Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Επιστολή ΣΕΕΝΣΑ στον Καμμένο για οικειοθελή παραμονή του μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού πέραν της 35ετίας.


Σύνδεσμος Εν Ενεργεία Στελεχών Αεροπορίας (Σ.Ε.ΕΝ.Σ.Α.)


                                     Νόμιμα αναγνωρισμένος Σύνδεσμος με την υπ’αρ.      394/2015 διαταγή του Ειρηνοδικείου Αθηνών.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.seensa.gr Email: info@seensa.gr




ΠΡΟΣ : Υπουργό Εθνικής Άμυνας                                                 Αρ.Πρωτ. 54
             Πρόεδρο ΑΝ.ΕΛ. κ. Παναγιώτη Καμμένο                Αθήνα, 18 Mαρτίου 2016  
ΚΟΙΝ : Νομικό Σύμβουλο κ. ΥΕΘΑ
            Βουλευτές Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας
            Στρατιωτικοί Συντάκτες                                                                                           
                                                                                                                 
ΘΕΜΑ : Συνταξιοδοτικό Στρατιωτικών


               Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

              Ο Σύνδεσμος Εν Ενεργεία Στελεχών Αεροπορίας την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, διοργάνωσε ημερίδα με θέμα ‘’Το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο στις Ένοπλες Δυνάμεις’’. Εκεί είχαμε την τιμή να καλωσορίσουμε στο πάνελ ως ομιλητές,  Βουλευτές από όλες σχεδόν τις κοινοβουλευτικές ομάδες οι οποίοι κατέθεσαν τις απόψεις τους σε εν ενεργεία στελέχη τα οποία κατέκλυσαν την αίθουσα του ξενοδοχείου με τη συμμετοχή και τις ερωτήσεις τους πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

             Ένα από τα θέματα που............
συζητήθηκε επί μακρόν εκείνο το απόγευμα, ήταν η ανησυχία των συναδέλφων στρατιωτικών που εφέτος συμπληρώνουν 35 χρόνια υπηρεσίας. Πολλοί εξ αυτών λόγω της οικονομικής συγκυρίας που βιώνουμε καθημερινά, λόγω οικογενειακών πρόσθετων υποχρεώσεων που προκύπτουν λόγω τέκνων( φροντιστήρια, σπουδές κ.α.), εκδήλωσαν την επιθυμία στους Βουλευτές του Σύριζα κ.κ. Κοζομπόλη και Συρίγο καθώς και στο Βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. κ. Κατσίκη, να παραμείνουν και πέραν των 35 χρόνων υπηρεσίας στην ενεργό υπηρεσία. Αξίζει να τονίσουμε ότι τόσο αυτοί, όσο και οι άλλοι Βουλευτές (οι κ.κ. Οικονόμου Βασίλης – Ν.Δ. , Κανέλλη Λιάνα – ΚΚΕ, Δανέλλης Σπύρος – ΠΟΤΑΜΙ, Σαρίδης Γιάννης – Εν. Κεντρώων) που συμμετείχαν στο πάνελ, ανταποκρίθηκαν και αξιολόγησαν θετικά την πρόταση του Συνδέσμου μας, αφού συμφώνησαν με το δίκαιο του αιτήματος.

             Ως Σύνδεσμος είχαμε ασχοληθεί με το συγκεκριμένο ζήτημα κατά το παρελθόν και θεωρούμε το αίτημα των συναδέλφων αυτών δίκαιο και υπηρεσιακά εφικτό, αφού μια ‘’παράταση’’ μέχρι τα 58 έτη δεν επηρεάζει τη βαθμολογική εξέλιξη των υπολοίπων συναδέλφων, ούτε την επετηρίδα. Λόγω του ότι το συγκεκριμένο αίτημα αφορά όλους τους συναδέλφους θετική αντιμετώπισή του οφείλει να τους περιλαμβάνει όλους ανεξαρτήτως προέλευσης ( ΕΜΘ, Εθελοντές, ΑΣΕΙ, ΑΣΣΥ ).

           Πρόταση του ΣΕΕΝΣΑ προς αξιολόγησή σας, είναι η οικειοθελής παραμονή του στρατιωτικού προσωπικού, έχοντας ο κάθε συνάδελφος τη δυνατότητα να ανανεώνει, ανά έτος, την παραμονή του στο στράτευμα με μια προσωπική του αναφορά ( 1+1+1+1+1 ), μέχρι να συμπληρώσει το 58ο έτος της ηλικίας του.

            Αναγνωρίζοντας την ευαισθησία σας κύριε Υπουργέ στα θέματα προσωπικού και μέριμνας, είμαστε πεπεισμένοι ότι θα εστιάσετε ευμενώς στο συγκεκριμένο ζήτημα το οποίο απασχολεί την καθημερινότητα πλήθους συναδέλφων και των οικογενειών τους. Θετική έκβαση του αιτήματος αυτού, εύλογα θα καλυτερεύσει την υπηρεσιακή και κοινωνική καθημερινότητα του στρατιωτικού, ώστε να μπορεί να ατενίζει το μέλλον με προοπτική και αισιοδοξία, για το καλό των Ενόπλων Δυνάμεων, για το καλό όλων.


                                               Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


Ηλίας Κολλύρης Ανθσγός (ΤΣΕ) 6983513027

         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜ.      


Δημήτρης Ρώτας Σγος (ΥΔΚ) 6983508423

1 σχόλιο:

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨