Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Επιστολή ΠΑΣΕΔ στον κ. ΥΕΘΑ : Λέμε ΟΧΙ σε τέτοια δημοσιεύματα


ΠΡΟΣ : Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο                10 Αυγ 2016                                                                              

ΚΟΙΝ : Αναπλ. Υπουργό Άμυνας κ. Δημ. Βίτσα
            Νομικό Σύμβουλο κ. ΥΕΘΑ
            Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι
            Βουλευτές Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας
            Στρατιωτικοί Συντάκτες


ΘΕΜΑ: Δημοσιεύματα – Αναδημοσιεύσεις περί Ενώσεων Στρατιωτικών


Αξιότιμε κ. Υπουργέ

           Αφορμή αυτής μας της επιστολής είναι δημοσίευμα του δημοσιογράφου Πάρη Καρβουνόπουλου, το οποίο μόνο έκπληξη μπορεί να προκαλέσει. Στο εν λόγω δημοσίευμα αναφέρονται τα παρακάτω: ............


     << Αφού έκαναν ότι μπορούσαν για να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αντίθεσή τους στην ΠΟΕΣ, τώρα σπεύδουν να αξιοποιήσουν όσα η νομοθέτησή της προσφέρει. Ο λόγος για τις ενώσεις στρατιωτικών Ηπείρου, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας που είχαν μαζί με τον ΣΕΕΝΣΑ δημιουργήσει ένα “αντι-ΠΟΕΣ” μέτωπο.
Τώρα που σε κάποιους απ΄ αυτές τις ενώσεις προέκυψε μετάθεση σπεύδουν να επικαλεστούν την νόμιμη ΠΟΕΣ και την συμμετοχή τους σ΄αυτή για να παραμείνουν αμετάθετοι…>>

        Στο παραπάνω δημοσίευμα είναι κάτι περισσότερο από εμφανές, ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος προσπαθεί να στοχοποιήσει συγκεκριμένες Ενώσεις  τις οποίες ονοματίζει ( ΕΣΠΕΗΠ, ΕΣΠΕΘ, ΕΣΠΕΚΜ, τον ΣΕΕΝΣΑ) αλλά και τα μέλη αυτών, δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα για το λόγο που γίνεται αυτό. Επίσης απορίας άξιο είναι το πώς αναφέρει γεγονότα που ουδείς γνωρίζει, επικαλούμενος μεταθέσεις στελεχών που περιέχονται σε διαταγές που είναι εμπιστευτικές και ως γνωστόν η αποκάλυψη των οποίων σε μη εξουσιοδοτημένο προσωπικό, είναι δυνατόν να βλάψουν την εθνική άμυνα και ασφάλεια της χώρας.

         Κύριε Υπουργέ, η δημοσιογραφική αυτή στάση του κ. Καρβουνόπουλου γεννά ερωτήματα ως προς τους στόχους και τις προθέσεις του. Γιατί προσπαθεί να διχάσει τους στρατιωτικούς; Γιατί δυναμιτίζει το κλίμα στις Ένοπλες Δυνάμεις;  Με ποια αρμοδιότητα “χωρίζει” τους στρατιωτικούς σε αυτούς της ΠΟΕΣ και αυτούς της αντι-ΠΟΕΣ; Ποιος του έδωσε αυτό το δικαίωμα; Από πότε ένας δημοσιογράφος κρίνει τις μεταθέσεις των στρατιωτικών; Και τελικά, οι Ενώσεις που έχουν ενυπόγραφα εκφράσει τις ενστάσεις τους στη λειτουργία της “παλιάς” ΠΟΕΣ, είναι αυτές που δημιουργούν προβλήματα (όπως ανέφερε σε παλαιότερες αναρτήσεις του ο κ. Καρβουνόπουλος) ή τέτοιου είδους δημοσιεύματα;

         Το λυπηρό του θέματος το οποίο πρέπει να τονιστεί, είναι ότι το εν λόγω δημοσίευμα ‘’υιοθετήθηκε’’ άμεσα στην επίσημη σελίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών, αποδεικνύοντας τη διάθεση συγκεκριμένων - ελαχίστων μελών της ‘’παλιάς’’ ΠΟΕΣ ( που τυγχάνει κάποια εξ αυτών να είναι σύμβουλοι σας ), ότι δεν επιθυμούν την ενότητα αλλά επιδιώκουν την πόλωση, την καλλιέργεια κλίματος εσωστρέφειας και τον διχασμό ανάμεσα σε αυτούς και τους άλλους.

         Για τους παραπάνω λόγους κύριε Υπουργέ, παρακαλούμε όπως προστατεύσετε την ομαλότητα στις τάξεις των Ενώσεων Στρατιωτικών αξιολογώντας αυστηρά τέτοια φαινόμενα – δημοσιεύσεις και αναδημοσιεύσεις που προκαλούν διχασμό και πιθανά σημάδια ρεβανσιστικής διάθεσης. Άλλωστε όλοι μας είμαστε εν ενεργεία στρατιωτικοί και όποτε μας καλέσει το καθήκον πρέπει να είμαστε και θα είμαστε μονιασμένοι, αφήνοντας δημοσιογραφικές γωνίες και εμπάθειες να εκτίθενται στα μάτια όλων των στρατιωτικών συναδέλφων και όχι μόνο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨