Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Προϋπολογισμός ΜΤΑ - EKOEMA.Συνεχίζεται η φτωχοποίηση.Τα νούμερα (και για το 2016) στην κατηφόρα (Συγκριτικοί Πίνακες)

 Μεγάλες οι διαφορές (με ποσά προς τα κάτω) μεταξύ των  Προϋπολογισμών Οικ. Έτους 2016  και του περυσινού Προϋπολογισμού  2015 για το Μ.Τ.Α.

Αναρτήθηκε στη Δι@ύγεια σήμερα 25/2/16 ο Προϋπολογισμός ΜΤΑ - EKOEMA Οικονομικού Έτους 2016.
  • Δυστυχώς τα νούμερα των εσόδων (και φυσικά των εξόδων - πληρωμών ) του Μ.Τ.Α. έχουν πάρει την κατηφόρα σύμφωνα με τους συγκριτικούς πίνακες 2016 - 2015.
  •  Η φτωχοποίηση για το Μετοχικό μας Ταμείο και για τους Μερισματούχους Αποστράτους του συνεχίζεται και για το 2016. 
  • Παρά τις εξαγγελίες (στο παρελθόν) του συγκυβερνήτη και Υπουργού ΥΠΕΘΑ για αύξηση εσόδων των Μετοχικών Ταμείων και εξεύρεσης νέων πόρων τα νούμερα του Προϋπολογισμού και για το 2016 δείχνουν μεγαλύτερη φτωχοποίηση για τους Αποστράτους - Μερισματούχους.
  • Δυστυχώς τα  <<Νοικοκυρεμένα>> Μετοχικά Ταμεία  του κ. Καμμένου των περικοπών των Μερισμάτων & ΕΚΟΕΜΑ του 50%  και του 20% στο ΒΟΕΑ είναι εδώ χωρίς ανάκαμψη. 

Οι απαντήσεις που ζητήσαμε (πρόσφατα)  <<αρμοδίως>>   για την πορεία του Μετοχικού μας Ταμείου ακόμη να μας σταλούν!!! Τις περιμένουμε.

Δείτε τους συγκριτικούς πίνακες των Προϋπολογισμών 2015 -2016...........



Προϋπολογισμός Μ.Τ.Α. 2016



Προϋπολογισμός Μ.Τ.Α. 2015


Πηγές  Εσόδων ΜΤΑ 2016



 Πηγές  Εσόδων ΜΤΑ 2015







Πληρωμές (Μερίσματα - ΒΟΕΑ) 2016


Πληρωμές (Μερίσματα - ΒΟΕΑ) 2015


------------------------------------------------

ΕΚΟΕΜΑ 

 Προϋπολογισμός 2016



 Προϋπολογισμός 2015


Πηγές Εσόδων  ΕΚΟΕΜΑ 2016


Πηγές Εσόδων  ΕΚΟΕΜΑ 2015

  Έξοδα   ΕΚΟΕΜΑ 2016


  Έξοδα   ΕΚΟΕΜΑ 2015




Δείτε τον Προϋπολογισμό ΜΤΑ - EKOEMA Οικονομικού Έτους 2016 ΕΔΩ


Δείτε τον ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΤΑ-ΕΚΟΕΜΑ ΟΙΚ. ΕΤΟΥΣ 2015 (Έκτακτη συνεδρίαση) ΕΔΩ































3 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΑ...!! ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΕ ΦΙΕΣΤΕΣ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΤΟΚΛΑΣΑΤΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΙΔΡΥΕΤΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΠΑΜΕ. ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΖΕΣ ΡΕ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΟΥΝ ΝΑ ΨΟΦΑΜΕ ΣΤΗ ΠΕΙΝΑ. ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ..Η ΕΑΑΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΛΗ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ 251 ΓΝΑ. ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΕΩ ΕΓΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ. 200 ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ (ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ''ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΟΥΝ'' ΥΠΕΡ ΜΑΣ). ΡΕΖΙΛΙΚΙΑ. ΚΑΙ Η ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΜΕ. ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΙΩΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ''ΔΗΜΙΟΥΣ'' ΜΑΣ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ. ΚΑΙ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ. ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ. ''ΚΑΘΕ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ''. ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑΜΕΙΑ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΡΗΤΡΕΣ ΚΑΙ ΑΗΔΙΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ''ΤΡΕΧΟΥΜΕ'' ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΑ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΆΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ. ΑΛΗΘΕΙΑ, ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ? ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σμχος (Ο)εα Βασίλειος ΔιαμαντίδηςΤετάρτη, Μαρτίου 02, 2016 2:24:00 μ.μ.

    Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ
    Π/Υ ΜΤΑ 2015-2016

    Ο προϋπολογισμός αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία σχεδιασμού και ελέγχου των δραστηριοτήτων για συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
    Με τον προϋπολογισμό μπορούν να προβλέψουν την πορεία τους, να ερμηνεύσουν τις οποιεσδήποτε αλλαγές στα οικονομικά τους μεγέθη και να πάρουν γρήγορες αποφάσεις σε περιπτώσεις προβλημάτων που εμφανίζονται στο οικονομικό περιβάλλον τους.

    Αν πρέπει να ξεχωρίσουμε το σημαντικότερο απ' όλα τα οφέλη του προϋπολογισμού θα μπορούσαμε να πούμε ότι γίνεται εργαλείο μέσω του οποίου τα στελέχη κινητοποιούνται για τη μείωση του κόστους και τη βελτίωση της αποδοτικότητας της επιχείρησης.

    Οι προϋπολογισμοί είναι απαραίτητοι που σαν κύριο σκοπό τους έχουν την κερδοφορία.
    Παρόλα αυτά μπορούν με την ίδια επιτυχία να εφαρμοστούν και στην περίπτωση μη κερδοσκοπικών επιχειρήσεων και μονάδων που ανήκουν στο δημόσιο. Για παράδειγμα οι προϋπολογισμοί είναι απαραίτητοι για τα Υπουργεία, τις Διοικητικές Περιφέρειες, τις Νομαρχίες, τα Νοσοκομεία κ.λ.π

    Συμφωνά με τα ανωτέρω αλλά και την σύνδεση των δυο Π/Υ 2015 και 2016 στο άρθρο σας δεν μπορεί να υφίσταται γιατί είναι διαφορετικές χρονικές περίοδοι που ανάλογα με τα προϋπολογισθέντα έσοδα έχεις και τα ανάλογα έξοδα . Δεν μπορεί επειδή την μια χρονιά να ηχείς αυξημένα έσοδα για ορισμένους λογούς την επόμενη χρονιά να βουλιάζεις λογω των μειωμένων ποσών στοών Π/Υ. Αλώστε ο λαός μας αναφέρει ότι πρέπει να απλώσεις τα ποδιά σου ανάλογα με το πάπλωμα που έχεις
    Σε έναν Π/Υ λαμβάνεις ορισμένες παραμέτρους
    1 Τα εκτιμώμενα έσοδα . Που στις συγκεκριμένες χρονικές περιόδους δεν γνωρίζουμε την αυξομείωση αυτών αναλυτικά . Η μείωση του προσωπικού της ΠΑ έχει επακόλουθο την μείωση του ποσού από τακτικές καταβολές καθώς και η μείωση των εσόδων του ΒΟΕΑ από την υπογεννητικότητα που έχει επηρεάσει σαφώς και το κλάδο των ΕΔ
    1 Η μείωση των εσόδων από την επιχειρηματική δραστηριότητα σαφώς έχει επηρεαστεί από τους παράγοντες της μη ενοικίασης των υπάρχουσας ακίνητης περιουσίας (πχ Λα Μιραζ κ, Ωροπός κ.λ.π) από την αποχώρηση των ήδη ενοικιαζόμενων ακινήτων πχ ακίνητο Συγγρού , ακίνητο Μεσογείων 397 καθώς και την δυσκολία λόγω των συγκυριών ακινήτων διαμερισμάτων –γραφείων στην Αθηνάς 9
    Ως προς τα έξοδα το Ταμείο καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να είναι όσο το δυνατόν μειωμένα αλλά και να παρέχει την ιδία αλλά και καλύτερη εξυπηρέτηση προς τους μετόχους η μερισματούχους όμως οι οικονομικές συγκυρίες οι αυξήσεις των φόρων στα έσοδα αλλά κυρίως στα ακίνητα τα τέλη είναι αστάθμητος παράγοντας για την λειτουργία του ταμείου αλλά και οποιαδήποτε επιχείρησης η ενός νοικοκυριού . η αύξηση των καταβαλλομένων μερισμάτων λογω αποχώρησης μετόχων από την υπηρεσία επηρεάζει αρνητικά την ροή των προσδοκόμενων εσόδων στο Ταμείο .
    Τέλος θα πρέπει να δούμε και τον απολογισμό του κάθε έτους για να μπορούμε να συγκρίνουμε με τον προυπολογισμο του (αντίστοιχου έτους) . Μένει να δούμε τον απολογισμό του 2015 για το νοικοκύρεμα που αναφέρετε στο άρθρο ,που είναι θετικός σε όλα του τα μεγέθη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨