Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

ΟΤΑΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΑΠΟΘΡΑΣΎΝΕΤΑΙ

Του Επισμηναγού (Ι) 
ε.α. Γεωργίου Β. Κασσαβέτη

            Τη λαϊκή παροιμία «δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται» μας έφεραν στη μνήμη οι τελευταίες ενορχηστρωμένες προκλήσεις των Αλβανών, οι οποίες δεν φαίνεται να είναι τόσο αθώες, ή υποκινούμενες από μεμονωμένους «εθνικιστικούς κύκλους», όπως διατείνονται μερικοί αφελείς μαθητευόμενοι μάγοι στο Υπουργείο Εξωτερικών της ταλαίπωρης χώρας μας. Διότι αν έστω δεχθούμε ότι.........

η ανάρτηση του πανό με τη δήθεν «γενοκτονία των 100.000 Τσάμηδων» στο γήπεδο «Μπολέρ  Ντελελίς», πριν την έναρξη του αγώνος Αλβανίας – Ελβετίας το Σάββατο 12 Ιουνίου στη Γαλλία, ήταν έργο «θερμοκέφαλων φιλάθλων» και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Τίρανα, κατά την επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών , «έργο ακραίων εθνικιστών», η  προσφυγή των Τσάμηδων στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ερήμην της Αλβανικής Κυβερνήσεως έγινε;

             Δεν νομίζει ο ΥΠΕΞ κ. Κοτζιάς ότι είναι πάρα πολλές οι συμπτώσεις για να θεωρηθούν έργο μεμονωμένων εξτρεμιστών πολιτών; Άλλωστε αν όντως έτσι έχουν τα πράγματα, γιατί το Αλβανικό ΥΠΕΞ υπερασπίστηκε τους Αλβανούς φιλάθλους την επομένη της αναρτήσεως του πανό στη Γαλλία; Αλλά και επί της ουσίας. Πιστεύει πράγματι η Αλβανική Κυβέρνηση ότι υπήρξε γενοκτονία των Τσάμηδων από τους Έλληνες; Και αν ναι, που βρήκαν αυτό το εξωπραγματικό νούμερο, όταν ο συνολικός πληθυσμός των Τσάμηδων ουδέποτε υπερέβη τις17.000- 18.000;

            Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία, ότι όλες οι παραπάνω προκλήσεις των Αλβανών αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου, το οποίο οφείλεται αποκλειστικώς στη σημερινή άθλια οικονομική κατάσταση της χώρας και το οποίο έχει ως αφετηρία την Τουρκία. Προφανώς ούτε οι Αλβανοί θα μας κουνούσαν το δάκτυλο, ούτε οι Γυφτο-Σκοπιανοί θα τολμούσαν να επιτρέψουν στα ελικόπτερά τους να πετούν επάνω απ’ τον καταυλισμό των προσφύγων της Ειδομένης, επί ελληνικού εδάφους, κι ούτε οι Τούρκοι θα μετέτρεπαν την Αγιά Σοφιά σε Τζαμί, αν η χώρα δεν βρισκόταν στα σημερινά χάλια.


            Ο πρύτανης της ελληνικής διπλωματίας Βασίλειος Παπαδάκης έλεγε. «Για να ασκήσει αποτελεσματικά τα κυριαρχικά του δικαιώματα  ένα κράτος χρειάζεται δύο παράγοντες. Ισχυρή Οικονομία και Ισχυρό Στρατό». Πόσο αποτελεσματικά όμως μπορεί  να προασπίσει τα κυριαρχικά  δικαιώματα του κράτους του ένας Στρατός, ο οποίος στηρίζεται σε μια κατεστραμμένη οικονομία; Τα αποτελέσματα τα βλέπομε καθημερινά. 

Τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη αλωνίζουν καθημερινά, όχι μόνο εντός του ελληνικού FIR, αλλά παραβιάζοντας προκλητικά και αυτόν ακόμη τον εθνικό μας εναέριο χώρο και εμείς κλαίμε τη μοίρα μας για τα οικονομικά χάλια μας. Και τι μέλλει γενέσθαι; Θα ερωτήσει κάποιος. 

Τίποτε απολύτως, αν δεν βρεθεί κάποιος εθνικός ηγέτης, που να μας ξυπνήσει την εθνική μας αξιοπρέπεια, η οποία λόγω της αθλίας πολιτικής ενός ελεεινού πολιτικού συστήματος ευρίσκεται σε επιθανάτιο ρόγχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨