Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Η ΕΑΑΑ ΣΕ …..ΠΕΡΙΔΙΝΗΣΗ (Επιστολή - διαπιστώσεις)

 

γράφει ο Παναγιώτης Καράμπελας
Σμηναγός ε.α.
Επίτιμος Πρόεδρος Συλλόγου Αποφοίτων ΣΤΥΑ (ΣΑΣ)

<<Για αποφυγή περαιτέρω απρόβλεπτων καταστάσεων.......... ίσως θα πρέπει να κηρυχθούν νέες εκλογές στην ΕΑΑΑ.........>>

Μεγάλη αγωνία συνέχει τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της ΕΑΑΑ. Και τούτο εξαιτίας των όσων, εντελώς απροσδόκητα και παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες του τότε υποψήφιου και σήμερα Προέδρου της ΕΑΑΑ, λαμβάνουν χώρα στην ΕΑΑΑ, σχετικά με τις ιδιόμορφες απόψεις του για αναθεώρηση της ΚΥΑ, επί των διαδικασιών ανάδειξης του ΔΣ της ΕΑΑΑ και κάποιες ιδιαίτερα προκλητικές προσθήκες μέτρων τάξης (μήπως και πειθαρχίας;) κατά τη λειτουργία του ΔΣ.

Μετά την τροποποίηση με το Ν. 1911/90 (ΦΕΚ 166Α΄/11-12-90) στο άρθρο 5 του Ν. 1171/72, με την οποία τα μέλη των ΔΣ αποτελούν οι πλειοψηφήσαντες, ύστερα από μυστική ψηφοφορία, στο πλαίσιο περαιτέρω εκδημοκρατισμού, το ΔΣ ΕΑΑΑ το 1992 έκανε ένα ακόμη βήμα για την ανάδειξη διοίκησης στο σύνολο των δομικών της τμημάτων (Κεντρικής Διοίκησης και Παραρτημάτων). Έτσι με απόφασή του όρισε την ταυτόχρονη, με τις εκλογές για ανάδειξη του ΔΣ της ΕΑΑΑ (Κεντρική Διοίκηση), να αναδεικνύονται με τοπικές εκλογές και τα ΔΣ των Παραρτημάτων (περιφέρεια). Τα περιφερειακά συμβούλια θα αποτελούνται από.........
πέντε (5) άτομα. εφόσον υπάρχει αντίστοιχος αριθμός υποψηφιοτήτων. Αν δεν υπάρχει, θα διορίζονται από την ΕΑΑΑ, μέσα από κατάλογο των διαμενόντων-εγγεγραμμένων μελών της περιοχής.

Στη συνέχεια και με βάση τις διατάξεις του άρθρου 5 του Ν. 1171/72, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 14 του Ν. 1911/90 και μετά το έγγραφο Φ. 800/ ΑΔ. 928741/Σ.775/29-4-02/ΓΕΑ/Δ3, νομοθετήθηκε η Υπουργική Απόφαση υπ. Αριθμ. Φ.454/ΑΔ 452352, ΦΕΚ. 1142/2-9-2002 ¨Ρύθμιση Θεμάτων που αφορούν στην Εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας¨, που ισχύει και σήμερα. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή το Διοικητικό Συμβούλιο είναι 11μελές και αποτελείται από τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο, το Διευθύνοντα Σύμβουλο, επτά (7) μέλη και Γραμματέα. Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος θα είναι Ανώτατοι Αξιωματικοί. Οι θέσεις των υπολοίπων εννέα (9) τακτικών μελών θα καλύπτονται από τους πλειοψηφήσαντες κατά τις εκλογές για την ανάδειξη του Δ.Σ. υποψηφίους, ανεξάρτητα βαθμού, ειδικότητας ή προέλευσης.

Παρά τα παραπάνω και ενώ περιμέναμε περαιτέρω εκδημοκρατισμό και εκσυγχρονισμό της οργάνωσης και λειτουργίας της ΕΑΑΑ και των Παραρτημάτων της - κατά τις διακηρύξεις του - μείναμε έκπληκτοι από την επακολουθήσασα ολοκληρωτική μεταστροφή του.

Γενικότερα, από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα προκύπτει ότι το περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί στο χώρο της ΕΑΑΑ, κάθε άλλο παρά δημιουργικό μπορεί να είναι. Αναπτύσσεται μια απύθμενη εσωστρέφεια, η οποία την οδηγεί σε απομόνωση από τα προβλήματα που την απασχολούν. Αλαζονικές και αυταρχικές, αλλά και προσβλητικές συμπεριφορές αναδεικνύονται, συνήθως σε βάρος αποφοίτων ΑΣΣΥ, μελών του ΔΣ. Κάθε αντίθετη άποψη είναι επιλήψιμη και απορριπτέα. Ο δημιουργικός διάλογος, σχεδόν ανύπαρκτος.

Σήμερα, ένα νέο, μάλλον, ¨επαναστατικό¨ πνεύμα φυσάει στην ΕΑΑΑ! Επιδιώκονται να επαναφερθούν αντιδημοκρατικές και αναχρονιστικές διαδικασίες, με δογματικές αντιλήψεις του χουντικού Ν. 1172/72, που δυστυχώς κανένας αρμόδιος Πολιτικός προϊστάμενος ή Στρατιωτικός ηγέτης δεν θέλησε να αντικαταστήσει, αν και πέρασαν σαράντα ολόκληρα χρόνια μεταπολίτευσης.

Προτεραιότητα, στα προβλήματα της ΕΑΑΑ, θεωρήθηκε ότι ήταν η αποπομπή του Διευθύνοντα Συμβούλου, τόσο από τη συγκεκριμένη θέση, όσο και από απλό μέλος του ΔΣ, που περιέργως εγκρίθηκαν από τον κ. ΥΕΘΑ! Περίπτωση που προκάλεσε πρωτόγνωρη αντιπαράθεση, ένταση και χαρακτηρισμούς, αλλά και μηνύσεις. Απαράδεκτο μεταξύ συναδέλφων, με κοινούς υποτίθεται στόχους.

Η περιοδεία του κ. Προέδρου, που ακολούθησε, ανά τα Παραρτήματα για κοπή της παραδοσιακής πίττας του 2014 προκάλεσε δυσφορία, από ανεπίτρεπτες και προκλητικές θέσεις που αντιδεοντολογικά διατυπώθηκαν την ημέρα αυτή, αντί εξαγγελίας μηνυμάτων ελπίδας, χαράς και ομόνοιας.

Και μετά από αυτά αρχίζουν οι αυθαίρετες ενέργειες. Προσλαμβάνεται ως Νομικού Συμβούλος της ΕΑΑΑ ο Νομικός Σύμβουλος της ΕΑΑΣ, χωρίς καν την προηγούμενη εισαγωγή του θέματος προς συζήτηση στο ΔΣ, καθότι τούτο δεν εγγυάται τη διασφάλιση των συμφερόντων της ΕΑΑΑ. Πέραν τούτου αποτελεί και έμμεση απαξίωση συναδέλφων-δικηγόρων μελών της ΕΑΑΑ και δημιουργεί εύλογα παράπονα.

Διαπιστώνοντας, ο κ. Πρόεδρος ανάλογες σοβαρές αντιρρήσεις στη όλη διαδικασία λήψης αποφάσεων, κρίνει σκόπιμο όπως τροποποιηθεί ¨δεόντως¨ η ΚΥΑ. Έτσι την Τετάρτη 2-7-2014, εισάγει αιφνιδιαστικά - και χωρίς προηγούμενη συζήτηση και απόφαση από το ΔΣ - ως θέμα συζήτησης στο ΔΣ, την τροποποίηση της ΚΥΑ, σχετικά με την ανάδειξη των μελών του ΔΣ της ΕΑΑΑ. Ωστόσο, αν και ήταν γνωστό ότι κάποια Μέλη του ΔΣ δεν θα παρευρίσκοντο - για διάφορους, ενίοτε και σοβαρούς, προσωπικούς λόγους ή προγραμματισμένες θερινές διακοπές - για συζήτηση ενός τόσο εξαιρετικά σοβαρού και κρίσιμου για την οργάνωση και την εύρυθμη λειτουργία της ΕΑΑΑ θέματος, δεν αναβάλλεται η συζήτηση για μετά τις θερινές διακοπές- όπως κατά πληροφορίες προτάθηκε - αλλά επαναλαμβάνεται η συνεδρίαση την επομένη. Έτσι επιτυγχάνεται η ψήφισή του!! και όχι μετά από συζήτησή του στην ολομέλεια του ΔΣ!!

Να σημειωθεί εδώ, ότι επρόκειτο για ένα θέμα, για το οποίο, γνώριζε και από προηγηθείσα σύσκεψη με τους Προέδρους των Παραρτημάτων στην ΕΑΑΑ, αλλά και από μηνύματα και καταγγελίες μελών της ΕΑΑΑ (έγγραφες αναφορές προς ΕΑΑΑ, Υπουργό και Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, αλλά και προφορικές ενημερώσεις του Προέδρου), ότι οι απόψεις τους, στη συντριπτική πλειοψηφία τους, ήταν εντελώς αντίθετες με τις δικές του. Όλα αυτά τα αγνόησε με προκλητικό τρόπο και έλλειψη σεβασμού, τόσο προς τους συναδέλφους μέλη της ΕΑΑΑ, όσο και προς την καθ’ ύλη αρμόδια αρχή - που του είχε διαβιβάσει αναφορές με σχετικές επισημάνσεις μελών της ΕΑΑΑ και δεν απαντούσε, κατά το νόμο - προχωρώντας στην παράτυπη ενέργεια σύγκλησης έκτακτου ΔΣ, επιτυγχάνοντας, με αμφισβητούμενη απαρτία και πλειοψηφία, την υπερψήφιση της πρότασής του, χωρίς την εμπεριστατωμένη και σε επάρκεια χρόνου συζήτηση του τόσο σημαντικού θέματος, για το μέλλον της ΕΑΑΑ και των μελών της.

Στην τροποποίηση της ΚΥΑ, επίσης, αποφασίζει να περιληφθεί και ¨μηχανισμούς τήρησης της τάξεως με ποινές αποβολής Μέλους από το ΔΣ - ως είδος μομφής - για τη διαφύλαξη του ήθους από συμπεριφορές, ύβρεις, συκοφαντίες ή και αδυναμία ανταπόκρισης σε καθήκοντα¨ και άλλα τοιαύτα, μάλλον για όσους δεν συμφωνούν με τις απόψεις του. Και αυτό εγκρίθηκε, όπως και πολλά άλλα εγκρίνονται με τη σύμφωνη γνώμη ατόμων, που οι θέσεις τους αυτές σχολιάζονται έντονα και ποικιλοτρόπως!. Ωστόσο, καμία ανάλογη πρόβλεψη δεν θεωρήθηκε αναγκαία και για τον Πρόεδρο του ΔΣ! Αυτός, μάλλον εξ ¨ορισμού¨ ανήκει στην οικογένεια των πεφωτισμένων ή του Πάπα με το αλάθητο!! Ούτε καμία πρόβλεψη για ετήσιο απολογισμό έργου και οικονομικών, που δεν προβλέπεται, επίσης, από την ΚΥΑ

Και διερωτάται κανείς, εκείνοι στους οποίους θα υποβληθούν αυτά τα ¨περισπούδαστα μέτρα διάσωσης¨ της ΕΑΑΑ, τι θα κάνουν άραγε; Θα επιτρέψουν να επικρατήσει η παράνοια, η οπισθοδρόμηση, η διαίρεση των μελών, η διάσπαση της Ενώσεως; Μπορεί η ώσμωση και μόνο να είναι κριτήριο αποδοχής τέτοιων προτάσεων, όταν όλα αυτά βρίσκουν κάθετα αντίθετο τουλάχιστον το 75% (10.000 περίπου) των μελλών της ΕΑΑΑ; Η αεροπορία πάντα πρωτοπορούσε σε μέτρα εκδημοκρατισμού. Τρανή απόδειξη η απόφαση του ΔΣ του 1992 και η Υπουργική απόφαση Αριθμ. Φ.454/ΑΔ 452352 (μετά από εισήγηση του ΓΕΑ), που προαναφέρθηκαν, για να μην τα ξεχνάμε.

Άλλες οι προεκλογικές εξαγγελίες και προθέσεις. Κρίμα και ντροπή, γιατί τελικά διαπράχτηκε υφαρπαγή της ψήφου μας, με αυτές τις άκομψες και απαράδεκτες μεταστροφές. Πολλοί πρωτοστατήσαμε και για την εκλογή σας, κ. Πρόεδρε. Ας προσέχατε, θα πείτε. Δίκιο έχετε. Τώρα γνωριστήκαμε, όμως. Πρέπει να αποκαταστήσουμε το λάθος μας, για να προλάβουμε τα χειρότερα. Τη διάσπαση ή και η διάλυση της ΕΑΑΑ. Η ενότητα, η αγάπη, η συναδελφικότητα, η μαζικότητα, η αγωνιστικότητα, ο εθελοντισμός δεν επιβάλλονται. Εμπνέονται με την ειλικρινή πίστη στους σκοπούς της ΕΑΑΑ, με το ήθος, με την εντιμότητα, με την αξιοσύνη, με το παράδειγμα, με την πειστικότητα, με το σεβασμό, με την ευγένεια, με την προσήνεια, με την ταπεινότητα, με την ανάληψη ευθυνών, με την αυτοκριτική. Με το ΔΙΑΛΟΓΟ. Η υπεροψία εκτρέφει υπέρμετρο εγωισμό και τορπιλίζει ακόμη και απλή σκέψη για διάλογο. Δεν είμαστε πια σε μονάδα που διοικείτε. Δεν είναι το ίδιο να είσαι διοικητής και το ίδιο Πρόεδρος Ενώσεως! Είμαστε όλοι απόστρατοι και απογυμνωμένοι, πλέον, εξουσιών. Η καταξίωση ή μη των γαλονιών, αφορά στην ενεργή υπηρεσία. Οπωσδήποτε, αποπνέουν και τώρα κάποιο ανάλογο πνεύμα σεβασμού ή εκτίμησης, ίσως και αποδοκιμασίας, από και προς τον καθένα μας. Όχι, όμως, επιβολής. Ούτε και σημαίνει ότι επειδή κάποιος ήταν Ανώτατος ως ε.ε., θα πρέπει σήμερα να εκλέγεται σε ΔΣ της Ένωσης, λόγω βαθμού και μόνο, ανεξάρτητα αν έχει ¨τα τυπικά και ουσιαστικά¨ προσόντα για την περίπτωση ή όχι. Μήπως θεωρείτε ότι άπαξ και αποφασίσει κάποιος Ανώτατος ε.α. να εκθέσει υποψηφιότητα, πρέπει δικαιωματικά και να εκλέγεται; Αν δεν έχει καμία επαφή με το περιβάλλον και τα θέματα που ζούμε στους χώρους της ΕΑΑΑ ή και στα Παραρτήματά της, πώς είναι δυνατόν να έχει απαίτηση να εκλεγεί, αν δεν απολαμβάνει ανάλογης θετικής αξιολόγησης προσόντων και εκτίμησης ικανοτήτων; Πολλοί αξιόλογοι συνάδελφοί σας που έχουν επιδείξει, διαχρονικά, ενδιαφέρον για τα κοινά μας και έχουν ενδιαφερθεί για αυτά, όταν εκθέσανε υποψηφιότητα, πολλοί εκλέχτηκαν από την – κατά την άποψή σας - ¨μακροχρόνια μονόπλευρη ισοπεδωτική κυριαρχία της πολυπληθούς ομάδας¨, μάλλον θα διαμαρτυρηθούν ότι απαξιώνετε και αυτών την αναγνώρισή, την υπερψήφισή και το έργο τους. Κρίμα γιατί έτσι γίνεστε υπαίτιοι να προκληθεί ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ των συναδέλφων ε.α και ε.ε., ανεξάρτητα προέλευσης, αντί να γίνουμε ΕΝΑ, που είναι το ζητούμενο και να μην τροφοδοτούμε εκείνους που επιδιώκουν το ¨διαίρει και βασίλευε¨. Γίνεστε υπαίτιοι να σβήσει ένα υπέροχο ¨συναδελφικό-ανθρώπινο παρελθόν¨ συνυπηρέτησης, συνεργασίας και προσφοράς στην Αεροπορία ΜΑΣ. Με άλλες συμπεριφορές και σχέσεις. Η επαγγελματική ποιότητα, η αμεσότητα, η αγάπη, η χαρά, η αγωνία, η θλίψη ήταν τότε όλα ένα κομμάτι του πάζλ του αληθινού ¨Αίεν Υψικρατείν¨.

Το μέγεθος και η ποιότητα της αντιδημοκρατικής αντίληψης και των συγκλειομένων σκοπιμοτήτων εξασφάλισης ελέγχου του ΔΣ και επιβολής των απόψεων του Προέδρου – και όχι μόνο – αναδεικνύει η συγκεκριμένη πρόταση-παραλλαγή των ισχυόντων σε ΕΑΑΣ και ΕΑΑΝ, με τα όποια συμπεράσματα γένεσής της και υπηρέτησης σκοπιμοτήτων, αναδεικνύονται μέσα από αυτή. Συγκεκριμένα προτείνετε : Δύο (2) Ανώτατους Αξιωματικούς (Ιπτάμενοι το πιθανότερο) για τις θέσεις Προέδρου και Αντιπροέδρου. Δύο (2) απόφοιτους της Σχολής Ικάρων (Ανώτατοι και Ιπτάμενοι, το πιθανότερο). Ένας (1) της ΣΣΑΣ (Ανώτατος το πιθανότερο). Ένας (1) από τη ΣΥΔ. Τρείς (3) από τη ΣΤΥΑ. Μία (1) γυναίκα απόστρατος, ανεξαρτήτως ειδικότητας (ίσως και ανώτατος). Ένας (1) από ΣΙΡ, διαγωνισμό, ανακαταγμένους ή ΕΠΥ.

Με ποια κριτήρια αποφασίστηκε η παραπάνω κατανομή μελών στο ΔΣ της ΕΑΑΑ; Αντιληφθήκατε κάτι τέτοιο να συμβαίνει και στο ¨ναό της Δημοκρατίας¨ στη Βουλή των Ελλήνων; Υπάρχει προσδιοριζόμενη από το Σύνταγμα ποσόστωση εκλογής βουλευτών κατά κατηγορίες επαγγελμάτων (Δικηγόροι, Μηχανικοί, Ιατροί, Δημοσιογράφοι, Αγρότες, Στρατιωτικοί κ.λ.π.) και θελήσατε να εναρμονίσετε ανάλογα και τα της ΕΑΑΑ; Μήπως παρερμηνεύσατε τις προβλέψεις νόμων να περιλαμβάνεται υποχρεωτικά και ένας ελάχιστος αριθμός γυναικών σε ψηφοδέλτια ως υποψήφιοι σε συλλογικά όργανα του Δημοσίου, σε ψηφοδέλτια Νομαρχιακών και Δημοτικών εκλογών και γενικότερα σε εκλογικούς συνδυασμούς και σεις το εκλάβατε ως υποχρέωση εκλογής με αντίστοιχη ποσόστωση, ώστε να φαλκιδεύεται η βούληση των εκλογέων μελών της ΕΑΑΑ και να εξυπηρετούνται σκοποί; Πολλές και εκ του πονηρού, μάλλον, σωρευτικές αυθαιρεσίες!

Το τραγικό είναι ότι βρήκατε ερείσματα να τα περάσετε εκεί που κανένας νουνεχής δεν θα μπορούσε ούτε καν να διανοηθεί. Όλα αυτά έχουν προκαλέσει την απογοήτευση των περισσοτέρων ή ακόμη και την μήνι πλείστων όσων συναδέλφων, αισθανόμενοι ότι έχει προδοθεί η ιστορική τους καταβολή και η διαχρονική τους συνύπαρξη ή και συνεργασία μαζί τους. Διαμορφώνεται, έτσι, ένα ηφαιστειακό κλίμα, που δεν αποτελεί, πλέον, κανένα εχέγγυο για την περαιτέρω ορθολογική λειτουργία και πορεία της ΕΑΑΑ.

Και δεν φτάνουν όλα αυτά η εφημερίδα ΗΧΩ των ΑΙΘΕΡΩΝ έχει γίνει αποκλειστικό εργαλείο προπαγάνδας και δυσφήμησης των αποφοίτων ΑΣΣΥ, θεωρώντας τους αγράμματους, τα δε μέχρι σήμερα ΔΣ της ΕΑΑΑ - που περιλάμβαναν ¨πολλούς¨ αποφοίτους ΑΣΣΥ - ως περιορισμένων δυνατοτήτων παραγωγής ποιοτικού έργου, σε αντίθεση με τις άλλες Ενώσεις - που κατά την άποψη των συντακτών δημοσιευθέντων κειμένων - επέδειξαν υψηλό επίπεδο έργου (μάλλον λόγω πολλών μορφωμένων στρατηγών στα ΔΣ τους!) Αντίλογος ή και δημοσιεύσεις μελών της ΕΑΑΑ, ιδιαίτερα αποφοίτων ΑΣΣΥ, είναι κομμένες, χωρίς καμία αιτιολόγηση. Και εδώ η δημοκρατία σε ανθεί!. 

Κύριοι που ψηφίσατε τις συγκεκριμένες προτάσεις, παραβιάζετε τα άρθρα 4 του Συντάγματος, παραγρ. 1, που ορίζει ¨Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου¨ και παραγρ. 2 που ορίζει ¨Οι Έλληνες και Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις¨, το άρθρο 31, που ορίζει ¨Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να εκλεγεί όποιος είναι Έλληνας πολίτης………. έχει συμπληρώσει το 40ο έτος της ηλικίας του και έχει τη νόμιμη ικανότητα να εκλέγει¨, καθώς και το άρθρο 51, παραγρ. 3 σε ό,τι αφορά στην εκλογή βουλευτών, όπου ορίζει…… ¨Ο νόμος δεν μπορεί να περιορίσει το εκλογικό δικαίωμα παρά μόνο αν δεν έχει συμπληρωθεί κατώτατο όριο ηλικίας ή για ανικανότητα δικαιοπραξίας ή ως συνέπεια αμετάκλητης ποινικής καταδίκης για ορισμένα εγκλήματα¨. ΟΛΟΙ είμαστε Έλληνες, κύριοι. Ανεξαρτήτως βαθμού, ίσοι. Με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις. Λειτουργείτε, λοιπόν, συνταγματικά ή μήπως το παραβιάζετε εσκεμμένα και σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι και η ισχύουσα - σαφώς δημοκρατικότερη του Ν. 1911/90, άρθρο 14 - υπουργική απόφαση Φ.454/ΑΔ 452352, ΦΕΚ. 1142/2-9-2002;

Μηνύματα αγανάκτησης και αποδοκιμασιών αυτού του είδους συμπεριφορών, εκπέμπονται από και προς όλες τις κατευθύνσεις, γιατί με αυτές τις ενέργειες δεν υπηρετείτε τα συμφέροντα της ΕΑΑΑ, αλλά βάζετε και σε μεγάλη δοκιμασία τα συμφέροντα των συναδέλφων σας μελών της ΕΑΑΑ, προτείνοντας τέτοιες αντιδημοκρατικές, ταξικές και αναχρονιστικές διαδικασίες εκλογής των Μελών του ΔΣ, με επιλεκτικές προβλέψεις, δυναμένων να εκλεγούν ακόμη και με την ψήφο τους ή ελάχιστο αριθμό ψήφων, έναντι άλλων υποψηφίων με σημαντικό αριθμό ψήφων.

Φοβούμαι ότι η ΕΑΑΑ οδηγείται σε μια απρόσμενη και απρόβλεπτης έκτασης δοκιμασία, το μέγεθος της οποίας καθιστά ορατή, πλέον, την πιθανότητα και αυτής της ΔΙΑΛΥΣΗΣ της!!! Είναι αυτονόητο και αδύνατον να γίνει αποδεκτή μια εκ του πονηρού τέτοια ακραία μεθόδευση σε βάρος της δημοκρατικής νομιμότητας, της αποτελεσματικής λειτουργικότητας και υπηρέτησης των συμφερόντων της συντριπτικής μάζας των μελών της ΕΑΑΑ, που σκόπιμα τους αποκαλούν συντεχνίες, ώστε να εγκαθιδρύσουν τις δικές τους, έστω και μειοψηφικές, συντεχνίες ευκολότερα.

Και επειδή η ελπίδα πρέπει να πεθαίνει τελευταία, θα μου επιτρέψετε να κάνω, έστω και μια απέλπιδα έκκληση. Κύριε Πρόεδρε, Κύριε Αντιπρόεδρε, Κύριε Διευθύνοντα Σύμβουλε, αγαπητοί συνάδελφοι Μέλη του ΔΣ της ΕΑΑΑ, ακόμη και στο παρά πέντε, μπορείτε να σώσετε την ΕΑΑΑ. Με σωφροσύνη, με ρεαλισμό, με αλληλοκατανόηση, με συναδελφικότητα, με αίσθηση ευθύνης σε αυτούς που με τις εξαγγελίες σας πείστηκαν να σας ψηφίσουν. Μην τους προδίδετε. Η συνέπεια και η υστεροφημία πρέπει να πρυτανεύσουν. Ο εγωισμός καταστρέφει. Η εμπάθεια προκαλεί ολοκαυτώματα.

Πολύ φοβούμαι, όμως, ότι η έκκληση δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα. Μάλλον είναι καιρός να παρέμβει, πλέον, η αρμόδια ηγεσία. Στρατιωτική και Πολιτική, αν όντως ενδιαφέρονται για το μέλλον της ΕΑΑΑ. Ιδού η ¨Ρόδος¨, κύριοι αρμόδιοι. Όλοι κρινόμαστε, ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές. Οι παρεμβάσεις πρέπει να είναι άμεσες και καταλυτικές. Για αποφυγή περαιτέρω απρόβλεπτων καταστάσεων και με δεδομένες τις υπάρχουσες αναφορές γεγονότων και καταγγελιών, για εξομάλυνση της όλης κατάστασης, ίσως θα πρέπει να κηρυχθούν νέες εκλογές στην ΕΑΑΑ, για ανάδειξη συμπληρωματικού νέου ΔΣ, για κάλυψη του υπολειπόμενου χρόνου μέχρι τις προβλεπόμενες νέες εκλογές μετά τα τρία χρόνια συνολικής θητείας.


Διαβάστε ακόμη για το ίδιο θέμα:
Η Ε.Α.Α.Α. αποφάσισε την αλλαγή σύνθεσης & τρόπου εκλογής των μελών του Διοικητικού της Συμβουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨