Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Ανακοίνωση, Ανοιχτή Επιστολή & ευχές απο την ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ

Σας επισυνάπτω Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝ.Ε.Α.ΕΔ) σχετικά με το θέμα της υποτιθέμενης εν μέρει εφαρμογής της αποφάσεως του ΣτΕ σχετικά με τις συντάξιμες αποδοχές και τα αναδρομικά και Ανοιχτή Επιστολή της Ένωσης για το ίδιο θέμα και σας παρακαλώ για την δημοσιοποίησή τους.

Δράττομαι της ευκαιρίας να σας εκφράσω τις θερμότερες των ευχών μου για Καλά Χριστούγεννα με υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.
Με την ενδόμυχη ελπίδα ότι το άστρο της Γέννησης θα οδηγήσει σε σωστό κ αγαθό δρόμο όχι τους τρεις μάγους αλλά τους αυτοονομαζόμενους ταγούς της χώρας
Σας ευχαριστώ 
Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ
Γιώργος Ροΐδης 
Αντιναύαρχος Π.Ν ε.α


ΣΧΟΛΙΟ aeroporiapostratos: Στο Δ.Σ. και στα μέλη συναδέλφους της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το 2015




C:\Users\Filippos\Desktop\1.png
ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.
Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων
Ενόπλων Δυνάμεων
Υψηλάντου 143, 1ος όροφος
18535 ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Κιν. 6986 523315
Τ/Φ 211-0135611       ΦΑΞ 211-0135612
C:\Users\Filippos\Desktop\2.png
E-mail:  aneaed@gmail.com
Μέλος του EUROMIL


                                                                                                                           Αρ. πρτ.                      99/2014
Πειραιάς 18 Δεκεμβρίου 2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  Νο  17 / 2014


   Η ενημέρωση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων της σύνταξης του Ιανουαρίου 2015 προσβάλει πέραν της νοημοσύνη μας, την αξιοπρέπεια μας, κάθε έννοια  δικαίου και προκαλεί αγανάκτηση, θλίψη και οργή.
   Δυστυχώς επιβεβαιώνονται οι χειρότεροι φόβοι μας αλλά και τα όσα υποστήριζε η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ από την έκδοση των αποφάσεων του Συμβουλίου Επικρατείας μέχρι και σήμερα για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και μεθοδεύσεις.
   Η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ πιστή στις αρχές της και τις θέσεις της.......

  • Καλεί την Κυβέρνηση
  1. Να άρει όλες τις άδικες και απαράδεκτες σε  βάρος μας ρυθμίσεις που εφάρμοσε στο εργασιακό των αποστράτων, τον ρατσιστικό ηλικιακό διαχωρισμό των συναδέλφων, τους νόμους Ν.3865/10 (Μεταρρύθμιση Συνταξιοδοτικού- Επιβολή ΕΑΣ), Ν.3986/11 (Επείγοντα μέτρα εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου- Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης), 4002/11(Τροποποίηση Συνταξιοδοτικής Νομοθεσίας), Ν.4024/11 (Συνταξιοδοτικές Ρυθμίσεις – Μείωση σύνταξης), Ν.4051/12 (Ρυθμίσεις Συνταξιοδοτικού – Μείωση Σύνταξης) και Ν.4093/12 (Έγκριση Μεσοπρόθεσμου 2013-2016 – Μείωση Σύνταξης) ο οποίος χαρακτηρίστηκε από το ΣτΕ αντισυνταγματικός καθώς και με όλες τις εφαρμόστηκες ρυθμίσεις των παραπάνω νόμων.
  2. Να επιστρέψει στα Ταμεία μας όλα τα χρήματα τα οποία υπέκλεψε με την εφαρμογή του PSI
  3. Πρώτιστα όμως και άμεσα να εφαρμόσει πλήρως τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας καταργώντας τον αντισυνταγματικό Ν.4093/12, την από 14-11-2012 Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών «Περί επιστροφής των αχρεωστήτως καταβληθεισών αποδοχών και συντάξεων….» (η οποία έχει κριθεί ως μη νόμιμη από το ΣτΕ), απαιτώντας την άμεση και πλήρη επιστροφή / καταβολή των αναδρομικών, τροποποιώντας ή καταργώντας το άρθρο 86 του Ν.4307/14. .


  •  Πιστεύοντας ότι ο διεκδικητικός αγώνας αποτελεί μονόδρομο καλεί τους συναδέλφους  σε συσπείρωση, ενότητα και αγωνιστική ετοιμότητα για να δώσουν στους κυβερνόντες την απάντηση που τους πρέπει.


  • Έχει αναλάβει ήδη πρωτοβουλία και βρίσκεται σε συνεννόηση με όλους εκείνους τους φορείς, με τους οποίους στην μέχρι σήμερα πορεία έχει αδιάλειπτα συμπορευτεί, για τον καθορισμό και τον προγραμματισμό των επόμενων διεκδικητικών / αγωνιστικών ενεργειών, πέρα από τις όποιες νομικές ενέργειες, οι οποίες θα πρέπει να χαρακτηρίζονται από αποφασιστικότητα, ευρηματικότητα,  μαζικότητα  και δυναμικότητα.
                                                                             
                                                                         Για την ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ
Ο Πρόεδρος
Γιώργος Ροΐδης
Αντιναύαρχος ε.α



C:\Users\Filippos\Desktop\1.png
ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.
Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων
Ενόπλων Δυνάμεων
Υψηλάντου 143, 1ος όροφος
18535 ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Κιν. 6986 523315
Τ/Φ 211-0135611       ΦΑΞ 211-0135612
C:\Users\Filippos\Desktop\2.png
E-mail:  aneaed@gmail.com
Μέλος του EUROMIL


Αρ. πρωτ.                    100/2014
Πειραιάς  21 Δεκεμβρίου2014


Ανοιχτή  Επιστολή
   Μετά την δημοσιοποίηση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους των αποδοχών του Ιανουαρίου 2015 στις οποίες περιλαμβάνονται και τα περίφημα αναδρομικά επικράτησε αμηχανία και  προβληματισμός τα οποία όμως, με την καταβολή, μετατράπηκαν σε οργή.
   Συνάδελφοι ας μην επιτρέψουμε στην δικαιολογημένη οργή μας να μας οδηγήσει σε αδιέξοδα μονοπάτια και ας προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό που τόσα χρόνια μάθαμε, δηλαδή, να παραμείνουμε ψύχραιμοι, να εξετάσουμε την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, να αναλύσουμε  το πώς και το γιατί, να καθορίσουμε τους στόχους μας και με βάση αυτά να σχεδιάσουμε τις όποιες ενέργειες επιβάλλεται να κάνουμε.
   Κατ’  αρχάς πιστεύουμε ότι δεν θα πρέπει να παρασυρθούμε από τα όσα γράφονται και ακούγονται αυτές τις ημέρες και να συνταχθούμε με τις απόψεις ότι δήθεν δεν έγινε τίποτα ή ότι τα πράγματα έγιναν χειρότερα από ότι ήταν πριν ή ότι αδίκως κινητοποιηθήκαμε ή ότι κακώς προσφύγαμε στην δικαιοσύνη κλπ
   Η μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις – συγκυβερνήσεις την τελευταία πενταετία  είναι  πολιτική εξαθλίωσης και φτωχοποίησης με καταστροφικά αποτελέσματα και μέρος της επιτυχίας της βασίζεται στην πολύ καλά σχεδιασμένη επικοινωνιακή πολιτική για την δημιουργία κοινωνικών αυτοματισμών και την χειραγώγηση των αντιδράσεων.
   Αυτήν την επικοινωνιακή πολιτική εφάρμοσε η κυβέρνηση και στην δική μας περίπτωση και οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι το έκανε με αρκετά μεγάλη επιτυχία.  
   Επικοινωνιακά η κυβέρνηση εργάστηκε μεθοδικά και σκληρά  ώστε να μας παρουσιάσει στους υπόλοιπους  Έλληνες πολίτες ως την μισθολογικά και εργασιακά προνομιούχο ελίτ και έτσι να είναι ευκολότερη η εφαρμογή του σχεδιασμού της        
   Η εναντίον μας στοχευμένη κυβερνητική πολιτική ξεκινώντας ήταν σχεδόν αναίμακτη, αφού, το μόνο που έκανε με το Ν.3865/10 (Μεταρρύθμιση Συνταξιοδοτικού συστήματος του Δημοσίου) ήταν η εφαρμογή του ΕΑΣ (Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων) και η αλλαγή των εργασιακών μετά την αποστρατεία. Συγχρόνως η Κυβέρνηση μας έκλεινε το μάτι  αφήνοντας  υπονοούμενα ότι  κάτι μπορεί να αλλάξει αφού την εφαρμογή τους πήγαινε λίγο αργότερα από τους άλλους συνταξιούχους.
   Τότε μόνο η νεοσύστατη Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ) αντέδρασε με σειρά ενημερώσεων, διαμαρτυριών, παραστάσεων, διαβημάτων και άλλες ενέργειες.
   Η συνέχεια όμως ήταν σκληρότερη του αναμενομένου.
   Το 2011 με το Ν.3986/11 ( Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 -2015) μαζί με τη μείωση του αφορολογήτου, εφαρμόζει την Έκτακτη Εισφορά Αλληλεγγύης ( η οποία μάλλον είναι πλέον μόνιμη). Εν τω μεταξύ τα μερίσματα των Μετοχικών μας Ταμείων μειώνονται κατά 25%. Με το Ν.4002/11 (Τροποποίηση Συνταξιοδοτικής Νομοθεσίας του Δημοσίου) προχωράει σε τροποποιήσεις των συνταξιοδοτικών και διαφοροποιεί τις συνταξιοδοτικές αποδοχές βάζοντας χρονικούς διαχωρισμούς  και με τον Ν.4024/11 ( Συνταξιοδοτικές Ρυθμίσεις ενιαίου Μισθολογίου – Βαθμολογίου …) μας κάνει την πρώτη μείωση των αποδοχών μας.
    Το 2012 με τον Ν.4051/12 ( Ρυθμίσεις Συνταξιοδοτικού περιεχομένου και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής του Μνημονίου Συνεννόησης του Ν.4046/12) προχωράει σε νέες περικοπές. Με τον Ν.4093/12 ( Έγκριση Μεσοπρόθεσμου πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 – 2016), αυτόν που από το ΣτΕ έχει χαρακτηριστεί ως αντισυνταγματικός, προχωράει και σε νέες μειώσεις των αποδοχών (στην ουσία διπλάσιες από ότι στους υπόλοιπους συνταξιούχους), για να μας δώσει την χαριστική βολή αφού με την από 14-11-2012 Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών «Περί επιστροφής των αχρεωστήτως καταβληθέντων αποδοχών και συντάξεων….», αυτή που ακυρώθηκε με την απόφαση 2193/2014 του ΣτΕ, μας πήρε αναδρομικά την διαφορά από την 1-8-2012. Οι συντάξιμες αποδοχές βάσει του ίδιου νόμου μειώνονται και άλλο, αφού προσθέτουν στην σύνταξη τα πετσοκομμένα μερίσματα των Μετοχικών Ταμείων τα οποία εμφανίζουν ως Δεύτερη και Τρίτη σύνταξη αφού τις  θεωρούν παρατύπως  σαν επικουρικές.      
   Την ίδια χρονιά η Κυβέρνηση εφαρμόζει το PSI (Private Sector Involvement) για τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου. Δεν φροντίζει όμως να εξαιρεθούν ή να προστατευτούν, όπως έκανε με τις τράπεζες, τα αποθεματικά όλων των λογαριασμών των Μετοχικών Ταμείων, των Ταμείων Αλληλοβοηθείας, των ανταποδοτικών ταμείων μέριμνας και νοσηλευτικών ιδρυμάτων τα οποία, βάσει της νομοθεσίας είναι κατατεθειμένα στη Τράπεζα της  Ελλάδος. Αποτέλεσμα ήταν να χαθεί ( στην πραγματικότητα να κλαπεί) το μεγαλύτερο μέρος των αποθεματικών  όλων των λογαριασμών, αφού παράνομα υπέστησαν το PSI ( Για το θέμα εκκρεμεί προσφυγή στην Ελληνική Δικαιοσύνη).
   Ανακαλώντας στη μνήμη μας  τα γεγονότα της τελευταίας πενταετίας, τις ενέργειες, τις δηλώσεις, τις ανακοινώσεις, την πρακτική, τη στάση και τις θέσεις  φορέων, ενώσεων, ομοσπονδιών, συλλόγων, συνδέσμων θα μπορούσε ίσως τώρα να γίνει μια πρώτη αξιολόγηση και να αποδοθεί στον καθένα αυτό που του αναλογεί.
   Κάποιοι ήταν πρωτοπόροι, κάποιοι ακολούθησαν, άλλοι αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν. Κάποιοι πιστεύοντας στην ενότητα και στην δύναμη που αυτή έχει, προσπάθησαν ειλικρινά να την πετύχουν και να τη διατηρήσουν. Κάποιοι άλλοι, ενώ διακήρυτταν ότι την θέλουν, με τις ενέργειές τους την τορπίλιζαν. Κάποιοι την επικαλούνταν μόνον όταν ήταν μπροστά σε αδιέξοδα ή όταν ήθελαν να κερδίσουν χρόνο για να υλοποιήσουν τους δικούς τους σχεδιασμούς και κάποιοι έβαζαν πάντα το εγώ πάνω από το εμείς.
   Δεν μπορεί να μην αποτελέσουν πεδίο σοβαρού προβληματισμού και αυτοκριτικής οι ενέργειες, οι παραλήψεις, οι πρακτικές ή οι παράμετροι που χαρακτήρισαν τα γεγονότα της τελευταίας  πενταετίας όπως:
  • Η έλλειψη συντονισμού.
  • Η μη ύπαρξη καθαρού λόγου από όλους.
  • Η μη ύπαρξη καθαρών στόχων
  • Η ανυπαρξία στρατηγικού και τακτικού σχεδιασμού.
  • Η ατολμία να συμπορευτούμε με όλες τις άλλες κοινωνικές ομάδες και να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες συμμαχίες   
  • Η έλλειψη ενός πλαισίου αρχών συνεργασίας και λειτουργίας, κατά τις προσπάθειες κοινής δράσης, λόγω της σκληρής και στείρας άρνησης κάποιων εκπροσώπων φορέων να υπάρξει ένα τέτοιο πλαίσιο.
  • Η  υποχωρητικότητα στις απαιτήσεις κάποιων οι οποίες τελικά δεν οδηγούσαν  στην πραγματική ενότητα,  αλλά προετοίμαζαν το έδαφος της διάσπασης.
  • Η ατολμία, στο όνομα της ενότητας, της δημοσιοποίησης ή και στηλίτευσης ενεργειών / πρακτικών / θέσεων κάποιων εκπροσώπων φορέων.
  • Η συνάντηση, στις 8 Μαΐου, των περισσοτέρων φορέων ΝΠΙΔ με τις Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών ΝΠΔΔ, μετά από πρόσκληση που απεύθυναν οι Πρόεδροι των ΕΑΑ ΝΠΔΔ, για ένα νέο ξεκίνημα συνεργασίας δεν έτυχε καμίας συνέχειας. Και αυτό γιατί δεν υπήρξε καμία απάντηση από αυτούς που είχαν αναλάβει την πρωτοβουλία, στις προτάσεις των αρχών βασικών συνεργασίας και λειτουργίας που απεστάλησαν από τους περισσότερους φορείς ΝΠΙΔ. Επίσης  ο Πρόεδρος της ΕΑΑΑ δεν έστειλε σε κανέναν σχετικό σχέδιο σύμφωνα με υποχρέωση που είχε αναλάβει. Η ευθύνη για το σταμάτημα αυτό, για μία ακόμα φορά βαρύνει την ίδια πλευρά.
  • Οι δηλώσεις των εκπροσώπων του Συντονιστικού των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών ΝΠΔΔ, αμέσως μετά την συνάντησή τους με τον  Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, για την σκέψη της καταβολής των αναδρομικών σε βάθος χρόνου και την ανάγκη να υπάρξει νέος νόμος που να καθορίζει τα περί των αποδοχών.
  • Η μη δημοσιοποίηση και γιατί όχι και καταγγελία της θέσης του Προέδρου της ΕΑΑΑ ότι εάν λάβουν το λόγο εκπρόσωποι άλλων φορέων πέρα των ΕΑΑ ΝΠΔΔ αυτοί θα αποχωρίσουν!!    
  • Η κριτική για δήθεν βιαστικές και άκαιρες νομικές ενέργειες ( όπως οι προσφυγές στο τριμελές συμβούλιο του ΣτΕ , οι αγωγές κλπ) και οι προτροπές για υπομονή και μη ανάληψη νέων πρωτοβουλιών  από Πρόεδρο αποκαλούμενης Ομοσπονδίας επειδή, σύμφωνα με τις πληροφορίες του, η Κυβέρνηση θα επέλυε άμεσα το θέμα της απόφασης του ΣτΕ και των αναδρομικών !!
  • Η πρακτική του Προέδρου της ΠΟΑΣΥ ο οποίος, ενώ κάλεσε φορείς σε συναντήσεις όπου συναποφασίστηκε ένα πλαίσιο δράσης, στην συνέχεια αυτό δεν ακολουθήθηκε και προχώρησε σε ενέργειες μόνο με λίγους φορείς των Σωμάτων Ασφαλείας. (Στις παραπάνω συναντήσεις, πέρα των άλλων, αποφασίστηκε στις 29 Οκτωβρίου να δοθεί κοινή συνέντευξη τύπου στις 30 Οκτωβρίου και στην συνέχεια οι εκπρόσωποι όλων των φορέων να μεταβούν στο Υπουργείο Οικονομικών και να ζητήσουν συνάντηση με τους αρμόδιους Υπουργούς.  Σε αυτή τη συνέντευξη και αφού είχαν τοποθετηθεί αρκετοί των συμμετεχόντων, αιφνιδίασε τους πάντες ανακοινώνοντας την ακύρωση της προγραμματισμένης μετάβασης μετά από συνεννόηση του με τον Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών. Η συνάντηση έγινε άλλη ημέρα χωρίς τη συμμετοχή των υπολοίπων φορέων.          
   Ίσως να σκεφτεί κάποιος, μα τι λόγος υπάρχει τώρα και γράφονται όλα αυτά.
   Ο λόγος είναι απλός.
   Αν υποθέσετε ότι βρισκόμαστε σε έναν πόλεμο και μόλις τώρα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα μόνο μιας μάχης, δεν θα πρέπει να επανεξετάσουμε όλες τις παραμέτρους ;;
Δεν θα πρέπει να προχωρήσουμε στην εκτίμηση καταστάσεως;;;
Δεν θα πρέπει να θεραπεύσουμε τα προβλήματα του παρελθόντος ;;;;
Δεν θα πρέπει, αν όχι να εξαλείψουμε  πλήρως, τουλάχιστον να προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τις αδυναμίες μας ;;;;
Δεν θα πρέπει ψύχραιμα να εκπονήσουμε ένα νέο σχέδιο δράσεως προκειμένου να συνεχίσουμε τον αγώνα με τις όσο το δυνατόν καλύτερες προοπτικές ;;;;
   Πιστεύουμε ότι τώρα είναι η στιγμή να γίνουν όλα αυτά.
   Τώρα είναι η ώρα  της συνεργασίας. Γι’ αυτό αποφασίσαμε και αναλάβαμε την πρωτοβουλία, να έρθουμε σε επαφή με τους φορείς αυτούς με τους οποίους έχουμε συμπορευτεί αδιάλειπτα μέχρι σήμερα, προκειμένου από κοινού να επικαιροποιήσουμε  το διεκδικητικό μας πλαίσιο και  να αποφασίσουμε για τον τρόπο δράσης μας.
   Θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι από το κάλεσμα αυτό δεν αποκλείουμε κανέναν,  γιατί πιστεύουμε ότι δεν περισσεύει κανένας. Αυτό το κείμενο αποτελεί και ανοιχτή πρόσκληση για όσους τυχόν παραλείψαμε να έρθουμε σε επαφή.
   Τώρα είναι η ώρα τα ρυάκια των φορέων να ενωθούν και να γίνουν χείμαρρος. Χείμαρρος που καταλήγει στη φουρτουνιασμένη θάλασσα της οργής που θα πνίξει όλους όσους θέλησαν, θέλουν ή θελήσουν με φτηνά οικονομίστικα κόλπα να υφαρπάξουν την ψήφο μας.   Χείμαρρος της ανατροπής των όσων έχουν γίνει σε βάρος μας αλλά και της δυναμικής δημιουργίας.       
   Τώρα είναι η ώρα να  συμπορευτούμε με όλες τις άλλες κοινωνικές ομάδες και να δημιουργήσουμε συμμαχίες.
   Συνάδελφοι, στον δύσκολο δρόμο αυτής της δύσκολης και αξιοπρεπούς αλλά πολυεπίπεδης και δυναμικής προσπάθειας, σας θέλουμε μαζί συνοδοιπόρους και γιατί όχι και οδηγούς, αφού η δική σας φωνή είναι αυτή που θα χαράξει το δρόμο που θα ακολουθήσουμε.
   Αγαπητοί Συνάδελφοι  τίποτα δε μας χαρίζεται!!!  Όλα απαιτούν αγώνες και θυσίες. Σε αυτούς τους αγώνες πρέπει να είναι ο καθένας μας παρών, να είναι αυτός που με τη συμμετοχή του θα κάνει τη διαφορά, να είναι ο καθένας μας αυτός που θα φέρει το αποτέλεσμα.
    Γι’  αυτό σε καλούμε κι εσένα να έρθεις δίπλα μας!!
    Για  να είμαστε όλοι μαζί στη νέα αγωνιστική προσπάθεια.
    Συνάδελφοι το χρωστάμε στη Χώρα μας, στις οικογένειες μας, στα παιδιά μας, στα εγγόνια μας, το χρωστάμε σε εμάς.    
Πειραιάς 21 Δεκεμβρίου 2015
                                                                   Για την ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ       
                                                                                               Ο Πρόεδρος
                                                                                             Γιώργος  Ροΐδης   
                                                                                             Αντιναύαρχος ε.α                                                                                                                                                                            
    




























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨