Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ . ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ_ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ

Γράφει 
ο Γιάννης Αβραμίδης Σμχος(ε.α) 

Αναμφισβήτητα ο ελληνικός λαός περνάει στη παρούσα περίοδο , από το 2010 μέχρι σήμερα και άγνωστο μέχρι πότε, τις δυσκολότερες μέρες της ιστορίας του αφ’ ότου ιδρύθηκε το νεοελληνικό κράτος. Η οικονομική κρίση οδήγησε το λαό της Ελλάδας σε ανθρωπιστική κρίση , με ποσοστό ανεργίας στο 30%περίπου και το 45% του πληθυσμού στο όριο της φτώχιας, ο υπερήφανος ελληνικός λαός ζει με τα συσσίτια των πτωχών. Επαληθεύτηκε ένας Γάλλος συνεργάτης μου που μου έλεγε « Γιάννη η Ελλάδα είναι μια φτωχή χώρα, χωρίς βιομηχανία κυρίως αγροτουριστική , αλλά με πλούσιους πολίτες και αυτό δεν είναι φυσιολογικό» και ιδού το αποτέλεσμα της πρόβλεψής του. 

 . Οι επιπτώσεις του ελληνικού χρέους................... στη ζωή του Έλληνα πολίτη συνοψίζονται στην αβεβαιότητα της καθημερινότητας των πολιτών που έχει οδηγήσει πολλούς ακόμα και στην αυτοκτονία. Ο πληθυσμός ελληνικής καταγωγής συνεχώς μειώνεται ,αφού μειώνονται οι γεννήσεις και αυξάνονται οι θάνατοι, με τη μείωση του προσδόκιμου της ηλικίας κατά 5 χρόνια περίπου. . Κυρίαρχο το ερώτημα , πως και ποιοί δημιούργησαν το πρόβλημα του χρέους ; Το μεγάλο μερίδιο της ευθύνης ανήκει σε αυτούς που κρατούσαν το τιμόνι του καραβιού που το οδήγησαν στα βράχια. Η ευθύνη των πολιτών περιορίζεται στο γεγονός της εκλογής των κυβερνώντων αυτή τη χώρα, όπου ο κομματισμός και το προσωπικό συμφέρον κυριάρχησε, έναντι του καλού της πατρίδας, άλλωστε για να δικαιολογούνται τα αδικαιολόγητα, ο πατριώτης ήταν χαρακτηρισμός ( ακόμα και ύβρις) ως πατριδοκάπηλος.

 . Ας ιδούμε λοιπόν χρονολογικά πως το δημόσιο χρέος από 34,5 %του ΑΕΠ το 1981 έφτασε σήμερα το 180%. 

 . α)Το 1981 ο Κ. Καραμανλής παρέδωσε στο Α. Π’’νδρέου το χρέος στο 34,5%του ΑΕΠ. 
. β) Το 1988 επί κυβερνήσεως Α. Π’’νδρέου έφτασε το 66,8% του ΑΕΠ. . 
 γ) Το 1933 επί κυβερνήσεως Κ.Μητσοτάκη έγινε 111,6 %του ΑΕΠ. . 
δ) Τη διετία 1994-1995 κυβέρνηση Α. Π’’νδρέυ σταθεροποιήθηκε στο 109,3%-110,1%του ΑΕΠ.
. ε) Την περίοδο 1966 έως 2003 κυβέρνηση Κ. Σημίτη το χρέος κυμάνθηκε από 110,1%στο 114,1%και κατέληξε στο 107,8% του ΑΕΠ.
. στ) Ο Κώστας Καραμανλής παρέλαβε από τον Κ.Σημίτη το 2004 το χρέος στο 107,8 %και το παρέδωσε το 2009 στο Γ. Π’’νδρέου 115%.Σημειωτέο ότι το τελευταίο τρίμηνο του 2009 το χρέος έγινε 129,7%. 
 . ζ) Τέλος, ιδού το αποτέλεσμα των Μνημονίων που θα έσωζαν την Ελλάδα, στη περίοδο 2010- 2014 με Κυβερνήσεις Γ. Π’’νδρέου, Π’’δήμου και Α. Σαμαρά το χρέος από 129,7% έφτασε περίπου το 180% του ΑΕΠ. Σύμφωνα με τις απόψεις πολλών Οικονομολόγων δεν είναι βιώσιμο ή κατ’ άλλο χαρακτηρισμό διαχειρίσιμο. 

Το 2012 για να γίνει το χρέος διαχειρίσιμο έγινε το ¨περίφημο¨ P.S.I ¨κούρεμα¨ κατά 53%των αποθεματικών. Με το εγκληματικό P.S.I κουρεύτηκαν ΜΟΝΟ από τους Έλληνες πολίτες (ασφαλιστικά ταμεία, κρατικά ομόλογα μικροεπενδυτών κλπ), ενώ των ξένων επενδυτών έμειναν ανέπαφα. Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο ελληνικός λαός εν αγνοία του ανα-κεφαλαιοποίησε τις τράπεζες μπαίνοντας εγγυητής ο ίδιος και βάζοντας ¨υποθήκη¨ το μέλλον των παιδιών του. 

Με το P.S.I πήραν το πορτοφόλι των Ελλήνων πολιτών, του άρπαξαν τα μισά χρήματα από μέσα, ο λαός πίστεψε στα λόγια ότι έγινε για το καλό μας και είπε με ανακούφιση ¨ευτυχώς σωθήκαμε¨. Σε αυτό συνέβαλαν και τα Μ.Μ.Ε γιατί έγινε και σχετική παραπληροφόρηση. . _ Με τα δύο Μνημόνια Ι και ΙΙ η Ε.Ε (χώρες της ευρωζώνης) και το Δ.Ν.Τ δάνεισαν στην Ελλάδα το υπερβολικό ποσό των 225 δις € με επαχθέστατους όρους που οδήγησαν τον Ελληνικό λαό στην εξαθλίωση, Όλοι νομίζαμε ότι θα σωθούμε. 

Δυστυχώς οι δανειστές μας κάθε άλλο παρά για τη σωτηρία μας ενδιαφέρονταν, θέλανε να σώσουν το δικό τους ¨τομάρι¨, και ιδού πως! Οι δανειστές λέτε να είχαν την ασυνειδησία να χορηγήσουν δάνεια σε μια αφερέγγυα χώρα την Ελλάδα με τους τεμπέληδες , τους φοροκλέπτες, τους ανέντιμους πολίτες και πλήθος άλλων ατιμωτικών χαρακτηρισμών που έχουν καταρρακώσει την αξιοπρέπεια του υπερήφανου ελληνικού λαού, ο οποίος αγωνίστηκε και θυσιάστηκε για τα ιδανικά. Ασφαλώς ΟΧΙ! Οι δανειστές δάνεισαν χρήματα στη χώρα μας όχι για να σώσουν την Ελλάδα αλλά για να σώσουν κυρίως τις γαλλικές και γερμανικές τράπεζες, που κατείχαν με ευνοϊκούς όρους για αυτούς το 50%του συνόλου των τίτλων του ελληνικού χρέους. 

Σύμφωνα με στοιχεία μόνο το 8%του δανείου των μνημονίων εξυπηρέτησε ανάγκες της χώρας μας το υπόλοιπο διατέθηκε στους δανειστές και όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας για να δέσουν το γάιδαρό τους με τους επαχθείς όρους των μνημονίων. . _Και ενώ είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι με τα Μνημόνια Ι και ΙΙ θα τελείωνε το μαρτύριο του Έλληνα ήρθε το Μνημόνιο ΙΙΙ ως η ταφόπλακα του ετοιμοθάνατου. Το Μνημόνιο ΙΙΙ επιβεβαιώνει ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι Βιώσιμο αφού ζητά τρόπους βιωσιμότητας(κούρεμα, επιμήκυνση) , άλλωστε το απαιτεί και το Δ.Ν.Τ. Το νέο Μνημόνιο ξεζουμίζει ότι απέμεινε από τον Έλληνα πολίτη επιβάλλοντας νέους έμμεσους και άμεσους φόρους , αύξηση συντελεστών φόρου εισοδήματος ,αύξηση Φ.Π.Α, διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις κ.α , οδηγώντας στην εξαθλίωση το 90% των ελλήνων πολιτών. 

Η φοροδοτική ικανότητα της πλειονότητας των πολιτών έχει πιάσει πάτο. Η Κυβέρνηση με τους αυστηρούς νόμους φοροδιαφυγής κι εισφοροδιαφυγής που θα επιβάλλει, αυτό που θα επιτύχει είναι να κτίσει και μερικά κτήρια φυλακών .Αλήθεια τι έγιναν οι λίστες των ¨φοροφυγάδων ¨ που αφορούσαν κυρίως μεγαλοσχήμονες; Με αύξηση της ανεργίας εξ αιτίας των μέτρων λιτότητας, που οδηγούν στην ύφεση και όχι ανάπτυξη, η χώρα οδηγείται στο γκρεμό και οι πολίτες στην εξαθλίωση. ._Δυόμιση χιλιάδες χρόνια μετά , που ο Αριστοτέλης έγραψε τα πολιτικά, αποδείχθηκε όχι μόνο σοφός και επίκαιρος αλλά φάνηκε να ήξερε τον σχεδιασμό όσων ήθελαν να εξοντώσουν το λαό, που είναι ο ίδιος από τότε μέχρι σήμερα. Ο Αριστοτέλης στα πολιτικά του έγραφε: « επιδίωξη της ¨τυραννίας¨ είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες , αφενός για να συντηρείται με τα χρήματά τους η ¨φρουρά¨ του καθεστώτος και αφετέρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές» . 

 _Γάλλοι Οικονομολόγοι καταγγέλλουν (δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Le Monde) ότι το 60% και πλέον του ελληνικού χρέους είναι παράνομο. Ένα παράνομο χρέος λοιπόν, που αμφισβητείται η βιωσιμότητά του, οδήγησε τον ελληνικό λαό σε ανθρωπιστική κρίση, ας αναλάβουν επί τέλους τις ευθύνες τους αυτοί που το δημιούργησαν και να ζητήσουν ταπεινά συγνώμη . Το ¨όλοι μαζί τα φάγαμε¨ είναι ατυχέστατο. Χωρίς αιδώ, ας σταματήσουν τις υποσχέσεις ότι θα μας σώσουν, ο λαός δεν πείθεται με λόγια που αυτό- αναιρούνται, χορτάσαμε ! Ευθύνη του πολίτη είναι ¨να ψηφίζει με αξιολογική κρίση¨ , διότι ‘όπως έλεγε ο Αβραάμ Λίνκολν « μια σφαίρα μπορεί να αφαιρέσει τη ζωή ενός ατόμου ( τη δική σου ή του διπλανού σου ) η ψήφος σου όμως θέτει σε κίνδυνο το λαό της χώρας σου». 

Προσοχή λοιπόν η αποχή δεν είναι η λύση, ψηφίζετε όλοι με αξιολογική κρίση για το καλό της χώρας._
















































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨