Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Ε.Α.Α.Α./Λάρισας: Απάντηση στο Λιβελογράφημα της ΗτΑ

ΗΧΩ των ΑΙΘΕΡΩΝ, Οκτώβριος 2015

Θέλεις να γίνεις μεγάλος; Πάψε να είσαι μικρός! (Βόλφγκανγκ Γκαίτε)

Ετήσιο Μνημόσυνο προς τιμή του Υποσμηναγού Ευάγγελου Γιάνναρη. Βασιλειάδα Καστοριάς
13 Νοε 2015

Αγαπητοί συνάδελφοι/ισσες,
Αγαπητά ορφανικά μέλη,


1. Στην ΗτΑ, Οκτώβριος 2015 σελ. 13 κατά παράβαση κάθε κανόνα δεοντολογίας αναφέρεται ότι το Παράρτημα Λάρισας αρνήθηκε να συμμετάσχει στον ετήσιο εορτασμό προς τιμή του Υποσμηναγού Ευάγγελου Γιάνναρη στη Βασιλειάδα Καστοριάς.

2. Για άλλη μια φορά επιχειρείται η διαστρέβλωση των γεγονότων με όχημα το προνόμιο της μονόπλευρης ενημέρωσης, και εργαλείο την Εφημερίδα «Ηχώ των Αιθέρων» που εκδίδεται χάρη στις κρατήσεις όλων μας. Δεν συζητάμε βέβαια για φιλοξενία της αντίθετης άποψης καθώς αυτό μάλλον βρίσκεται έξω από τη σφαίρα της κουλτούρας του προέδρου ο οποίος επέχει και καθήκοντα εκδότη της εφημερίδας.

3. Επανειλημμένα ο πρόεδρος της ΕΑΑΑ και ο αντιπρόεδρος έχουν αρθρογραφήσει, στην Ηχώ των Αιθέρων προσδίδοντας απαξιωτικούς, και μειωτικούς χαρακτηρισμούς για το σύνολο των........ εξ Ανθυπασπιστών μελών της ΕΑΑΑ, που αποτελούν το 73% της Ένωσης. Λέξεις όπως συντεχνίες, συνδικαλιστικές νοοτροπίες, έλλειψη παιδείας κ.λ.π. απευθύνονται από τον κ. Ιατρίδη σε χιλιάδες μέλη μας παραβιάζοντας κατάφωρα τους κανόνες που διέπουν τη δημοσίευση των άρθρων στην Εφημερίδα της Ένωσης που αποτελεί περιουσία των μελών και ο πρόεδρος ως θεματοφύλακας και υπεύθυνος έπρεπε πρώτος να τηρεί.

4. Η αναφορά στο Παράρτημα Λάρισας υπογράφεται από την ΕΑΑΑ (εκ της ΕΑΑΑ) όπως και πολλά άλλα κείμενα που δημοσιεύονται στην ΗτΑ. Να υποθέσουμε ότι την υπογράφουν όλα τα μέλη του ΔΣ; είμαστε βέβαιοι πως όχι. Τα νομικά πρόσωπα διαθέτουν σφραγίδα αλλά δεν υπογράφουν, υπογράφει γι’ αυτά ο εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός τους. Ποιος και γιατί δεν υπογράφει τo υπόψη κείμενο-λιβελογράφημα; Οι ε.α. αξιωματικοί έχουν ονοματεπώνυμο, το θάρρος της γνώμης και δεν εκφράζονται ανώνυμα.

Αλλά ας έρθουμε στο προκείμενο.

5. Όπως είναι γνωστό στα μέλη μας το Παράρτημα Λάρισας ανελλιπώς για 20 και πλέον έτη έως το 2013 είχε την ευθύνη της διοργάνωσης της εκδήλωσης προς τιμή του πρώτου πεσόντα αξιωματικού του ΒΠΠ Ευάγγελου Γιάνναρη στη Βασιλειάδα Καστοριάς. Η οργάνωση της εκδήλωσης είχε ανατεθεί από την ΕΑΑΑ στο παράρτημα Λάρισας καθώς του αναγνωρίστηκε ότι ανέδειξε τη θυσία του ήρωα αξιωματικού και είχε την πρωτοβουλία όλων των ενεργειών σε συνεργασία με την Π.Α, το Δήμο Καστοριάς και τους τοπικούς φορείς για τη δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων ενός λαμπρού εορτασμού.

α. Το 2014 το ΔΣ της ΕΑΑΑ αναίτια και χωρίς καμία πειστική εξήγηση, μετά από πρόταση του προέδρου κ. Ιατρίδη, αποφάσισε να αφαιρέσει την οργάνωση της εκδήλωσης από το Παράρτημα Λάρισας.

β. Ο ανομολόγητος λόγος ήταν προφανής, η υποτίμηση, η απαξίωση και η ταπείνωση του προέδρου και του ΔΣ του Παραρτήματος οι οποίοι αντιδρούν και εμποδίζουν τα σχέδια χειραγώγησης της ΕΑΑΑ (τροποποίηση της ΚΥΑ) και της κατάργησης των εκλογών στα Παραρτήματα.

6. Τις παραμονές της εκδήλωσης, τον Οκτώβριο του 2013, ο πρόεδρος του Παραρτήματος Λάρισας δέχτηκε τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της ΕΑΑΑ κ. Ιατρίδη με το οποίο του απαιτούσε η παρουσία του στη Βασιλειάδα να είναι διακοσμητική παρόλο που το Παράρτημα Λάρισας ήταν συνδιοργανωτής της εκδήλωσης με το Δήμο Καστοριάς. Επισημάνθηκε στον κ. Ιατρίδη ότι παραδοσιακά ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνείται από τον εκάστοτε πρόεδρο του Παραρτήματος Λάρισας που έχει και την ευθύνη της όλης οργάνωσης της εκδήλωσης και είθισται ο πρόεδρος της ΕΑΑΑ όταν είναι παρόν να απευθύνει χαιρετισμό. Ο κ. Ιατρίδης επέμενε ότι η παρουσία του προέδρου του παραρτήματος Λάρισας πρέπει να είναι περιορισμένη στο τελετουργικό της εκδήλωσης. Η απάντηση ήταν ότι, υπό αυτές τις προϋποθέσεις, δεν υφίσταται λόγος για την παρουσία του προέδρου και του ΔΣ του Παραρτήματος Λάρισας καθώς θεωρούν ότι αυτή η απαίτηση είναι προσβλητική για το πρόσωπό τους και κατ’ επέκταση για το Παράρτημα. Η σθεναρή αυτή στάση αναθεώρησε τη σκέψη του κ. Ιατρίδη ο οποίος δέχτηκε η εκδήλωση να πραγματοποιηθεί όπως αυτή διεξαγόταν για περισσότερα από 20 χρόνια.

α. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο πρόεδρος και το ΔΣ του Παραρτήματος Λάρισας απέσπασαν τα κολακευτικά σχόλια και τα συγχαρητήρια του Δημάρχου Καστοριάς, βουλευτών, των τοπικών αρχών καθώς και των παρισταμένων, με το θερμό χειροκρότημα όλων να συνοδεύει τον επίλογο του πανηγυρικού του προέδρου του Παρατήματος Λάρισας. Ένας μόνο αρνήθηκε, έστω και για λόγους αβρότητας, να συγχαρεί το Παράρτημα Λάρισας, ο πρόεδρος της ΕΑΑΑ, ο κ. Ιατρίδης.

β. Στην Ηχώ των Αιθέρων που κυκλοφόρησε αμέσως μετά την εκδήλωση, τεύχος Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2014 (συν 1, Pdf & Jpeg) με κατάπληξη διαπιστώσαμε ότι στο αφιέρωμα της εκδήλωσης δεν υπήρχε καμία αναφορά στο παράρτημα της Λάρισας. Δεν περιείχε ούτε μια απλή αναφορά μιας σειράς, ότι ο πρόεδρος του Παραρτήματος Λάρισας, Σγος ε.α. Κ. Λιούτας, εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας και κατέθεσε στεφάνι. Η αντίδραση του ΔΣ ήταν έντονη καθώς θεωρήθηκε ότι κανείς άνθρωπος με στοιχειώδη σεβασμό της αξιοπρέπειάς του δεν θα μπορούσε να αποδεχτεί ή να αγνοήσει αυτή την ακραία υποτιμητική μεταχείριση. Αμέσως μετά τις τηλεφωνικές διαμαρτυρίες ο πρόεδρος του Παραρτήματος Λάρισας απέστειλε επιστολή (συν 2) στον κ. Ιατρίδη με την οποία του ζητούσε να αποκατασταθεί άμεσα το κύρος του παραρτήματος, το κύρος του ΔΣ καθώς και το προσωπικό του.

γ. Ο κ. Ιατρίδης μη δυνάμενος να υποστηρίξει οποιοδήποτε επιχείρημα που να δικαιολογεί τη σκόπιμη παράλειψη αναγκάσθηκε να συμπεριλάβει τη συμμετοχή του Παραρτήματος Λάρισας στην εκδήλωση, στο επόμενο τεύχος, Ηχώ των Αιθέρων «Ιανουάριος 2014». Αυτή η εξέλιξη δεν θα μπορούσε βεβαίως να μετριάσει την πικρία και την αγανάκτηση των μελών του ΔΣ το οποίο προσφέρει εθελοντικές υπηρεσίες οι οποίες, αν μη τι άλλο, θα πρέπει πρώτα να αναγνωρίζονται και να επιβραβεύονται από τον πρόεδρο του ΔΣ που έχει την ευθύνη της Ένωσης.Επιπρόσθετα αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι στην Ηχώ των Αιθέρων εδώ και μήνες δεν αναφέρεται καμία δραστηριότητα του Παραρτήματος Λάρισας.

7. Τον Οκτώβριο του 2014 και ενώ το παράρτημα Λάρισας έχει προβεί σε όλες τις ενέργειες (Συνεννόηση με το Δήμο Καστοριάς, Αλληλογραφία με ΑΤΑ, ΓΕΑ κ.λ.π) για την οργάνωση της εκδήλωσης μας γνωστοποιήθηκε ότι η ΕΑΑΑ με πρόταση του κ. Ιατρίδη, αναιτιολόγητα, αποφάσισε να αφαιρέσει την οργάνωση από το Παράρτημα Λάρισας.

α. Η απόφαση αυτή δυσαρέστησε όλους τους εμπλεκόμενους και ιδιαίτερα το Δήμο Καστοριάς και το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Βασιλειάδας που δικαιολογημένα θεωρούν την παρουσία του Παραρτήματος Λάρισας συστατικό στοιχείο της εκδήλωσης με αναγνωριζόμενο πρωτεύοντα ρόλο.

β. Για το ΔΣ του Παραρτήματος, το οποίο τιμά όλους τους ήρωες και τις εκδηλώσεις μνήμης, δεν απέμεινε άλλη επιλογή παρά η προστασία της αξιοπρέπειας και η υπεράσπιση του κύρους του Παραρτήματος. Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών μας ακύρωσε την συμμετοχή της στην εκδήλωση θεωρώντας ότι ο παραγκωνισμός και η απαξίωση δεν αφορά μόνο το πρόσωπο του προέδρου και του ΔΣ αλλά το σύνολο του Παραρτήματος. Αξίζει να αναφερθεί ότι η ΕΑΑΑ που ανέλαβε ετσιθελικά την οργάνωση της εκδήλωσης το 2014 δεν είχε καν τη στοιχειώδη ευπρέπεια να αποστείλει έστω και μια απλή πρόσκληση στον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του Παραρτήματος Λάρισας.

8. Μετά από ένα χρόνο το ΔΣ του Παραρτήματος θώρησε ότι ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου 2015 θα έπρεπε να γίνει ακόμα μια προσπάθεια έτσι ώστε τα μέλη του ΔΣ της ΕΑΑΑ και ιδιαίτερα αυτοί που είναι εκ νέου υποψήφιοι να τοποθετηθούν και να κριθούν ανάλογα, για ένα τόσο σοβαρό θέμα, από τα μέλη του Παραρτήματος Λάρισας.

α. Στις 3-9-2015 το ΔΣ απέστειλε αίτημα στην ΕΑΑΑ (συν 3) για την επανεξέταση της απόφασης σε σχέση με τη διοργάνωση της εκδήλωσης.

β. Το αίτημα έκλεινε ως εξής: Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω σας παρακαλούμε να επανεξετάσετε την απόφαση του 2014 και να αναθέσετε εκ νέου την οργάνωση της εκδήλωσης στο Παράρτημα της Λάρισας με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις όπως αυτή διεξαγόταν για 25 και πλέον έτη. Σε περίπτωση που η ΕΑΑΑ αδυνατεί να χρηματοδοτήσει, όπως γινόταν, τη ναύλωση του λεωφορείου για τη μετάβαση των μελών στη Βασιλειάδα προτείνουμε όπως αυτή γίνει εις βάρος των κερδών του κυλικείου του Παραρτήματος.

9. Με μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε ότι το ΔΣ με οριακή πλειοψηφία (6 μέλη από τα 11) απέρριψε την πρόταση του παραρτήματος Λάρισας για την εκ νέου ανάληψη της διοργάνωσης της εκδήλωσης, χωρίς καμία εξήγηση. Είναι περιττό να σχολιάσουμε τη μεγαλόψυχη έγκριση των 1000 ευρώ και μάλιστα από τα κέρδη του κυλικείου του Παραρτήματος καθώς άλλο ήταν το αίτημα μας.

10. Το επιχείρημα ότι η ΕΑΑΑ ανέλαβε την όλη διοργάνωση της τελετής προκειμένου να δοθεί μεγαλύτερη λαμπρότητα μόνο μειδίαμα μπορεί να προκαλέσει. Τι ήταν αυτό που λάμπρυνε περισσότερο την εκδήλωση του 2014 και 2015; η απουσία, με απόφαση του κ. Ιατρίδη, 100 και πλέον μελών του Παραρτήματος Λάρισας; Ας μας εξηγήσει ο πρόεδρος της ΕΑΑΑ τους πραγματικούς λόγους αφαίρεσης της εκδήλωσης.

11. Σε ότι αφορά την παραίτησή μας δεν αισθανόμαστε ότι αυτό είναι αίτημα των μελών μας που μας τίμησαν με την ψήφο τους. Ως αιρετοί, και μόνο τυπικά διορισμένοι, λογοδοτούμε στα μέλη του Παραρτήματος προσπαθώντας να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών τους. Σε κάθε περίπτωση, αν υποβάλλαμε παραίτηση (διακαής επιθυμία κάποιων) και μάλιστα για λόγους ευθιξίας, όπως έπραξαν άλλοι, πανεπιστημιακοί γαρ, θα τιμούσαμε την υπογραφή μας.

12. Κλείνοντας όπως αναφέρεται παραπάνω το Παράρτημα Λάρισας τιμά όλους τους πεσόντες, υπέρ πατρίδος, ήρωες. Είναι βέβαιο ότι αυτοί που στεφανώθηκαν με τη δόξα των ηρώων δεν θέλουν να τους τιμούν άνθρωποι που δεν σέβονται και δεν υπερασπίζουν τη δική τους αξιοπρέπεια. Ως εκ τούτου θα ήταν μέγιστη ασέβεια στον Ευάγγελο Γιάνναρη να κλείνουμε το γόνυ στον ηρωισμό του παραβλέποντας τα πολλαπλά διδάγματα της θυσίας του.
13. Ο σεβασμός της ιστορικής μας κληρονομιάς της οποίας οι σελίδες γράφτηκαν από τα εκατοντάδες μέλη μας και τους συναδέλφους που υπηρέτησαν το Παράρτημα ως μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων αποτελεί απόλυτη υποχρέωση οποιουδήποτε μέλους της ΕΑΑΑ συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου της.
14. Το ΔΣ παραρτήματος Λάρισας θεωρεί ότι η απόφαση αφαίρεσης της εκδήλωσης από τον κ. Ιατρίδη, που σε λίγες μέρες θα αποτελεί ουσιαστικά παρελθόν για την Ένωση, θα αποτελεί μια μελανή σελίδα στην ιστορία της ΕΑΑΑ και είναι βέβαιο ότι το νέο ΔΣ που θα προκύψει στις εκλογές της μεθεπόμενης Κυριακής (15-11-2015) θα την αναθεωρήσει άμεσα έτσι ώστε από το νέο έτος όλα να επανέλθουν στην προτέρα κατάσταση και η εκδήλωση να οργανωθεί και πάλι από το Παράρτημά μας με βάση τις παραδόσεις και την ιστορική μας κληρονομιά.

ΥΓ. Θα ήταν σίγουρα ουτοπία να ζητήσουμε από τον κ. Ιατρίδη που επικαλείται τους κανόνες δεοντολογίας κατά το δοκούν να δημοσιεύσει στην ΗτΑ την άποψή μας. Είμαστε βέβαιοι ότι έστω και ετεροχρονισμένα αυτό θα γίνει από το νέο ΔΣ.

Για το ΔΣ
Σγος ε.α. Κ. Λιούτας
Πρόεδρος ΕΑΑΑ/Παραρτήματος Λάρισας

Δείτε τα συνημμένα έγγραφα στην Ε.Α.Α.Α./ΛΑΡΙΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨