Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Περιφορά Επιταφίου στον ΕΧΙΝΟ: 2 Αλήθειες – 1 Ανακρίβεια – 8 Ψέματα


Γράφει ο
Αργύριος Ανδριώτης
Ταξίαρχος ε.α.
2 Αλήθειες – 1 Ανακρίβεια – 8 Ψέματα

          Την Δευτέρα, 4 Μαΐου 2015, στην εκπομπή του κ. Χατζηνικολάου, «στον ενικό», στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, καλεσμένος ήταν ο αρχηγός του πολιτικού κόμματος «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ», ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης. Μεταξύ των τόσων άλλων που αναφέρθηκε, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην περιφορά του Επιταφίου, δείχνοντας εμφανώς την ενόχλησή του που σε μια χριστιανική εκκλησία, τον Άγιο Γεώργιο στον Εχίνο Ξάνθης, τόλμησαν μερικοί χριστιανοί να συνλειτουργηθούν με τους εκεί χριστιανούς ακρίτες που φυλάνε Θερμοπύλες και να διαπράξουν το επαχθές έγκλημα, να εκτελέσουν ένα εθιμοτυπικό της χριστιανοσύνης, την περιφορά του Επιταφίου......

      Στο ανθελληνικό και αντιχριστιανικό παραλήρημα του κ. Θεοδωράκη, απάντησε εμπεριστατωμένα και με πλήρη στοιχεία ο πρόεδρος του Παραρτήματος Αποστράτων Αξιωματικών Ξάνθης Υποστράτηγος ε.α. Γεωργιάδης Γεώργιος και οι συνυπογράφοντες την απάντηση, πρόεδροι  των 8 αναδόχων των παρεκκλησίων συλλόγων.
Επίσης πάρα πολλοί επώνυμοι και σημαντικοί  για την πατρίδα μας άνθρωποι, όπως ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, Στρατηγός ε.α. Φράγκος Φραγκούλης, αλλά και άλλοι αγανακτισμένοι διαμαρτυρήθηκαν για τις απόψεις του κ. Θεοδωράκη. Πάρα πολλοί συμπατριώτες μας έγραψαν τις γνώμες τους στο διαδίκτυο. Πολλές τηλεοπτικές εκπομπές αναπαρήγαγαν τα αναφερόμενα από τον κ. Θεοδωράκη και αφιέρωσαν χρόνο γι΄ αυτά. Εφημερίδες με πρωτοσέλιδα τους, αναφέρθηκαν στο θέμα.  Απ’ ότι διαπίστωσα ελάχιστοι συμφωνούν μαζί του.
Δεν θα ασχοληθώ λοιπόν με το να απαντήσω κι εγώ και να προστεθώ στη μακρά λίστα των αγανακτισμένων με τα λεγόμενα του κ. Θεοδωράκη. Επειδή όμως είμαι ένας από τους απόστρατους αξιωματικούς, που ήμουν παρών στην Ιερά Ακολουθία της Μ. Παρασκευής και στην περιφορά του Επιταφίου και γνωρίζω τα πράγματα και τα γεγονότα από πρώτο χέρι, συγκέντρωσα  και κατέγραψα στον παρακάτω πίνακα τη στιχομυθία του κ. Θεοδωράκη και αποδεικνύω ποια απ’ αυτά είναι αλήθεια και ποια ψέματα.

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ
ΨΕΜΑ
ΑΛΗΘΕΙΑ
Θεοδωράκης : Κύριε Χατζηνικολάου

Πράγματι ονομάζεται Χατζηνικολάου
Θέλετε να σας πω μια ιστορία, επειδή επιμένετε. Θα σας την πω. Και αφορά στη Θράκη την οποία ξέρετε πολύ καλά


Χατζηνικολάου : Ναι είναι η περιοχή της καταγωγής μου. Εκεί γεννήθηκα

Πράγματι ο κ. Χατζηνικολάου γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη.
Θεοδωράκης : Λοιπόν εκεί υπάρχει ένα χωριό, αμιγώς μουσουλμάνικο χωριό. Το ξέρουμε όλοι. Ο Εχίνος. Το ξέρετε.
 ΨΕΜΑ
Είναι Ελληνικό χωριό με κατοίκους μουσουλμάνους. Υπάρχουν και χριστιανοί κάτοικοι 
Χατζηνικολάου : Στη Ροδόπη
ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΑ
Ο Εχίνος ανήκει στην Ξάνθη.
Θεοδωράκης : Αμιγώς μουσουλμάνικο χωριό. Όταν λέμε αμιγώς εννοούμε 100% μουσουλμάνοι κάτοικοι. Λοιπόν ξέρετε τι έγινε την Μεγάλη Παρασκευή; Έχετε πληροφορηθεί;
ΨΕΜΑ
Υπάρχουν οι υπηρετούντες Αξιωματικοί  και οπλίτες του Τάγματος Εθνοφυλακής, οι υπηρετούντες στον Αστυνομικό σταθμό, το προσωπικό του Κέντρου Υγείας και των λοιπών Δημόσιων Υπηρεσιών που είναι Χριστιανοί
Χατζηνικολάου : Όχι


Θεοδωράκης : Λοιπόν την Μεγάλη Παρασκευή μαζεύτηκαν κάποιοι απόστρατοι αξιωματικοί από τις γύρω περιοχές, από την Ξάνθη, από την Κομοτηνή, από την Αλεξανδρούπολη, από τη Θεσσαλονίκη
ΨΕΜΑ
Όλο το εκκλησίασμα ήταν  75-80 άτομα, Αξιωματικοί και Οπλίτες, Αστυνομικοί και προσωπικό από το Κέντρο Υγείας, καθώς και 55 άτομα που προσήλθαν. Εκτός των υπηρετούντων στον Εχίνο, οι υπόλοιποι ήταν όλοι από την Ξάνθη, μέλη από τους 8 αναδόχους Συλλόγους , μεταξύ  αυτών και 12 απόστρατοι αξιωματικοί. ΟΛΟΙ από την Ξάνθη.
Έστειλε και ο κ. Καμμένος μια μικρή δύναμη στρατιωτών του Δ΄ Σώματος
ΨΕΜΑ
Κανένας κ. Καμμένος δεν έστειλε
καμιά μικρή δύναμη στρατιωτών από το Δ΄ Σώμα. Διατέθηκαν και φέτος, κατόπιν αιτήσεως, 6 στρατιώτες από την τοπική Μονάδα, 4 που σήκωναν τον Επιτάφιο και 2 εφεδρικοί.
Έστειλε και μία μπάντα, ένα τμήμα της μπάντας του Δ΄ Σώματος
ΨΕΜΑ
Δεν υπήρχε καμία μπάντα
και πήραν τον Επιτάφιο από την εκκλησία που είναι έξω από το μουσουλμάνικο χωριό
ΨΕΜΑ
Η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου
βρίσκεται ακριβώς στην είσοδο του χωριού, απέναντι του Αστυνομικού
Σταθμού, του Κέντρου Υγείας και του Τάγματος Εθνοφυλακής
και για πρώτη φορά κάνανε
ΨΕΜΑ
Δεν ήταν η πρώτη φορά. Έγινε και το 2014. Υπάρχουν
φωτογραφίες και βίντεο που αποδεικνύουν το αντίθετο.
μαζί με τον Επιτάφιο


Χατζηνικολάου : Περιφορά


Θεοδωράκης : Περιφορά σε όλο το μουσουλμάνικο  χωριό
ΨΕΜΑ
Η περιφορά του Επιταφίου ακολούθησε την εξής διαδρομή: Εκκλησία - Αστυνομικός Σταθμός- ΚΕΠ - Τάγμα Εθνοφυλακής - Ηρώον πεσόντων στη μάχη των οχυρών και αντίστροφα. Όλη η διαδρομή βρίσκεται εκτός κατοικημένου ιστού του χωριού. Τα παραπάνω αποδεικνύονται από τις ίδιες φωτογραφίες που προβλήθηκαν στην εκπομπή.

          Όπως παρατηρούμε από τον πίνακα οι μόνες αλήθειες που είπε ο κ. Θεοδωράκης ήταν το όνομα και η καταγωγή του κ. Χατζηνικολάου. Όλα τα άλλα ΨΕΜΑΤΑ!!!

          Επιτρέψτε μου να παραθέσω μερικές σκέψεις μου :
          Κατά τη διάρκεια της περιφοράς του Επιταφίου, πολλοί μουσουλμάνοι κάτοικοι του Εχίνου που μας συνάντησαν μας ευχήθηκαν εγκάρδια «χρόνια πολλά», χωρίς να διατυπωθεί ή διαφανεί κάποια ενόχληση. Τις επόμενες ημέρες που ακολούθησαν την περιφορά δεν διαπίστωσα αντιδράσεις από την μουσουλμανική μειονότητα παρά μόνο τον δημοσιογράφο και παράγοντα των μουσουλμάνων της Θράκης Αμπντούλ Χαλήλ Ντεντέ, ξέρετε εκείνος που αποκαλεί εμάς τους Χριστιανούς «γκιαούρηδες» (δείτε το σχετικό βίντεο στον ιστότοπο  https://www.youtube.com/watch?v=m2sQpLea9EU). Ο εν λόγω κύριος κάλεσε τους ομοθρήσκους του να κατεβούν σε διαδήλωση προσπαθώντας μάλιστα να καπηλευθεί συγκέντρωση που γινόταν στην πλατεία της Ξάνθης κατά του φασισμού. Ξέρετε πόσοι συμπατριώτες του τον ακολούθησαν; ΠΕΝΤΕ (ναι καλά διαβάζετε, αριθμός 5). Τόσο απογοητεύθηκε δε που ανέφερε σε άρθρο του ονομαστικά τους 5 ομοϊδεάτες του.
          Η περιφορά λοιπόν του Επιταφίου ενόχλησε τον κ. Ντεντέ, 5 μουσουλμάνους και τον κ. Θεοδωράκη. Και επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, ο κ. Ντεντέ, στις 14/4/2015,  αρθρογράφησε σχετικά στην τουρκόφωνη εφημερίδα Τρακιανίν Σεσί. Τα γραφόμενα του μπορείτε να τα διαβάσετε στον ιστότοπο  http://veteranos.gr/reziliki-ke-skandalo-perifora-tou-epitafiou-ston-echino-lei-o-ntente/. Δεν χρειάζεται όμως. Μην κουράζεστε. Λέει ακριβώς τα ίδια που είπε και ο κ. Θεοδωράκης στην εν λόγω εκπομπή.
          Αναρωτιέμαι γιατί τον κ. Θεοδωράκη τον ενόχλησε μόνο η περιφορά του Επιταφίου και όχι και η Ανάσταση που έγινε στην ίδια εκκλησία το Μεγάλο Σάββατο, χοροστατούντος του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης; Γιατί δεν τον ενόχλησαν οι υπόλοιποι εκκλησιασμοί που εδώ και 3 χρόνια λαμβάνουν χώρα στις εκκλησίες και τα παρεκκλήσια που βρίσκονται στα Πομακοχώρια;
          Από πότε απαγορεύεται οι ακρίτες μας που φυλάγουν τα σύνορα μας, μακριά από τα σπίτια τους, για να απολαμβάνει       ανέμελος τις ανέσεις του ο κ. Θεοδωράκης, δεν μπορούν να ακούσουν ένα εγκώμιο της Παναγίας και δεν μπορούν να ανταλλάξουν ένα «Χριστός Ανέστη»; Από πότε δεν μπορούμε να κάνουμε ένα τρισάγιο στους Ήρωες νεκρούς μας, που έδωσαν τη ζωή τους για να ζει σήμερα ελεύθερος ο κ. Θεοδωράκης;
Από πότε απαγορεύεται μέσα στην ίδια μας την πατρίδα να λειτουργούμε εκκλησίες που βρίσκονται σε περιοχές που υπάρχουν συμπολίτες μας μη χριστιανοί; Μας ενοχλεί εμάς όταν οι συμπατριώτες μας μουσουλμάνοι εκτελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα δίπλα μας, εντός των πόλεων και χωριών που κατοικούμε; Δεν είναι υπέροχο όταν εμείς οι χριστιανοί υμνούμε το Θεό μας, την ίδια ώρα ο Ιμάμης να καλεί τους μουσουλμάνους να υμνήσουν τον δικό του Θεό; Αυτό άλλωστε είναι κάτι σύνηθες και χαρακτηρίζει την πολιτισμικότητα της περιοχής!!
          Ποιος λοιπόν ανάβει σπίρτο στην πυριτιδαποθήκη;  Ποιος πετάει βόμβα μολότοφ; Εμείς οι χριστιανοί και οι μουσουλμάνοι, όλοι Έλληνες που συμβιώνουμε αρμονικά και φιλειρηνικά στην περιοχή της Θράκης;  Μήπως κάποιοι άλλοι, θέλουν να χαλάσουν αυτήν την ατμόσφαιρα, εξυπηρετώντας δεν ξέρω ποια συμφέροντα;
          Δεν γνωρίζω τα θρησκευτικά πιστεύω του κ. Θεοδωράκη και δεν με ενδιαφέρει. Θα έπρεπε όμως να γνωρίζει, από σεβασμό σ’ αυτούς  που αναφέρεται, ότι στον χριστιανισμό «…δεν κάνουμε βόλτα μαζί με τον Επιτάφιο….» αλλά κάνουμε περιφορά Επιταφίου.
          Ο κ. Χατζηνικολάου, ως αντικειμενικός παρουσιαστής θα όφειλε να δώσει βήμα και σ’ αυτούς που τον έπαιρναν τηλέφωνο και ενημέρωναν τους συνεργάτες του ότι αυτά που λέει ο καλεσμένος του είναι ψέματα.

 Αργύριος Ανδριώτης
 Ταξίαρχος ε.α.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨