Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Παραδόθηκαν τα λείψανα των ηρώων του Νοράτλας (Φωτογραφίες)


Γράφουν: Νέαρχος Κυπριανού, philenews

Λευκωσία: Μέσα σε μια έντονα συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Πάνου Καμμένου και άλλων επισήμων της Πολιτείας, της Εκκλησίας και του Στρατού, πραγματοποιήθηκε το πρωί, στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, στη Λευκωσία, η επίσημη τελετή παράδοσης των 16 Ελλαδιτών πεσόντων που επέβαιναν στο αεροσκάφος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας ΝΟΡΑΤΛΑΣ ΝΙΚΗ 4 το οποίο καταρρίφθηκε κατά λάθος από φίλια πυρά τον Ιούλιο του 1974.


Παρόντες και συγγενείς των ηρωικά πεσόντων για την υπεράσπιση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας καταδρομέων και μελών του πληρώματος του ΝΟΡΑΤΛΑΣ, στους οποίους ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απένειμε το Μετάλλιο Εξαίρετης Προσφοράς. Τα λείψανα των ηρώων στους οποίους αποδόθηκαν οι δέουσες τιμές, μεταφέρονται σήμερα στην Ελλάδα με αεροσκάφος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας C-130, για να παραδοθούν στους συγγενείς τους για ταφή.

Σε ομιλία του στην τελετή, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως “σήμερα, με την παράδοση των 16 λειψάνων και αφού έχουμε πια διαμορφώσει μία ορθολογική και επιστημονικά τεκμηριωμένη διαδικασία διαπίστωσης της ταυτότητας των νεκρών μας, κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ στους ήρωες και παραδίδουμε τα ιερά οστά τους στους οικείους τους”. Υπογράμμισε τη δέσμευση “να μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά σε αυτό τον τόπο να υπάρξει πόλεμος. Να μην επιτρέψουμε ποτέ να χρειαστεί άνθρωποι να σπεύσουν σε τέτοιες συνθήκες να σώσουν την πατρίδα”, για να προσθέσει πως “αυτή είναι και η βαθύτερη έννοια της προσπάθειας που καταβάλλουμε προς επίλυση του Κυπριακού. Θέλουμε να δημιουργήσουμε επιτέλους συνθήκες ειρήνης, ασφάλειας, προκοπής”, τόνισε.
Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Πάνος Καμμένος, o οποίος συνοδευόταν από τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Γιάννη Αμανατίδη και αντιπροσωπεία του ελληνικού ΥΠΕΘΑ, είπε πως η Ελλάδα θα στέκεται αταλάντευτη πάντα στο πλευρό της Κύπρου ως σταθερός συμπαραστάτης. "Η ασφάλεια της Κύπρου είναι και δική μας ασφάλεια. Σταθερός κοινός μας στόχος παραμένει ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής, η επανένωση του νησιού, στο πλαίσιο μιας αμοιβαίας αποδεκτής δίκαιης, συνολικής και μόνιμης λύσης του κυπριακού προβλήματος", υπογράμμισε. Τόνισε ακόμη πως η Ευρώπη δεν μπορεί να αποδέχεται την παρουσία ενός στρατού κατοχής σε μια δική της χώρα".

Τα λείψανα των ηρώων θα μεταφερθούν στην Ελλάδα με αεροσκάφος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας C-130 για να παραδοθούν στους συγγενείς τους για ταφή.

Στην τελετή, θα παραστούν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και συγγενείς των πεσόντων.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στην Αεροπορική Βάση Τατοΐου, όπου θα προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση.


Κατά την τελετή ο υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαΐδης, θα απονείμει, εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, το Μετάλλιο Εξαίρετης Προσφοράς στους συγγενείς των πεσόντων που δεν έγινε κατορθωτό να ταξιδέψουν στην Κύπρο για την τελετή παράδοσης.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας

Νοιώθω δέος, συγκλονισμό, βαθειά συγκίνηση, αλλά και περηφάνια αντικρίζοντας από τη μια τα φέρετρα της τιμής ενός έθνους και από την άλλη τους ζωντανούς ήρωες και συγγενείς των αθανάτων.

Εκείνες τις γεμάτες φωτιά και αίμα ημέρες του 1974, οι Κύπριοι είχαμε μία ελπίδα: Να φανεί από τον ορίζοντα η ελληνική βοήθεια. Να δούμε τα ελληνικά φτερά στον ουρανό μας, να έρχονται για να συνδράμουν τον υπέρτατο αγώνα.

Σήμερα όλοι ξέρουμε ποια ήταν η τραγική κατάσταση. Τότε όμως ακόμη και όσοι -λίγοι- γνώριζαν, δεν είχαν άλλη επιλογή παρά την πίστη στην ελληνική συμπαράσταση.

Δύο μέρες μετά την έναρξη της εισβολής, μία αερομεταφερόμενη μοίρα αναπτέρωνε την ελπίδα. Μια μοίρα καταδρομών επιχειρούσε το ακατόρθωτο: Να φτάσει βράδυ στο νησί και με τις ελάχιστες δυνάμεις, μόλις 318 άντρες, να μεταφέρει το μήνυμα πως παιδιά της Ελλάδας ήταν μαζί μας. Παιδιά της Ελλάδας πολεμούσαν, έστω και για την τιμή, μαζί με τα αδέρφια τους, όπως εξάλλου σε κάθε αγώνα του Κυπριακού Ελληνισμού, αλλά και από πλευράς των Ελλήνων της Κύπρου στους αγώνες του Ελλαδικού Ελληνισμού.

Είναι για αυτό που μας πληγώνει τόσο βαθιά εκείνο το λάθος. Για εκείνη τη μοιραία στιγμή που μέσα στο χάος, φίλια πυρά κτύπησαν τα ελληνικά Νοράτλας και οδήγησαν στο θάνατο τους ήρωες που σήμερα τα οστά τους παραδίδουμε στους οικείους τους.

Η ανασκαφή έγινε για να δοθούν οι τεκμηριωμένες απαντήσεις στην κάθε οικογένεια και για να αποδοθούν επιτέλους οι τιμές που αξίζουν σε όσους εστάλησαν σε μία αποστολή θανάτου.

Συνιστά την υλοποίηση της δέσμευσης της Κυπριακής Δημοκρατίας να αναγνωρίσει τον αγώνα και τη θυσία έστω και ετεροχρονισμένα και να τιμήσει, όπως επιβάλλεται, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της ως κράτος.

Θα ήταν ασυγχώρητο λάθος αν αποδίδοντο ευθύνες σε πολεμιστές εκείνες τις ώρες. Η σύγχυση ήταν σαφέστατη και η έλλειψη συντονισμού αποδεδειγμένη.

Συγκλονίστηκα όταν ακόμη και πρόσφατα είδα σε ντοκιμαντέρ τον μόνο επιζώντα του «Νίκη 4», τον ήρωα Αθανάσιο Ζαφειρίου που έφυγε πρόσφατα, να αγκαλιάζεται με τον Κύπριο συμπολεμιστή του, που πάτησε τη σκανδάλη του αντιαεροπορικού που κατέρριψε το Νοράτλας.

«Δεν φταις εσύ αδερφέ μου», του είπε, θέλοντας έτσι να σβήσει τα όποια ίχνη ενοχής πιθανόν υπήρχαν στο μυαλό του.

Αν όμως οι άνθρωποι στο μέτωπο την ώρα του πολέμου δεν έχουν ευθύνη για την καταστροφή, δεν μπορώ να πω το ίδιο για όσους έτυχε να διαχειριστούν την τύχη των θυμάτων. Γιατί δεν ήταν μόνο τα λάθη που έγιναν την πρώτη στιγμή, δεν ήταν μόνο τα λάθη που έγιναν την ώρα της φωτιάς. Τα όσα ακολούθησαν, οι χειρισμοί που έγιναν για χρόνια πλήγωσαν πολύ περισσότερο από τον ίδιο το θάνατο.

Δεν θα επεκταθώ γιατί τα γεγονότα είναι γνωστά.

Δεν μπορώ όμως να μην υπενθυμίσω πως έγιναν τραγικοί χειρισμοί. Χειρισμοί που πλήγωσαν βαθιά, οικογένειες κτυπημένες από το θάνατο. Λάθη που έξυσαν ανοικτές πληγές ή τις κράτησαν ανοικτές. Λάθη για τα οποία η κυπριακή Πολιτεία δια εμού οφείλει και εκφράζει μία βαθιά συγνώμη προς όσους πλήγωσε.

Σήμερα, με την παράδοση των 16 λειψάνων και αφού έχουμε πια διαμορφώσει μία ορθολογική και επιστημονικά τεκμηριωμένη διαδικασία διαπίστωσης της ταυτότητας των νεκρών μας, κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ στους ήρωες και παραδίδουμε τα ιερά οστά τους στους οικείους τους.

Στους ανθρώπους που ο πόλεμος στέρησε τους αγαπημένους τους, λέμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Αισθήματα ευγνωμοσύνης βγαίνουν από τα βάθη της ψυχής και της Ιστορίας μας, και θα αντηχούν στο μέλλον.

Ένα ευχαριστώ και μια ευγνωμοσύνη γιατί η συνδρομή των δικών σας ανθρώπων υπήρξε καθοριστική, επιβεβαιώνοντας την ιστορική συνέχεια, το βάρος του εθνικού δεσμού, την αδελφική σχέση.

Αυτό είναι που τιμούμε σήμερα με μία δέσμευση: Να μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά σε αυτό τον τόπο να υπάρξει πόλεμος. Να μην επιτρέψουμε ποτέ να χρειαστεί άνθρωποι να σπεύσουν σε τέτοιες συνθήκες να σώσουν την πατρίδα.

Αυτή είναι και η βαθύτερη έννοια της προσπάθειας που καταβάλλουμε προς επίλυση του Κυπριακού. Θέλουμε να δημιουργήσουμε επιτέλους συνθήκες ειρήνης, ασφάλειας, προκοπής.

Αναζητούμε τον τρόπο μέσα από μία επίμονη διαπραγμάτευση να καταστήσουμε την πατρίδα μας ένα κράτος ειρήνης και ευημερίας. Ένα κράτος στο οποίο οι δημοκρατικοί θεσμοί, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το ευρωπαϊκό κεκτημένο θα εφαρμόζονται από τη μία άκρη μέχρι την άλλη.

Μία πατρίδα στην οποία οι ίδιοι οι κάτοικοι της, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, θα έχουν τον πρώτο και μόνο λόγο για τη διακυβέρνηση της, με σεβασμό ο ένας προς τον άλλο και οικοδομώντας τις προϋποθέσεις συνεργασίας και συνδημιουργίας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό είναι η αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και η συμφωνία ενός συστήματος ασφαλείας που δεν θα εδράζεται στη δύναμη των όπλων, αλλά στην ισχύ των δημοκρατικών θεσμών και την αποτελεσματικότητα του κράτους.

Είναι συγκλονιστική η σημερινή στιγμή. Θα είναι χαραγμένη για πάντα στη μνήμη μας γιατί είναι η ώρα να αναπαυθούν τιμώμενοι όπως τους αξίζει οι ήρωες, αλλά και οι οικογένειες τους να λυτρωθούν από το ασήκωτο βάρος που έφεραν τόσα χρόνια.

Είναι η ώρα που το κυπριακό κράτος ανταποκρίνεται ως όφειλε, σε μια εκ των ουκ άνευ υποχρεώσεων του, αποδίδοντας όχι μόνο τα λείψανα, αλλά και τις δέουσες τιμές στους ήρωες και τις οικογένειες τους.

Ας παραμείνουν πάντα αθάνατοι και αιωνία τους η μνήμη.

Χαιρετισμός του Επιτρόπου Προεδρίας
Σήμερα, η μνήμη όλων μας, βουβή μα συνάμα υπερήφανη, ταξιδεύει σε λίγους αλλά εκλεκτούς Έλληνες, Ίκαρους στη ψυχή, που δέχθηκαν να την παραδώσουν αγνή και αλώβητη στο θάνατο, έχοντας ως φάρο τη ρήση του μεγάλου μας ποιητή Ανδρέα Κάλβου, «θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία». Βρισκόμαστε σήμερα εδώ στον ιερό αυτό χώρο για να πούμε το ύστατο αντίο και να αποτίσουμε, έστω και καθυστερημένα, τις οφειλόμενες τιμές στους 16 ήρωες του ΝΟΡΑΤΛΑΣ ΝΙΚΗ 4. Τους ήρωες που κατά τη κατάρριψη του αεροσκάφους, το βράδυ εκείνο του μαύρου Ιούλη της κυπριακής τραγωδίας, απέδειξαν ότι το «χάλκεον χέρι του φόβου» δεν τους ακούμπησε ούτε για μια στιγμή. Ο πόθος της προσφοράς προς την πατρίδα και η εκπλήρωση του χρέους, ταυτίστηκε απόλυτα με την ένδοξη θυσία τους.

Τα γεγονότα είναι γνωστά. Το αεροσκάφος βρισκόταν σε πορεία προσγείωσης. Χτυπημένο, προσέκρουσε στο έδαφος φλεγόμενο και αναποδογυρίστηκε. Από τη σύγκρουση, εκσφενδονίστηκαν 16 καταδρομείς οι οποίοι και περισυλλέγησαν και τάφηκαν στο στρατιωτικό κοιμητήριο Λακατάμιας. Οι υπόλοιποι 15 των οποίων οι σωροί δεν είχαν εντοπιστεί, ήταν σφηνωμένοι στο μπροστινό μέρος του αεροσκάφους και τάφηκαν μαζί με τα συντρίμμια του. Τα λείψανά τους εντοπίστηκαν κατά την ανασκαφή στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας. Ο 16ος ήρωας μας, η σωρός του περισυλλέγηκε από το σημείο πρόσκρουσης του αεροσκάφους στον Τύμβο και στη συνέχεια τάφηκε στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο Λακατάμιας. Τα λείψανά του εκτάφηκαν την περίοδο 1979 –‘81 και δόθηκαν σε λάθος οικογένεια στην Ελλάδα. Επιστράφηκαν στην Κύπρο όπου μετά από επιστημονικές εξετάσεις μικρό μέρος των λειψάνων του ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο του DNA.

Χρειάστηκαν 14 μήνες για να ολοκληρωθούν οι εργασίες της ανασκαφής και της ταυτοποίησης. Μιας δύσκολης ανασκαφής για όλους όσους τη ζήσαμε από την αρχή μέχρι το τέλος. Δύσκολης συναισθηματικά, αφού καθημερινά είμαστε αντιμέτωποι με τον εντοπισμό των ιερών λειψάνων των ηρώων μας, τα προσωπικά τους αντικείμενα, αλλά και τα συντρίμμια του αεροσκάφους. Δύσκολης επίσης γιατί έπρεπε να λαμβάνουμε μέτρα ασφάλειας καθ΄όλη τη διάρκεια της ανασκαφής λόγω της ύπαρξης εκρηκτικών.

Ευχαριστώ θερμά όλους όσους εργάστηκαν για να ολοκληρωθεί αυτό το δύσκολο έργο. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον επικεφαλής της ανασκαφής κ. Ξενοφών Καλλή και τους συνεργάτες του, το Υπουργείο Άμυνας, την Εθνική Φρουρά, το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, καθώς και όλες τις υπηρεσίες του κράτους.

Οι ήρωες του ΝΟΡΑΤΛΑΣ, δεν υστέρησαν θάρρους, αυταπάρνησης και φιλοπατρίας. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να στερηθούν των ελάχιστων τιμών τις οποίες η Πολιτεία όφειλε και οφείλει να τους αποδώσει. Γιατί η επιχείρηση «ΝΙΚΗ», ξεπερνούσε το όριο του ριψοκίνδυνου, ξεπερνούσε τον κλασσικό τακτικό σχεδιασμό. Και αυτό, οι ήρωές μας το ήξεραν πολύ καλά.

Συνειδητά λοιπόν, θυσίασαν τη ζωή τους και κέρδισαν επάξια θέση στο ηρωικό πάνθεον της φυλής μας. Όπως υπερτονίζει ο Θουκυδίδης, ο πιο λαμπρός τάφος δεν είναι εκεί που είναι θαμμένοι, αλλά εκεί που η δόξα τους παραμένει και μνημονεύεται αιώνια σε κάθε ευκαιρία. Το «ἀνδρών γὰρ ἐπιφανών πᾶσα γῆ τάφος», θα πρέπει να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι και της δικής μας εθνικής συνείδησης.

Η σημερινή μέρα είναι μια δύσκολη μέρα για όλους μας. Μια μέρα γεμάτη συνειρμούς και συναισθήματα. Συναισθήματα ευγνωμοσύνης, σεβασμού και αγάπης προς τους ήρωες και τις οικογένειές τους. Ταυτόχρονα όμως και συναισθήματα θλίψης και ενοχής, τόσο για το μαρτύριο και την τραγωδία που βίωσαν και βιώνουν οι οικογένειες για τόσες δεκαετίες και ιδιαίτερα για τους γονείς που έφυγαν από τη ζωή, όσο και για τον τραγικό και άδικο θάνατο των ηρώων μας.

Των ηρώων, που ως ταπεινοί προσκυνητές της μεγάλης θυσίας και προσφοράς τους, αναγνωρίζοντας το μεγαλείο της αθάνατης ψυχής τους, κλείνουμε ευλαβικά το γόνυ. Η εγκόσμια παρουσία τους ήταν παρουσία προσφοράς. Χρέος που μας το θύμιζε σε κάθε ευκαιρία, ο αείμνηστος συναγωνιστής τους Θανάσης Ζαφειρίου, ο μόνος που επέζησε της τραγωδίας, ο οποίος όμως δεν βρίσκεται σήμερα σωματικά μαζί μας. Είμαστε όμως βέβαιοι ότι η απονομή της οφειλόμενης τιμής προς τους συναδέλφους του, αγαλλιάζει και τη δική του ψυχή. Για όσα χρόνια κρατούσε το μαρτύριο των συγγενών των ηρώων την μνήμη των οποίων τιμούμε σήμερα, άλλο τόσο βαστούσε και ο δικός του προσωπικός Γολγοθάς.

Για τις οικογένειες των ηρώων μας είναι μια μέρα αντάμωσης και επανένωσης με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, ενώ για την Κύπρο και το λαό της μια μέρα αποχωρισμού και κατευόδωσης.

Σεβαστοί συγγενείς των ηρώων,

Κανένας γονιός, κανένας αδελφός, συγγενής ή φίλος, δεν είναι εύκολο να αποδεχτεί τον θάνατο του δικού του παλληκαριού. Τα λόγια μπορούν να δώσουν μόνο για λίγο, βάλσαμο στην πονεμένη σας ψυχή. Πίσω από τη σημερινή τελετή, προβάλλουν χρόνια ανείπωτου πόνου και δυστυχίας, χρόνια που πέρασαν με πολλά ερωτηματικά και μεγάλο παράπονο.

Σας ευχαριστώ που βρίσκεστε σήμερα εδώ μαζί μας. Σας ευχαριστώ επίσης για τη συνεργασία σας όλο αυτό το διάστημα. Εκφράζω την εκτίμηση και τον θαυμασμό μου για την υπομονή, τη δύναμη και την καρτερία που έχετε επιδείξει και ένα μεγάλο συγγνώμη γιατί αυτή η τελετή θα μπορούσε να γινόταν εδώ και χρόνια.

Τα οστά των 15 ηρώων μας που δεν ταυτοποιήθηκαν θα παραμείνουν στην Κύπρο και θα ταφούν εδώ σε αυτό τον ιερό χώρο που εκατοντάδες άλλοι ήρωες μας είναι θαμμένοι. Εδώ στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας. Για να διαβαίνουν την πύλη του οι Ελληνίδες μάνες και να μαθαίνουν τα παιδιά τους πως στην τραγωδία του 1974 υπήρχαν Έλληνες που σε έναν προδομένο και άνισο αγώνα έδωσαν ό,τι πολυτιμότερο είχαν, την ίδια τους τη ζωή, για να υπερασπιστούν τα πάτρια εδάφη.

Αθάνατοι ήρωες του μοιραίου ΝΟΡΑΤΛΑΣ, σας ευχαριστούμε.

Καλό σας ταξίδι.

Αιωνία ας είναι η δόξα και η τιμή που σας συνοδεύει.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨