Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Η ομιλία Καμμένου στα στελέχη των Ε.Δ. κατά την παράδοση-παραλαβή στο ΥΠΕΘΑ


Ο νέος Υπουργός Εθνικής Άμυνας , Πάνος Καμμένος, τόνισε κατά την τοποθέτησή του: 

«Θέλω να αρχίσω το σημερινό μου χαιρετισμό στην τελετή παράδοσης-παραλαβής, εκφράζοντας, καταρχήν, τα θερμά συλλυπητήρια εκ μέρους του Πρωθυπουργού, της Κυβέρνησης αλλά και του ελληνικού λαού, προς το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων δια του Αρχηγού της Αεροπορίας, για τους δύο πιλότους που χάσαμε χθες..

Παραλαμβάνουμε το Υπουργείο τηρώντας το τριήμερο πένθος, όπου η σκέψη των Ελλήνων είναι στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία πέφτουν εν ώρα καθήκοντος, τελώντας το καθήκον τους όχι μόνο σε καιρό πολέμου αλλά και σε καιρό ειρήνης....... Κύριε Υπουργέ, κυρία Αναπληρώτρια Υπουργέ, κύριε Υφυπουργέ, θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας σήμερα εδώ σε αυτή την τελετή, αποδεικνύοντας ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικός ο χώρος των Ενόπλων Δυνάμεων και δεν αποτελεί χώρο αντιπαράθεσης πολιτικών αλλά ενώνει τους Έλληνες.

Κύριε Αρχηγέ του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης, κύριε Αρχηγέ του Γενικού Επιτελείου Στρατού, κύριε Αρχηγέ του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, κύριε Αρχηγέ του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Στρατηγοί, Ναύαρχοι, Πτέραρχο ,Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμένα αλλά και για τον Αναπληρωτή Υπουργό και τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας που σήμερα παραλαμβάνουμε έχοντας την πολιτική ευθύνη του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης.

Με σεβασμό στους νεκρούς και ήρωες των Ενόπλων Δυνάμεων, προσκυνώντας και προσευχόμενοι στην Υπερμάχω Στρατηγώ και στους προστάτες των Τριών Όπλων, υποκλινόμενοι στις στρατιωτικές σημαίες, με αίσθημα ευθύνης, είμαστε εδώ προκειμένου να συνεργαστούμε σε πολιτικό επίπεδο τηρώντας τους κανονισμούς, τους εθνικούς σχεδιασμούς και την ανεξαρτησία των Ενόπλων Δυνάμεων και του αυτοδιοικήτου τους.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να διευκολύνουμε το έργο το δικό σας για τη διαφύλαξη της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, της ασφάλειας. Σε μία εποχή κρίσεως θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να διατηρήσουμε το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων με αυτά που μπορεί να παρέχει η Πολιτεία.

Θέλω να ζητήσω συγνώμη σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για την οικονομική επίθεση που έχουν δεχθεί από την μεριά της Πολιτείας και την αγνόηση, θα μπορούσα να πω, της εφαρμογής των δικαστικών αποφάσεων, όπως αυτή του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Αποτελεί πρώτο μέλημα της πολιτικής ηγεσίας η αποκατάσταση αυτής της αδικίας. Γνωρίζω οι Ένοπλες Δυνάμεις, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, δεν έχουν σαν πρωταρχικό στόχο τις οικονομικές απολαβές, αλλά οφείλει η πολιτεία να σεβαστεί τις οικογένειες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που και εκείνες πέρασαν αρκετά δύσκολα μετά από αυτή την οικονομική επίθεση που εδέχθησαν.

Θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να υπάρξουν εκείνοι οι οικονομικοί πόροι που θα βοηθήσουν να συνεχίσουν το έργο τους οι Ένοπλες Δυνάμεις με νέα εξοπλιστικά προγράμματα αλλά και παράλληλα με συντήρηση των υφισταμένων.

Σκοπός μας είναι η επανεργοποίηση της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας. Η επανεργοποίηση της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, προκειμένου όχι μόνο να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά παράλληλα να επανέλθει η αμυντική βιομηχανία σαν μία δυνατή εξαγωγική δύναμη που θα βοηθήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Σεβόμενοι τη Συμμαχία θα προχωρήσουμε τις υπογεγραμμένες συμβάσεις, θα προχωρήσουμε και στη συνεργασία στο νέο γεωπολιτικό χάρτη που διαμορφώνεται στην ευρύτερη περιοχή, αντιμετωπίζοντας πέραν των γνωστών κινδύνων και απειλών, που πολύ καλά αντιμετωπίζουν μέχρι τώρα οι Ένοπλες Δυνάμεις, και τις νέες απειλές που προκύπτουν πλέον από την κατάσταση που διαμορφώνεται ιδιαίτερα στην Μέση Ανατολή και εξαπλώνεται γρήγορα προς την περιοχή του Καυκάσου αλλά και της Κεντρικής Ασίας. Οι απειλές αυτές αποτελούν στρατιωτική απειλή.

Θεωρούμε, λοιπόν, αναγκαίο να επανεξετάσουμε μαζί σας αυτές τις νέες απειλές, να προχωρήσουμε σε νέες συνεργασίες που θα θωρακίσουν τη χώρα και θα δώσουν την δυνατότητα άμεσα στον καθορισμό της ΑΟΖ και στην εξασφάλιση των συνθηκών εκείνων προκειμένου η χώρα να μπορεί να εκμεταλλευτεί ιδιαίτερα τον υποθαλάσσιο ορυκτό της πλούτο.

Θα συνεχίσουμε τις καλές σχέσεις και θα βελτιώσουμε τις σχέσεις αυτές και με άλλες σύμμαχες χώρες εκτός ΝΑΤΟ, προκειμένου να εξασφαλίσουμε εκείνα τα προγράμματα τα οποία έχουν διακοπεί μετά την επιβολή εμπάργκο εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας. Και αυτό αφορά τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και την Κύπρο.

Θα ακούσουμε με προσοχή εν συνεχεία την απόρρητη ενημέρωση την οποία θα μας κάνετε. Θέλω να σας διαβεβαιώσω εκ μέρους του κυρίου Αναπληρωτή Υπουργού και εκ μέρους του κυρίου Υφυπουργού ότι η πολιτική ηγεσία θα βρίσκεται δίπλα στη στρατιωτική ηγεσία. Εμείς θέλουμε να είμαστε αρωγοί στο δικό σας έργο. Έχετε την απόλυτη εμπιστοσύνη μας και θέλουμε στην τελετή παράδοσης του Υπουργείου, όταν θα γίνει, να μπορούμε να σας κοιτούμε στα μάτια.

Σας ευχαριστώ πολύ».

http://www.mod.mil.gr/mod/el/content/show/36/A70954

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨