Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

ΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ


Και η "αποκατάσταση των μισθών στις ΕΔ"; Τι να περιμένουν οι στρατιωτικοί από τη συμφωνία;            https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9f/Hellenic_Parliament-MPs_swearing_in.png
Γράφει ο Γιάννης Αβραμίδης Σμχος (εα).
Κάθε Μνημόνιο και μια ¨μαχαιριά¨ στους  Αποστράτους

Τα δύο πρώτα Μνημόνια είχαν σαν αποτέλεσμα την ψήφιση των Ν.3865/10, Ν.4024/11, Ν.3986/11, Ν.4051/12, Ν4093/12 με συνέπεια την μείωση των συντάξεων των αποστράτων μεσοσταθμικά κάτω του 50% ,αφού καταργήθηκαν και τα δώρα Χριστουγέννων ,Πάσχα και δώρο αδείας. Τα μέτρα του τρίτου Μνημονίου που ψηφίστηκαν στο σύνολό τους με 229 ψήφους υπέρ από το ελληνικό κοινοβούλιο την 15-07-2015 θα δώσουν την χαριστική βολή (¨μαχαιριά¨) στους αποστράτους αφού θα μειώσουν και ΠΑΛΙΝ τις συντάξεις τους. Συγκεκριμένα οι όροι του Μνημονίου προβλέπουν :

 α) Αύξηση της εισφοράς για ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ στη κύρια μεικτή σύνταξη από 4% σε 6%. Σημειωτέο ότι αυτή η εισφορά αυξήθηκε πρόσφατα με τα Μνημόνια από 2,6% σε 4%.

 β) Επιβάλλεται εισφορά ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ και στις επικουρικές (μετοχικές) συντάξεις στο 6%.

 γ) Καταργείται ο νόμος που μείωνε την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης από 01-01-2015 κατά 30%. 

Σημειωτέον ότι η εισφορά αυτή είχε επιβληθεί ως έκτακτη (προσωρινή) λόγω της δημοσιονομικής κρίσης και ως έκτακτη την είχε αποδεχτεί το Σ.τ.Ε , έτσι η Κυβέρνηση αναγκάστηκε να την μειώσει κατά 30% και να τη διατηρήσει. .

Ας υπολογίσουμε λοιπόν τις μειώσεις της σύνταξης ενός αποστράτου με μισθολογική προαγωγή Ταξιάρχου για κάθε μία περίπτωση ξεχωριστά: .......

 1) Εισφορά Περίθαλψης 6% στη κύρια μεικτή σύνταξη, συμπεριλαμβάνεται και το Ε.Ο.Β της συζύγου: . . . 2.096,32+35,00=2.131,32χ2%=42,62€ για κάθε μήνα. (6%-4%=2%)
 2) Εισφορά Περίθαλψης 6% στις μικτές επικουρικές (μετοχικές) συντάξεις: . 31 μερίσματα χ9,8=303,80χ6%=18,22€. για κάθε μήνα.
 3) Έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης Ν.3986/11 στη κύρια σύνταξη: . Από 01-01-2015 ήταν για τον εν λόγω συνταξιούχο 10,56€ μηνιαίως , με το Μνημόνιο επανέρχεται στα επίπεδα της 31-12=2014 που ήταν 14,57€ μηνιαίως συνεπώς θα αυξηθεί η μείωση κατά 14,57-10,56=4,01€ για κάθε μήνα. 

Επισημαίνεται ότι η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης επιβλήθηκε με το άρθρο (29) του νόμου 3986/11 στο συνολικό καθαρό εισόδημα ως εξής: 12.000,00€ έως 20.000,00 συντελ. 1%, 20.000,01 έως 50.000,00 συντελ. 2% , 50.000,01 έως 100.000,00 συντελ.3% και 100.000,00 και άνω συντελ. 4%. Ίσχυε για τα έτη 2010΄εως και 2014 και θα επιβαλλόταν με τις φορολογικές δηλώσεις των ετών 2011 έως και 2015.
Σε δημοσίευμα της 28 ,Μαίου του 2015 αναφέρεται ότι « η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε νέα διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών έκρινε με ισχυρότατη πλειοψηφία (25 υπέρ και 9 κατά ) αντισυνταγματική την εισφορά αλληλεγγύης των συνταξιούχων του δημοσίου τομέα» . Το δημοσίευμα επιβεβαιώθηκε και από κυβερνητικό βουλευτή στα Μ.Μ.Ε. Δυστυχώς το νέο Μνημόνιο όχι μόνο δεν την καταργεί αλλά την αυξάνει κατά 30% στα επίπεδα του 2014 και με δεδομένο ότι επιβάλλεται στο σύνολο των εισοδημάτων η μείωση του εισοδήματος του αποστράτου θα είναι πολύ μεγαλύτερη ,εάν υπάρχουν και άλλες πηγές εισοδημάτων. .

 Το σύνολο λοιπόν της μείωσης της μηνιαίας σύνταξης του εν λόγω αποστράτου θα είναι 42,66+18,22+4,01=64,89€,μηνιαίως που αυτό σημαίνει 64,89x12=778,68€, περίπου τα 2/3 μιας μηνιαίας σύνταξης το χρόνο. Επισημαίνεται ότι οι εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία πρέπει να είναι ανταποδοτικές . Δυστυχώς όμως στους ασφαλισμένους απόστρατους τους επιβλήθηκε με τα Μνημόνια και αύξηση συμμετοχής στα φάρμακα, που αρκετές φορές υπερβαίνει το 25%, αναμφισβήτητα τους παρέχεται επίσης, με τα μέτρα των Μνημονίων κατά πολύ υποβαθμισμένη υποστήριξη υγείας σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια βαθμίδα.

Ομολογουμένως ο Έλληνας έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στο σύστημα υγείας που οφείλεται κυρίως στους εξής λόγους: .
α) Μείωση κονδυλίων προϋπολογισμού υγείας.
β)Μείωση προσωπικού .
γ) Η μείωση του εισοδήματος των πολιτών και η αύξηση του Φ.Π.Α 23% με το Μνημόνιο ΙΙΙ, (ιδιωτικούς ιατρούς , ιδιωτικά νοσοκομεία) έχει εκτρέψει πολλούς Έλληνες στη δημόσια υγεία που είναι δύσκολο να ανταποκριθεί το Ε.Σ. Υ.
δ) Επίσης η λαθρομετανάστευση έχει επιβαρύνει το έργο της δημόσιας υγείας. Κατόπιν τούτων το κράτος αδυνατεί να εφαρμόσει στο ακέραιο το Άρθρο -21- του Συντάγματος που κελεύει: «Το κράτος μεριμνά για την Υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας ,του γήρατος , της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων». .

 Γι αυτό προτείνω και επιμένω στην καθιέρωση «ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΛΟΥΣ» στα στρατιωτικά νοσοκομεία με κάποιο συμβατικό τίμημα που θα προσδώσει την ιδιότητα του ΔΙΚΑΙΟΎΧΟΥ -ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥ και έτσι θα δημιουργήσει προϋποθέσεις αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας στους ευπαθείς αποστράτους που τους πρέπει μια αξιοπρεπής ζωή.
 Υπομονή και όποιος αντέξει !!!

2 σχόλια:

  1. (1) Τα Μετοχικά δεν είναι επικουρικά. (2) Η εισφορά δεν επηρεάζει τον βαθμό αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά τα υπολογίζετε κ. Αβραμίδη, αλά έχω την εντύπωση ότι στην αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης κάνεις ενα λάθος. Η αύξηση της εισφοράς αυτής επιβάλλεται μόνον στα εισοδήματα απο 30000 ευρώ και πάνω. μέχρι αυτό το ποσόν η εισφορά παραμένει ως έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨