Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Η Πολεμική Αρετή των Ελλήνων



Γράφει ο
Ηλίας Γ. Σβάρνας
Σμχος ε.α.- Ποιητής 
τηλ. 6983523547
Μέλος Δ.Σ./Α.ΑΚ.Ε. - Μέλος Δ.Σ./Ε.Α.Α.Α.


Με αφορμή την άνανδρη κατάρριψη από την Πολεμική. Αερ. της Τουρκίας, του Ρωσικού SU-24 και την δολοφονία (γιατί για δολοφονία πρόκειται όπως και να το δει κανείς) του ρώσου πιλότου από τους φανατικούς και βάρβαρους Τουρκομάνους (τούρκικη φυλή), ήρθε στο μυαλό μου η γενναιότητα και η πολεμική αρετή των ελλήνων.

Αποτυπώνεται δε έμπρακτα στη γενναία πράξη και συμπεριφορά του.........
Υπσγού Μαρίνου Μητραλέξη απέναντι στο ιταλικό πλήρωμα του ιταλικού βομβαρδιστικού τύπου Saroia Marchetti, που κατέρριψε ο ίδιος, αλλά και αυτή των κατοίκων της περιοχής του Λαγκαδά όπου κατέπεσε το ιταλικό βομβαρδιστικό.

Οι διασωθέντες τέσσερις ιταλοί που αποτελούσαν το πλήρωμα του καταρριφθέντος από τον Μητραλέξη βομβαρδιστικού, έπεσαν με τα αλεξίπτωτα και αφού συνελήφθηκαν από τους κατοίκους του Λαγκαδά, οι οποίοι όχι μόνο δεν τους κακοποίησαν, όπως έκαναν οι φανατικοί Τουρκομάνοι τους ρώσους πιλότους, αλλά τους παρέδωσαν στον ίδιο τον Μητραλέξη, που είχε προσγειώσει εκεί κοντά το πληγωμένο PZL-P24(τύπος α/φ πολωνικής κατασκευής και προελεύσεως).

Ο τρόπος κατάρριψης τους από τον Μητραλέξη είναι γνωστός σε όλους μας και αποτελεί μοναδικό παγκόσμιο πολεμικό δρώμενο (εμβολισμός του ουραίου με τον έλικα του αεροσκάφους του).

Ο Μητραλέξης αφού τους χαιρέτισε στρατιωτικά τους ανήγγειλε ότι θεωρούνται αιχμάλωτοι πολέμου και με αυτή την ιδιότητα θα αντιμετωπιστούν, όπως προβλέπετε από τους κανόνες του πολέμου περί αιχμαλώτων αξιωματικών(Στρατιωτικός Κώδικας τιμής στον αιχμάλωτο). Και έτσι έγινε. Τους παρέδωσε στην Στρατιωτική Διοίκηση της Θεσσαλονίκης.

Αργότερα ο αιχμάλωτος ιταλός Ανθυποσμηναγός Μπρουσόλο Γκαριμπάλδι είπε σε συνέντευξή του για την πολεμική αρετή του αντιπάλου του έλληνα αεροπόρου: «Ο αντίπαλός μας έλληνας αεροπόρος, ήλθε προς το μέρος μας, μας χαιρέτησε στρατιωτικά, μου έδωσε το χέρι και μου είπε πως ονομάζεται Μαρίνος Μητραλέξης με ευγένεια και στρατιωτική γενναιότητα. Του έδωσα δε για ενθύμιο της γνωριμίας μας το ατομικό στρατιωτικό δελτίο ταυτότητάς μου».

Για μένα προσωπικά αυτό εκφράζει το μεγαλείο της ανθρώπινης υπόστασης και συμπεριφοράς, ακόμα και μέσα στις φλόγες του πολέμου και ξεχωρίζει τον άνθρωπο από το ζώο.

Θα μπορούσαν άραγε οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι μας, από αυτά τα δύο περιστατικά να αντιληφθούν ποιους θέλουν να εντάξουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Δεν τους «δίδαξαν» τίποτα οι συμπεριφορές τους (ακόμα και σε ειρηνική περίοδο παρακαλώ), απέναντι στους φιλάθλους των ομάδων της Αγγλίας, του Βελγίου, της Ολλανδίας, της Σερβίας που πήγαν στην Τουρκία να παρακολουθήσουν τον αγώνα ποδοσφαίρου της ομάδας τους, και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό;

Οι τούρκοι δυστυχώς δεν πρόκειται ποτέ να σκεφτούν και να «μπουν» στην νοοτροπία, την κουλτούρα και την ευγένεια που έχουν οι λαοί των ευρωπαϊκών χωρών, ακόμα κι όταν αυτοί βρίσκονται σε πολεμική αντιπαράθεση. Να φέρω ένα παράδειγμα. Αυτό των Χριστουγέννων του 1914(Α΄ Π. Πόλεμος)μεταξύ των αντιπάλων στρατών της Γερμανίας και της Γαλλίας στο Δυτικό Μέτωπο, όπου βγήκαν από τα χαρακώματα για να ανταλλάξουν ευχές μεταξύ τους.

Τι να πρωτοθυμηθώ! για να τεκμηριώσω την θέση μου αυτή πως οι τούρκοι δηλαδή, δεν πρόκειται ποτέ να σκεφθούν ανθρώπινα και πολιτισμένα! Την δολοφονία του Ηλιάκη;, απ’ τη μια μεριά και απ’ την άλλη την σύλληψη και διάσωση του τούρκου πιλότου από το πολεμικό μας Ναυτικό, όταν αυτός έπεσε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, τον οποίο και παρέδωσαν στην Τουρκία, αφού πρώτα τον φρόντισαν;

Θα ήθελα πολύ, μια απάντηση στις παραπάνω σκέψεις μου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨