Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Η Ε.Α.Α.Α. ένα βήμα πριν την διάλυση (Επιστολή Τ. Δντα Συμβούλου)

 
Γράφει ο Επισμηναγός( Ι) ε.α. Γεώργιος Β. Κασσαβέτης 
Τ. Δ/νων Σύμβουλος  ΕΑΑΑ
Ένα βήμα πριν τη διάλυση βρίσκεται η ΕΑΑΑ μετά τις εξωπραγματικές καινοτομίες που επιχειρεί ο " ρηξικέλευθος" πρόεδρός της αντιπτέραρχος ε.α. Κων. Ιατρίδης. Λεπτομέρειες για τις ανθενωτικές αυτές καινοτομίες του κ. Ιατρίδη, οι οποίες βρίσκονται σε κραυγαλέα δυσαρμονία με τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών της ΕΑΑΑ. Παρακαλώ για την ανάρτηση του συνημμένου άρθρου στην ιστοσελίδα σας.

Με εκτίμηση
Γεώρ. Β. Κασσαβέτης-Επισμηναγός (Ι) ε.α.
τ. Δ/νων Σύμβουλος ΕΑΑΑ
Τηλ 2106039521, 6983506601

ΑΠOΤΥΧΑTE  ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ  ΚΥΡΙΟI.
ΣΠΙΤΙ  ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΧΥΤΕΡΟ - ΔΕΝ ΣΑΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΑ

Του Επισμηναγού (Ι) ε.α. Γεωρ. Β. Κασσαβέτη
Τ. Δ/ντος Συμβούλου ΕΑΑΑ


                                    Αγαπητοί Συνάδελφοι,
           
Κατά την παράδοση – παραλαβή του Δ.Σ. της ΕΑΑΑ την 10η Ιανουαρίου του 2013 ο αναλαμβάνων καθήκοντα Προέδρου κ. Κων/νος Ιατρίδης διάβασε ένα σχοινοτενές κείμενο, το οποίο υποτίθεται ότι περιείχε τις προγραμματικές δηλώσεις του, ή το βαπτισθέν αργότερα από τον ίδιο «Σχέδιο Δράσης». Το κείμενο αυτό, το οποίο δυστυχώς για τον ίδιο, έχει δημοσιευθεί στην «Ηχώ των Αιθέρων» του μηνός Ιανουαρίου 2013, πέραν του γεγονότος ότι εμμέσως πλην σαφώς εκμηδενίζει το έργο των παλαιοτέρων Δ. Συμβουλίων, αποτελεί ένα.......
εξωπραγματικό δημαγωγικό παραλήρημα που μπροστά του ωχριούν αντίστοιχα των περιώνυμων δημαγωγών του προπερασμένου αιώνος Κωλέττη, Βούλγαρη και Δηληγιάννη. Από το γεγονός ότι τίποτα απ’ όσα στομφωδώς εξήγγειλε την 10η Ιανουαρίου 2013 ο κ. Ιατρίδης δεν υλοποίησε μέχρι σήμερα, ευλόγως πιθανολογεί κανείς ότι κάποιος άλλος συνέγραψε το δημαγωγικό αυτό κείμενο, ερήμην του κ. Ιατρίδη. Δεν πρόκειται να αναλώσουμε μεγάλο μέρος του σημειώματος αυτού με τις αμετροεπείς υποσχέσεις του κ. Ιατρίδη, κατά την παραλαβή των υψηλών καθηκόντων του. Θα αναφερθούμε όμως δειγματοληπτικώς στις σπουδαιότερες απ’ αυτές, ώστε να αφαιρέσουμε τον πειρασμό μερικών κακόπιστων συναδέλφων, ότι υπερβάλλουμε, ή ανακριβολογούμε. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

         α. «Η Ένωση θα αποτελέσει δεξαμενή σκέψεων και προτάσεων, το λεγόμενο ‘‘THINK TANK” για θέματα που αφορούν την Π.Α…. εθνικού ή ειδικού ενδιαφέροντος (Εθνικά, ΑΟΖ, ΕΟΖ, οικονομικά, κοινωνικά, ΜΤΑ, 251 ΓΝΑ, κλπ)». Αν κάποιος είδε πουθενά καμία δεξαμενή, ή διάβασε κάποια σκέψη για τα ανωτέρω θέματα , ας το πει και σε εμάς που δεν το αντιληφθήκαμε.
            β. «Κύρια προτεραιότητα και επιδίωξη είναι η αξιοποίηση των αξιόλογων προσωπικοτήτων και επιστημόνων που διαθέτει ο χώρος, ώστε να συμβάλουν στην επίτευξη των στόχων της ΕΑΑΑ». Μέχρι στιγμής όχι μόνο δεν είδαμε «αξιοποίηση προσωπικοτήτων και επιστημόνων», αλλά, αντιθέτως μάλιστα, βιώσαμε την εκδίωξη κάθε ιδιοφυούς , καταρτισμένου και εγγράμματου συναδέλφου.
            γ. «Αλλαγή της μορφής και της αντίληψης ως προς το περιεχόμενο της εφημερίδος «Ηχώ των Αιθέρων», έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στην σύγχρονη εποχή και στα πραγματικά ενδιαφέροντα των μελών. Ένα έντυπο που θα προασπίζει τα εθνικά θέματα, το κύρος και το γόητρο της Π.Α. και των Ε.Δ. γενικότερα….ένα έντυπο στο οποίο η έκφραση γνώμης δεν θα αποτελεί προνόμιο των μελών του Δ.Σ.». Τι έγινε με την μεγαλόστομη αυτή εξαγγελία; Ως προς μεν τη μορφή η εφημερίδα έγινε μια ασπρόμαυρη φυλλάδα επαρχιακού συλλόγου, ως προς δε την προάσπιση των εθνικών θεμάτων και του κύρους και του γοήτρου της Π.Α. και των Ε.Δ. γενικότερα …Θού  Κύριε φυλακή τω στoματί μου.
            δ. «Οργάνωση ημερίδων με συμμετοχή έγκριτων ομιλητών ή συμμετοχή της ΕΑΑΑ σε ημερίδες του ΥΠΕΞ, ΕΛΙΑΜΕΠ, ΙΑΑ… διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων (π.χ. εκθέσεις ζωγραφικής, παρουσίαση βιβλίου)». Άκουσε, διάβασε, είδε, ή αντιλήφθηκε κανείς μέχρι σήμερα καμιά παρόμοια εκδήλωση; Εμείς πάντως όχι.
            ε. «Δημιουργία Γραφείου Οικονομικών Θεμάτων και Γραφείου Κοινωνικής Συμπαράστασης, το οποίο θα μεριμνά για τη διευκόλυνση όλων των μελών και ιδιαίτερα αυτών της περιφέρειας σε περιπτώσεις προβλημάτων υγείας, ( π.χ. εξεύρεση κλίνης στο ΓΝΑ ή ΝΙΜΤΣ και παρουσία μέλους της ΕΑΑΑ κατά την άφιξη του ασθενούς), θανάτου, (υποβοήθηση στην τακτοποίηση των διαδικαστικών θεμάτων, λήψη σύνταξης των ορφανικών μελών κλπ). Τέλος θα αναληφθούν πρωτοβουλίες για συμμετοχή της ΕΑΑΑ με μόνιμο μέλος στα συμβούλια ΜΤΑ, ΑΟΟΑ, ΟΣΜΑΑ, Ίκαρος…». Ερωτούμε λοιπόν καλόπιστα όσους συναδέλφους νοσηλεύτηκαν στο ΓΝΑ ή στο ΝΙΜΤΣ τελευταία. Ενδιαφέρθηκε κάποιο μέλος του Δ.Σ. της ΕΑΑΑ για να τους βρει κρεββάτι στο Νοσοκομείο, ή τους περίμενε για να τους  τακτοποιήσει  κατά την άφιξή τους στην Αθήνα; Ασφαλώς όχι. Όσο για την συμμετοχή της ΕΑΑΑ με μόνιμο μέλος στα Δ.Σ. ΜΤΑ, ΑΟΟΑ, Ίκαρος, όχι μόνο δεν πραγματοποιήθηκε, αλλά ούτε καν εκδηλώθηκε σχετική ενέργεια του Δ.Σ. για την τιμή των όπλων…
            στ. Και το εξωπραγματικό δημαγωγικό παραλήρημα του κ. Ιατρίδη έκλεινε ως εξής: «Για να πραγματοποιηθούν όμως τα παραπάνω χρειάζεται ενωμένη προσπάθεια, συναδελφική αλληλεγγύη και πάνω απ’ όλα ενότητα». Και τι έκανε ο ίδιος ο κ. Ιατρίδης για όλα αυτά;
(1) Υπονόμευσε συστηματικά με δόλια μέσα τον επί οκτώ (8) χρόνια Δ/ντα
Σύμβουλο, ώστε να τον εμφανίσει στην ελεγχόμενη από τον ίδιο πλειοψηφία άχρηστο, αιρετικό και ασεβή…προς τον κατά 16 χρόνια νεότερο σε ηλικία Πρόεδρο, υβρεολόγο και σαμποτέρ του μηδενικού, άλλωστε, έργου του και να τον εκπαραθυρώσει αρχικά απ’ τη θέση του Δ/ντος Συμβούλου και αργότερα κι από μέλος του Δ.Σ. εντελώς παράνομα, με Υπουργική Απόφαση ενός ανεκδιήγητου Υπουργού.
(2) Επέβαλε την εκλογή του Αντιπροέδρου και στη θέση του Δ/ντος Συμβούλου,
παρά την αγωνιώδη κραυγή μου ,ότι η εκλογή αυτή ήταν αντίθετη προς την διάταξη της παρ. 1 του άρθρου 13 του Ν. 2690/99 (Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας), σύμφωνα με την οποία ‘‘ο ορισμός του ιδίου προσώπου με περισσότερες από μια ιδιότητες στο Δ.Σ. δεν επιτρέπεται’’.
(3) Όταν η Εποπτεύουσα Αρχή του ζήτησε να διορθώσει την παρανομία
προχώρησε στην εκλογή του τρίτου κατά σειρά Δ/ντος Συμβούλου, εντός έξι μόνο μηνών. Στο ίδιο διάστημα χρειάστηκε να προβεί στην εκλογή και δευτέρου κατά σειρά Γραμματέως, όταν ο πρώτος, συνεπεία αδυναμίας συνεργασίας με τον Πρόεδρο , αναγκάστηκε να παραιτηθεί.
(4) Εν γνώσει της νομικής διάταξης της παρ.4 του άρθρου 5 του Ν.Δ. 1171/72, ότι
«Τα Δ.Σ. των Παραρτημάτων διορίζονται για μια τριετία», προχώρησε   παράνομα σε αντικατάσταση του Προέδρου και δύο (2) μελών του Δ.Σ. του Παραρτήματος Μαγνησίας, με πρόσχημα ότι «δεν μπορούσαν να συνεργαστούν». Η πραγματική αιτία φυσικά ήταν ότι τα μέλη αυτά δεν συμφωνούσαν με την αλλοπρόσαλλη πολιτική του.
(5) Σε μια έκρηξη της ακατάσχετης και απύθμενης μισαλλοδοξίας του
ποινικοποίησε την Ενωσιακή  δραστηριότητα, υποβάλλοντας μήνυση εναντίον μου για ασήμαντες αιτίες και προστριβές, οι οποίες υπάρχουν σε όλα τα συλλογικά διοικητικά όργανα παγκοσμίως.
(6)  Τέλος στο απόγειο της ανθενωτικής και  αντισυναδελφικής  συμπεριφοράς του έφτασε στο σημείο να καταγγείλει στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής μια απλή διαμαρτυρία μου για  σειρά αυθαιρεσιών του , ως δήθεν αποσκοπούσα στην παρεμπόδιση της συνεδριάσεως ,με αποτέλεσμα να οδηγηθώ βιαίως στο Αστυνομικό Τμήμα.
Διαβάζοντας και πάλι  προσεκτικά το χιμαιρικό κείμενο των δηλώσεων  Ιατρίδη  διαπιστώσαμε ότι εν αντιθέσει προς τις υπόλοιπες, υπήρξε απόλυτα συνεπής  σε μια και μοναδική εξαγγελία του, ήτοι « στην αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμό της εσωτερικής λειτουργίας της ΕΑΑΑ» και ειδικότερα «στον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας της ΕΑΑΑ, εξέταση εφαρμογής ηλεκτρονικής ψήφου, εκλογή Δ/ντος Συμβούλου από τη βάση, περιορισμός αριθμού θητειών Προέδρου, Αντιπροέδρου και Μελών του Δ.Σ., ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται  στις σύγχρονες ανάγκες και προκλήσεις».
Όσο αχαλίνωτη φαντασία  όμως κι αν διέθετε κανείς , δεν θα μπορούσε να συλλάβει την έκταση του « ρηξικέλευθου»  εκσυγχρονισμού, που επιχειρεί σήμερα ο καινοτόμος Πρόεδρος, ο οποίος αν υλοποιηθεί, θα σημάνει τη διάλυση της Ενώσεως. Ο,τι δηλαδή δεν κατάφερε το Υπουργικό δίδυμο ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΜΠΕΓΛΙΤΗ  προ τριετίας ,θα το καταφέρει τώρα το «συναδελφικό» τρίδυμο ΙΑΤΡΙΔΗ-ΔΕΛΛΗ-ΣΚΛΗΡΗ.         
Ας έλθουμε όμως και στο επίμαχο θέμα της τροποποίησης της σχετικής περί εκλογών της ΕΑΑΑ Υπουργικής Απόφασης , στην οποία  εντελώς αδικαιολογήτως προχώρησε ο κ. Ιατρίδης και η  ρυμουλκούμενη  απ’  τον  ίδιο πλειοψηφία του Δ.Σ ., με αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη αναταραχή στην υπεραιωνόβια ιστορία της Ενώσεως.
Πριν ή προχωρήσουμε όμως στην ανάλυση του θέματος, κρίνουμε σκόπιμο να αναφερθούμε σε ένα πραγματικό γεγονός , το οποίο προδήλως καταδεικνύει τις δόλιες μεθοδεύσεις  της προεδρικής ομάδος της ΕΑΑΑ να περάσει υπούλως το θέμα, χωρίς τη βάσανο του Δ.Σ., την πληροφόρηση των μελών της Ενώσεως ,τον σχετικό θόρυβο και φυσικά τη σημερινή αναταραχή. Συγκεκριμένα στις  αρχές Οκτωβρίου 2013  ο Αντιπρόεδρος κ.  Δελλής  κάλεσε στο γραφείο του τον Δ/ντα Σύμβουλο της ΕΑΑΑ κ. Κρανιά και του ζήτησε να προσυπογράψει σχέδιο εγγράφου προς την Εποπτεύουσα Αρχή  ,με θέμα «Περί Εκλογής των Μελών της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών  Αεροπορίας» ,το οποίο φυσικά περιείχε τις αλλαγές που   επιδιώκει και σήμερα η προεδρική τρόικα . Όπως  ήταν  φυσικό  ο Δ/νων Σύμβουλος αρνήθηκε να προσυπογράψει εξερχόμενο έγγραφο το οποίο δεν είχε την έγκριση του Δ.Σ.
Όταν μετά από σχετική ενημέρωσή μου κατήγγειλα με αναφορά μου τη σατανική και δόλια ενέργεια του προεδρείου ο κ. Ιατρίδης μου απήντησε εγγράφως  ότι για το εν λόγω έγγραφο « δεν είχε ιδέα και ότι αυτό αφαιρέθηκε από το ηλεκτρονικό αρχείο της Ενώσεως, με σκοπό τη συκοφάντησή του». Στο ίδιο έγγραφό του ο κ. Ιατρίδης πρόσθετε ότι « η αφαίρεση αποτελεί παράβαση προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα…. Και ότι επιφυλασσόταν για κάθε νόμιμο δικαίωμά του» .Βέβαια το  πως  ένα έγγραφο, το οποίο δεν γνωρίζει ο Πρόεδρος, βρίσκεται στον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή της Ενώσεως και ενώ είναι άγνωστο, ο ίδιος αναλαμβάνει την έρευνα  για την δήθεν υποκλοπή του, προφανώς δεν μπορεί  να μας εξηγήσει ο κ. Πρόεδρος. Ούτε φυσικά πως βρέθηκε στα χέρια του alter ego  του, κ. Δελλή.
            Η αιτιολογική έκθεση της τροποποίησης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.), η οποία ειρήσθω εν παρόδω  ότι ψηφίστηκε μόνο από τα έξι(6) και όχι και από τα έντεκα  μέλη του Δ.Σ., ως αφήνει να εννοηθεί ο κ. Ιατρίδης ,αναφέρει ότι « τα κείμενα θεσμοθέτησης και λειτουργίας που διέπουν την ΕΑΑΑ ανάγονται ήδη σε παρωχημένες χρονικά εποχές και δύσκολα μπορούν να καλύψουν ρυθμιστικά τη σύνθετη ποικιλομορφία των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Δ.Σ. Η ανάγκη δημοκρατικότερης και αντιπροσωπευτικότερης έκφρασής του είναι παραπάνω από επιτακτική».
            Κατ’ αρχήν το γεγονός ότι η ισχύουσα ΚΥΑ για τις εκλογές της ΕΑΑΑ,  έχει εκδοθεί το 2002 και έχει τροποποιηθεί το 2006, μόνο αναχρονιστική δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί .Όσο για την « ανάγκη δημοκρατικότερης κι αντιπροσωπευτικότερης έκφρασής της» θεωρούμε, ότι στο μυαλό του Προέδρου της ΕΑΑΑ υπάρχει πλήρης σύγχυση της έννοιας των σχετικών νομικών όρων.
            Κατά τον κ. Ιατρίδη και την ευάριθμη (ολιγομελή) παρέα του, « δημοκρατικότερη», «αντιπροσωπευτικότερη» και προφανώς «δικαιότερη» είναι η κατανομή των θέσεων του Δ.Σ. μεταξύ ορισμένων ειδικοτήτων, τις οποίες ο ίδιος εντελώς αυθαιρέτως καθορίζει  και όχι με βάση την αρχή της πλειοψηφίας, η οποία αποτελεί την πεμπτουσία της δημοκρατίας.  Ακόμη  και για το πάλαι ποτέ « αδύνατο φύλο» μερίμνησε ο προνοητικός Πρόεδρός μας, αγνοών ενδεχομένως τη διάταξη του άρθρου 4 παρ. 2 του Συντάγματος , η οποία ρητώς αναφέρει ότι « Έλληνες και Ελληνίδες έχουν Ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις».
            Και για να αποδείξουμε την πλάνη του εν συγχύσει Προέδρου της Ενώσεως , όσον αφορά στις έννοιες «δημοκρατικότητα» και «αντιπροσωπευτικότητα», θα ανατρέξουμε στα εγχειρίδια του Συνταγματικού Δικαίου. « Η Δημοκρατία-κατά το Συνταγματικό Δίκαιο - θεμελιούται  επί της αρχής της λαϊκής κυριαρχίας, κατά την οποία ο λαός, ως ευρύτερος σύλλογος προσώπων άνευ ποιοτικών γνωρισμάτων είναι ο φορεύς της κρατικής εξουσίας… Η αρχή της λαϊκής κυριαρχίας αποτελεί τον ακρογωνιαίον  λίθον του δημοκρατικού πολιτεύματος. Δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία παρουσιάζονται  ως έννοια αδιαχώριστοι… Η αρχή της λαϊκής κυριαρχίας –επί της οποίας θεμελιούται το δημοκρατικόν πολίτευμα-ουδέν άλλο δύναται να σημαίνει, ή την εκάστοτε επιβολήν της θελήσεως των περισσοτέρων υπό του συνόλου των ασκούντων το εκλογικόν λειτούργημα. Η τοιαύτη  εξ’ άλλου επιβολή της θελήσεως της πλειοψηφίας δεν μεταβάλλει την μορφήν  του πολιτεύματος εις ολιγοκρατίαν, διότι το σύνολον εκ του οποίου σχηματίζεται εκάστοτε η πλειοψηφία δεν συγκροτείται επί τη βάσει γνωρισμάτων ποιοτικής φύσεως ,αλλ’ επί τη βάσει των αρχών της καθολικότητος και της ισότητος»(Εγχειρίδειον Συνταγματικού Δικαίου Κων. Γεωργοπούλου Τόμος Α Σελ.75-76).
            Αλλά  και την έννοια του όρου «αντιπροσωπευτικότητα»  παρερμηνεύει ο κ. Ιατρίδης, προκειμένου να υποστηρίξει τους αυθαίρετους ισχυρισμούς του, για δήθεν ανάγκη αλλαγής του υφισταμένου νομικού πλαισίου. Αντιπροσωπευτικό λοιπόν κατά το Συνταγματικό Δίκαιο  δεν είναι το σύστημα της διανομής των εδρών στα διάφορα επαγγέλματα, ειδικότητες, ή κοινωνικές τάξεις ,αλλά « το σύστημα κατά το οποίο η νομοθετική λειτουργία ασκείται κατά κύριον λόγον δια συλλογικών οργάνων αναδεικνυομένων παρά του εν στενή  εννοία λαού  δι’ εκλογής επαναλαμβανομένης κατά τακτάς  περιόδους».
            Διαπορούμε  ειλικρινά ποιοι ήταν αυτοί οι νομικοί εγκέφαλοι που συμβούλευσαν τον κ. Ιατρίδη να προωθήσει αυτή  την ανεκδιήγητη  αιτιολογική έκθεση προς την Εποπτεύουσα Αρχή ,με το πρόσχημα ότι εξυπηρετείται δήθεν η « αναλογική αντιπροσωπευτικότητα, εμπλουτίζει το Δ.Σ. με νέα πρόσωπα και ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο δημιουργίας χρόνιων αντιπαλοτήτων ,αγκυλώσεων, πελατειακών σχέσεων και καθεστωτικής νοοτροπίας»; Ποιός  δικολάβος ήταν  αυτός που τον  πληροφόρησε αρμοδίως  ότι  «η αντιπροσωπευτικότητα είναι συμβατή με τις αρχές της ισότητος και της αναλογικότητος που κατοχυρώνονται στο Σύνταγμα και αποτελούν βασικούς πυλώνες της δημοκρατίας μας»; Αν πράγματι αυτή ήταν η έννοια της Συνταγματικής διατάξεως  γιατί στη Βουλή των Ελλήνων δεν εκπροσωπούνται αναλογικά τα διάφορα επαγγέλματα ,ή οι διάφορες κοινωνικές ομάδες; Γιατί τα 2/3 των βουλευτών να είναι δικηγόροι και  το1/3 όλοι οι υπόλοιποι; Αν ίσχυε η αναλογία θα ήταν μόνο ένας βουλευτής προερχόμενος από τις Ε.Δ. στη σημερινή Βουλή;
            Αλλά ας  εξετάσουμε αναλυτικά τις καινοτομίες του κ. Ιατρίδη που θα βελτιώσουν  δήθεν τη λειτουργία της Ενώσεως. Σύμφωνα λοιπόν  με την άποψη του κ. Ιατρίδη και της ολιγομελούς ομάδος του, αυτό που έφταιγε μέχρι τώρα και δεν λειτουργούσε καλά το Δ.Σ. δεν ήταν  η αβελτηρία ,η ανεπάρκεια και η ανικανότητα της ηγετικής ομάδος ,αλλά η κακή εκπροσώπηση των διαφόρων προελεύσεων των συναδέλφων. Με την συμμετοχή λοιπόν ενός οικονομικού ,ενός προερχομένου από την ΣΥΔ-για να ανταμείψουμε και το  μέχρι σήμερα πιστό  μέλος κ. Αθαν. Πάνο- και μιας γυναίκας το πρόβλημα λύθηκε. Αλλά αν μέχρι τώρα αυτό ήταν το πρόβλημα, γιατί να μη συμπεριληφθεί  και ένας Γιατρός , ένας Δικαστικός,  ένας  Ραδιοναυτίλος  και γιατί όχι και ένας Παππάς  , να διαβάζει καμιά ευχή όταν οξύνονται τα  πνεύματα; Ευλόγως λοιπόν  γεννάται το εξής ερώτημα: Αν πράγματι όλο το σύστημα εκπροσώπησης είναι αναχρονιστικό , η διάταξη που προβλέπει, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος να είναι πτέραρχοι είναι σύγχρονη; Σε μια πολιτική οργάνωση ,όπως οι Ενώσεις ή τα Σωματεία ,είναι δημοκρατικό να τίθενται τέτοιου είδους δουλείες; Πιστεύει κανείς σήμερα σε όλο τον πλανήτη ,ότι όλοι οι Πτέραρχοι ει ναι ευφυέστεροι, σοφότεροι, διορατικότεροι και ικανότεροι από τα υπόλοιπα 12000 μέλη της Ενώσεως; Και εν τελευταία αναλύσει ,αν η διάταξη αυτή εξυπηρετούσε τις  ανάγκες του Δικτατορικού Καθεστώτος που  την καθιέρωσε , σήμερα ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί; Αντέχει άραγε σε σοβαρή κριτική η άποψη που έχει εγγράφως διατυπώσει ο κ. Ιατρίδης, ότι « η ισότητα των μελών δεν ανταποκρίνεται ούτε καν στην κοινή λογική ,αφού παραγνωρίζει τις ευθύνες των Αξιωματικών υψηλής ευθύνης και το επικίνδυνο της αποστολής των ιπταμένων»; Διότι εύλογα θα του απαντήσει κάποιος  ως εξής: «Αν κύριοι εσείς επιλέξατε να γίνετε ιπτάμενοι , το κάνατε γιατί σας άρεσε να πετάτε, να γίνετε διοικηταί πτερύγων, διοικήσεων , υπαρχηγοί και αρχηγοί, να έχετε διπλά συντάξιμα χρόνια , να παίρνετε πτητικό επίδομα κ.λ.π. και όχι για να βάλετε υποθήκες να μας εξουσιάζετε εφ’ όρου ζωής».
            Και κάτι ακόμη, όσον αφορά τον εκσυγχρονισμό της κείμενης νομοθεσίας. Είναι  μοντέρνα και δημοκρατική η προτεινόμενη διάταξη: «Για τη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής των συνεδριάσεων, ο Πρόεδρος δύναται να αποβάλλει μέλος του Δ.Σ. ,το οποίο με πράξεις του αποδεδειγμένα- φυσικά την απόδειξη την κάνει ο ίδιος- δημιουργεί διατάραξη της συνεδρίασης ,δεικνύει ανάρμοστη  συμπεριφορά…. και  δεν συμμορφώνεται προς  τις υποδείξεις του Προέδρου… Σε περίπτωση δε υποτροπής και ανάρμοστης συμπεριφοράς κατ’ εξακολούθηση  και ύστερα από απόφαση του Δ.Σ. υποβάλλεται  αιτιολογημένη πρόταση  προς τον ΥΕΘΑ για την οριστική του παύση»; Είναι  σύννομο και δημοκρατικό να δίνονται στον Πρόεδρο ενός Σωματείου εξουσίες τέτοιας εκτάσεως ,ώστε να έχει την ευχέρεια να απαλλάσσεται ανά πάσα στιγμή από κάθε αντιπολιτευόμενη ή ενοχλητική φωνή; Μήπως με την προτεινόμενη διάταξη ο κ. Ιατρίδης επιχειρεί εκ των υστέρων να νομιμοποιήσει τις αισχρές , κακοήθεις  και σατανικές μεθοδεύσεις του ,με τις οποίες εκπαραθύρωσε εντελώς παράνομα τον επί οκτώ (8) συνεχή   χρόνια Δ/ντα Σύμβουλο και επί τρεις συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις πρώτο σε ψήφους Μέλος του Δ.Σ.;
                        Αλλά και πέραν αυτών:
            α. Διευκολύνει  τη λειτουργία της ΕΑΑΑ η καθιέρωση ορίου 70 ετών για τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Δ.Σ. της ΕΑΑΑ και των Παραρτημάτων, όταν δεν προβλέπεται   όριο ηλικίας για τον Ανώτατο Άρχοντα, τον Πρωθυπουργό της χώρας  και τους  Υπουργούς , οι οποίοι χειρίζονται τις τύχες ενός ολοκλήρου έθνους; Οι άλλες δύο  Ενώσεις των οποίων το εκλογικό σύστημα ζήλεψε ο κ. Ιατρίδης έχουν θεσπίσει όριο  ηλικίας; Ασφαλώς όχι. Αλλά τότε γιατί το κάνει; Η απάντηση είναι απλή. Για να βγάλει από τη μέση κάθε ανεπιθύμητο αντίπαλο και  να μονοπωλήσει την παρουσία του στην Ένωση  τα επόμενα δέκα χρόνια. Του διαφεύγει βέβαια ότι, αν ό μη γένοιτο εγκριθούν οι ολέθριες εισηγήσεις του Ένωση, όπως είναι σήμερα ,δεν θα υπάρχει.
            β. Είναι  προς όφελος της ΕΑΑΑ ο περιορισμός των τριών  θητειών , όταν τέτοιο όριο δεν υπάρχει  ούτε στους Βουλευτάς; Νοείται όριο ηλικίας και όριο  θητειών σε ανθρώπους που προσφέρουν εντελώς ανιδιοτελώς και εις βάρος της προσωπικής ,οικογενειακής και κοινωνικής τους ζωής τις υπηρεσίες τους στους συναδέλφους ,όταν δεν υπάρχει όριο σ ’αυτούς  που έχουν κάνει το Βουλευτιλίκι επάγγελμα; Πολλώ  δε μάλλον τίθενται τέτοια όρια, όταν οι υποψήφιοι στα περισσότερα Παραρτήματα είναι ισάριθμοι με τις θέσεις των Μελών του Δ.Σ..;
            Περαίνοντας και αντιπαρερχόμενοι το γεγονός ότι κατά παράβαση της διατάξεως του άρθρου 10 παρ. 2 του Π.Δ.163/80 κανένα από τα εξερχόμενα για το εν λόγω αντικείμενο έγγραφα δεν φέρει την υπογραφή του Δ/ντος Συμβούλου, ή του αναπληρωτού του ,θέμα που αποδεικνύει τη συστηματική παραβίαση της νομοθεσίας  από το προεδρικό δίδυμο ,διακηρύττουμε προς πάσα κατεύθυνση τα εξής:
            α. Η δημοκρατία, η οποία απέκτησε ουσιαστικό νόημα με τη διδασκαλία των σοφιστών τον 5ο π.χ. αιώνα και ενισχύθηκε από τον Περικλή ,« υπό οποιαδήποτε μορφή επιτυγχάνεται μέσω των επιλογών της πλειοψηφίας, οι οποίες ισχύουν ως αποφάσεις της ολότητος» (Εγκυκλοπαίδεια  Πάπυρος Λαρούς-Μπριτάνικα τόμος 20 σελ.199).
            β . Οι κανόνες της δημοκρατίας καθορίζονται στα Συντάγματα και τους νόμους των κρατών ,είναι συγκεκριμένοι και δεν ερμηνεύονται όπως εξυπηρετεί τον καθένα.
            γ. Τυχόν έγκριση των προτεινομένων εισηγήσεων της ανεύθυνης και απερίσκεπτης προεδρικής ομάδος της ΕΑΑΑ και συγκεκριμένα του Αντιπτεράρχου ε.α Κων. Ιατρίδη Προέδρου, Υποπτεράρχου ε.α.  Κων. Δελλή Αντιπροέδρου, Ταξιάρχου ε.α. Μιχ. Δορυφόρου Γραμματέως και των Μελών του Δ.Σ. Αντιπτεράρχου ε.α. Ευστρ. Σκλήρη , Σμηνάρχου ε.α. Αθαν. Πάνου και Αντισμηνάρχου ε.α. Κων. Ρώτα, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη  αντίθεση προς τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας  των Μελών, όχι μόνο θα δημιουργήσει  δυσεπίλυτα  προβλήματα, αλλά θα σημάνει την οριστική διάλυση της Ενώσεως.
            δ. Επί τέλους πρέπει να γίνει κατανοητό απ’ όλους  το αυτονόητο. Ότι  μερικοί δεν είναι πιο ίσοι από τους υπόλοιπους. Ο βαθμός αποτελεί αντικείμενο υπολήψεως και σεβασμού υπό τον απαράβατο όρο, ότι και ο φέρων τον μεγαλύτερο βαθμό σέβεται τον άλλοτε συνεργάτη του ,συνάνθρωπο και συνάδελφο. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν αποτελεί θέσφατο ή τεκμήριο ευφυίας, μορφώσεως, ή ικανότητος. Ας  μη λησμονούν  οι καλοί συνάδελφοι που έφεραν μεγάλο βαθμό και κατέλαβαν υψηλές θέσεις στην ενεργό υπηρεσία , ότι ούτε επετηρίδα ,ούτε ιεραρχία υπάρχει στους αποστράτους. Τον  καθένα μας συνοδεύει η υστεροφημία του και εξ’ αυτής εισπράττει και την ανάλογη συμπεριφορά. Και επειδή ζούμε στην Ελλάδα ας μην ξεχνούμε κι αυτούς που είτε ως ε.ε., είτε ως απόστρατοι πήραν βαθμούς που δεν άξιζαν κι ούτε  εδικαιούντο. Πολλοί  μάλιστα απ’ αυτούς πήραν και τα μερίσματα του βαθμού στον οποίο χαριστικώς απεκαστάθησαν, χωρίς να έχουν πληρώσει ούτε ευρώ στο ΜΤΑ ,με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μην πάρουν φράγκο οι συνάδελφοι που θα βγούν  αύριο σε σύνταξη. Ε, τι νομίζετε, αυτοί πρέπει να έχουν bonus και στην Ένωση , όπως ισχυρίζεται  ο κακή τη μοίρα σημερινός Πρόεδρος της ΕΑΑΑ; Ε , όχι κι έτσι. Έλεος πια.
            Κλείνοντας θεωρούμε σκόπιμο να διαμηνύσουμε τόσο στον κ. Ιατρίδη, όσο και σε όποιον άλλο « Άρειο» του Δ.Σ. της ΕΑΑΑ ενοχλείται, αισχύνεται, ή πάσχων από σύνδρομο ανωτερότητος  δεν μπορεί να συνυπάρχει  με «μαύρους» στην ίδια Ένωση ας διαγραφεί. Άλλωστε κανείς δεν τους θέλει πια στη σημερινή  Ένωση ούτε ως μέλη, πολλώ  μάλλον ως διοικητικά στελέχη .Από τότε που πάτησαν το πόδι τους στην Ένωση  μόνο προβλήματα δημιούργησαν. Με εξόφθαλμη την διοικητική τους ανεπάρκεια ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ σε όλους τους τομείς. Αν τρέφουν λοιπόν λίγο σεβασμό προς τους συναδέλφους ας πάνε στα σπίτια τους το ταχύτερο δυνατό .Είναι η μόνη υπηρεσία που μπορούν πλέον να προσφέρουν. Ευελπιστούμε , ότι η Εποπτεύουσα Αρχή Θα απορρίψει τις εξτρεμιστικές,  επικίνδυνες και αιρετικές εισηγήσεις τους, αν επιθυμεί να μην είναι συμμέτοχος στο επιχειρούμενο ανοσιούργημα.


Με Συναδελφικούς  Χαιρετισμούς


Επισμηναγός( Ι) ε.α.   Γεώργιος Β. Κασσαβέτης
Τ. Δ/νων Σύμβουλος  ΕΑΑΑ


                                                                                                                        25Οκτ. 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨