Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Διεκδίκηση Αναδρομικών απόφασης ΣτΕ (Ενημερωτικό)

Σχόλιο aeroporiapostratos :  Το παρόν είναι ενημερωτικό. Η απόφαση για κατάθεση αγωγής ή μη, όπως και η επιλογή δικηγόρου είναι υπόθεση προσωπική, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί προτροπή του ιστολογίου.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
Προς τα στελέχη των Ε.Δ., ΕΛ.ΑΣ., Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. και Π.Σ., εν ενεργεία ή εν αποστρατεία, του Ελληνικού Δημοσίου
                                                               
ΘΕΜΑ: Δικαστική διεκδίκηση για την καταβολή της διαφοράς αποδοχών – συντάξεων λόγω αντισυνταγματικότητας της θέσπισης του νέου « Ειδικού Μισθολογίου» (ν. 4093/2012).
--------------------
Όπως γνωρίζετε, σύμφωνα με τις υπ’ αριθμ. 2192-2196/2014 αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, κρίθηκε ότι η υπ’ αριθμ. οικ. 2/83408/0022/14.11.2012 Υπουργική Απόφαση, η οποία εκδόθηκε κατ’ εξουσιοδότηση των διατάξεων του ν. 4093/2012 είναι ακυρωτέα, ως αντικείμενη σε πληθώρα συνταγματικών διατάξεων και ως εκ τούτου είναι ανεφάρμοστη.......

Με την ως άνω ΚΥΑ υλοποιήθηκε η περικοπή των αποδοχών των εν ενεργεία ένστολων Στρατιωτικών, αστυνομικών, Λιμενικών κλπ. και κατ’ επέκταση των συνταξιούχων, και γενικά των υπαγόμενων κατηγοριών στις διατάξεις του ν. 4093/2012 που προβλέπουν το Ειδικό Μισθολόγιο.

Λόγω της ακύρωσης της ΚΥΑ και της κήρυξης ως μη εφαρμοστέων των σχετικών διατάξεων του ν. 4093/2012, σύμφωνα με την αρχή της Χρηστής Διοίκησης, η Πολιτεία - Διοίκηση οφείλει είτε με νομοθετική πρωτοβουλία είτε με οποιοδήποτε πρόσφορο τρόπο να συμμορφωθεί με την ως άνω απόφαση, σύμφωνα με το άρθρο 95 παρ. 5 του Συντάγματος και του ν. 3068/2002. 

Επίσης οφείλει να καταβάλει – επιστρέψει το χρηματικό ποσό κατά το οποίο μειώθηκαν οι αποδοχές – συντάξεις ανά μήνα σε σχέση με αυτές που χορηγούνταν με τον προγενέστερο νόμο (ν.3205/2003) και μέχρι την 31.7.2012.Τούτο ισχύει φυσικά για όλους τους «δικαιωθέντες» υπαχθέντες στο ειδικό μισθολόγιο, ανεξαρτήτως αν έχει ασκηθεί ή όχι οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα (αγωγή, προσφυγή κλπ.). Η υποχρέωση της Διοίκησης για την αποκατάσταση της προγενέστερης κατάστασης, μετά την κήρυξη της αντισυνταγματικότητας του Ειδικού Μισθολογίου, υφίσταται έναντι όλων, αφού τόσο η Κανονιστική Πράξη (Υπουργική Απόφαση) όσο και οι επίμαχες διατάξεις του ν. 4093/2012, θεωρείται σαν να μην εκδόθηκαν και επαναφέρεται αυτοδικαίως η πραγματική και νομική κατάσταση που υπήρχε πριν από την έκδοση των πράξεων αυτών και των σχετικών διατάξεων του νόμου.

2. Η κατάθεση της «Αιτήσεως Διακοπής Παραγραφής» ενώπιον του Ν.Σ.Κ. ή Γ.Λ.Κ., που πραγματοποιήθηκε είτε μέσω του Γραφείου μας, είτε ατομικά, έχει διακόψει την διετή παραγραφή των αξιώσεων σας που πηγάζουν από την κήρυξη της ως άνω αντισυνταγματικότητας και που ξεκινούν από την 1.8.2012.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, η Διοίκηση αρνείται να συμμορφωθεί στα όσα δέχονται οι ανωτέρω αποφάσεις ενώ είναι συγχρόνως η πλημμελής εκτέλεση αυτών δια της μερικής καταβολής των οφειλόμενων ποσών και συγκεκριμένα σε ύψος  50% των οφειλόμενων αναδρομικών ποσών.

Προς τούτο και εφόσον πλέον είναι δεδομένο, ότι η Πολιτεία δεν προτίθεται να συμμορφωθεί πλήρως, ως οφείλει εκ του νόμου και των εκδοθεισών δικαστικών αποφάσεων του ΣτΕ, επιβάλλεται η άσκηση αγωγών για την διεκδίκηση αναδρομικά και εντόκως των οφειλόμενων ποσών, για την διασφάλιση των απαιτήσεων σας. 

Οι αγωγές θα ασκηθούν: 

α. για τους εν ενεργεία ένστολους ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών και 

β. για τους εν αποστρατεία ένστολους ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Για την άσκηση των αγωγών θα απαιτηθούν, για τον καθένα ενδιαφερόμενο, απόστρατο ή εν ενεργεία ένστολο:

α. Ως έξοδα – δαπάνη για την άσκηση αγωγών, παραστάσεων στο Δικαστήριο, σε πρώτο βαθμό και κατ’ έφεση, αγωγοσήμων, εκθέσεων επίδοσης κλπ το ποσό συνολικά των 40 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%) για τον κάθε ενδιαφερόμενο.

β. Ως αμοιβή προς το γραφείο μας, μετά την επιτυχή έκβαση της υπόθεσης και της επιδίκασης αναδρομικά των ποσών κατά τα οποία μειώθηκαν οι αποδοχές και οι συντάξεις των ενστόλων, ανέρχεται σε 2,5% επί του ακαθαρίστου επιδικασθέντος ποσού + τους τόκους, πλέον ΦΠΑ.

Για να καταστεί δυνατή η κατάθεση ομαδικής αγωγής ενώπιον του αρμόδιου Διοικητικού Πρωτοδικείου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά περίπτωση, απαιτούνται τα εξής δικαιολογητικά:

- Αίτηση – εντολή προς το γραφείο μας για την κατάθεση αγωγής αναγράφοντας τα προσωπικά σας στοιχεία. (Θα σας αποστείλουμε συνημμένο έγγραφο.)

- Εξουσιοδότηση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής σας από ΚΕΠ ή Α.Τ ή άλλη δημόσια υπηρεσία. (Θα σας αποστείλουμε συνημμένο έγγραφο.)

- Πληρεξούσιο εργολαβικό δίκης και εκχωρητήριο (συμπληρωμένο μόνο το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση, το ΑΦΜ και η ΔΟΥ) και υπογεγραμμένο από τον ενδιαφερόμενο. (Θα σας αποστείλουμε συνημμένο έγγραφο)

- Για τους ενεργεία: 
Αντίγραφα μισθολογικών καταστάσεων των μηνών Ιουλίου 2012, Αυγούστου 2012, Ιανουαρίου 2013, Ιουλίου 2013, Ιανουαρίου 2014, Ιουλίου 2014 και του τρέχοντος μήνα, καθώς και οποιοδήποτε άλλο φύλλο Μισθοδοσίας ή βεβαίωση υπηρεσιακών μεταβολών, στα οποία αναγράφονται μισθολογικές μεταβολές του ενστόλου (μισθολογικές προαγωγές, επίδομα χρόνου υπηρεσίας κλπ.)

- Για τους εν αποστρατεία: 
Αντίγραφα τριμήνου ενημερωτικού συντάξεων που να περιλαμβάνουν το χρονικό διάστημα από Ιούλιο 2012 έως σήμερα, καθώς και οποιαδήποτε πράξη αναπροσαρμογής της σύνταξης έχει εκδοθεί.

Για οποιοδήποτε ερώτημα και διευκρίνιση, μπορείτε να απευθύνεστε, είτε τηλεφωνικά στο γραφείο μας, είτε με e –mail, στα αναγραφόμενα στοιχεία, ώστε να ενημερωθείτε σχετικώς και να σας αποσταλούν η ΑΙΤΗΣΗ- ΕΝΤΟΛΗ, η EΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ και το ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟ ΔΙΚΗΣ

Με εκτίμηση,
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Νικολάου Σωτηρακόπουλου - Κων/νου Καρανάσιου και συνεργατών
Λεωφόρος Αλεξάνδρας αριθμ. 203, Αθήνα, Τηλ.: 210-6439430, 210-6454968,
Fax: 210-6470470, 210-6412329 Κιν. 6937-163200

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨