Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Καινοτόμα επισκευή ελληνικού ραντάρ!


Με μία ενθουσιώδη ανακοίνωση τύπου η υπηρεσία υποστήριξης του ΝΑΤΟ (NSPA: NATO Support Agency, διάδοχος οργανισμός της NAMSA) και ειδικότερα το γραφείο προγράμματος επικοινωνιών, αεροπορικής και πυραυλικής άμυνας (Communications, Air and Missile Defence Programme), ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση του πολύπλοκου έργου αντικατάστασης του κύριου εδράνου (ρουλεμάν) της κεραίας του ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας που είναι εγκατεστημένο στο 2ο Κέντρο Ελέγχου Περιοχής (2ο ΚΕΠ), στην κορυφή «Καραβόλα» του όρους Πάρνηθα, σε ύψος 1.413 μέτρων.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση τύπου της......
NSPA, το έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των δοκιμών ανάλυσης κραδασμών (VA: Vibration Analysis) για την αξιολόγηση της λειτουργικής κατάστασης και στη συνέχεια της εφαρμογής της απαιτούμενης συντήρησης στο πλαίσιο προσέγγισης που έχει αναπτυχθεί και εφαρμόζεται από τους μηχανικούς του γραφείου προγράμματος.

Χάρις σε αυτή την προσέγγιση το όριο λειτουργικής ζωής αυτού του κρίσιμου και υψηλού κόστους εξαρτήματος έχει επεκταθεί για 12 ως 20 έτη, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Ας σημειωθεί ότι οι δοκιμές VA έδειξαν ότι το έδρανο της κεραίας του ραντάρ πλησίαζε επικίνδυνα την περιοχή πιθανής εμφάνισης κρίσιμης αστοχίας.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, η έγκαιρη αντικατάσταση ήταν επιβαλλόμενη ώστε να αποφευχθεί η αστοχία κατά τη διάρκεια του χειμώνα που λόγω των καιρικών συνθηκών στην κορυφή της Πάρνηθας οι σχετικές εργασίες θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθούν. Καθώς ο αρχικός κατασκευαστής του υλικού (OEM) δεν ήταν διαθέσιμος για την εκτέλεση των εργασιών στην απαιτούμενη χρονική περίοδο ζητήθηκε η συνδρομή της NSPA.

«Οι εξαιρετικές τεχνικές ικανότητες και η προσήλωση του προσωπικού του προγράμματος διασφάλισε την παραμονή του σταθμού ραντάρ σε λειτουργία, καθώς σε διαφορετική περίπτωση υπήρχε η πιθανότητα να τεθεί εκτός λειτουργίας μέχρι το καλοκαίρι του 2015», σημείωσε ο Luciano Pizziolo, επικεφαλής του αρμόδιου κλάδου της NSPA.

Το έργο ολοκληρώθηκε με επιτυχία αρκετά νωρίτερα από το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, με κόστος μικρότερο από αυτό που είχε προϋπολογισθεί και με πλήρη συμμόρφωση στα προβλεπόμενα πρότυπα ποιότητας. Τα διδάγματα («lessons learned») από το πολύπλοκο έργο, ενίσχυσαν την πεποίθηση για την αξία της προσεκτικής ανάλυσης των κινδύνων, της συμπερίληψης στον σχεδιασμό της εμφάνισης απρόβλεπτων και της προσοχής στη λεπτομέρεια, καταλήγει η ανακοίνωση τύπου της NSPA.

Τέλος, ας σημειωθεί ότι η Πολεμική Αεροπορία για τη συντήρηση των σταθμών ραντάρ τουΣυστήματος Αεροπορικού Ελέγχου της χώρας συνεργάζεται με τη NSPA η οποία μέσω του συστήματος της αναθέτει τις σχετικές συμβάσεις στους αναδόχους που επιλέγει.
Αναδημοσίευση από το ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΌ του  http://www.defence-point.gr/news/?p=120745&utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨