Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Μια οφειλόμενη απάντηση




Απάντηση του  Θεόφιλου Ταταρίδη-Σγού (ΥΟΚ) ε.α. Μέλους ΣΑΣΥΔΑ

Διαβάζοντας στο τεύχος Οκτωβρίου 2015 της ΗτΑ, σελ. 6, το άρθρο "Προβληματισμός ενός ψηφοφόρου", διέκρινα για ακόμη μία φορά την αλαζονεία, την έπαρση, τον εγωισμό και την (ηθελημένη ;) άγνοια, ορισμένων "υψηλόβαθμων" στελεχών.

Η ΕΑΑΑ, είναι....... ένα συλλογικό όργανο, του οποίου το ΔΣ πρέπει να απαρτίζεται από ποικιλία ειδικοτήτων, έτσι ώστε να υπάρχουν γνώστες όλων των αντικειμένων.

Όλοι μας, γνωρίζουμε συναδέλφους όπου τον μισό και πλέον εργασιακό τους βίο, τον πέρασαν φοιτώντας σε σχολεία, πανεπιστήμια ή σε θέσεις εξωτερικού, αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο τις προσωπικές και θεωρητικές τους εμπειρίες.

Η πλειονότητα όμως των στελεχών υπηρέτησε στην ειδικότητά τους, φέρνοντας επάξια εις πέρας το αντικείμενο που τους είχε ανατεθεί. Αν μη τι άλλο, δε θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντα του ΔΣ της ΕΑΑΑ;

Γνωρίζω ανθρώπους με τους οποίους συνυπηρέτησα, οι οποίοι χωρίς σχολεία, πτυχία Πανεπιστημίου ή μεταθέσεις εξωτερικού, κατείχαν θέσεις όπου πάντα, ακόμη και μέχρι σήμερα "εζητείτο η γνώση τους" επί πολύ σοβαρών οικονομικών θεμάτων.

Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε, ότι, σε έναν οργανισμό τίποτε δε λειτουργεί μεμονωμένα, πόσο δε μάλιστα όταν μιλάμε για την Πολεμική Αεροπορία. Είναι εντελώς άτοπο, να νομίζουμε ότι κάποιος μπορεί να τα καταφέρει μόνος του και όχι συλλογικά, αυτό είναι εξάλλου και το πνεύμα στο οποίο στηρίζεται το έργο της ΠΑ.

Ας μην υποτιμούμε λοιπόν κανέναν, άσχετα από τα πτυχία και τις περγαμηνές και ας θυμηθούμε το "Έκαστος εφ' ω ετάχθη".

Τέλος, πιστεύω ότι εκ παραδρομής εγράφη "η ΣΤΥΑ και η ΣΥΔ είναι σχολές τεχνικής φύσεως", καθόσον η ΣΥΔ είναι Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικών.

Ταταρίδης Θεόφιλος
Σγός (ΥΟΚ) ε.α.
26ης σειράς ΣΥΔ
Μέλος ΣΑΣΥΔΑ



3 σχόλια:

  1. " •Άλλος τη θέλει όμορφη, άλλος τη θέλει να ‘χει, και άλλος κλείνει τα μάτια του και παίρνει, όποια του λάχει.."

    ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ή ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΕΑΑΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΜΕ 3 ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΤΙΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΕΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΙΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΕΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΩΝ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΣ ΣΤΑ 500 ΕΥΡΩ..ΟΣΟΝΟΥΠΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ....κύριε Πτέραρχε...
    Είχα αποφασίσει να μην σχολιάσω την δημοσίευση σας, αλλά ας όψεται η ταινία που έχει ο ΣΚΑΙ (ο κύριος Πτέραρχος).
    Επειδή η Αεροπορία μας είναι πολύ μικρή και όλοι λίγο ή πολύ γνωριζόμαστε, καλό θα είναι να μην κάνετε τόσο υποτιμητικά σχόλια για τους απόφοιτους της ΣΤΥΑ.
    Επειδή ευτύχησα να υπηρετήσω για πολλά χρόνια στο ΓΕΑ σε θέση όπου θέλοντας και μη γνώρισα ΟΛΗ την Ηγεσία, ένα θα σας πω: ο σεβασμός είναι κάτι που πρέπει να δουλέψεις πάρα μα πάρα πολύ για να τον αποκτήσεις από τους υφισταμένους σου και ακόμα περισσότερο από τους προϊσταμένους σου.
    Ο σεβασμός αποκτάται μέσα από τίμια δουλειά χωρίς απαραίτητα να συνοδεύεται από πτυχία και μεταπτυχιακούς τίτλους που στις περισσότερες των περιπτώσεων βαραίνουν οικονομικά την Υπηρεσία και δυστυχώς χρησιμοποιούνται ως ενισχυτικό του βιογραφικού για την απόκτηση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα αφού πρώτα έχει προλειανθεί το έδαφος όντες εν ενεργεία.
    Επιπλέον, ο σεβασμός ο οποίος δεν έχει να κάνει με την σχολή προέλευσης αποκτάται μέσα από το ήθος, τη συνεχή προσπάθεια για αυτοβελτίωση, όπως επίσης από αυτή καθεαυτή την προσωπικότητα.
    Όλα τα παραπάνω περί σεβασμού τα γράφω διότι εσείς κύριε Πτέραρχε προφανώς δεν είχατε και δεν έχετε τον σεβασμό των υφισταμένων και των προϊσταμένων σας, καθόσον απριόρι κατηγορείτε και αποκλείεται κάποιους εν αποστρατεία συναδέλφους σας.
    Αν νομίζεται ότι τα "γαλόνια" κάνουν τον Αξιωματικό δεν έχετε παρά να φορέσετε επωμίδες σε μια μαϊμού και να την περιφέρετε στην 124ΠΒΕ για να δείτε πόσες χαιρετούρες θα εισπράξει.

    Καλό θα είναι πριν γράψουμε (αν ξέρουμε να γράφουμε !!!!!) να βουτάμε τη γλώσσα μας στο μυαλό μας.

    Φιλικές συμβουλές για επόμενη δημοσίευση-διαμαρτυρία από κάποιον που δεν έχει πτυχία, αλλά σε πολλούς Ανώτερους Αξιωματικούς έφτιαχνε τις αναφορές τους και οτιδήποτε άλλο χρειαζόταν για να επικοινωνήσουν με την Ηγεσία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απέχω συνειδητά από τα κοινά και τα τεκταινόμενα (ηθελημένη άγνοια) όμως τελευταία, διάβασα τυχαία αρκετά από το παρασκήνιο των εκλογών.
    Αν και καθυστερημένα, αγαπητοί πρώην συνάδελφοι εν συντομία θα πω ένα πράγμα: η υπογραφή φανερώνει αρκετά πράγματα από το πώς είναι τακτοποιημένες οι αξίες μέσα στο μυαλό.
    Χωρίς να γνωρίζω προσωπικά κανένα τους βλέπω ότι: Ο Ταρταρίδης Θεόφιλος υπογράφει ξεκινώντας με το όνομά του, αυτό πού είναι και διευκρινίζει με αυτό που ήταν (Σγός (ΥΟΚ) ε.α.)..
    Ο Δαμάσκος Χ. ξεκινά με τη διευκρίνηση (αυτό που ήταν) και καταλήγει με το όνομα (αυτό που πραγματικά είναι).
    Για τα σχολεία και τις τοποθετήσεις στο εξωτερικό, γνωρίζουμε πολύ καλά το πως και γιατί.
    Όλα αυτά να τα λέτε σε όσους δεν γνωρίζουν, στη γειτονιά σας και στη σύζυγο σας, για να αγοράζετε την αξία σας.


    "Γνωρίζω γιατί ήμουν και εγώ εκεί".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨