Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Η …ικανότητα της κυβέρνησης να δημιουργεί προβλήματα!

«Ηγέτης είναι αυτός που μπορεί να αποτρέψει μια καταστροφή, η οποία δεν θα ερχόταν αν δεν κυβερνούσε.» ΑΡΚΑΣ

Είναι πλέον αποδεκτό από τη συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού ότι το μόνο που ενδιαφέρει αυτήν την κυβέρνηση είναι να κρατηθεί πάση θυσία στην εξουσία και ότι όχι μόνον δεν είναι μέρος της λύσης των υπαρχόντων προβλημάτων αλλά δημιουργεί λόγω ιδεοληψιών, παλινωδιών και αναποτελεσματικότητας καινούργια τεράστια προβλήματα τα οποία ανεπιτυχώς προσπαθεί να επιλύσει. Και φυσικά πάντα............
φταίνε κάποιοι άλλοι. Η αντιπολίτευση, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ, ο Βαρουφάκης, η Αυστρία, ο Λαφαζάνης, η Μέρκελ, η Ουγγαρία, το Βέλγιο, ο Πανούσης τα ΜΜΕ, η εκκλησία κλπ.
Σταματώ την απαρίθμηση αυτών που επιθυμούν να «ρίξουν» την πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση με ολίγη δεξιά, γιατί θα τελειώσει το άρθρο, άδοξα… Είναι πασιφανές ότι μετά την υπογραφή του 3ου μνημονίου, τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, που το ένα μεγάλωσε και το άλλο δημιουργήθηκε λόγω των μνημονίων, αργά ή γρήγορα θα επανέλθουν από εκεί που ξεκίνησαν. Για τους ΑΝΕΛ η αντίστροφη μέτρηση ήδη έχει αρχίσει και δεν αναφέρομαι σε δημοσκοπήσεις αλλά σε αποτελέσματα εκλογών. Μάιος 2012, ποσοστό 10,60%, ψήφοι 670.596 – Ιούνιος 2012, ποσοστό 7,51%, ψήφοι 462.466 – Ιανουάριος 2015, ποσοστό 4,75%, ψήφοι 293.371 – Σεπτέμβριος 2015, ποσοστό 3,69%, ψήφοι 200.423. Ας δούμε όμως ορισμένα από τα προβλήματα που δημιούργησε η συγκυβέρνηση.

Μεταναστευτικό – Συνθήκη Σένγκεν: Κατόρθωσαν ένα παγκόσμιο πρόβλημα, αυτό της παράνομης μετανάστευσης, να το καταστήσουν Ελληνικό. Μας απομόνωσαν σε τέτοιο σημείο που να τολμά ο κάθε τυχάρπαστος ευρωπαίος να λοιδορεί τη χώρα μας και να μας απειλεί με την εκδίωξη μας από τη συνθήκη Σένγκεν. Με την αστεία πολιτική της Τασίας, με την απελευθέρωση όλων των μεταναστών από τα κέντρα κράτησης και με το ν/σ περί ιθαγένειας, έδωσαν το σήμα στους λαθρέμπορους της Τουρκίας, αλλά και στην ίδια την Τουρκία, να μας γεμίσουν πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες. Το αποτέλεσμα; (1) Οι Ένοπλες Δυνάμεις καλέστηκαν, θυμάστε εκείνοι οι αντιπαραγωγικοί και αυτιστικοί, να δώσουν στρατόπεδα, να κατασκευάσουν «hotspot», να ταΐσουν μετανάστες και πρόσφυγες, να συντονίσουν, να κάνουν δηλαδή ότι δεν μπόρεσε όλος ο ανίκανος κυβερνητικός μηχανισμός. (2) Το ΝΑΤΟ για να φυλάξει τα θαλάσσια σύνορα μας! Οι πρώτες ενδείξεις ανησυχητικές. Στις 15 Φεβρουαρίου τα ΝΑΤΟϊκά ραντάρ «τυφλώθηκαν» και δεν είδαν τις Τουρκικές παραβιάσεις. Ας ελπίσουμε ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ και οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων πριν συμφωνήσουν έλαβαν τα αναγκαία μέτρα για αποφυγή τετελεσμένων καταστάσεων.

Μισθοί και κύριες Συντάξεις: Περί τα τέλη του 2015, ουδείς ζητούσε μειώσεις σε μισθούς και κύριες συντάξεις, ούτε καν το ΔΝΤ. Με την αλλοπρόσαλλη οικονομική πολιτική του Βαρουφάκη κάτω από τις οδηγίες του Τσίπρα και τη σύμφωνη γνώμη του Καμμένου (θα το κάνουμε Κούγκι), …καταφέραμε το ακατόρθωτο. Αν και πάλι η συγκυβέρνηση διατείνεται ότι κάνει ακόμα μία δήθεν «σκληρή διαπραγμάτευση», το σίγουρο είναι ότι σε λίγο καιρό θα οδηγηθεί σε άτακτη υποχώρηση και δεν θα συζητάμε αν μειωθούν οι κύριες συντάξεις αλλά πόσο θα μειωθούν και ποιοι θα είναι πάλι τα εξιλαστήρια θύματα. Μην ξεχνάμε ότι οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ όχι μόνον δεν επανέφεραν μισθούς και συντάξεις στα επίπεδα του 2009, όπως υποσχέθηκαν, αλλά ψήφισαν στον προϋπολογισμού του 2016 μειώσεις στις συντάξεις ύψους 1,2 δις ευρώ, ενώ ήδη έκαναν 2 μειώσεις, μία στις κύριες και μία στις επικουρικές. 
 
Κλείσιμο τραπεζών – Capital control: Ακόμα ακούγονται στ’ αυτιά μου τα λόγια του Βαρουφάκη «Δίνω τόσες πιθανότητες να πει ο Ντράγκι ότι κόβει την ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες, όσες να μην ανατείλει αύριο ο ήλιος», ενώ αργότερα δήλωνε ότι ήξερε ο Τσίπρας ότι οι τράπεζες θα έκλειναν με την προκήρυξη του γνωστού δημοψηφίσματος που το 61,3% των Ελλήνων είπε ΟΧΙ και ο Τσίπρας το κατάλαβε ως ΝΑΙ. Και ο Καμμένος βέβαια υποστήριξε τότε ότι «Οι τράπεζες δεν θα κλείσουν». Είναι να αναρωτιέσαι! Είπαν έστω και μία αλήθεια; Επαληθεύτηκε κάτι από όσα υπόσχονταν και έταζαν;


Ας έχουν στο νου τους οι συγκυβερνήτες τα λόγια του προέδρου των ΗΠΑ Αβραάμ Λίνκολν(1860 – 1865), που υπήρξε επίσης αγρότης, λοχαγός του Στρατού, δικηγόρος και γερουσιαστής και αυτός που υπέγραψε το 1863 το διάταγμα για την κατάργηση της δουλείας. «Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό.»
Του Απόστολου Παπαπαρίση

Δημοσιεύτηκε 19/02/2016 στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"

http://apostolospapaparisis.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨