Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Η Ε.Α.Α.Α. των "Workers" των "Blue Collars" & των "White Collars"


Συνάδελφοι, το δημοσίευμα του κ. Ιατρίδη για την ...πανηγυρική αθώωσή του και τη δική μου αμέλεια.... να του ζητήσω συγγνώμη περιφέρεται αναπάντητο επί ενάμιση μήνα. Επειδή είμαι κομμένος από την εφημερίδα της Ε.Α.Α.Α. παρακαλώ να δημοσιοποιήσετε την απάντησή μου,ώστε να δει ο κόσμος και την άλλη όψη του νομίσματος.
Με Εκτίμηση
Γεώρ. Κασσαβέτης
Τ. Δ/νων Σύμβουλος ΕΑΑΑ



ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΑΑΑ ΑΠΤΧΟΥ ε.α. ΚΩΝ. ΙΑΤΡΙΔΗ στην "ΗΧΩ των ΑΙΘΕΡΩΝ" 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με πρωτοσέλιδο σημείωμά του στην Ηχώ των Αιθέρων του περασμένου μηνός ο «καινοτόμος» πρόεδρος της ΕΑΑΑ Κ. Κων. Ιατρίδης, με περισσή έπαρση και πανηγυρικό ύφος κομπάζει για την αθώωσή του από την ελληνική Δικαιοσύνη, έπειτα από τις μηνύσεις εμού και του νύν στενού συνεργάτου του στο Δ.Σ. Ιωάν. Κρανιά. Με το προκλητικό κείμενό του πληροφορεί τους συναδέλφους τα εξής:......

1. Ότι η μήνυση του κ. Κρανιά εναντίον του « ήταν χωρίς νομικό έρεισμα» , με συνέπεια την παμψηφεί αθώωσή του « με απαλλακτική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας».
2. Ότι και από τη δική μου μήνυση « αθωώθηκε παμψηφεί , ελλείψει πράξεως(αβάσιμη έγκλιση)».
3. Ότι « μέχρι στιγμής δεν έγινε αποδέκτης συγγνώμης και πρότασης καταλαγής από τους κ. Κρανιά και Κασσαβέτη».
4. Και μετά τους κομπασμούς για την πανηγυρική «δικαίωσή του» απ’ τον άδικο διωγμό των «άσπονδων» εχθρών του ο κ. πρόεδρος μας διαβεβαιώνει τα ότι δεν το βάζει κάτω, αλλά « θα συνεχίσει αταλάντευτος στην υλοποίηση των στόχων που θέσαμε- εννοεί προφανώς ότι όλοι μαζί τους θέσαμε-με το Σχέδιο Δράσης».

Κατ’ αρχήν, πριν ή απαντήσουμε στα επί μέρους σημεία του δημοσιεύματος Ιατρίδη, θεωρούμε αναγκαίο να επισημάνουμε, ότι πρέπει να έχει κανείς απύθμενο θράσος για να πανηγυρίζει για το αποτέλεσμα μιας διαδικασίας, ήτοι της προσφυγής στην Δικαιοσύνη, την οποία μάλιστα ο ίδιος πρώτος εγκαινίασε. Θυμίζω στους συναδέλφους ότι ο κ. Ιατρίδης , ο οποίος σήμερα επιχειρεί να εμφανιστεί ως θύμα μισαλλόδοξων δήθεν μηνυτών, ήταν εκείνος, που χειρών αδίκων, άνοιξε το χορό των μηνύσεων, ποινικοποιώντας μια εθελοντική ,άμισθη και ανιδιοτελή προσφορά στο κοινό συμφέρον.

Επί των επί μέρους σημείων του δημοσιεύματος Ιατρίδη έχω να παρατηρήσω τα εξής:
α. Από σεβασμό στο θεσμό της δικαιοσύνης δεν θα σχολιάσω την κρίση των δικαστών. Εκείνο όμως που μπορώ απερίφραστα να επαναλάβω είναι η ρήση ενός παλαιότερου πρωθυπουργού μας, ότι «στην Ελλάδα ζούμε», με ό,τι εκείνος υπονοούσε και να προσθέσω ότι και η Δικαιοσύνη είναι κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.


β. «Νομικά Αστήρικτες» λοιπόν και συνεπώς άδικες, κατά τον κ. Ιατρίδη, οι εγκλήσεις εμού και του κ. Κρανιά εναντίον του. Θα μπορούσε όμως να μας εξηγήσει ο κ. πρόεδρος πως ένα ποινικό αδίκημα, που ο εισαγγελέας παρέπεμψε στην αυτόφωρη διαδικασία στις 30 Οκτωβρίου( μήνυση Κρανιά), κατέληξε να δικαστεί μετά οκτώ, μάλιστα οκτώ, ολόκληρους μήνες; Και κάτι ακόμη. Όταν καταγγέλλεις ένα συνάδελφο και συνεργάτη σου στο Δ.Σ. στην Αστυνομία, για « παρακώλυση συνεδριάσεως» ( άρθρο 197 του ποινικού κώδικα)-περίπτωση Κασσαβέτη-, οι Αστυνομικοί τον τσουβαλιάζουν σε ένα περιπολικό και τον προσάγουν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, ως κοινό κακοποιό, κι όταν εκ των υστέρων διαπιστώνεις ότι τα αποδεικτικά σου στοιχεία δεν θεμελιώνουν την αντικειμενική υπόσταση του εγκλήματος, την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια, κατά τη κοινή λαϊκή έκφραση, ήτοι δεν υποβάλλεις μήνυση, δεν διαπράττεις κανένα αδίκημα; Ο άδικος διασυρμός που υπέστη ο ανυπαίτια προσαχθείς στο Αστυνομικό Τμήμα και έγινε «βούκινο» στα μάτια των παρισταμένων στην Ένωση συναδέλφων δεν δικαιούται την αποκατάσταση της προσβολής της τιμής και της υπολήψεώς του;

γ. Αν ο κ. Ιατρίδης πανηγυρίζει για την αθώωσή του, εμείς που είδαμε- με λύπη μας ομολογώ- έναν τέως πτέραρχο να κάθεται επί ώρες στο εδώλιο του κατηγορουμένου, δύο φορές εντός μιας εβδομάδος, να ζητεί δημοσίως συγγνώμη απ’ το μηνυτή του(κ. Κρανιά), και τον συνήγορό του να εκλιπαρεί την επιείκεια των δικαστών , διότι η τυχόν καταδίκη του πελάτη του θα είχε ως συνέπεια τη διαγραφή του και από μέλος της ΕΑΑΑ ( Άρθρο 12 παρ. α του Ν.Δ. 1171/72), τι θα έπρεπε να κάνουμε, να χοροπηδάμε; Ας σταματήσει λοιπόν τους πανηγυρισμούς ο κ. Ιατρίδης γιατί δεν πείθει πλέον κανένα για τη δήθεν αθωότητά του.

δ. Κατόπιν των ανωτέρω πρέπει πραγματικά να περισσεύει το θράσος, για να φτάνει κάποιος στο σημείο να απαιτεί « συγγνώμη και καταλαγή», από ανθρώπους που συκοφάντησε , διέσυρε, προσέβαλε, ταπείνωσε, εκμηδένισε και με δόλιες, σατανικές και εντελώς παράνομες μεθοδεύσεις εκπαραθύρωσε από το Δ.Σ., θέση που νομίμως κατείχαν με την ψήφο των συναδέλφων.

ε. Όμως το τμήμα του κειμένου του κ. Ιατρίδη, το οποίο προκαλεί ιλαρότητα και αποδεικνύει ότι ο άνθρωπος δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα, είναι το εξής. « Θέλω να διαβεβαιώσω τα μέλη μας ότι θα συνεχίσω αταλάντευτος την υλοποίηση των στόχων που θέσαμε με το Σχέδιο Δράσης». Προφανώς ο κ. Ιατρίδης εννοεί ότι όλα εκείνα τα δημαγωγικά, εξωπραγματικά και εν πολλοίς υποκριτικά που μας διάβασε στις 10 Ιανουαρίου 2013 όλοι μαζί τα θέσαμε, κι όλοι μαζί αποφασίσαμε να μεταφέρουμε την υλοποίησή τους στις ελληνικές καλένδες.
Διερωτόμαστε ειλικρινά τι από όσα περιείχε ο σχοινοτενής εκείνος κατάλογος των δημαγωγικών εξαγγελιών της 10 Ιανουαρίου του 2013 υλοποίησε μέχρι σήμερα ο κ.

Ιατρίδης, για να μας υπόσχεται ότι θα συνεχίσει την υλοποίηση; Κι επειδή ο ίδιος έχει ξεχάσει προφανώς όλες εκείνες τις εξωπραγματικές, δημαγωγικές και ανεφάρμοστες εξαγγελίες, που περιλάμβανε στον κατάλογό του(η ονομασία «σχέδιο δράσης» είναι μεταγενέστερη), καλό είναι να φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη του. 

Έχουμε και λέμε λοιπόν:
(1). Εκσυγχρόνισε το διέπον την ΕΑΑΑ νομικό πλαίσιο; Ευτυχώς όχι. Το προσπάθησε πάντως, αλλά για καλή μας τύχη δεν τα κατάφερε. Κι αυτό οφείλεται στη σύνεση του καλού συναδέλφου, διευθυντού του στρατιωτικού γραφείου του ΥΠΕΘΑ, ο οποίος μπλοκάρισε την έγκριση. Διότι αν ο Υπουργός είχε εγκρίνει τις ακραίες και ανθενωτικές εισηγήσεις που ο κ. Ιατρίδης και η ευάριθμη (ολιγομελής) παρέα του είχε εισηγηθεί, η Ένωση θα είχε ήδη διαλυθεί. Και ερωτούμε τον κ. πρόεδρο και τα παπαγαλάκια που τον ακολουθούν. Αποτελεί εκσυγχρονισμό η θέσπιση ορίου ηλικίας-70 ετών- για τα μέλη του Δ.Σ. μιας Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών, όταν δεν υπάρχει αντίστοιχο ούτε για τον ανώτατο άρχοντα της χώρας; Αποτελεί εκσυγχρονισμό ο περιορισμός των θητειών για τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΑΑΑ, τα οποία προσφέρουν εθελοντική και άμισθη εργασία, όταν τέτοιο όριο δεν υπάρχει ούτε για τους βουλευτάς που ασκούν το βουλευτιλίκι ως επάγγελμα, κι όταν ακόμη οι πρόθυμοι να καλύψουν τις θεσμοθετημένες θέσεις των Δ.Σ. των παραρτημάτων συνάδελφοι είναι λιγότεροι από τις προβλεπόμενες θέσεις; Τέλος είναι εκσυγχρονισμός η θέσπιση «ηλεκτρονικής ψήφου», όταν η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων δεν διαθέτει Ηλεκτρονικό Υπολογιστή;
(2). Ποια ήταν « η αξιοποίηση των αξιόλογων προσωπικοτήτων και επιστημόνων που διαθέτει ο χώρος, ώστε να συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων της ΕΑΑΑ», τα δυόμισι τελευταία χρόνια; Απολύτως καμία.
(3). Ακόμη και « την αλλαγή της μορφής και της αντίληψης ως προς το περιεχόμενο της εφημερίδος Ηχώ των Αιθέρων, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στη σύγχρονη εποχή και τα πραγματικά ενδιαφέροντα των μελών» μας υποσχέθηκε ο καινοτόμος και οραματιστής πρόεδρός μας. Και τι έκανε σχετικά; Παρέλαβε μια καλαίσθητη και σοβαρή εφημερίδα, η οποία μιλούσε στις καρδιές των συναδέλφων και παραδίδει μια ασπρόμαυρη φυλλάδα επαρχιακού συλλόγου. Έδιωξε όσους συναδέλφους ήξεραν, όχι μόνο να γράφουν, αλλά και ποια θέματα αγγίζουν το σφυγμό των συναδέλφων και παρέδωσε τις στήλες της εφημερίδος, είτε σε άσημους καθηγητάδες, οι οποίοι μας σερβίρουν άσχετα με τα ενδιαφέροντα των μελών μας άρθρα, αναδημοσιευμένα σε άλλα λαθρόβια έντυπα, είτε σε συναδέλφους που δεν είχαν ξαναπιάσει ποτέ μολύβι στο χέρι τους.
(4). Άκουσε κανείς συνάδελφος για κάποιο Γραφείο Τύπου που ο κ. Ιατρίδης είχε συμπεριλάβει στο περίφημο εκείνο «Σχέδιο Δράσης» του και είδε μήπως κάποιο

εκπρόσωπο του Δ.Σ. να υπερασπίζεται τα δίκαια αιτήματά μας στην τηλεόραση; Προφανώς το πήρε κι αυτό το ποτάμι της απόλυτης απραξίας.
(5).Είδε κανείς μέχρι σήμερα καμιά ημερίδα, καμιά έκθεση ζωγραφικής, ή καμιά παρουσίαση βιβλίου στην Ένωση; Νομίζουμε όχι.
(6).Τέλος μέχρι « Γραφείο Κοινωνικής Συμπαράστασης» μας είχε υποσχεθεί ο ρηξικέλευθος και εκσυγχρονιστής πρόεδρός μας, « το οποίο θα μεριμνούσε για την εξεύρεση κλίνης στο ΓΝΑ ή στο ΝΙΜΙΤΣ, για τους ασθενείς συναδέλφους της επαρχίας και ο υπεύθυνος του Δ.Σ. θα τους περίμενε κατά την άφιξή τους για να τους τακτοποιήσει στο δωμάτιο». Φαίνεται όμως, πως δεύτερη σκέψη σοφότερη επέβαλε, για λόγους ίσης μεταχειρίσεως…. προς τους συναδέλφους του Λεκανοπεδίου, τη ματαίωση του καινοτόμου αυτού σχεδίου. Κρίμα!
(7) Το σημείο όμως του σχοινοτενούς καταλόγου του κ. Ιατρίδη, που όντως άξιζε κάθε προσοχής κατά την μεσσιανική εκείνη εμφάνισή του στις 10 Ιανουαρίου του 2013, ήταν ότι « σ αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Όλοι μαζί μπορούμε και θα τα καταφέρουμε». Και πως υλοποίησε τον όντως ωραίο και ενωτικό αυτό στόχο;
(α). Πριν καν συγκροτηθεί το Δ.Σ. περίσσευε ήδη ο επί οκτώ χρόνια Δ/νων Σύμβουλος, απ’ τον οποίο ο κ. Ιατρίδης απαίτησε να μη θέσει υποψηφιότητα για τη θέση αυτή, γιατί δήθεν « κάποιοι είχαν αντίρρηση για την εκλογή του». Και ευλόγως γεννάται το ερώτημα. Ο λόγος αυτών των «αγνώστων κάποιων» είχε μεγαλύτερη βαρύτητα, από τον αντίστοιχο εκείνων των συγκεκριμένων 1152 συναδέλφων, που για τρίτη συνεχή φορά είχαν αναδείξει το μέλος αυτό πρώτο σε ψήφους, μεταξύ όλων των συνυποψηφίων του;
(β). Όταν ο υποκριτικά «ενωτικός» πρόεδρος δεν κατάφερε να αποτρέψει την εκλογή μου, κήρυξε ένα βρωμερό πόλεμο εναντίον μου, με στόχο την υπονόμευσή μου και την εν ευθέτω χρόνω αντικατάστασή μου από τη θέση, στην οποία νομίμως και αξιοκρατικώς είχα εκλεγεί. Από τις πρώτες κιόλας ημέρες η ασκούμενη απ’ τον κ. Ιατρίδη διοίκηση ήταν αλαζονική , αυταρχική και εκτός των ορίων του υφισταμένου θεσμικού πλαισίου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αυθαίρετη και μονομερής κατάργηση της στήλης «Περισκόπιο» από την εφημερίδα της Ενώσεως, η οποία είχε καθιερωθεί με απόφαση του Δ.Σ. τον Ιούλιο του 2004 και μόνο με νεώτερη απόφαση του Δ.Σ. μπορούσε να καταργηθεί. Αν αυτό δεν λέγεται φασισμός, πως αλλιώς μπορεί να ονομαστεί;
(γ).Το άσβεστο μίσος του ανθρώπου, που με φαρισαϊκή υποκρισία και κυνική αναίδεια αναμένει σήμερα τη συγγνώμη μου, δεν εκτονώθηκε ούτε με την παράνομη αντικατάστασή μου από τη θέση του Δ/ντος Συμβούλου τον Απρίλιο του 2013, κι ούτε με την υποβληθείσα μήνυση εναντίον μου, με αστείες κατηγορίες, τον Ιούνιο του ιδίου έτους, εξ΄ου και η μη παραπομπή της στο ακροατήριο. Συνεχίστηκε με την πρωτόγνωρη στα χρονικά της λειτουργίας των Συλλογικών Φορέων αντισυναδελφική και καταφανώς παράνομη αντικατάστασή μου από μέλος του Δ.Σ. « για λόγους ανάρμοστης συμπεριφοράς προς τον πρόεδρο». Αν κάποιος συνάδελφος γνωρίζει κάποια παρόμοια περίπτωση στη σύγχρονη ελληνική ιστορία ας μας τη γνωρίσει, πριν την αποστείλω για καταγραφή στο βιβλίο GUINESS.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Το πέρασμα του διδύμου ΙΑΤΡΙΔΗ- ΔΕΛΛΗ από την ΕΑΑΑ δεν μπορεί να περιγραφεί σε λίγες σελίδες χαρτιού. Απαιτεί τόμους ολόκληρους. Για να διαπιστώσει κανείς την αλαζονεία, τον αυταρχισμό, την περιφρόνηση των νόμων, αλλά και τη νοοτροπία αυτών των ανθρώπων, κρίνω σκόπιμο να προσθέσω και τα εξής:
α. Στις 25 Μαΐου υπέβαλα αναφορά στον πρόεδρο της ΕΑΑΑ, με την οποία ζητούσα την ενημέρωσή μου για τα χρήματα της ΕΑΑΑ, που κατεβλήθησαν σε δικηγόρους. Δυστυχώς παρά την εκπνοή της υπό του νόμου τιθέμενης προθεσμίας ( 20 ημερών) τα νομίμως αιτούμενα στοιχεία, όχι μόνο δεν μου έχουν χορηγηθεί μέχρι σήμερα, αλλά εξ όσων εξωδίκως πληροφορήθηκα ο κ. πρόεδρος αρνείται να μου τα χορηγήσει, γιατί τα χαρακτηρίζει « ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα». Από πότε και τα νομικά πρόσωπα έχουν « ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα», μόνο ο κ. Ιατρίδης μπορεί να μας φωτίσει.
β. Στις 27 Μαΐου υπέβαλα δεύτερη αναφορά στον κ. πρόεδρο της ΕΑΑΑ, όταν διαπίστωσα ότι παρά τον μη παραθερισμό μου επί 11 συναπτά χρόνια , στην εφετινή περίοδο ήμουν και πάλι αναπληρωματικός στο ΚΕΔΑ Ζούμπερι. Με την αναφορά μου αυτή ζητούσα επίσημη πληροφόρηση, αν έχω πιθανότητα να παραθερίσω σε αυτή τη ζωή, ή θα μετέφερα την άσκηση του δικαιώματός μου στον άλλο κόσμο. Είχα την ελπίδα ότι τουλάχιστον το αίτημά μου αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται στην ίδια κατηγορία με το προηγούμενο. Δυστυχώς ούτε και σ’ αυτό πήρα απάντηση μέχρι σήμερα. Το αν ο νόμος ορίζει ότι « η χρονική προθεσμία για τη χορήγηση των εγγράφων ή την αιτιολογημένη απόρριψη της σχετικής αίτησης του πολίτη είναι είκοσι (20) ημέρες» ποιόν ενδιαφέρει; Στο κάτω- κάτω η Ένωση πληρώνει το λογαριασμό.
γ. Στην απάντηση του προέδρου μας σε δημοσίευμα του ΣΑΣ, διαβάζουμε τα εξής αποκαλυπτικά της άκρως δημοκρατικής νοοτροπίας του. Παρακολουθείστε τα. «Η νοοτροπία των εξ ανθυπασπιστών προερχομένων Αξιωματικών «κυριαρχούμε στις Ενώσεις γιατί είμαστε πλειοψηφία» και ως συνταξιούχοι Αξιωματικοί είμαστε όλοι ίσοι και δεν υπάρχουν βαθμοί δεν ανταποκρίνεται ούτε καν στην κοινή λογική, αφού παραγνωρίζει τις ευθύνες των Αξιωματικών υψηλής ευθύνης και το επικίνδυνο της αποστολής των ιπταμένων. Αγαπητοί συνάδελφοι οι συντεχνίες διεκδικούν και ενίοτε παράλογα, οι Ηγεσίες, όμως κρατούν το τιμόνι της ευθύνης της πατρίδος και των Οργανισμών που ηγούνται. Όλοι θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι, έχουμε δικαιώματα ανάλογα με τις ευθύνες που αναλαμβάνουμε στη σταδιοδρομία μας. Η ισότητα των ανίσων είναι η μεγαλύτερη ανισότητα» δηλώνει ο μέγας Αριστοτέλης».
δ. Αποκαλυπτική όμως είναι και η άκρως ρατσιστική νοοτροπία του έτερου καπαδόκη και θεωρητικού της παρέας της ΕΑΑΑ κ. Κων /νου Δελλή, όπως αυτή καταγράφεται στην επιστολή του προς τον ΥΠΕΘΑ κ. Π. Καμμένο. Και μη με ρωτήσετε αν είναι νόμιμο ο αντιπρόεδρος της Ενώσεως να αλληλογραφεί με τα υπερκείμενα κλιμάκια για θέματα της Ενώσεως, χωρίς απόφαση του Δ.Σ.( βάσει του νόμου, η εξερχόμενη αλληλογραφία της ΕΑΑΑ υπογράφεται από τον πρόεδρο και τον Δ/ντα Σύμβουλο). Διαβάστε και θαυμάστε λοιπόν θέσεις, που θα τις ζήλευαν και οι εμπνευστές του προγράμματος « lebensborn», για τον εμπλουτισμό της Αρίας Φυλής Γερμανοί ρατσισταί του Αδόλφου Χίτλερ. Γράφει λοιπόν ο κ. Δελλής στον υπουργό τα εξής άκρως συναδελφικά. «Κύριε Υπουργέ, Είναι καιρός να εκπροσωπήσουν την ΕΑΑΑ όλοι οι αξιωματικοί και κυρίως αυτοί που ανέλαβαν υψηλές ευθύνες έναντι της Πολιτικοστρατιωτικής Ηγεσίας». Και περαιτέρω. «Είναι καιρός να σεβαστούμε τη διάκριση των κοινωνιολόγων και των επιστημόνων Διοίκησης προσωπικού μεταξύ των τριών ομάδων εργασίας στην κοινωνία: Ανειδίκευτοι εργάτες « workers». Εξειδικευμένοι τεχνικοί «blue collars». Διευθυντικό, επιστημονικό προσωπικό « white collars».
Ευελπιστούμε ότι μετά απ’ όλα τα ως άνω άκρως διαφωτιστικά στοιχεία που παρατέθηκαν, να μην υπάρχει συνάδελφος που να μη αντιλαμβάνεται πώς το σημερινό ηγετικό δίδυμο της ΕΑΑΑ και ορισμένα μέλη του Δ.Σ. που πιστά το ακολουθούν,εννοεί την καινούργια Ένωση.
Κατά την απροκάλυπτη πλέον άποψη των ως άνω καινοτόμων «συναδέλφων», τα μέλη της Ενώσεως την οποία εκείνοι οραματίζονται, θα διαχωρίζονται στις κατηγορίες που απροκάλυπτα αναφέρουν στα κείμενά τους, ήτοι στους Ανειδίκευτους Εργάτες, τους Τεχνικούς- και σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται προφανώς και οι συνάδελφοι της ΣΜΑ- και το Διευθυντικό-Επιστημονικό Προσωπικό, ήτοι εκείνους που κατέλαβαν θέσεις ευθύνης. Και σ’ αυτούς αναμφιβόλως ανήκουν οι επίτιμοι Αρχηγοί του ΓΕΑ, του ΑΤΑ, άντε και της ΔΑΥ, για να μη χάσουμε το κεφάλαιο που ακούει στο όνομα Κων/νος Ιατρίδης.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Δεν υπάρχει πλέον η παραμικρή αμφιβολία ότι στόχος της γνωστής παρεούλας της ΕΑΑΑ είναι η μετατροπή της σε μια αμιγώς Στρατιωτική Μονάδα, στην οποία τα μέλη δεν θα είναι ούτε ισότιμα, ούτε ισόνομα, αλλά ποιοτικά διαχωρισμένα ,ανάλογα με τον αποστρατευτικό βαθμό τους, την ειδικότητά τους, αλλά και τις θέσεις που κατέλαβαν στην ενεργό υπηρεσία. Τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Ότι η δημοκρατική εκπροσώπηση στο Δ.Σ. θα παραχωρήσει οριστικά και αμετάκλητα τη θέση της στη διοικητική δομή και στον τρόπο διοικήσεως των στρατιωτικών μονάδων και η αρχή της πλειοψηφίας, που αποτελεί την πεμπτουσία της Δημοκρατίας, ρίπτεται κυριολεκτικά στον κάλαθο των αχρήστων.
Κλείνοντας πρέπει να επισημάνουμε ότι οι ελάχιστοι ευτυχώς- «συνάδελφοι», που θεωρούν ότι η θητεία τους στην ΕΑΑΑ αποτελεί συνέχεια της στρατιωτικής τους καριέρας, πλανώνται πλάνην οικτράν. Δεν φθονούμε τους βαθμούς τους, παρ’ όλο ότι γνωρίζουμε ότι μερικοί- λίγοι ίσως-δεν τους πήραν επαξίως. O βαθμός αποτελεί αναμφιβόλως περιουσιακό στοιχείο και τίτλο τιμής για την προσφορά τους στην πατρίδα. Άλλωστε τον τίτλο αυτό τίμησε κι ο νομοθέτης του ιδρυτικού νόμου των Ενώσεων, αφού ο βαθμός του πτεράρχου αποτελεί τυπική προϋπόθεση για τις θέσεις του προέδρου και του αντιπροέδρου. Ο υψηλός βαθμός τιμάται ακόμη και κατά την εκδημία του φέροντος. Όμως ως εδώ και μη παρέκει. Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών είναι ένας Σύλλογος πολιτών, των οποίων κοινός παρονομαστής είναι τα κοινά ιδανικά και η κοινή αγάπη και η δια βίου προσφορά στην πατρίδα. Ως εκ τούτου επ’ ουδενί μπορεί να μετατραπεί σε Πολεμική Πτέρυγα, επειδή μερικοί συμπλεγματικοί βλέπουν παντού υποτακτικούς.
Καλούμε λοιπόν όλους τους συναδέλφους που πιστεύουν στις αρχές της ισότητος της συναδελφικότητος και της δημοκρατίας να αντισταθούν στην αντισυναδελφική, ανθενωτική και αντιδημοκρατική αυτή προσπάθεια των λίγων αυτών, κακή τη μοίρα, «συναδέλφων». Στο χέρι μας είναι να διατηρήσουμε την Ένωση στη σημερινή της μορφή. Μια Ένωση στην οποία όλα τα μέλη θα είμαστε ίσα και η ισότητά μας δεν θα κρίνεται με τον εφευρεθέντα κανόνα του Αριστοτέλη, όπως μας θέλει ο κ. Ιατρίδης, κι ούτε θα υπαγόμαστε στις κατηγορίες των Εργατών(workers),των Τεχνικών(blue collars) και των Επιστημόνων- Διευθυντών( white collars), όπως μας επιθυμεί ο Αριος κ. Δελλής.

Με Εκτίμηση
Αύγουστος 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨