Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Παρασκευή, 4 Απριλίου 2014

Ανδραβίδα: εντυπωσιακά στιγμιότυπα από την αεροπορική άσκηση «Ηνίοχος 2014»Αναβαθμισμένη και διεθνής από το 2015

Κείμενο-φωτογραφίες: Κώστας Λακαφώσης

Ανδραβίδα
Η αεροπορική άσκηση «Ηνίοχος» αναβαθμίζεται στα πρότυπα του αμερικανικού Red Flag και φιλοδοξεί να γίνει η πιο απαιτητική και ανταγωνιστική άσκηση σε ολόκληρη την περιοχή της νότιας Ευρώπης και της Μεσογείου, ανοίγοντας από την επόμενη χρονιά τις πύλες της σε πολυεθνικές συμμετοχές από αεροπορίες ξένων χωρών.....


Σε πείσμα των δύσκολων καιρών, η εντολή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Μιχ. Κωσταράκου, ήταν να γίνει το παν, ώστε να αναβαθμιστούν οι ασκήσεις των τριών κλάδων και να φτάσουν στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, με στόχο στο δεύτερο εξάμηνο του 2014 να ενεργοποιηθεί το δεύτερο στάδιο του σχεδίου που προβλέπει την ανάπτυξη της διακλαδικότητας μέσα από τη διοργάνωση διακλαδικών ασκήσεων.


Η φετινή αναβάθμιση της ετήσιας αεροπορικής άσκησης «Ηνίοχος 2014» (26 Μαρτίου - 11 Απριλίου) είναι ολοφάνερη, αφού για πρώτη φορά περιλαμβάνει έξι ημερήσιες και εννέα νυχτερινές αποστολές με συμμετοχή όλων των τύπων αεροσκαφών της Πολεμικής Αροπορίας και ιδιαίτερα απαιτητικά σενάρια, που δεν περιορίζονται μόνο στον αέρα, αλλά συμπεριλαμβάνουν και συνεργασίες με επίγειες δυνάμεις, τακτικές αεροδιακομιδές, αποστολές έρευνας και διάσωσης μάχης κ.λπ.

Έτσι, την Πέμπτη 3 Απριλίου 2014, ο Α/ΓΕΕΘΑ, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΑ, αντιπτέραρχο Ευάγγελο Τουρνά και τον αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας αντιπτέραρχο Χρήστο Βαΐτση, επισκέφτηκε το Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής στην Ανδραβίδα, όπου και παρακολούθησε μέρος της άσκησης «Ηνίοχος 2014».

Και οι τρεις αξιωματικοί δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση του προσωπικού των ΕΔ στο ιδιαίτερα πιεστικό πρόγραμμα για την προετοιμασία και την υλοποίηση της άσκησης.Απευθυνόμενος στους χειριστές της ΠΑ, κατά τη διάρκεια της πρωινής ενημέρωσης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ μετέφερε την υπερηφάνειά του για την εξαιρετική φήμη που έχουν σε παγκόσμιο επίπεδο και ανάμεσα στις κορυφαίες αεροπορίες του κόσμου, ενώ επισήμανε ότι περιμένει από αυτούς να εξαντλήσουν τα όρια κατά την εκπαίδευση, προσέχοντας όμως πάντοτε να μην τα υπερβούν. «Να πετάτε πάντοτε στα όρια, όπως ξέρετε να κάνετε, όμως πάντα να έχετε στο μυαλό σας και την ασφάλεια. Δεν υπάρχει δικαιολογία για απώλεια σε καιρό ειρήνης» είπε.
πηγηΔεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨