Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Αναβάθμιση σχολών Υπξκών (ΑΣΣΥ) από 2 στα 3 έτη




Αναβαθμίζονται οι παραγωγικές σχολές (ΑΣΣΥ) από 2 σε 3 χρόνια φοίτηση

Η αναβάθμιση των παραγωγικών σχολών υπαξιωματικών όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων από διετούς σε τριετούς φοιτήσεως σχεδιάζεται από το ΓΕΕΘΑ και αναμένεται να εγκριθεί από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, ώστε – ει δυνατόν – αυτή να έχει ολοκληρωθεί και να ισχύσει από την προσεχή Ακαδημαϊκή χρονιά.......

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του ΓΕΕΘΑ και πιο συγκεκριμένα του Αρχηγού Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου, στο πλαίσιο της επιχειρούμενης αναβαθμίσεως των Σχολών και του επιπέδου της παρεχόμενης εκπαιδεύσεως προς τους σπουδαστές τους, οι οποίοι είναι από τους καλύτερους μαθητές και σε ετήσια βάση συγκεντρώνουν τις υψηλότερες βαθμολογίες, με τις οποίες – υπό άλλες συνθήκες – θα είχαν μπει σε πανεπιστημιακού επιπέδου σχολή του κύκλου τους.

Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η ισοτιμία όλων των Ανωτάτων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) συγκριτικά με τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ), κατά τον ίδιο τρόπο ισοτιμίας, που υφίσταται μεταξύ των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ) με τα αντίστοιχα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ), που είναι τετραετούς φοιτήσεως.

Το ΓΕΕΘΑ είχε στείλει σχετικό σήμα προς τους Κλάδους, ώστε αυτοί να καθορίσουν τις «τεχνικές λεπτομέρειες» για τις παραγωγικές σχολές υπαξιωματικών αυτών, να προωθήσουν σχετικές εισηγήσεις προς το ΓΕΕΘΑ και αυτό να συγκεράσει όλες τις προτάσεις και να υποβάλλει το σχετικό σχέδιο προς τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος είναι γνώστης και υποστηρικτής του όλου θέματος.

Η όλη πρόταση ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα των αξιωματικών προερχόμενων εξ υπαξιωματικών παραγωγικών σχολών, καθώς μέχρι τώρα, αν ήθελαν να συνεχίζουν στο πανεπιστήμιο δεν μπορούσαν να το κάνουν όπως οι συνάδελφοί τους των ΤΕΙ, γιατί αυτοί, αν και συγκέντρωναν μεγαλύτερη βαθμολογία εισαγωγής, οι σχολές τους ήταν διετούς και όχι τριετούς φοιτήσεως.



1 σχόλιο:

  1. Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεφτικό του ΓΕΕΘΑ,αυτήν την στιγμή και εν μέσω κρίσης, για ποιό λόγο τελικά αποφάσισε χωρίς καμία πίεση απο πουθενά, να ικανοποιείσει ένα πάγιο και εδώ και αρκετών ετών αίτημα των στελεχών των εξ υπαξιωματικών προερχομένων. Πως και τους έποιασε ο πόνος εκεί στο ΓΕΕΘΑ για τους υπαξιωματικούς; Ετσι ξαφνικά τους αγαπήσανε και θέλουν να τους αναβαθμίσουν;
    Αλλά όμως πρέπει να αλάξουν και κάποια άλα πράγματα, όπως οι απόφοιτοι αυτών των σχολών να αποφοιτούν με τον αμέσως επόμενο βαθμό απ'ότι αποφοιτούν τώρα.
    Σας πληροφορώ οτι η αναβάθμιση των παραγωγικών σχολών των υπαξιωματικών, ήταν πάγιο και συνεχές αίτημά μας απο το 1977 τότε που αποφοίτησα απο την ΣΤΥΑ.
    Μου φαίνεται περίεργο πώς τώρα τους έποιασε ο πόνος.
    Μήπως είναι προαπαιτούμενο και αυτό απο την τρόικα; Για λόγους οικονομίας; Διότι άλλες οι αποδοχές των μαθητών παραγωγικών σχολών, και άλλες των μόνιμων στελεχών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨