Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ




Γράφει ο
Παναγιώτης Καράμπελας
Σμηναγός ε.α.
Επίτιμος Πρόεδρος Συλλόγου Αποφοίτων ΣΤΥΑ (ΣΑΣ)


Στις 16-5-2016, με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολής Ικάρων (ΣΑΣΙ), διοργανώθηκε στο Πολεμικό Μουσείο η από ημερών προαγγελθείσα εκδήλωση-ημερίδα, με θέμα ¨Η Κοινωνική Προσφορά της Πολεμικής Αεροπορίας¨.

Την εκδήλωση παρακολούθησε εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου, Εκπρόσωπος της Περιφερειάρχη Αττικής, Εκπρόσωπος του ΑΝΥΕΘΑ (ε.ε.), Εκπρόσωπος του Α/ΓΕΕΘΑ, πολλοί Ανώτατοι ε.ε. Αξιωματικοί. Ιδιαίτερα περιορισμένος, όμως ήταν ο αριθμός των συναδέλφων ε.α..

Όμως, μεταξύ των λίγων παρόντων επισήμων προσκεκλημένων, πρέπει να επισημανθεί ότι δεν έγινε αντιληπτή η παρουσία της επίσημης Πολιτείας, δια των εμπλεκομένων Υπουργείων, προκειμένου και αυτοί να λαμπρύνουν την ειδική εκδήλωση επίδοσης τιμητικών διακρίσεων στους δικούς τους φορείς-υπηρεσίες Π.Α, Λιμενικό, ΕΚΑΒ, Πυροσβεστικό Σώμα, σε αναγνώριση της σημαντικής κοινωνικής προσφοράς των. 

Ούτε παρουσία ΜΜΕ και απλών πολιτών διαπιστώθηκε, οι οποίοι θα έπρεπε να μάθουν και να μεταφέρουν ότι η ΠΑ προσφέρει ΚΑΙ κοινωνικό έργο. Δεν χρειάζεται να σημειώσουμε το γεγονός ότι αν και είχε προσκληθεί, ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν παραβρέθηκε για διάφορους λόγους ή κωλύματα.


Η διοργάνωση, αλλά και η τελική κατάληξη, για το κοινό που την παρακολούθησε, αν και με σημαντικές αναφορές και αναδρομές των ομιλητών – ενίοτε επιλεκτικές και περιορισμένες – αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης, αλλά και κάποιων εύλογων σχολίων, ποικίλης φύσεως, από συναδέλφους, που θεώρησαν επιβεβλημένη και τη δική μας εκεί παρουσία, μετά και την προηγηθείσα σχετική ενημέρωση.

Τα ερωτήματα που ετίθεντο αφορούσαν κατά πρώτον τη διοργάνωση, αυτή καθεαυτή. Κατά την άποψη πολλών χαρακτηρίστηκε από μια μονομέρεια ανάληψης αρμοδιοτήτων και αναντίστοιχης προβολής. Θεωρήθηκε ως ιδιαίτερα επιλεκτικός ο ορισμός των ομιλητών. Κανένας ομιλητής, από απόφοιτο ΑΣΣΥ - οι σύλλογοι των οποίων συνδιοργάνωσαν και εξ όσων ο διοργανωτής κ. Πρόεδρος του ΣΑΣΙ ομολόγησε κλείνοντας την εκδήλωση, κάποιοι εξ αυτών είχαν επιφορτιστεί με πολύ σημαντικές εργασίες.

 Οι σύλλογοι, όμως, πώς συμφώνησαν σε κάτι τέτοιο; Εύλογα, αλλά και με ιδιαίτερα ερωτηματικά, τα όσα δημοσιοποιεί – εμφανώς με παράπονο – ο Αντιπρόεδρος του ΣΑΣ κ. Κ. Αναγνωστάκης, στην ιστοσελίδα του ΣΑΣ, για την μη τελική επιλογή του, μεταξύ των ομιλητών. Ας είμαστε πιο προσεκτικοί κ.κ. πρόεδροι.

Διερωτώμαι, επίσης, πώς άραγε, αισθάνονταν οι τιμώμενοι εκπρόσωποι των φορέων, μπροστά σε αυτή την εικόνα για την ανάδειξη ενός σημαντικού γεγονότος, αυτό της κοινωνικής προσφοράς των, όταν αντίκριζαν το περιορισμένο ακροατήριο στην αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου; Ιδιαίτερα, διερωτώμαι, για τα συναισθήματα του εκ του θέματος της εκδήλωσης κύριου τιμωμένου προσώπου, του κ. Α/ΓΕΑ!

Εδώ τίθεται μεγάλο ερώτημα ως προς την επαρκή και ενδεδειγμένη για την περίπτωση έκταση των προσκλήσεων και την ανάλογη προβολή του γεγονότος αυτού με τα διατιθέμενα μέσα επικοινωνίας, αλλά και με οργάνωση ζώσης τηλεφωνικής ενημέρωσης, έχοντας υπόψη ότι χρειαζόμαστε ενίοτε διαδοχικές υπενθυμίσεις-παροτρύνσεις. Τους είχαν, οι κ.κ. διοργανωτές και συνδιοργανωτές, καλέσει όλους όσους έπρεπε να παρευρεθούν; Αν ναι, γιατί δεν επισήμαναν εκείνη την ώρα την απουσία τους, όταν προλογίζανε τους παρευρισκόμενους; Μήπως για να μην γίνουν δυσάρεστοι, αντί να γίνουν ειλικρινείς-αληθηνοί και με τα δικά τους συναισθήματα απογοήτευσης; 

Πού ήταν εκείνοι οι Υπουργοί ή Υφυπουργοί ή Γ.Γ. που ΕΠΡΕΠΕ να τα ακούσουν, αλλά και να συνειδητοποιήσουν κάποτε τη σοβαρότητα του έργου των τιμουμένων φορέων ΤΟΥΣ; Είχαν, μήπως, καταπονηθεί τις προηγούμενες ημέρες, πώς θα βρουν τρόπους με τους οποίους θα επινοήσουν τα κατάλληλα μέτρα για να αφαιμάξουν τον ιδρώτα και την αγωνία εκείνων που καθημερινά διακινδυνεύουν τη ζωή τους προσφέροντας εξαίρετες υπηρεσίες στην κοινωνία, ώστε να μπορούν εκείνοι να προβάλλονται στις κάμερες, όταν τέτοια γεγονότα λαμβάνουν χώρα, ανά την επικράτεια και να καυχώνται ότι είναι δικό τους ¨έργο¨; 

Ίσως, όμως, να προβληματίζονταν και με την αναζήτηση σωστής απόφασης για (μη) αναστολή των ειδικών μισθολογίων - που όμως είχαν φροντίσει να περάσουν στο πολυνομοσχέδιο - σε αναγνώριση των υπηρεσιών που προσφέρουν στην πατρίδα και στην κοινωνία οι ¨ένστολοι¨!!. Αν πάλι δεν τους είχαν προσκαλέσει, γιατί; Μα όσοι είχαν παρευρεθεί εκείνη την ημέρα στην εκδήλωση - οι περισσότεροι ήσαν απόστρατοι της ΠΑ - γνώριζαν περισσότερο ή λιγότερο τα περί κοινωνικής προσφοράς της ΠΑ και όχι μόνο. Τι να μάθουν περισσότερο;

Αν δεν είχαν προσκληθεί, τότε χάθηκε μια μοναδική ευκαιρία να προβληθεί η ΟΝΤΩΣ σημαντική κοινωνική προσφορά της ΠΑ, ώστε να το αντιληφθούν και εκείνοι, ώστε μαζί και με τους πολίτες να χειροκροτήσουν τους τιμηθέντες, σε αυτή την αξιόλογη εκδήλωση. Ίσως, η εσωστρέφεια, που μας χαρακτηρίζει διαχρονικά, να έκανε και εδώ θριαμβευτική την παρουσία της. Ως πότε;

Ομολογώ ότι αξίζουν συγχαρητήρια στον Πρόεδρο του ΣΑΣΙ και στα μέλη του ΔΣ αυτού, που συνέλαβαν την ιδέα για ημερίδα με θέμα ένα τόσο σοβαρό αντικείμενο, το οποίο τελικά δεν πήρε τη διάσταση που του άξιζε, αλλά ούτε και αποφευχθήκαν κάποια οργανωτικά λάθη. Ας ελπίσουμε, ότι στο μέλλον θα δοθούν και άλλες ευκαιρίες για ανάλογες ιδέες και διοργανώσεις ημερίδων για καίρια θέματα που μας απασχολούν, για προβληματισμό όλων μας, μήπως βρούμε βηματισμό ορθολογικής σκέψης και εκσυγχρονισμού της δράσης μας.

Πώς και πότε, άραγε, θα απαλλαγούμε, κάποτε, από το ¨σύνδρομο του στρατοπέδου¨; Ιδιαίτερα και για να αφήσουμε παρακαταθήκες και αναμμένους φάρους, που θα καθοδηγούν τους νεότερους, γιατί οι καιροί ου μενετοί!!!

































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨