Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΑΛΑ ΚΑΡΤ


Του Επισμηναγού (Ι) ε.α. Γεωργίου  Β. Κασσαβέτη

Σε κάθε δύσκολη περίσταση οι απλοί άνθρωποι του λαού επικαλούνται τη βοήθεια του θεού. Κατ’ αντίθεσιν σε κάθε δυσκολία κατά την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής οι ηγέτες μας καταφεύγουν στον πατριωτισμό των Ελλήνων. Ο πατριωτισμός των Ελλήνων έχει επιστρατευθεί ακόμη και για την  τήρηση του Συντάγματος . Έτσι τόσο στο θρυλικό ακροτελεύτιο άρθρο 1-1-4 του Συντάγματος του 1952, όσο και στην παρ. 4 του άρθρου 120 του εν ισχύι Συντάγματος του 1975 γράφονται σχετικά τα εξής........
« Η τήρησις του Συντάγματος επαφίεται εις τον πατριωτισμόν των Ελλήνων, δικαιουμένων και υποχρεωμένων εις την διά παντός  μέσου αντίστασιν κατά οιουδήποτε επιχειρούντος την βιαίαν κατάλυσιν αυτού».
Τον πατριωτισμό των Ελλήνων επικαλέσθηκαν ακόμη και οι  «Μπολσεβίκοι» που μας κυβερνούν (βλ. άρθρο του Στ. Κασιμάτη στην Καθημερινή της Κυριακής 28.6.2015) για να μας συσπειρώσουν, προκειμένου να συνεχίσουν να ασκούν την εξουσία, όταν διαπίστωσαν ότι η  συμφωνία που είχαν πετύχει οι άσχετοι και ανίκανοι υπουργοί τους ήταν αδύνατον να εγκριθεί απ’ τις μαρξιστικές συνιστώσες τους.
Το ερώτημα όμως το οποίο εγείρεται αβιάστως είναι το εξής : Καλός και χρήσιμος ο πατριωτισμός, ως πολιτικό εργαλείο. Όμως τον πατριωτισμό ποιών Ελλήνων θα μπορούν να επικαλούνται σε λίγα χρόνια οι πολιτικοί μας, όταν με το ρυθμό χορήγησης της ελληνικής ιθαγένειας σε κάθε κατατρεγμένο ή πεινασμένο αλλοεθνή, θα έχει αλλοιωθεί παντελώς η εθνική σύσταση του κράτους; Ή μήπως θα μας επαναλάβουν και τότε τις ανυπόστατες μπούρδες κάποιου προέδρου της Δημοκρατίας , ο οποίος όταν προ ετών έγινε πανελλήνιο θέμα αν τη σημαία του Λυκείου Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης θα έπρεπε να κρατά ο Αλβανός μαθητής Οδυσσέας Τσενάι , εξεστόμησε την ανιστόρητη και ανυπόστατη μπούρδα «Έλληνες είναι όσοι μετέχουν της ελληνικής παιδείας»,ως δήθεν Ισοκράτειο ρήση; Και το πλέον εξοργιστικό είναι ότι « ο ναι σε όλα» εκείνος  πρόεδρος δεν είχε το θάρρος να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, όταν ο απόφοιτος του περιφήμου πανεπιστημίου του  Harvard Οδυσσέας Τσενάι, ερωτηθείς σχετικά τι θα πράξει σε περίπτωση εμπολέμου καταστάσεως μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας, απήντησε με κυνική ειλικρίνεια. «Ασφαλώς και θα είμαι με το μέρος της πατρίδος μου της Αλβανίας».
Αυτά προς γνώσιν και συμμόρφωσιν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨