Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Σ.Τ.Υ.Α. – ΤΕΛΟΣ !! ¨ΕΥΓΕ¨ κ. ΑΡΧΗΓΕ. (Επιστολή)


Αυτό το καλοκαίρι αφιερώθηκε ειδικά στους αποφοίτους ΑΣΣΥ και πιο πολύ στη Σ.Τ.Υ.Α.¨ . Τον ΕΧΘΡΟ!!.

Δυστυχώς, εσείς, κ. Αρχηγέ, είστε ο κύριος πρωταγωνιστής! Εσείς, με τα ίδια σας τα χέρια, βάλατε την ταφόπλακα (Ν. 4407/16, ΦΕΚ 134 Α/27-7-2016) σε ιστορικές σχολές της ΠΑ!!........ 

Εσείς κ. Υπουργέ.................επιλέξατε τελικά να ρίξετε, αντί ιερέως, το λάδι ¨ελέους¨ στη σωρό των σχολών, για να ακολουθήσει ο κ. Α/ΓΕΑ να τους βάλει την ταφόπλακα.......
  


  
Γράφει Παναγιώτης Καράμπελας
  Σμηναγός ε.α.
  Επίτιμος Πρόεδρος Συλλόγου αποφοίτων ΣΤΥΑ (ΣΑΣ)


Κάθε καλοκαίρι, οι πειρατές της πολιτικής μας ζωής – και όχι μόνο – βρίσκουν ευκαιρία να ¨βουλεύονται και να βολεύονται¨, με τα πιο περίεργα, αλλά ενίοτε και αισχρά νομοθετήματα. Εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι ο λαός τότε κάνει τα ¨μπάνια¨ του! Και όταν γυρίσει, βρίσκει νέα ¨σημεία και τέρατα¨ για να παλέψει. Τέρας η κυβέρνηση. Τέρατα και οι εκφραστές της. Και τούτοι ακολουθούν πιστά αυτήν την άθλια ¨παράδοση¨. Βέβαια, η λαϊκή ρύση κραυγάζει ¨όλα τα γουρούνια την ίδια μούρη έχουν¨! Για καλλίτερες μέρες, μιλάνε όλοι!!!. Άμοιρε Έλληνα! ΠΟΤΕ θα βγάλεις την κομματική ή συναλλακτική τσίμπλα; Πότε θα ξυπνήσεις να σε λογαριάζουν.............


Αυτό το καλοκαίρι αφιερώθηκε ειδικά στους αποφοίτους ΑΣΣΥ και πιο πολύ στη Σ.Τ.Υ.Α.¨ . Τον ΕΧΘΡΟ!!.

Η συζυγία πλανητών είναι ένα σπάνιο, αλλά όχι πρωτοφανές αστρονομικό φαινόμενο, που έχει δώσει τροφή σε ένα σωρό καταστροφολογίες (σεισμοί, λιμοί, καταποντισμοί, Δευτέρα Παρουσία κ.α.). Όταν, όμως, έχουμε κάποια συζυγία προσώπων, στο δικό μας χώρο, επηρεασμένοι από τις θρυλούμενες λαϊκές καταστροφολογίες των συζυγιών πλανητών, σκέφτεται κανείς μήπως και επαληθευτεί μια ακραία ανατρεπτική ή και καταστρεπτική μεταβολή και στον ίδιο. Άμεσα ή έμμεσα. Και ιδού!

Οι περιώνυμοι διαχρονικοί ¨εισηγητές¨ για την ¨αναβάθμιση¨- εξαφάνιση της ΣΤΥΑ – και όχι μόνο – από την ιστορία της ΠΑ, βιώνοντας στη συζυγία πλανητών των κ.κ. Καμμένου-Βαϊτση, τα κατάφεραν!

Πάνω από 40 χρόνια επίμονων προσπαθειών τους, χρειάστηκαν οι ¨εκσυγχρονιστές¨ για να υπογράψουν την καταδίκη της ΣΤΥΑ, αλλά και να κουρελιάσουν μια χρυσοκέντητη ιστορία προσφοράς και θυσιών, των πάνω από 13.500 αποφοίτων της!!

Ήταν η πέμπτη προσπάθεια των αόρατων γνωστών μας. Αγνώστων για την ΠΑ; Ε όχι δα. Είχαν τόσες ευκαιρίες, διαχρονικά, μέσα από υψηλά γραφεία πολιτικών ηγεσιών, ΥΕΘΑ, αλλά και από επιτελικά – και όχι μόνο – γραφεία ΕΔ ή και από ¨εξωτερικές συνάξεις προβληματισμού¨, προκειμένου να αναδιοργανώνουν τον αγώνα τους και να επιτύχουν – κάποτε – τον αντικειμενικό τους στόχο.

Έτσι, πλέον:

* Απαλλάχτηκαν από τα συγκριτικά ¨παράσιτα¨. Έτσι έβλεπαν και βλέπουν τους αποφοίτους ΣΤΥΑ, όταν εκείνοι τολμούν να διεκδικούν ό,τι τους αξίζει. Τους ενοχλούν, ιδιαίτερα, οσάκις τους επικαλούνται το επίπεδο παιδείας των υποψηφίων, οι οποίοι επιτυγχάνουν βαθμολογίες εισαγωγής στη ΣΤΥΑ (εκ των πλέον ανταγωνιστικών σχολών) 16.000 – 18.500 μόρια, με τα οποία θα μπορούσαν να μπουν σε πολλές σχολές ΑΕΙ, ΑΤΕΙ και ΑΣΕΙ. Ωστόσο, σε αντιστοιχία με τα προσόντα τους, δεν έχουν ανάλογη χρησιμοποίηση, εξελικτικό κ.α.!. Έπρεπε, λοιπόν, να τους ¨τελειώσουν¨ !!! Ούτε συγκρίσεις. Ούτε διεκδικήσεις, πια.

* Αλλοτριώνουν 2.060, περίπου, θέσεις Αξιωματικών, ενέχυρο για διανομή/προσφορά -¨ισοδύναμο¨, οσάκις προκύπτει ανάγκη περιορισμού θέσεων Αξιωματικών της ΠΑ, από απαιτήσεις σχεδίων (εσωτερικού ή εταίρων-συμμάχων) για νέα δομή των ΕΔ!.

* Αλλοτριώνουν όλες τις εναπομείνασες επιτελικές θέσεις ευθύνης, των αποφοίτων ΣΤΥΑ, σε επιτελεία Μονάδων, Διοικήσεων, ΓΕΑ.

* Ενισχύουν το ηγετικό τους προφίλ, ¨αποφασίζοντας και διατάσσοντας¨, πλέον, ΟΛΟΥΣ τους αποφοίτους ΣΤΥΑ. Μέγα απωθημένο.

* Απαξιώνουν την οντότητα των αποφοίτων ΣΤΥΑ, εξισώνοντας – σχεδόν – την εξέλιξη αυτών με εκείνη των ανακατατασσομένων, ΕΜΘ, εθελοντριών Ν. 705/77, με την ¨ευγενική¨, βέβαια, συνεισφορά πολιτικών αναζήτησης ψηφοφόρων, αλλά και νεοσυνδικαλιστών των ΕΔ - κάποιοι συγγενείς εξ ¨αίματος¨ ΣΤΥΑ!

* Θάβουν αναίσχυντα και προκλητικά, σε σύγχρονα ΧΥΤΑ την τεράστια-μοναδικής σπουδαιότητας προσφορά - πάνω από 65 χρόνια - παραγνωρίζοντας τις διαχρονικές συγκινητικές και με περηφάνια επιδοκιμασίες της σημασίας του έργου των αποφοίτων ΣΤΥΑ από προηγούμενες ηγεσίες της ΠΑ.

* Θάβουν τις διεθνείς βραβεύσεις-επιδόσεις σπουδαστών σε σχολεία εξωτερικού και σε διεθνείς ασκήσεις αεροσκαφών της ΠΑ.

* Θάβουν την τεράστια εξοικονόμηση χρημάτων, απόρροια του υψηλού επαγγελματικού-γνωστικού επιπέδου των αποφοίτων ΣΤΥΑ, με την αποκατάσταση εξαιρετικά δύσκολων βλαβών, ακόμη και επιπέδου εργοστασίου ή και με μελέτη-εφαρμογή τροποποιήσεων υψηλού επιπέδου σε οπλικά συστήματα και αεροσκάφη, αλλά και με την ταχύτερη εξυπηρέτηση-επανεξυπηρέτησή τους (turnaround time), πολλαπλασιάζοντας τη διαθεσιμότητα και επιχειρησιακή ικανότητα τούτων.

* Θάβουν την υψηλή αναγνώριση του κοινωνικού έργου και τη συνεισφορά των αποφοίτων ΣΤΥΑ, που η κοινωνία πληροφορείται, σχετικά και κύρια, από περιοδικές ανά την Ελλάδα ενημερώσεις του Συλλόγου Αποφοίτων ΣΤΥΑ, για την ιστορία και το έργο των αποφοίτων της.

* Θάβουν την καταλυτική συνεισφορά των αποφοίτων ΣΤΥΑ στην μείωση του συντελεστή αεροπορικών και επίγειων ατυχημάτων.

* Οργίζονται από το ¨θράσος¨ πολλών αποφοίτων ΣΤΥΑ να τολμούν να αποκτούν πτυχία από Πανεπιστημιακές Σχολές, ενισχύοντας το κύρος τους και την αναγνωρισιμότητα της σχολής τους, συμβάλλοντας ανάλογα και στην ενίσχυση του ποιοτικού επιπέδου του συνόλου του προσωπικού της ΠΑ.

* Βυσσοδομούν και ασεβούν στη μνήμη των πεσόντων αποφοίτων ΣΤΥΑ, που έδωσαν τη ζωή τους, ως προσωπικό εδάφους ή ως πληρώματα αεροσκαφών, σε περίοδο ειρήνης ή και έκτακτων καταστάσεων εθνικής ανάγκης.

* Αδιαφορούν για τις φυσιολογικές και εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες που θα προκύψουν στη συνεργασία, στην διασάλευση της πειθαρχίας, στην ομοψυχία, στην αγάπη, στο φρόνημα, στο ηθικό, στην αφοσίωση στην εκτέλεση του καθήκοντος, στο ποιοτικό, ποσοτικό και επιχειρησιακό αποτέλεσμα της αιχμής του δόρατος των ΕΔ, με την αλλοίωση-καπηλεία-διαστρέβλωση της ιστορίας και του μοναδικού έργου των ΑΣΣΥ της ΠΑ, οδηγώντας τες έντεχνα στον προθάλαμο του Κλάδου Υπαξιωματικών, με τη φιλοσοφία των νεόκοπων ¨σοφών-εκσυγχρονιστών¨. Άπειρο μένος!!! Τολμάτε να το διαψεύσετε ή και να το καταδικάσετε, κ. Αρχηγέ;

Κύριε Αρχηγέ, 

είναι πρώτη φορά που αναγκάζομαι να εκφραστώ έξω από τα δόντια. Δεν το αντέχω. Δεν το ανέχομαι. Δυστυχώς, εσείς, κ. Αρχηγέ, είστε ο κύριος πρωταγωνιστής! Εσείς, με τα ίδια σας τα χέρια, βάλατε την ταφόπλακα (Ν. 4407/16, ΦΕΚ 134 Α/27-7-2016) σε ιστορικές σχολές της ΠΑ!! Όλα αυτά, κ. Αρχηγέ, κάποιοι ¨εχέφρονες εκσυγχρονιστές από τα παλιά¨, σας τα εισηγήθηκαν. Ασμένως τα δεχθήκατε. Αναμορφωτής ή εμπαθής και εσείς; Κάποιοι προκάτοχοί σας μετά το 1973, πέντε φορές, με αποφασιστικότητα και παρρησία τα είχαν απορρίψει από κάποιους ανάλογους εισηγητές- εκσυγχρονιστές. Έβλεπαν. Αντιλαμβάνονταν τις σκοπιμότητες. Τις τάσεις ταξικοποίησης. Της απαξίωσης των αποφοίτων των παραγωγικών σχολών Υπαξιωματικών, της ραχοκοκαλιάς της ΠΑ. Του προϊόντος διχασμού. Εκείνοι έβαζαν πάνω από όλα το συμφέρον της ΠΑ.!!

Σε αντίθεση με την τακτική και τις απόψεις σας, ο ΣΑΣ για να αναδείξει την εκτίμηση, την ομοψυχία, την ενότητα, τη συνεργασία και την αγάπη, ιδιαίτερα με τους ιπταμένους, κατά τον εορτασμό των 60 χρόνων της ΣΤΥΑ τον Οκτώβριο 2009 στην Παλιά Βουλή των Ελλήνων, τον πανηγυρικό της ημέρας με θέμα ¨Ιπτάμενοι – Τεχνικοί, Βίοι Παράλληλοι¨ παρακλήθηκε και διαμόρφωσε εξαίρετος συνάδελφός σας, επίτιμος Α/ΑΤΑ. Επίσης, την Προεδρεία της ημερίδας, την επομένη ημέρα, με θέμα ¨Ο απόφοιτος ΣΤΥΑ χθες, σήμερα, αύριο¨, αποδέχθηκε και ανέλαβε και διεύθυνε επίσης εξαίρετος συνάδελφός σας, επίτιμος ΔΑΕ!!

Ποια τα μηνύματα τα δικά μας; Ποια τα δικά σας και των ομοφρονούντων σας, κ. Αρχηγέ; H ανεξήγητη εμμονή σας ενάντια στο απόλυτα ορθό και δίκαιο όνομα των σχολών, ως Τεχνολογικές, που από το 2007-2009 είχε προταθεί σε ΔΑΕ και ΓΕΑ με μελέτες του ΣΑΣ – και είχε αντιμετωπιστεί με θετική σκέψη από τον τότε Α/ΓΕΑ – εσείς, παρά τις τόσες έγκαιρες τεκμηριωμένες ενημερώσεις και εκκλήσεις που σας έγιναν, μείνατε βράχος ακλόνητος!

 Καλύψατε, έτσι, και την ανεπάρκεια του πολιτικάντη φυσικού σας προϊσταμένου κ. Καμμένου - που το έπαιξε Πόντιος Πιλάτος – αναμένοντας, δήθεν, τυχόν δική σας νεώτερη σύμφωνη γνώμη με τις προτάσεις του ΣΑΣ, εκθέτοντάς σας, όμως, σαφώς και συνειδητά! Ίσως, όμως, να είναι και ομαδικός εμπαιγμός και των δυο σας. Ίσως και κάποια παζάρια. Όμως, σεις είστε ο κύρια υπεύθυνος, που πλέον φέρει τα ιμάτια του εκτελεστή-ενταφιαστή της σχολής μου. Τώρα με κάνατε αγνώστου προέλευσης και ταυτότητας. Από ποια σχολή θα μπορώ να λέω - και να αποδεικνύεται - ότι αποφοίτησα; Από τα κρεμασμένα εμβλήματα και θυρεούς; Άθλιες επινοήσεις. Μήπως μας θεωρήσατε βλάκες ή μήπως από εμπαθείς βλάκες ήταν φτιαγμένη, η διάταξη που περιχαρής ανακοίνωσε ο κ. Καμμένος στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ως παρ. 3 στο άρθρο 2, για να αποφύγει την αναφορά των ονομάτων των ιστορικών σχολών πριν από κάθε κατεύθυνση της νέας σχολής;

Εσείς κ. Υπουργέ, με τα πολλά και παχιά σας λόγια κάνατε πολλούς συναδέλφους να προσβλέπουν στην επίλυση πολλών λιμναζόντων θεμάτων. Τους γεμίσατε υποσχέσεις. Βάλατε κόκκινες γραμμές. Με τα ισοδύναμά σας αποδυναμώσατε ουσιαστικά την αεροπορική ισχύ της ΠΑ. Απαίτηση των δανειστών, αλλά και των αντιμιλιταριστών συνεργατών σας. Σας συμπαρασταθήκαμε, όταν έπρεπε. Τελικά οι κόκκινες γραμμές σας ξεθώριασαν. Η διαθεσιμότητα των οπλικών συστημάτων της ΠΑ δοκιμάζονται σοβαρά, παρά τους τιτάνιους αγώνες των τεχνικών αποφοίτων ΣΤΥΑ, κατά κύριο λόγο. Ενημερωθήκατε επισταμένα, για τη σημασία του περιεχομένου του νομοσχεδίου - που αφορούσε τις ΑΣΣΥ της ΠΑ – και για τις συνέπειες στην διαθεσιμότητα και επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα των οπλικών συστημάτων της ΠΑ. Τελικά ¨ δεν μπορέσατε¨ - όπως είπατε - να επιβάλετε τις δικές σας απόψεις, γιατί ο υφιστάμενός σας κ. Α/ΓΕΑ ¨δεν δεχόταν¨ καμία συζήτηση, εσείς με την δική σας κριτική και αξιολογική ικανότητα, αλλά και για συνέχιση συνύπαρξής σας στην κυβέρνηση, επιλέξατε τελικά να ρίξετε, αντί ιερέως, το λάδι ¨ελέους¨ στη σωρό των σχολών, για να ακολουθήσει ο κ. Α/ΓΕΑ να τους βάλει την ταφόπλακα. Ο σκοπός, αγιάζει τα μέσα, κ. Υπουργέ, ε; Έχει, όμως, ο καιρός γυρίσματα. Και θα το αντιληφθείτε σύντομα, όταν η περιφρόνηση θα γίνει σκιά σας. Προδώσατε τις ελπίδες μας. Ας μην μιλάτε και για δικαιοσύνη.

Σε προηγούμενη επιστολή μου και σε ανάρτηση σε γνωστή αεροπορική ιστοσελίδα, είχα εκφράσει σε σας και στον κ. Α/ΓΕΑ το ΕΥΓΕ, που σας ανήκε, για την περίπτωση της αναγνώρισης της τεράστιας μακρόχρονης αδικίας-αναλγησίας της Πολιτείας, με την εξαγγελία σας για σχεδιαζόμενη απόδοση των προσηκουσών τιμών στα πληρώματα NORATLAS της Επιχείρησης Αυτοκτονίας ¨ΝΙΚΗ¨ τον Ιούλιο 1974. Το δίκαιο ομολογείται!!

Τώρα, όμως, θα σας εκφράσω την απογοήτευσή μου, την αγανάκτησή μου, την οργή μου βλέποντάς σας, πλέον, με αυτά τα τεχνάσματα να αποκαθηλώνετε εμένα, χιλιάδες συναδέλφους-αποφοίτους ΣΤΥΑ και μια ένδοξη και τιμημένη σχολή, που με τις μεθοδεύσεις σας, μας ατιμάζετε κιόλας!!

Με εσάς κ. Αρχηγέ, σε λίγο θα συναντηθούμε. Ως απόστρατοι, πλέον. Και όχι μόνο με μένα, αλλά και με τις πάνω από 13.500 αποφοίτους ΣΤΥΑ - και όχι μόνο. Θα έχετε το ίδιο σημερινό αγέρωχο βλέμμα εξουσίας και συνειδησιακό υπόβαθρο, απέναντι σε αυτούς, με τις πλάτες των οποίων πετούσατε ασφαλής και γίνατε Αρχηγός; Μήπως ασκήσατε καταχρηστική εξουσία; Έρχεται η ώρα της κρίσης για τον καθένα. Και οι κρίνοντες…κρίνονται!

Σας είχα ενημερώσει, σχετικά και με επιστολές μου. Όχι για κάποια προσωπική χάρη ή ικανοποίηση. Για χάρη της ΠΑ, η οποία με γαλούχησε με αξίες και ιδανικά. Και αισθάνομαι ακόμη το ΧΡΕΟΣ να με βαρύνει και να με οδηγεί. Σας ενημέρωσα πλήρως, με ανάλογη τεκμηρίωση και για το δικό σας χρέος, να σεβαστείτε το επίπεδο, την προσφορά και την ιστορία των ιστορικών σχολών της ΠΑ. Να επιμεληθείτε της υστεροφημίας σας. Τα αγνοήσατε όλα. ¨Δικαίωμά σας¨ να αποφασίσετε έτσι. Δικαίωμά μας να σας κρίνουμε ανάλογα.

Όμως και όσοι πολιτικοί συμμετείχαν στη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ΔΕΝ απαλλάσσονται από την αναλογική τους ευθύνη, επί τόσο σοβαρών νομοθετικών διαδικασιών. Βέβαια, οι υποστηρικτές των απόψεων της συμπολίτευσης, εισήγαγαν και τα περί συνδικαλισμού στις ΕΔ, υποθέτω με κάποια ανταποδοτικά παζάρια και χωρίς αντίδραση της ηγεσίας των ΕΔ!!! Ο κ. Υπουργός δεν το διέψευσε, όταν ερωτήθηκε στη Βουλή!! Κύριοι Αρχηγοί, τι έχετε να μας πείτε; Γιατί το δεχτήκατε; Έτσι ενισχύεται το κύρος της θέσεώς σας, της αποστολής σας, των Αξιωματικών και Υπαξιωματικών των ΕΔ που ηγείσθε;

Δεν εκπλαγήκαμε, βέβαια και με τις θέσεις της συμπολίτευσης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στις επιτροπές και κυρίως στην ολομέλεια. Η ¨στοργή¨ της για τους στρατιωτικούς είναι πολλή γνωστή. Θα μείνουμε, ιδιαίτερα, στις θέσεις της μείζονος αντιπολίτευσης. Που λέει ότι νοιάζεται για αυτούς. Ο κύριος εκπρόσωπός της, βουλευτής Λακωνίας κ. Δαβάκης, ήταν επιδερμικός, άχρωμος, άοσμος, αλλά αντισυνδικαλιστής, παραβλέποντας, ωστόσο, τις ευθύνες των κομμάτων διακυβέρνησης της χώρας τα περισσότερα χρόνια, που με την αδιαφορία τους για τα προβλήματα των στρατιωτικών, πρόσφεραν πλούσιο έδαφος για θεσμοθέτηση τέτοιων συνδικαλιστικών μορφωμάτων στις Ε.Δ. Δεν ομολόγησε-επιχειρηματολόγησε ότι συνταγματικά απαγορεύεται στους στρατιωτικούς η απεργία για διεκδικήσεις, όπως διεκδικούν οι άλλες κοινωνικές ομάδες, ούτε και ότι είναι αυτονόητο καθήκον της Πολιτείας να ανταποκρίνεται, με την σχετική εισήγηση των ηγεσιών των ΕΔ, οι οποίες, όμως, συνήθως σιωπούν αιδήμονα, για αποφυγή ¨εξώσεώς¨ των από τα ¨τσιφλίκια¨ των πολιτικών! Πού είναι αυτή η Πολιτεία, κύριοι πολιτικοί; Τι κάνατε τόσα χρόνια, κύριοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όλων των βαθμίδων και αξιωμάτων; Πλήρης αδιαφορία. Ρίξατε, έτσι, μπόλικο νερό στο μύλο εκείνων - κ. Καμμένου και συνεταίρων -που πέρασαν θριαμβευτικά το πρώτο στάδιο περί συνδικαλισμού! Και έπεται η συνέχεια. Ο κ. εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης με πολλά λόγια και ελάχιστη ουσία, άφησε το κύριο βάρος του θέματός μας σε νεοεκλεγέντα βουλευτή της παρατάξεώς του. ΔΕΝ φρόντισε, ωστόσο, να επικροτήσει τις εισηγήσεις-προτάσεις του! Έτσι σκοπεύει να πολιτευτεί πάλι η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση; Να το έχουμε υπόψη.

Τι θα λέγατε εσείς, κ. Δαβάκη, στους απόφοιτους ΣΤΥΑ-ψηφοφόρους σας στη Λακωνία για τη συμβολή σας στο συζητηθέν εξάμβλωμα; Ότι υπηρετήσατε την ορθότητα και το δίκαιο των αποφοίτων των σχολών αυτών, απλά ψηφίζοντας όχι, χωρίς να τα προβάλλετε επαρκώς και να διεκδικήσετε την ανατροπή των ψηφισθεισών διατάξεών του και τροπολογιών, που εμβόλιμα υποβάθμισαν περαιτέρω τους αποφοίτους ΑΣΣΥ έναντι και αυτών των εθελοντριών και ανακαταταγμένων; Μόνο τον τυπικό ρόλο της ¨παραδοσιακής¨ αντιπολίτευσης, καλύψατε!! Πιστεύω, όλοι αυτοί οι συνάδελφοι ψηφοφόροι σας, θα το θυμούνται, όταν γίνουν εκλογές, για να σας συστήσουν και σε φίλους τους!

Αλλά και η ελάσσονα αντιπολίτευση, με επιδερμική - οι περισσότεροι - γνώση του θέματος, με ανάλογες έως και αδιάφορες, εκτός στόχου και σκοπού, τοποθετήσεις. Κάποιοι που είχαν επαρκή ενημέρωση και αρχικά σχετικά ορθή τοποθέτηση, στη συνέχεια, είτε θεωρώντας ότι έπραξαν το καθήκον τους, είτε αδιαφόρησαν, είτε τα ¨βρήκαν¨ με τον κ. Καμμένο, τελικά υπερψήφισαν τις αντίθετες τελικές επιλογές του !! Τόσο σοβαρά βουλεύονται και διαβουλεύονται οι βουλευτές μας, οι πατέρες μας;

Το ανοσιούργημα ή μάλλον το έγκλημα που διαπράχθηκε έχει θύτες και πάρα πολλά θύματα. Κραυγαλέο στα χρονικά!!! Για πρόσωπα και μη. Πάνω από όλα για την ιστορική σχολή ΣΤΥΑ – και όχι μόνο. ΝΤΡΟΠΗ σε όλους σας που επινοήσατε και ψηφίσατε αυτό το εξάμβλωμα. Παραχαράκτες της ιστορίας μας!!

Πιστεύω ότι αυτή η πρόκληση δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Θα πρέπει να γίνει αφετηρία ΑΜΕΣΗΣ επίθεσης εκτενούς ενημέρωσης και μαζικών αγώνων ηθικής και ουσιαστικής αποκατάστασης του εγκλήματος, από ΟΛΟΥΣ τους θεσμικούς μας φορείς και ΟΛΟΥΣ τους αποφοίτους ΣΤΥΑ – και όχι μόνο. Τώρα, ο ωχαδερφισμός και η ευκαιρία για ¨ξεκαθάρισμα λογαριασμών¨ κάποιων, θα πρέπει να αποφεύγονται και να στηλιτεύονται, με γενική εξέγερση και καθολική συμμετοχή.

Συνάδελφοι, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ. ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΙ !!! ΕΜΠΡΟΣ, όταν το δίκιο δεν βρίσκει ανταπόκριση από την Πολιτεία, είναι δικό μας το χρέος να το διεκδικήσουμε. Και θα δικαιωθούμε. Έστι δίκης οφθαλμός!!!








2 σχόλια:

  1. Ειμαι αποστρατος απο ανακαταταξη.Ο κύριο Καραμπελας καλα κανει και γραφει αυτα για την ΣΤΥΑ αλλα μην υποτιμα τους υπολοιπους, γιατι και εμεις προσφεραμε στην ΠΑ και πολλοι απο αυτους δεν με εφταναν στο μικρο μου δακτυλο αλλα και παρα πολοι ηταν αστερια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ουσία στη ζωή μας κύριε απόστρατε είναι να διεκδικούμε κάτι καλύτερο, κάτι παραπάνω. Όχι να προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να διεκδικήσουμε αυτό που δικαιούμαστε ήδη βάσει Νόμων. Φύγαμε όλοι με παράπονο, μας κορόιδεψαν οικονομικά, μας κορόιδευαν μια ζωή, δεν μας έδωσαν ούτε τα ελάχιστα από αυτά που έπρεπε να μας δώσουν για να νοιώσουμε έστω την υπερηφάνεια ότι είμαστε Αξιωματικοί. Δεν μας έδωσαν ούτε το ξίφος μας, ούτε καν τα μετάλλια ευδοκίμου. Δεν θέλω ούτε να τους βλέπω ούτε να τους διαβάζω ούτε να τους ακούω. Κανέναν. Ούτε τους απατεώνες πολιτικούς ούτε τους Αρχηγούς. Βλέπεις πολύ καλά ότι κάποιοι που δε δικαιούντο τίποτα, πήραν περισσότερα από αυτά που δικαιούσαι εσύ κι εγώ με τη χρήση πολιτικών βυσμάτων και δικαστηρίων. Κάποιοι για να "κερδίσουν" αφαίρεσαν δικαιώματα και οργανικές θέσεις από άλλους. Κάποιοι για να γίνουν Αξιωματικοί, ενώ δεν δικαιούντο κατά το συμβόλαιο πρόσληψής τους, χαντάκωσαν εσένα και τους απόφοιτους ΣΤΥΑ. Κανείς δεν υποτιμάει κανέναν αρκεί αυτός ο κανένας να ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ και να μη διαλύει κεκτημένα για κερδίσει αυτός. Δεν είμαστε ζούγκλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨