Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015

Πανούσης προς Αστυνομικούς: Η απόφαση του ΣτΕ πρέπει να εφαρμοστεί ως έχει άμεσα και όχι στο απώτερο μέλλον.


DSC 0027 800 537Συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της ΠΟΑΞΙΑ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Ιωάννη ΠΑΝΟΥΣΗ

Πραγματοποιήθηκε χθες, 3 Φεβρουαρίου 2015 μετά από αίτημά μας, συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Ιωάννη Πανούση.

Στη συνάντηση, παρότι ήταν εθιμοτυπικού χαρακτήρα, συζητήθηκαν αφενός τα τρέχοντα θέματα που μας απασχολούν, αφετέρου δε έγινε αμοιβαία ανταλλαγή απόψεων για τα σχέδια της νέας κυβέρνησης όσο και για τις δικές μας προτάσεις.

Ειδικότερα, ο Αναπληρωτής Υπουργός μας έδωσε το περίγραμμα των προτεινόμενων θέσεών του για την Ελληνική Αστυνομία, ενόψει της ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης από τον Πρωθυπουργό και της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή τις προσεχείς ημέρες. Μεταξύ των άλλων μας κατέστησε σαφές, ότι........
για την Κυβέρνηση θεωρείται λήξαν το θέμα του ΤΕΑΠΑΣΑ και άρα είναι τυπική η κατάργηση του άρθρου 220 του Ν. 4281/14, ενώ για την αποκατάσταση των μισθολογίων μας σύμφωνα και με την απόφαση του ΣτΕ, είπε ότι η συμμόρφωση της Πολιτείας με τις δικαστικές αποφάσεις είναι θέμα λειτουργίας της Δημοκρατίας, γι’ αυτό και η συγκεκριμένη απόφαση του ΣτΕ πρέπει να εφαρμοστεί ως έχει άμεσα και όχι στο απώτερο μέλλον.

Από την όλη συζήτηση εξήχθη το συμπέρασμα, ότι ο νέος πολιτικός προϊστάμενος του Υπουργείου μας, είναι άριστος γνώστης των θεμάτων που μας απασχολούν ως Κλάδο εργαζομένων, αλλά και γενικότερα ως θεσμό που αποτελεί έναν από τους πυλώνες της Δημοκρατίας όπως και ο ίδιος μας τόνισε με την νέα του ιδιότητα, εξάλλου δε οι επιστημονικές του απόψεις για τη λειτουργία της Αστυνομίας, είναι γνωστές και ευρύτερα αποδεχτές στην ελληνική κοινωνία.

Για ευνόητους λόγους η συζήτηση δεν επεκτάθηκε στο διεκδικητικό μας πλαίσιο σε όλες του τις λεπτομέρειες, αλλά συμφωνήθηκε να συστηματοποιηθεί ο διάλογος μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης, διότι ο κ. Υπουργός θεωρεί απολύτως αναγκαία τη δρομολόγηση σειράς αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στην Ελληνική Αστυνομία.

Από την πλευρά μας, τονίσαμε στον νέο υπουργό ότι θα είμαστε αρωγοί στην προσπάθειά του, πάντα με πνεύμα υπευθυνότητας, σύνεσης και καλής διάθεσης που διακρίνει διαχρονικά τη λειτουργία της Ομοσπονδίας μας και ότι η όποια κριτική μας θα είναι πάντα εποικοδομητική στο πλαίσιο του θεσμικού μας ρόλου.

Στη συνάντηση παρευρέθη και ο διευθυντής του Γραφείου του, πρώην συνάδελφό μας και μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΑΞΙΑ κ. Βασίλειος Μαστρογιάννης, η παρουσία του οποίου στη θέση αυτή, όπως τονίσαμε και στον υπουργό καλλιεργεί περαιτέρω προσδοκίες και ελπίδες για μια αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των αιτημάτων μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨