Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Δελτίο τύπου του ΠΣΑΕΜΘ για τις εκλογές της Ε.Α.Α.Σ.


Α.ρ Αποφασης Ειρηνοδικειου Ορεστιάδος 13/2013 (6-12-2013)
E-mail: psaemth@yahoo.gr και psaemth.gr@gmail.comps Site:www.emth.gr Αναγεννήσεως 184,Ορεστιάδα,ΤΚ 68200

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 17-02-2014
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αποστράτων ΕΜΘ , από 2/2/2014 ενημερώθηκε από τον Συνδεσμο Αποστράτων Β.Εβρου ότι κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΑΑΣ , ελήφθη απόφαση,όπως κατά τις προσεχείς εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 23 Φεβ 2014 ημέρα Κυριακή, για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΑΣ, , αυτές θα πραγματοποιηθούν στη ΛΑΦ Διδυμοτείχου, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν τα στελέχη για μια ακόμα φορά, μεταβαίνοντας στην Αλέξπολη. Αποφαση που γέμισε χαρά τους αποστράτους ΕΜΘ του Β.Εβρου,που στις δύσκολες οικονομικά μέρες που περνάμε μπορούσαμε ανέξοδα να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα.
Την 16/2/2014 ενημερωθήκαμε από....... το νΣυνδεσμο Αποστράτων Β.Εβρου ΟΤΙ μετά από έγγραφη παρέμβαση του προέδρου του Παρατήματος της ΕΑΑΣ Αλεξανδρούπολης, Υπτγου ε.α κου Ευστρατίου Ιωαννίδη, στην οποία διατυπώθηκαν ενστάσεις για πιθανή εκτός πλαισίου διεξαγωγής εκλογικής διαδικασίας, στηριζόμενες στο γράμμα του νόμου και όχι στο πνεύμα αυτού, συνεδρίασε εκ νέου το ΔΣ της ΕΑΑΣ στις 14 Φεβ 2014 και με νέα του απόφαση, αναθεώρησε αυτά που είχε αποφασίσει την 07 Φεβ 2014.
Η νέα απόφαση της ΕΑΑΣ, απογοήτευσε τους συναδέλφους του Βορείου Έβρου, δημιούργησε πικρόχολα σχόλια και εύλογα ερωτήματα, όπως:
α. Τι ήταν αυτό που επηρέασε τα μέλη του ΔΣ, ώστε κατά τη δεύτερη συνεδρίαση ν’ αναθεωρήσει την ληφθείσα απόφαση;
β. Πότε έπραξε σωστά το ΔΣ, την πρώτη ή τη δεύτερη φορά; Πόσο αξιόπιστο φαίνεται να αλλάζουν αποφάσεις, χωρίς να έχουν αλλάξει δεδομένα;
γ. Αν το έπραξε τη δεύτερη φορά, τότε η απόφαση της προηγούμενης εβδομάδος, είχε ληφθεί χωρίς να ληφθεί υπ όψη η νομιμότητα της, άρα εκ του προχείρου;
δ. Θεωρείτε αυτονόητο να «τιμωρείται» μια μερίδα αποστράτων που είχαν την επιλογή να ζήσουν στο πλέον απομεμακρυσμένο σημείο της πατρίδος μας;
στ. Γιατί θορυβήθηκε το ΔΣ του Παραρτήματος ν. Έβρου ότι ένα εκλογικό τμήμα στο Διδυμότειχο δεν θα επέλυε προβλήματα, όπως της απόστασης και της μεγαλύτερης συμμετοχής των συναδέλφων αλλά θα δημιουργούσε νομικά προβλήματα; Δεν είναι αξιόπιστοι οι απόστρατοι στο βόρειο Έβρο να διεξάγουν αυτή τη σοβαρή μεν, αλλά εύκολη ενέργεια;
ζ. Πως ο Πρόεδρος του Παραρτήματος ν. Έβρου δείχνει το ενδιαφέρον του για τα μέλη της ΕΑΑΣ που κατοικούν στο Βόρειο Έβρο, με το να τους αποκλείει από την ψηφοφορία; Δεν θεωρούμε πιθανό βέβαια ότι γίνεται προσπάθεια χειραγώγησης της ψήφου! Αλλά τόση εμμονή!
η. Η απόσταση των 250-300 χιλιομέτρων από το εκλογικό τμήμα της Αλεξανδρούπολης για να ασκήσει ένα μέλος τα εκλογικά του καθήκοντα είναι μάλλον μοναδικό στη χώρα μας, ίσως οι μόνοι που δεν το αντιλαμβάνονται είναι οι Πρόεδροι της ΕΑΑΣ και του Παραρτήματος της ΕΑΑΣ ν. Έβρου.
Θα περίμενε κάποιος για να υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, για λόγους ηθικούς, αλλά ακόμη και σημειολογικούς, η ΕΑΑΣ, αλλά και το Παράρτημα της ΕΑΑΣ ν. Έβρου να έχει ενσκήψει με θέρμη στα προβλήματα των ακριτών, του Βορειοανατολικότερου μέρος της Ελλάδος να μην τους έχει αφήσει στο περιθώριο και κυρίως να μην είναι ανακόλουθη στις αποφάσεις της.

Μετά από τις παραπάνω εξελίξεις, ενημερώθηκαν τα μέλη μας για την δυσμενή εξέλιξη και κατά ομολογία στο σύνολο τους, δεν επιθυμούν μετάβαση στην Αλεξανδρούπολη. Ο Σύλλογος μας βέβαια προτρέπει τα μέλη του να συμμετέχουν στην ψηφοφορία, γιατί η ισχύς της ΕΑΑΣ βασίζεται στην ένωση, κάτι όμως που μάλλον δεν φαίνεται να «πείθει», γιατί νιώθουν την αδικία σε βάρος τους.

Θα περιμέναμε μεγαλύτερη κατανόηση από το θεσμικό φορέα μας. Είναι βαθειά η πίστη μας στο ρητό της ισχύος εν τη ενώσει και με γνήσια αισθήματα. Θέλουμε να εκφράσουμε την συμπαράσταση μας στο Σύνδεσμο Αποστράτων Έβρου και τα συγχαρητήρια μας ,για τις άοκνες προσπάθειες του, και να εκφράσουμε την δυσαρέσκεια μας για την απαράδεκτη συμπεριφορά του παραρτήματος ΕΑΑΣ Έβρου.


Μετά τιμης


Εκ του Προσωρινού Δ.Σ

Παναγιώτου Δημήτριος                        Καραγιάννης Χαράλαμπος
Πρόεδρος                                                   Γεν.Γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨