Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Ακύρωση Δικαιώματος Παραθερισμού σε Αποστράτους (λόγω θεσμικού πλαισίου).Επιστολή μέλους Δ.Σ. Ε.Α.Α.Α.


Κύριοι Συνάδελφοι,

Με την ευκαιρία της υποβολής αιτήσεων παραθερισμού για την προσεχή παραθεριστική περίοδο, κρίνω αναγκαίο να θέσουμε υπ' όψιν των μελών της Ενώσεως την αναφορά μου προς το Δ.Σ. της ΕΑΑΑ τον Ιούνιο του 2014, δια της οποίας απεδείκνυα ότι με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, οι κάτω του βαθμού του............
Αντισμηνάρχου συνάδελφοι, που δεν εμπίπτουν στις κατ' εξαίρεση κατηγορίες, οι οποίες θεσπίστηκαν με την κατάπτυστη Υπουργική Απόφαση του αλήστου μνήμης διδύμου Βενιζέλου - Μπεγλίτη, δεν έχουν καμία πιθανότητα παραθερισμού τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούλιο και Αύγουστο στα κύρια θέρετρα Ζούμπερι και Σκοτίνας.

Και το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν έκανε κάτι το ούτως ή άλλως χειρότερο Δ.Σ. που πέρασε ποτέ απ' την Ένωση, του κ. ΙΑΤΡΙΔΗ, αλλά ότι δεν έχει γίνει κατανοητό κι απ' το σημερινό Δ.Σ. που ήλθε, υποτίθεται, να διορθώσει τα κακώς κείμενα.
Με Εκτίμηση
Επισμηναγός (Ι) ε.α. Γεώρ. Κασσαβέτης
τ. Δ/νων Σύμβουλος ΕΑΑΑ



                                                    -----------------------------------

ΠΡΟΣ : Το Δ.Σ. της ΕΑΑΑ                                            Επισμηναγός (Ι) ε.α.

ΚΟΙΝ. : ΥΠΕΘΑ                                                                Γεωρ. Β. Κασσαβέτης
Α / ΓΕΑ                                                              Μέλος του Δ.Σ. της ΕΑΑΑ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΕΑΑΑ                                           Αθήνα,16 Ιουνίου 2014
Σ.Α.Σ
ΣΑΣΥΔΑ
ΣΑΙΡ

ΘΕΜΑ :Ακύρωση του Δικαιώματος του Παραθερισμού.

ΣΧΕΤ. : (α) Αρ. Πρωτ. 488 / 01.08.2011 / ΕΑΑΑ

(β) Αρ. Πρωτ. 55 / 07.02.2012 / ΕΑΑΑ

Κύριοι,

Όταν τον περασμένο Φεβρουάριο συζητήθηκε στο Δ.Σ. το κρίσιμο θέμα του παραθερισμού των μελών της Ενώσεώς μας – τότε δεν είχα ακόμη παρανόμως εκπαραθυρωθεί από μέλος του Δ.Σ. της ΕΑΑΑ – είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τα μέλη ότι με το καθεστώς της Υπουργικής Απόφασης Βενιζέλου ακυρώνεται οριστικά το δικαίωμα του παραθερισμού για τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών μας και ειδικότερα για τους φέροντες βαθμό κατώτερο του Αντισμηνάρχου.

Η επιδερμική αντιμετώπιση όλων των σοβαρών θεμάτων της Ενώσεως από το προεδρικό δίδυμο δεν επέτρεψε τη σοβαρή και αποτελεσματική αντιμετώπιση του θέματος. Στη βασική επιχειρηματολογία μου ότι οι κάτω του βαθμού του Αντισμηνάρχου δεν πρόκειται να παραθερίσουν ποτέ στο μέλλον, οι ανεύθυνοι διαχειρισταί των τυχών των μελών μας απαντούσαν αρνητικά και διαβεβαίωναν το Δ.Σ. ότι με τα 70 μόρια που υπό τύπον ελεημοσύνης τους είχε δώσει η κ. Γεννηματά είχε λυθεί το πρόβλημα.

Δυστυχώς γι’ αυτούς και τα μολυβένια στρατιωτάκια που τους ακολουθούν οι καταστάσεις παραθερισμού οι οποίες προσφάτως δημοσιεύτηκαν στην θλιβερή πλέον ασπρόμαυρη ‘‘Ηχώ των Αιθέρων’’ του μηνός Απριλίου επιβεβαίωσαν απολύτως τις θέσεις μας. Αν κάποιος κάνει τον κόπο να ανατρέξει στις καταστάσεις αυτές, θα διαπιστώσει, ότι στη μεν 5η περίοδο του ΚΕΔΑ Ζούμπερι είμαι 84ος αναπληρωματικός, στη δε 6η του ιδίου ΚΕΔΑ 75ος, επίσης αναπληρωματικός. Με δεδομένο λοιπόν ότι παραθέρισα για τελευταία φορά πριν δέκα εννέα (9) ακριβώς χρόνια (2005) και ότι τα μόρια του παραθερισμού μου – όπως άλλωστε και όλων των μεγάλης ηλικίας συναδέλφων – δεν πρόκειται στο μέλλον να αυξηθούν, ερωτώ. Υπάρχει περίπτωση να παραθερίσω τόσο εγώ, όσο και η πλειοψηφία των συναδέλφων τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούλιο και Αύγουστο στα ΚΕΔΑ Ζούμπερι ή Σκοτίνας; Η απάντηση είναι απλή. ΟΥΔΕΜΙΑ.

Συνεπώς η οριστική λύση είναι μια. Η κατάργηση της Υπουργικής Απόφασης Βενιζέλου και η επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος που ίσχυε στην ΕΑΑΑ πριν την έκδοσή της. Η οριστική αυτή λύση όμως προϋποθέτει αγώνα. Ποιος όμως απ’ την σημερινή ηγετική ομάδα της ΕΑΑΑ έχει το σθένος και τη δύναμη να αγωνισθεί για την κατάργηση της κατάπτυστης Υπουργικής Απόφασης;

Το προηγούμενο Δ.Σ. της ΕΑΑΑ, το οποίο είχε μελετήσει σε βάθος το θέμα και είχε πεισθεί για τη φαλκίδευση τoυ δικαιώματος του παραθερισμού για τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων, με τις δυο ανωτέρω σχετικές είχε ενημερώσει την τότε πολιτική ηγεσία για τις ολέθριες επιπτώσεις της ακατανόητης, παράλογης, μεροληπτικής και εντελώς άδικης Υπουργικής Απόφασης Βενιζέλου. Ήταν δε αποφασισμένο να διαρρήξει τις σχέσεις του, τόσο με τον τότε Α/ΓΕΑ, όσο και με τον αρμόδιο ΥΠΕΘΑ. Δυστυχώς το σημερινό Δ.Σ. είναι ζήτημα αν μέχρι τώρα έχει κατανοήσει την έκταση του προβλήματος και τις επιπτώσεις του στη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων. Αλλά και αν δεχθούμε ότι έχει κατανοήσει το πρόβλημα, προσωπικά δεν τους αγγίζει. Γιατί ο μεν Πρόεδρος παραθερίζει κατ’ εξαίρεση κάθε χρόνο και μάλιστα σε όποια περίοδο επιθυμεί, ο δε Αντιπρόεδρος σε τακτά διαστήματα με τα μόρια του υψηλού βαθμού του. Το ότι τα μισά και πλέον μέλη της Ενώσεως δεν πρόκειται να παραθερίσουν ποτέ τι τους νοιάζει; Ξένα νιτερέσια.

Επιτέλους πρέπει κάποτε να αναλάβουν το βάρος των ευθυνών τους και να αντιληφθούν ότι έχουν χρέος να προασπίζουν τα δικαιώματα του συνόλου των μελών και όχι μιας μικρής ελίτ υψηλόβαθμων , οι οποίοι φυσικά και δεν ευθύνονται για τη διοικητική ανεπάρκεια και ανευθυνότητα των διοικούντων την ΕΑΑΑ.

Κλείνοντας κρίνομε σκόπιμο να τους ενημερώσουμε ότι οι συνάδελφοι χόρτασαν από υποσχέσεις και ‘‘σχέδια δράσης’’. Το μόνο λοιπόν που περιμένουν είναι η προάσπιση των εναπομεινάντων δικαιωμάτων τους. Δυστυχώς αυτοί το μόνο που πέτυχαν μέχρι τώρα είναι το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών τους με όσους παραμένουν αθεράπευτα αφοσιωμένοι στην υπηρεσία του συνόλου των συναδέλφων. Και το πλέον θλιβερό είναι ότι υπάρχουν πολιτικοί που ρίχνουν νερό στον νερόμυλο της εμπάθειας και της μισαλλοδοξίας τους. Ευελπιστούμε όμως πως θα αντιληφθούν την πλάνη τους πριν είναι πολύ αργά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨