Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Η ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ


Γράφει ο 
Γιάννης Αβραμίδης Σμχος (ε.α)

_ Κρείττον του Λαλείν, το Σιγάν….

Τελευταία γίνεται μια προσπάθεια, ευτυχώς από ελάχιστους που εκμεταλλεύονται το ¨πόστο¨ τους, για να υποβαθμίσουν και να σπιλώσουν τους τεχνολόγους αποφοίτους της παραγωγικής σχολής της Π.Α με ιστορία και αναμφισβήτητη προσφορά πάνω από 60 χρόνια. Επειδή και εγώ είμαι απόφοιτος της Σ.Τ.Υ.Α θίγομαι προσωπικά αλλά και αισθάνομαι τη στοιχειώδη υποχρέωση να αποκαταστήσω τη τάξη και να αντικρούσω αυτές τις απαράδεκτες και απαξιωτικές θέσεις. Θέλω να πιστεύω ότι....... αυτές οι απόψεις στηρίζονται στην έλλειψη πείρας και ενημέρωσης για το έργο των αποφοίτων της Σ.Τ.Υ.Α . 

Συμφωνώ απόλυτα με την θέση: Οργανική θέση= Βαθμός= Συγκεκριμένη Ευθύνη . Βαθμός χωρίς οργανική θέση με συγκεκριμένη ευθύνη δεν υπάρχει ! Εξ όσων γνωρίζω, στα δύσκολα χρόνια που υπηρέτησα, οι θέσεις των αποφοίτων Σ.Τ.Υ.Α Σμ/ας – Σμχος ήταν όλες οργανικές. Για όσους δεν γνωρίζουν σας υπενθυμίζω ότι αρκετοί συνάδελφοι παλαιών σειρών δεν προαγόντουσαν ακόμα και στο πρώτο βαθμό του Εσμίου λόγω έλλειψης οργανικών θέσεων. Ο γράφων παρέμεινε λόγω ελλείψεως οργανικών θέσεων Ανθσγού στο βαθμό του Ανθστου περίπου τρεις Ολυμπιάδες. Παρά ταύτα όμως ο νομοθέτης έχει προβλέψει για το προσωπικό όλων των προελεύσεων τον αποστρατευτικό βαθμό που προβλέπεται ως εξελικτικός της επετηρίδας του και απονέμεται σε όσους κρίνονται προακτέοι-ικανοί.

Συνεπώς η άποψη βαθμός χωρίς οργανική θέση με συγκεκριμένη ευθύνη ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ είναι άστοχη και μάλλον αντίθετη προς το πνεύμα του νομοθέτη. Άλλωστε η διάταξη αυτή δεν αφορά μόνο τους Ασμχους των ανωτέρων Σχολών της Π.Α που προάγονται στον αποστρατευτικό του Σμχου ( είχαν αναφερθεί και γραφτεί πολύ απαξιωτικά λόγια όπως Σμχοι της πλ.κ.ς), αλλά και άλλες κατηγορίες Αξκων. . 

 Η ευθύνη κάθε ατόμου δεν απορρέει μόνο από το βαθμό που φέρει αλλά και από τις γνώσεις του και το έργο που παράγει. Τα λόγια είναι φτώχια, λέει ο θυμόσοφος λαός μας, θα αναφερθώ σε έργα. Υπηρέτησα 20 χρόνια σε μοίρες πολεμικών Αφων, σε τρεις γενιές F-84F, F-104 και MIRAGE-FICG, ανταποκρίθηκα πλήρως στην εξέλιξη της τεχνολογίας των Αφων (ο τεχνικός συνεχώς εκπαιδεύεται). 

Εν προκειμένω αυτό που έχω να πω με απλά λόγια για το έργο των τεχνικών είναι ότι : «εάν οι υπογραφές μου για την αποδέσμευση για πτήση του πανάκριβου αυτού οπλικού συστήματος σε συνδυασμό με τη ζωή του πιλότου, μεταφραζόντουσαν σε ευρώ θα ήμουν πλούσιος». Συνεπώς η υπογραφή του υπολόγου για την αποδέσμευση για πτήση του πανάκριβου αφους και της ζωής του πιλότου είναι πολύ μεγάλη ευθύνη. Πιθανό αυτοί που πιστεύουν το αντίθετο δεν είναι ενημερωμένοι και δεν έχουν καμία εμπειρία, λένε τη μισή αλήθεια, καλά θα κάνουν να ρωτήσουν την πλειονότητα των πιλότων μαχητικών αφων.
 
 Ο Πτέραρχος (I) ε.α Γ. Γαβριηλίδης πιλότος του ακροβατικού σμήνους ¨ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΛΟΓΑ¨ στο βιβλίο του «ανάστροφα μεταξύ Ουρανού και Γης» γράφει ¨_-τα μαχητικά μας είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται σε ακραίες καταστάσεις με μεγάλη ασφάλεια, όταν η Εκπαίδευση και η Συντήρηση πραγματοποιούνται σύμφωνα με όσα προβλέπονται και με υψηλό αίσθημα ευθύνης . Έζησα δίπλα σε υπέροχους ανθρώπους, πιλότους και τεχνικούς που δεν θα ξεχάσω ποτέ¨_ .

 Η Π.Α είναι ένα όπλο καθαρά τεχνικό με πανάκριβο πολεμικό υλικό η διαθεσιμότητα του οποίου καθορίζει την πολεμική ετοιμότητα του όπλου. Η διαθεσιμότητα συνδέεται άμεσα με την συντήρηση, που απαιτεί ειδικές γνώσεις της σύγχρονης τεχνολογίας και παράγεται έργο υψηλού κόστους. Το λειτουργικό κόστος της Π.Α (όπλο υψηλού κόστους) εξαρτάται από την ¨ποιότητα¨ του προσωπικού συντηρήσεως του υλικού. Αυτό αποδεικνύεται από επιστημονικές μελέτες και περιγράφεται μέσα σε λίγες σελίδες του βιβλίου μου «Διαδικασίες Συντηρήσεως και Εφοδιασμού» που δώρισα στην Ε.Α.Α.Α και η Δ/ση το κατέστρεψε για λόγους για τους οποίους ουδέποτε ενημερώθηκα.( Υποθέτω προσωπικοί) . Αναφορικά με το ότι πρέπει να υπάρχει αξιοκρατία και να τιμώνται οι ικανοί ουδείς το αμφισβητεί. Το αξιολογικά ίσοι δεν πρέπει να συνδέεται μόνο με το βαθμό και την άσκηση Διοίκησης αλλά και με το παραγόμενο έργο του ατόμου και είναι παντελώς άστοχο, υποτιμητικό και ρατσιστικό η ισότητα ως άτομο ΜΟΝΟΝ. . 

 Τέλος τα δικαιώματα των εργασθέντων στη Π.Α δεν εξαρτώνται μόνο από τη διάρκεια της προσφοράς και να κρίνονται ως παραιτηθέντες ή αποστρατευθέντες έναντι των ευδοκίμως τερματίσαντες . Αυτό εκφράζει τη μισή αλήθεια και επειδή οφείλω να το τεκμηριώσω θα αναφερθώ σε προσωπική μου εμπειρία . Υπηρέτησα την Π.Α 36 έτη εξάντλησα την ιεραρχία της επετηρίδας μου προαγόμενος στη πρώτη εκ των δύο οργανικών θέσεων του Σμχου και, άσκησα Δκση στο βαθμό ενάμιση έτος . Όλες οι προαγωγές μου ήταν κατ’ εκλογή, με πέντε τιμητικές διακρίσεις για τη βασική συμμετοχή μου στην αναβάθμιση, με ηλεκτρονικά συστήματα,(Alarm Altidute_ A/A Tac.A.N_ Voice Recorder) των αφων MIRAGE-F1CG που συνέβαλαν στην ασφάλεια πτήσεων και την αύξηση της επιχειρησιακής ικανότητάς τους.

 Εν τούτοις ανήκω στην κατηγορία των «αποστρατευθέντων» γιατί έτσι το προβλέπει ο κατάφωρα άδικος νόμος για τους Αξκούς προερχομένους εξ Αθστων. . Η Π.Α στηρίζεται στο τρίπτυχο Αφος, πιλότος, τεχνικός και έτσι λειτούργησε με απόλυτη επιτυχία μέχρι σήμερα. Η επίθεση εναντίον των αποφοίτων της ΣΤΥΑ βλάπτει σοβαρά την Π.Α και δεν έχουν το δικαίωμα να το κάνουν για οποιοδήποτε λόγο που μόνο αυτοί γνωρίζουν. Αυτά τα λίγα λόγια για το καλό της Π.Α, που έχουμε την υποχρέωση να το πράξουμε για την αποκατάσταση της αλήθειας. Κρείττον του λαλείν , το σιγάν….

Υ.Γ 
 Η ενημέρωσή μου για τα γεγονότα έγινε από την εφημερίδα της οποίας είμαι και εγώ ένας από τους ιδιοκτήτες αφού συμβάλω οικονομικά στην έκδοσή της. Θα παρακαλούσα τον υπεύθυνο έκδοσης , τη συντακτική επιτροπή και τον υπεύθυνο ύλης να σεβαστούν και τις απόψεις των ιδιοκτητών και να αποφεύγουν την δημοσίευση κειμένων που προσβάλουν κοινωνικές ομάδες και διχάζουν ,η Π.Α μας έχει ανάγκη όλους ¨πατρικίους και πληβείους¨ για το πολύτιμο έργο που προσέφερε και προσφέρει ένας έκαστος. Δεν ζητώ τη συγνώμη κανενός μου αρκεί, ”τέτοιες ενέργειες να αποφεύγονται”. Ευχαριστώ για την κατανόηση .- . 

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητοί Συνάδελφοι απλά σας παραπέμπω στην παρ. γ που υπάρχει στους ΟΡΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΗτΑ. Άρα την ευθύνη της δημοσίευσης στην οποία υποθέτω ότι αναφέρεται ο κος Ι. Αβραμίδης την έχει η συντακτική επιτροπή. Ελπίζουμε ότι έγινε από παράβλεψη και όχι από σκοπιμότητα λίγες ημέρες πριν της εκλογές της Ε.Α.Α.Α!!!


    γ. Να μην περιέχουν προσωπικές αιχμές εναντίον συναδέλφων, ύβρεις και
    συκοφαντίες και να μην προκαλούν αντιπαραθέσεις, οι οποίες υπονομεύουν
    την ενότητα των μελών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨