: Μ. Ψύρρας, Λ. Μεσσήνη, Ελένη Πέτα και Βασίλης Λέκκας

Ο Βασίλης Λέκκας στη σκηνή του Δήμου Αθηναίων - Ένα από τα τελευταία τραγούδια του 2013 το τραγούδι της πόλης διά χειρός Μάνου Χατζιδάκη: «Αθήνα»





ΠΗΓΗ: Μαριάννα Μαρμαρά από το zougla.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨