Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014

Εντυπωσιακή η ασκηση Κυπρου, Ελλαδας, Ισραηλ και ΗΠΑ


“NEMESIS – 2014”
Με πλήρη επιτυχία στέφθηκε η άσκηση Έρευνας και Διάσωσης που πραγματοποιήθηκε στα όρια της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης Κύπρου- Ισραήλ. Στην άσκηση μετείχαν αεροναυτικές Δυνάμεις από την Κύπρο, την Ελλάδα, το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Του Μάριου Αδάμου

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η μεγάλης κλίμακας πολυεθνική άσκηση έρευνας και διάσωσης «ΝΕΜΕΣΙΣ 2014». Τον κεντρικό συντονισμό της ʼσκησης, που διεξήχθη χθες και σήμερα στα όρια της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου και του Ισραήλ, είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στη Λάρνακα, σε συνεργασία με τα αντίστοιχα Κέντρα της Ελλάδας, του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών το οποίο εδρεύει στο λιμάνι της Νάπολι στην Ιταλία. '

Την άσκηση παρακολούθησαν το πρωί οι υπουργοί Άμυνας, Δικαιοσύνης και Ενέργειας, οι οποίοι σε δηλώσεις τους αναφέρθηκαν στη μεγάλη σημασία που έχει.

Στην άσκηση μετείχαν ελικόπτερα και πλοία της Εθνικής Φρουράς, πλωτά και πτητικά μέσα από την Ελλάδα και το Ισραήλ, καθώς αντιτορπιλικό πλοίο του 6ου στόλου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Για την μεγάλη σημασία που έχουν αυτού του είδους οι ασκήσεις αναφέρθηκε και σε ομιλία του στο συνέδριο DEFENSE WORLD ο πρώην υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου:

"Μόνο μέσα από αυτές τις συνθήκες σταθερότητας μπορεί να σχεδιασθεί ένας κερδοφόρος ανταγωνιστικός και βιώσιμος ενεργειακός διάδρομος εξαγωγής του φυσικού αερίου από την περιοχή προς τις χώρες της Ευρώπης ή αλλού".

Ο Κ. Φωτίου κλήθηκε στο συνέδριο ως ο Υπουργός Άμυνας που συνέβαλε στην πραγματοποίηση των κοινών Ασκήσεων με το Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨