Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Κύκλωμα έκλεβε καύσιμα από εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας



Εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, εγκληματική ομάδα που αφαιρούσε από εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας στον Άραξο Αχαΐας και διακινούσε μεγάλες ποσότητες αεροπορικού καυσίμου.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερις Έλληνες, εκ των οποίων ένας υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας (40 ετών), ένας απόστρατος ........στρατιωτικός (46 ετών), ένας αστυνομικός (28 ετών) και ένας ιδιώτης (36 ετών), που δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά στη μεταφορά καυσίμων και χημικών προϊόντων με βυτιοφόρα οχήματα.

Τα καύσιμα (Jet Propelant 8) προορίζονταν για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών της Πολεμικής Αεροπορίας και η μετάγγισή τους γινόταν σε ειδικά διαμορφωμένα βυτιοφόρα οχήματα με τα οποία μεταφέρονταν οι κλαπείσες ποσότητες καυσίμων σε αγροικία σε περιοχή της Αχαΐας.

Εκτιμάται ότι τους τελευταίους οκτώ μήνες αφαιρέθηκαν και διακινήθηκαν συνολικά τουλάχιστον 36.000 - 50.000 λίτρα καυσίμων, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο αστυφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και παράνομης διακίνησης υγρών καυσίμων (λαθρεμπορία) κατά συναυτουργία, κατ΄ επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση, της δωροδοκίας και δωροληψίας υπαλλήλου και της νομοθεσίας για τα όπλα.

Όσον αφορά τη μεθοδολογία δράσης των μελών του κυκλώματος προέκυψε ότι ο 40χρονος υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας λόγω της πρόσβασης που είχε στον χώρο των στρατιωτικών δεξαμενών, ως χειριστής εφοδιασμού της αεροπορικής μονάδας, παρείχε στα υπόλοιπα μέλη την απαραίτητη υποστήριξη, συνδρομή και πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της μονάδας.

Συγκεκριμένα, τους ενημέρωνε κατάλληλα για τα μέτρα φύλαξης (σκοπιές, περιπολίες), ενώ τους είχε παραδώσει αντικλείδι για την απασφάλιση του φρεατίου που συνδέει τις δεξαμενές καυσίμων με τον αγωγό ανεφοδιασμού. Παράλληλα κατά τη μεταφορά των καυσίμων από τις εγκαταστάσεις, συνέδραμε ως προπομπός για την αποφυγή ελέγχου τους από τις αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές.

Το βράδυ της Παρασκευής, κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, τα μέλη του κυκλώματος εντοπίστηκαν να μεταφέρουν με οχήματα, 1.610 λίτρα κηροζίνης, τα οποία είχαν προηγουμένως αφαιρέσει από τις δεξαμενές της αεροπορικής μονάδας.

Τα μετασκευασμένα φορτηγά - βυτιοφόρα αυτοκίνητα κατασχέθηκαν ως μέσα μεταφοράς λαθρεμπορικών προϊόντων και θα παραδοθούν για φύλαξη στις κατά τόπους αρμόδιες διευθύνσεις τελωνείων Αττικής και Αχαΐας του υπουργείου Οικονομικών, ενώ τα κατασχεθέντα παραστατικά μεταφοράς καυσίμων με στοιχεία του ιδιώτη, θα αποσταλούν στις αρμόδιες Οικονομικές Υπηρεσίες για τον περαιτέρω φορολογικό έλεγχό τους.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα οχήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- Στο όχημα που επέβαιναν ο απόστρατος αξιωματικός και ο αστυφύλακας:

· Πλαστικό βυτίο χωρητικότητας 1.000 λίτρων πλήρους περιεχομένου με κηροζίνη.

· Πλαστικό βυτίο χωρητικότητας 500 λίτρων πλήρους περιεχομένου με κηροζίνη.

· Μεσαίου μεγέθους δοχείο πλήρους περιεχομένου με κηροζίνη.

· Δελτίο ελευθέρας εισόδου στην αεροπορική μονάδα με τα στοιχεία του απόστρατου στρατιωτικού, το οποίο όφειλε να παραδώσει στην υπηρεσία του μετά την συνταξιοδότηση του.

· Κλειδί που αντιστοιχεί και απασφαλίζει την δεξαμενή ασφαλείας και για το οποίο προέκυψε από την διενεργηθείσα προανάκριση ότι είναι αντίγραφο του μοναδικού κλειδιού της Αεροπορικής Μονάδας.

· Πλαστικός σωλήνας μήκους 4.40 μέτρων κατάλληλος για τη μετάγγιση υγρών καυσίμων.

· Ζεύγος πλαστικών εργατικών γαντιών.

· Τρεις φακοί κεφαλής.

· Φακός χειρός.

· Πλαστική προστατευτική μάσκα προσώπου.

· Φορητός ασύρματος.

· Ψηφιακή συσκευή καταγραφής ήχου.

· Ιμάντας μήκους 2,20 μέτρων με σιδερένια λαβή στην απόληξή του.

· Διάφορα εργαλεία (κατσαβίδι, πένσα, γερμανικό κλειδί).

- Στο όχημα που επέβαινε ο ιδιώτης:

· Σε βυτίο χωρητικότητας 2.500 λίτρων βρέθηκαν 110 λίτρα υγρού αεροπορικού καυσίμου JP-8.

· Πέντε πλαστικά δοχεία, κενού περιεχομένου που αναδύουν έντονη οσμή εύφλεκτου υγρού.

· Συσκευή μηχανικής άντλησης υγρών.

· Κομμάτι υφάσματος, μήκους μέτρου, που αναδύει έντονη οσμή εύφλεκτου υγρού.

· Μεταλλική ράβδος, μέτρησης καυσίμων, μήκους 0.95 μέτρων.

· Ορθογώνια μεταλλική δεξαμενή, από το εσωτερικό της οποίας αναδύεται έντονη οσμή εύφλεκτου υγρού.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε κατοικίες, οχήματα και χώρους επαγγελματικής δραστηριότητας των δραστών σε Αττική και Αχαΐα, κατά τις οποίες βρέθηκαν:

- στην λυόμενη αγροικία του ιδιώτη και του αστυνομικού σε περιοχή της Αχαΐας, κεκαλυμμένη υπεδάφια δεξαμενή χωρητικότητας (10.000) λίτρων που περιείχε υπολείμματα υγρού καυσίμου υπολογιζόμενη σε 250 λίτρα.

- στην οικία του απόστρατου αξιωματικού και του αστυνομικού, σε περιοχή της Κάτω Αχαΐας:

· Δύο αναδιπλούμενα μαχαίρια, με λάμα μήκους 8 και 8,7 εκ. αντίστοιχα.

· Τρία στιλέτα.

· Μαχαίρι με λάμα μήκους 18 εκ.

· Είκοσι πέντε κάλυκες διαμετρήμματος 9mm.

· Δεκαέξι φυσίγγια κυνηγετικού όπλου.

· Πέντε κινητές δεξαμενές χωρητικότητας (1.000) λίτρων εκ των οποίων οι τέσσερις περιείχαν υπολείμματα καυσίμου (κηροζίνης) και μία ποσότητα κηροζίνης (500-600) λίτρων.

· Λέβητας χωρητικότητας 1.000 λίτρων που περιείχε ποσότητα 250 λίτρων κηροζίνης.

- Στην οικία του ιδιώτη σε περιοχή της Αττικής, πλήθος παραστατικών μεταφοράς καυσίμων (φορτωτικές) που έφεραν τα στοιχεία του.

- Στις εγκαταστάσεις σταθμεύσεως οχημάτων που χρησιμοποιούνται από τον ιδιώτη ως χώρος στάθμευσης και φύλαξης των βυτιοφόρων οχημάτων ιδιοκτησίας του, σε περιοχή της Αττικής, κατασχέθηκαν δύο Δ.Χ. φορτηγά (Τράκτορες-Ελκυστήρες) ιδιοκτησίας του ιδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨