Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Η τροποποίηση της ΚΥΑ ¨πολεμική¨ ατμόσφαιρα για τους αποστράτους της ΠΑ και το μέλλον της ΕΑΑΑ (Επιστολή στον Καμμένο)


Γράφει ο Παναγιώτης Καράμπελας
Επίτιμος Πρόεδρος Συλλόγου Αποφοίτων ΣΤΥΑ (ΣΑΣ)

ΣΥΖΥΓΙΑ¨ΠΛΑΝΗΤΩΝ¨ …… ΕΑΑΑ-ΓΕΑ-ΥΕΘΑ;

Στην Αστρονομία συναντάμε τη συζυγία πλανητών, όταν έχουμε κατά προσέγγιση ευθυγράμμιση δύο ή περισσοτέρων ουράνιων σωμάτων. Η συζυγία πλανητών συναρπάζει τους αστρονόμους, αλλά τρομάζει πολλούς απλούς ανθρώπους. Πρόκειται για ένα σπάνιο, αλλά όχι πρωτοφανές αστρονομικό φαινόμενο, που έχει δώσει τροφή σε ένα σωρό καταστροφολογίες (σεισμοί, λιμοί, καταποντισμοί, Δευτέρα παρουσία κ.α.).

Όταν, όμως, έχουμε κάποια συζυγία προσώπων στο δικό μας χώρο, επηρεασμένοι από τις θρυλούμενες λαϊκές καταστροφολογίες των συζυγιών πλανητών, σκέφτεται κανείς μήπως και επαληθευτεί μια ακραία και ανατρεπτική δυσάρεστη μεταβολή.

Οι καταστροφολογίες από μια τέτοια συζυγία, φαίνεται ότι όχι μόνο άρχισαν να αναβιώνουν, αλλά δυστυχώς και να επαληθεύονται μετά τις πρώτες δονήσεις, που αισθάνεται τελευταία η συντριπτική πλειοψηφία των αποστράτων προέλευσης ΑΣΣΥ και όχι μόνο.

Χωρίς κάποια ακρόαση των απόψεων της άλλης πλευράς, όταν τον προηγούμενο χρόνο πάρα πολλοί (άτομα και ΔΣ των περισσοτέρων Παραρτημάτων) είχαν εκφράσει έγγραφες - και όχι μόνο - εντονότατες αντιδράσεις-καταγγελίες στο ΓΕΑ και ΕΑΑΑ, για την ενέργεια του Προέδρου της ΕΑΑΑ να προωθήσει αναχρονιστική εισήγηση για τροποποίηση της ΚΥΑ για την ΕΑΑΑ, με μια παράτυπη διαδικασία και οριακή πλειοψηφία για ένα τόσο σημαντικό θέμα, ο κ. Α/ΓΕΑ εντελώς απρόσμενα προέβη στην προώθηση, για υπογραφή στον ΥΕΘΑ, της περίπου αρχειοθετημένης, από την προηγούμενη ηγεσία του ΓΕΑ, εισήγησης νέας ΚΥΑ!

Με την εισήγηση αυτή επιδιώκεται η.........
επαναφορά ανάδειξης των μελών του ΔΣ της Ενώσεως, όπως περίπου γίνονταν πριν το 2002. Επιστροφή στο παρελθόν, με άλλα λόγια και σε ένα μοντέλο ¨εκσυγχρονισμού¨ νέας κοπής, όταν κατά τις προεκλογικές διακηρύξεις του Προέδρου της ΕΑΑΑ, οι απόστρατοι μάλλον δεν αντιλήφθηκαν τι εννοούσε μιλώντας για εκσυγχρονισμό και τον ανέδειξαν Πρόεδρο, με σημαντική πλειοψηφία!!

Ιστορικά, το τότε (2002) Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΑΑ δεχόμενο τις έντονες διαμαρτυρίες πολλών μελών της για τις αντισυνταγματικές προβλέψεις της μέχρι τότε ισχύουσας Υπουργικής Απόφασης Φ. 900/ΑΔ. 712/73, ΦΕΚ 802/30-9-91 (ανάδειξη ΔΣ ΕΑΑΑ με βάση προέλευση-ειδικότητες), αποφάσισε και εισηγήθηκε στο ΓΕΑ βελτίωση-περαιτέρω εκδημοκρατισμό της διαδικασίας, ώστε το ΔΣ της ΕΑΑΑ να συγκροτείται από τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο με βαθμό Αντιπτεράρχου και Υποπτεράρχου, αντίστοιχα - όπως όριζε ο νόμος - και από εννέα(9) τακτικά μέλη που θα προέρχονταν από τους πλειοψηφίσαντες, κατά τις προς τούτο εκλογές, υποψηφίους ανεξάρτητα βαθμού, ειδικότητας ή προέλευσης αυτών.

Το ΓΕΑ αποδέχτηκε την εισήγηση και την προώθησε στον ΥΕΘΑ για έγκριση. Τούτο εγκρίθηκε με την Υπουργική Απόφαση Φ. 454/ΑΔ. 452352, ΦΕΚ 1142/2-9-2002, που ισχύει και σήμερα.

Έκτοτε οι εκλογές στην ΕΑΑΑ γίνονται ανελλιπώς με βάση την ανωτέρω Υπουργική Απόφαση. 
Παράλληλα και επειδή οι αεροπόροι διαχρονικά εμφορούνται, κατά την μεγάλη τους πλειοψηφία, από δημοκρατικές και σύγχρονες αντιλήψεις και πρωτοπορούν ανάλογα, το ΔΣ της ΕΑΑΑ του 1992 είχε αποφασίσει, όπως μαζί με τις εκλογές της ΕΑΑΑ για ανάδειξη του ΔΣ αυτής, να γίνονται και άτυπες εκλογές στα Παραρτήματα για ανάδειξη των τοπικών ΔΣ από τα μέλη τους. Τούτο, έκτοτε, επαναλαμβάνεται ανελλιπώς και έχει κατά το αστικό δίκαιο διαμορφώσει ¨εθιμικό δίκαιο¨. το οποίο για να καταργηθεί θα πρέπει να αποδειχθεί ότι εξέλιπαν οι λόγοι που καθιέρωσαν τη σχετική διαδικασία.

Δυστυχώς και ενώ περιμέναμε κάποια στιγμή, ένα άλλο ΔΣ της ΕΑΑΑ, με το πρωτοπόρο πνεύμα των αεροπόρων και με νέες σύγχρονες ιδέες να συνεχίσει τις περαιτέρω διαδικασίες εκδημοκρατισμού και της ισχύουσας Υπουργικής Απόφασης, εντελώς αιφνιδιαστικά, με την συγκεκριμένη τροποποίηση εμβαθύνουμε σε διατάξεις του καταδικασμένου στη μνήμη των Ελλήνων νόμου της 7ετίας (1171/72). Και τούτο, γιατί αντιλήφθηκαν πως με την σύνθεση του ΔΣ, από εκλογές με βάση την πλειοψηφική ανάδειξη των μελών του, δεν θα μπορούσαν να περάσουν άνετα τους όποιους σχεδιασμούς των και να επιβάλουν, κατά τη ¨στρατιωτική άποψή τους¨, τις επιλογές τους.

Έτσι, οδηγήθηκαν στην προαναφερθείσα εισήγηση για δήθεν ευρύτερη εκπροσώπηση των μελών της ΕΑΑΑ, με βάση την ανάλογη, της προαναφερθείσας, παλαιότερη αντιδημοκρατική διαδικασία - που κάποτε ίσχυε για την ΕΑΑΑ - ώστε να εκλέγονται για το ΔΣ άτομα από διάφορες ειδικότητες, έστω και αν κάποιος υποψήφιος μιας ειδικότητας εκλέγεται με μόνη τη δική του ψήφο, ενώ κάποιος άλλος υποψήφιος μιας άλλης ειδικότητας, ίσως και με εκατοντάδες ψήφων, να μην εκλέγεται! Με την εισήγηση της νέας σύνθεσης του ΔΣ της ΕΑΑΑ, που κατά την πλειοψηφία τους θα προέρχονται από ΑΣΕΙ, πιστεύουν οι εισηγητές της ότι θα έχουν μεγαλύτερη ευκαιρία επιβολής των επιλογών τους.

Όμως, οι όψιμες αντιδημοκρατικές αντιλήψεις δεν περιορίζονται μόνο στην πρόταση ανατροπής της ισχύουσας εκλογικής διαδικασίας στην ΕΑΑΑ, αλλά και στην εκπεφρασμένη πρόθεσή του Προέδρου της να καταργήσει και τις άτυπες εκλογές ανάδειξης των ΔΣ των Παραρτημάτων, οι οποίες κατ’ έθιμο, πλέον, γίνονται από το 1992 και δεν μπορεί να καταργηθούν, αφού οι λόγοι από τους οποίους προέκυψαν, εξακολουθούν να ισχύουν. Έτσι, επιδιώκει να διορίζει τα Διοικητικά Συμβούλια των Παραρτημάτων!

Δυστυχώς, κόντρα στις αμέτρητες αντιδράσεις, προφορικές ή γραπτές, τόσο από μέλη του ΔΣ της ΕΑΑΑ, όσο και από μέλη της ΕΑΑΑ, από ομαδικές διαμαρτυρίες ή διαμαρτυρίες-καταγγελίες ΔΣ των περισσοτέρων Παραρτημάτων, ότι αυτές οι προτάσεις και προθέσεις είναι κάθετα αντίθετες με τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της ΕΑΑΑ (75% περίπου), προβάλλεται μια συμπεριφορά, η οποία έχει διαμορφώσει μια ¨πολεμική¨ ατμόσφαιρα, που οδηγεί σε επικίνδυνες καταστάσεις σχέσεων, ό,τι το χειρότερο για τους αποστράτους της ΠΑ και το μέλλον της ΕΑΑΑ. Και τούτο, διότι φρονώ ότι εμφορείται από την λανθασμένη αντίληψη, διαιώνισης ¨του άρχειν¨ κάποιων, που δεν θέλουν να αντιληφθούν, ότι όλοι είμαστε πλέον χωρίς στολές και βαθμούς, πολίτες της ίδιας χώρας, που διέπεται από δημοκρατικό πολίτευμα και σύνταγμα αρχών και αξιών. Ότι μόνο με αγάπη, αλληλοσεβασμό και συνοχή, μπορούμε να ελπίζουμε για ένα καλύτερο αύριο.

Δυστυχώς, επιχειρείται η επιβολή ανελεύθερων και αντιδημοκρατικών επιδιώξεων απόλυτου, κατά το δόγμα της 7ετίας, ελέγχου των θεσμικών οργάνων των Αποστράτων.
Κύριε Υπουργέ, 
είναι γνωστό ότι έχετε στο γραφείο σας για υπογραφή, την εγκαιροφλεγή για το μέλλον της ΕΑΑΑ βόμβα. Θα αποδεχθείτε, σήμερα 2015, αυτή την αντιδημοκρατική πρόταση, έμμεσα πλην σαφώς εκ νέου νομιμοποίηση διατάξεων του αντιδημοκρατικού κατάλοιπου της επταετίας (Ν. 1171/72), όταν - με επίκαιρα λόγια - έχετε θέσει ως κόκκινες γραμμές, τις απόλυτα δημοκρατικές αντιλήψεις σας; Ευκαιρία, κ. Υπουργέ να αποδείξετε ότι αυτές οι κόκκινες γραμμές δεν παραβιάζονται, ούτε ξεθωριάζουν. Εφαρμόζονται και μάλιστα με ένα νέο νόμο δημοκρατικής οργάνωσης και λειτουργίας των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, που θα καταργεί, επιτέλους, το υπόψη κατάλοιπο.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Παναγιώτης Καράμπελας
Επίτιμος Πρόεδρος Συλλόγου Αποφοίτων ΣΤΥΑ (ΣΑΣ)


Για το ίδιο θέμα δείτε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨