Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015

Στρατούλης στη Βουλή: Για τα επικουρικά Ταμεία των "ενστόλων" & τις συντάξεις

Στρατούλης : Αναπληρωτής Υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Ομιλία για τις προγραμματικές δηλώσεις
Θα αποκαταστήσουμε το δημόσιο-καθολικό-αναδιανεμητικό χαρακτήρα της κοινωνικής Ασφάλισηςμε κατάργηση ή τροποποίηση διατάξεων των νόμων 3863/2010 και 3865/2010 ή άλλων νόμων, με τις οποίες από....... 1/1/2015 το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης μετατρεπόταν σε κεφαλαιοποιητικό με εγγυημένη από το κράτος μόνο τη λεγόμενη βασική σύνταξη των 360 ευρώ μηνιαία και με το υπόλοιπο κομμάτι της σύνταξης να μετατρέπεται σε ανταποδοτικό-ατομικό.

Βάζουμε φρένο στις μειώσεις των συντάξεων με την αναστολή εφαρμογής και εν συνεχεία την κατάργηση μνημονιακών νομοθετικών ρυθμίσεων, με τις οποίες θα μειώνονταν από 1-1-2015 συνεχώς οι κύριες, οι επικουρικές συντάξεις και οι εφ’ άπαξ παροχές και θα αυξάνονταν συνεχώς τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Αναστέλλουμε την εφαρμογή και εν συνεχεία ακυρώνουμε τις προγραμματισμένες, από το νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων των νόμων 3863/2010 και 3865/2010, νέες μειώσεις κύριων συντάξεων από 1-1-2015 και μετά. Το ΕΚΑΣ θα καταβληθεί κανονικά, όπως μέχρι σήμερα.

Καταργούμε τη ρήτρα θανάτου, αναστέλλουμε την εφαρμογή και εν συνεχεία καταργούμε τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις και θα αναθεωρήσουμε τον μαθηματικό τύπο στις εφ’ άπαξ παροχές. Ακυρώνουμε τη νέα μείωση ύψους 8% των επικουρικών συντάξεων, που προγραμμάτιζε η προηγούμενη κυβέρνηση από 1-3-2015 καθώς και τις συνολικές νέες μειώσεις των επικουρικών συντάξεων ύψους 15%, που η προηγούμενη κυβέρνηση είχε προγραμματίσει για όλο το 2015, με βάση τη μέχρι τώρα ισχύουσα ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Όσον αφορά τα επικουρικά ταμεία των ενστόλων, θα ισχύσουν και για αυτά οι παραπάνω δεσμεύσεις μας και θα αναστείλουμε τις διατάξεις που καταργούν την αυτοτέλειά τους με στόχο, μετά από διάλογο με τους συνδικαλιστικούς φορείς τους, να τις καταργήσουμε.


Στα πλαίσια της λειτουργίας του κράτους δικαίου, η κυβέρνησή μας θα σεβαστεί όλα τα θεμελιωμένα, σύμφωνα με το νόμο, συνταξιοδοτικά δικαιώματα, ώστε οι ασφαλισμένοι να αποκτήσουν την αναγκαία βεβαιότητα στις δυνατότητες συνταξιοδότησής τους και να αποφευχθούν επώδυνες ανατροπές στον προγραμματισμό της ζωής τους.

Όλη η ομιλία του Υπουργού εδώ: http://www.stratoulis.gr/vouli/omilia-programmatikes


Διαβάστε επίσης ΕΔΩ:


Τι προβλέπεται για εργαζόμενους... απόστρατους; και όχι μόνο ο ν. 3865/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨