Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Συνάντηση Δ.Σ. Ε.Α.Α.Α με Κατρούγκαλο. Οι απαντήσεις του υπουργού (Υπόμνημα)


Με πρωτοβουλία του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Α. , επσκεφθήκαμε σήμερα τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ.Κατρουγκαλο,στο γραφειο του στο Υπουργείο (Το Σύνδεσμό μας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Ι.Αντωνιάδης,ως Οικονομικός Σύμβουλος των Ε.Α.Α.).

Ο Υπουργός ήταν εξ αρχής κατηγορηματικός ως προς το ότι οι Στρατιωτικοί , εν ενεργεία και εν αποστρατεία, είναι οι πλεόν αδικημενοι,ως εργασιακή ομάδα, έχοντας υποστεί τις περισσότερες κυρώσεις , ως προς τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα, ενώ στην επιμέρους ανάλυση των θεμάτων-προβλημάτων, που του ανεδείχθησαν, μας γνωστοποίησε τα παρακάτω : ........
-Δεν πρόκειται να αλλάξει το καθεστως υπαγωγής των στελεχών των Ε.Δ. & Σ.Α. στον Ε.Φ.Κ.Α., όπως ακριβως προβλέπεται στο ν.4387/2016.

-Συμφώνησε με την πρότασή μας, προκειμένου η Ολομέλεια του Εθνικου Συμβουλίου Κοινωνικής Ασφάλειας (ΕΣΥΚΑ) στελεχωθεί και απο εναν εκπρόσωπό μας

-Μας ενημέρωσε πως για να αποφευγχθούν περιπτώσεις υπαγωγής (από 1/7/2016) στο νέο τροπο υπολογισμού των συνταξίμων αποδοχών,είχαν ήδη δοθεί κατευθύνσεις σε συνεργασία με το Υ.ΕΘ.Α., για να υπογραφούν τα σχετικά ΦΕΚ αποστρατείας πριν την ανωτέρω ημερομηνία, παράλληλα με τις διαδικασίες που έχουνδρομολογηθεί, για το νέο μισθολόγιο.

-Στο πλαίσιο ενιαίας πολιτικής αναφορικα με το ασφαλιστικό στο συνολο των εργαζομένων, θα επιλυθουν οπως μας πληροφόρησε, τα θέματα αναγνωρισης πλασματικών ετών, βαρέων κα ανθυγιεινων κλπ και για τα στελέχη των Ε.Δ. 
 
-Ήταν απόλυτος ως προς το νέο καθεστως που διαμορφώνεται με απεμπλοκή των αποδοχών των εν ενεργεία στελεχών με αυτές των εν αποστρατεία, ενώ αναφορικά με τις δικαιώσεις μας στο ΣτΕ, επικαλέστηκε την αδυναμία (οικονομική) της Δημόσιας Διοίκησης να ανταποκριθεί στην επαναφορά στις αποδοχές του Αυγούστου του 2012, πλήν όμως θα συμμορφωθεί με τις επιμέρους δικαιώσεις απο τις αγωγές των στελεχών.

-Δεν έκρινε δόκιμη και δεν συμφώνησε με την πρόταση-προτροπή μας , για συμψηφισμό των απαιτήσεων μας εναντι του Δημοσίου, στις μελλοντικές υποχρεώσεις καταβολής ΕΝΦΙΑ,Φ.Ε., Τελών κυκλοφορίας κλπ

-Μας διαβεβαίωσε πως τα Μετοχικά μας Ταμεία δεν θα συμπεριληφθούν (ως επικουρικά) στις διατάξεις περί μειωσεις των συνολικων συνταξίμων αποδοχών.

-Οι κρατήσεις-μειώσεις των μνημονιακών νόμων παραμένουν, πλήν όμως θα επικαλυφθουν μέσω της προσωπικής διαφοράς, για την οποία ευελπιστείπως, με την ανάπτυξη της οικονομίας θα εξαλειφθεί πλήρως, στην λογική της επαύξησης των συνταξίμων αποδοχών.

-Για την παράλληλη ασφάλιση των εργαζομένων στελεχών μας, αποσαφήνισε πως για καθε επαγγελματική δραστηριότητα, θα καταβάλλεται το αντιστοιχο ποσοστό των ασφαλιστικών εισφορών, επι του εισοδήματος που θα επιφέρει, η ενασχόληση αυτη. 

-Για το καθεστως των συνταξίμων αποδοχών και τη μειωση αυτών κατά 60%, σε περίπτωση εργασίας τους ως απόστρατοι, εκδήλωσε ενδιαφέρον να επανεξετάσει τουλάχιστον αυτό των αυτοαπασχολούμενων και να επανέλθει.Αναγνώρισε το λαθος στο άρθρο 20 (αναγραμματισμός), δήλωσε πως θα εξαιρεθουν απο την μείωση οι αναπηρικές συντάξεις, αλλά θα διερευνηθεί η δυνατότητα εξαίρεσης κ των πολυτέκνων.

-Για τις συντάξεις χηρείας των κάτω των 55, μας γνωστοποίησε πως υφίσταται τροπολογία, για εξαιρεση των Στρατιωτικών.

-Το θέμα της μειώσεως του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη, μας μετέφερε πως θα επανεξετάσει τους λόγους σκοπιμότητας κατάθεσης της συγκεκριμένης τροπολογίας.

-Για τα 40 έτη ασφάλισης και τη δυνατότητα καταβολής μειωμένης ασφαλιστικής εισφοράς, μας διαβεβαίωσε πως θα ισχυει για όλους τους ασφαλιστικούς φορείς και στον πλαίσιο της διαδοχικής ασφάλισης.

-Επιδίωξη του Υπουργείου του θα είναι να υπάρξει ένας ενιαίος τρόπος αντιμετώπισης όλων των ασφαλισμένων και ένας τρόπος υπολογισμου των συντάξενων. Σε αυτο το σημείο συμφώνμησε πως πλεόν πρέπει να καταργηθεί για τα στελέχη των Ε.Δ. η αυτεπάγγελτη αποστρατεία και εφοσον επιθυμουν τα στελέχη, να μπορουν να παραμείνουν έως και συμπληρώσεως των 40 ετων υπηρεσίας στο Στράτευμα.

ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΌ & ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ, ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ 


2 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΦΤΥΣΑΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ? ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ? ΟΤΑΝ ΤΑ ΚΟΒΑΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ? ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣτΕ? ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΛΑΤΕ ΑΚΟΜΗ ΜΩΡΕ? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΜΑΣ ΡΕΕΕΕΕ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΗΓΑΤΕ ΗΠΙΑΤΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΤΟ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΣΑΣ, ΠΕΡΑΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ Η ΩΡΑ ΣΑΣ, ΕΙΠΑΤΕ : " ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ " ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΝΤΑΞΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙ ?? ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ. ΟΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Ο ΙΑΤΡΙΔΗΣ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ. ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΟΠΩΣ ΤΟ 2013 ( 2 ΙΟΥΛΙΟΥ ) ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΑ ΑΤΜ ΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΕΝΟ ( 50% ΜΕΙΩΣΗ ) ΕΤΣΙ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΜΑΣ ΔΗΛΑΔΗ 384 ΕΥΡΩ !! ΠΟΤΕ ΜΩΡΕ ΘΑ ΤΟ ΑΡΕΤΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨