Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ _ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ;;;




Γράφει ο Γιάννης Αβραμίδης Σμχος(ε.α)._

Πριν από 2500 χρόνια ο αληθινός πατέρας της βιολογίας ολόκληρης της ανθρωπότητας ο Αριστοτέλης έλεγε « εάν θέλεις να κτυπήσεις τη δημοκρατία ενός κράτους αφάνισε τη μεσαία του τάξη».

 _ Η πρόσφατη επίσκεψη του Πλανητάρχη στη χώρα μας δεν ήταν τυχαία, του έδωσε την ευκαιρία στην ομιλία του από την αίθουσα του απαράμιλλου πολιτιστικού κέντρου Σταύρος Νιάρχος να απευθύνει μήνυμα δημοκρατίας προς τους πολίτες της χώρας που την γέννησε. Σήμερα η οικονομική κρίση ιδιαίτερα του τόπου μας , για την οποία ευθύνεται η ¨αδυναμία¨ των πολιτικών , έχει δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στη δημοκρατία της χώρας μας και έτσι επιβεβαιώνεται ο Αριστοτέλης. 

 _ Από παγκόσμια στατιστικά στοιχεία των τελευταίων ετών διαπιστώνεται ότι :...........
To 2010 388 πλούσιοι σε ολόκληρο τον κόσμο είχαν περισσότερο πλούτο από τα 3,3 δις των πτωχών, το 2011 οι πλούσιοι μειώθηκαν στους 177, το 2012 στους 159, το 2013 στους 92 , το 2014 στους 80 κι το 2015 στους 62. Αυτό σημαίνει ότι ολοένα ο πλούτος συγκεντρώνεται σε μικρότερο αριθμό πλουσίων. Η υπέρ-συγκέντρωση του ΠΛΟΥΤΟΥ ολοένα σε μικρότερο αριθμό ατόμων είναι αποτέλεσμα της σμίκρυνσης (φτωχοποίησης ) της μεσαίας τάξης . Όπως έλεγε ο Αριστοτέλης η μεσαία τάξη «ΚΟΛΥΕΙ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ ΤΑΣ ΥΠΕΡΒΟΛΑΣ» δηλαδή δρα ως αμορτισέρ μεταξύ της επιθετικότητας των πλουσίων αλλά και των πτωχών και αποτρέπει υπερβολές και ακρότητες. 

 Οι διαφορές μεταξύ πλουσίων και πτωχών δημιουργούν κοινωνικό αυτοματισμό και προκαλούν αισθήματα αναστάτωσης , αποξένωσης , γκρίνιας, οργής ,φθόνου και ανασφάλειας στους πολλούς. Αυτά τα αισθήματα με την έλλειψη επαρκούς μεσαίας τάξης οδηγούν σε τριγμούς κάθε χώρας στο εσωτερικό αλλά απειλούν ακόμα και την σταθερότητα του Διεθνούς Πολιτικού Συστήματος. 

Ο κίνδυνος της παγκόσμιας πολιτικής σταθερότητας αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το παγκόσμιο Α.Ε.Π είναι 80 τρις δολάρια και το παγκόσμιο χρέος 250 τρις δολάρια που σημαίνει ότι όλες σχεδόν οι χώρες λειτουργούν με δανικά. Αυτό σημαίνει ότι το χρέος της χώρας μας 320 δις ευρώ με Α.Ε.Π 175 δις ευρώ είναι εναρμονισμένο με την νοοτροπία του παγκοσμίου χρέους. 

 _ Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι ο σημερινός Έλληνας έχει κληρονομήσει τους προγόνους του όσο και εάν προσπαθούν ορισμένοι ανθέλληνες να αποκόψουν τον ομφάλιο λώρο Αρχαίων και Νέων Ελλήνων. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η υπέρ-συγκέντρωση του πλούτου ήταν φαινόμενο που υπήρχε και στην αρχαιότητα και αντιμετώπισαν ο Λυκούργος το 830 π.Χ και ο Σόλων το 594 π.Χ . Αυτοί οι μεγάλοι ηγέτες για να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση έκαναν και τότε μεταρρυθμίσεις μεγάλες. 

Ήταν επόμενο οι μεταρρυθμίσεις να δημιουργήσουν γκρίνιες σε αυτούς που έχασαν τα υπάρχοντά τους κυρίως της μεγάλης τάξης και έτσι ο Λυκούργος και ο Σόλων δεν μπόρεσαν να αντέξουν τη γκρίνια των πολιτών, όσων έχασαν τα υπάρχοντά τους από τις μεταρρυθμίσεις και αποδήμησαν ο ένας στην Αίγυπτο και ο άλλος στους Δελφούς. 

 _ Αναμφίβολα η χώρα μας εξ και πλέον χρόνια βρίσκεται σε σοβαρή οικονομική κρίση και έχει εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις , που κυρίως έπληξαν την μεσαία τάξη την οποία κυριολεκτικά εξαθλίωσαν. Επειδή ανήκω στη μεσαία τάξη ως Έλλην πολίτης , που υπηρέτησα την πατρίδα 36 χρόνια από δύσκολα μετερίζια , θεώρησα υποχρέωσή μου αγόγγυστα να συμβάλλω και εγώ στην ανόρθωση της οικονομίας της χώρας . Αναμφισβήτητη η συμβολή μου , αφού οι μεταρρυθμίσεις που επιβλήθηκαν ήταν κυρίως φορολογικές και μείωση συντάξεων για εξοικονόμηση πόρων. Έτσι με τους νόμους Ν.3865/10, Ν.3986/11, Ν.4024/11, Ν.4051/12, Ν.4093/12 μειώθηκε η σύνταξή μου περίπου μηνιαίως 550,00 € συν 4.200,00 € τα δώρα ΧΡΙΣΤ. ΠΑΣΧΑ κι επίδομα αδείας, ήτοι συνολικά ετησίως μου παρακρατούνται 10.800,00€ . Στα 6 χρόνια λιτότητας προσέφερα στη ενίσχυση της εθνικής οικονομίας 64.800,00 € τα οποία δεν έπιασαν τόπο αφού η οικονομία της χώρας, όχι μόνο δεν βελτιώθηκε αλλά πάει από το κακό στο χειρότερο και αναμφίβολα οδεύουμε στο τέταρτο Μνημόνιο, στο γκρεμό. 

Εύλογο το ερώτημά μου ,που είναι πιστεύω και ερώτημα κάθε πολίτη ,τι έγιναν τα χρήματά μου; Επειδή οι αριθμοί δεν αμφισβητούνται θα τους χρησιμοποιήσω. Το 2010 πριν τα Μνημόνια το χρέος της χώρας ήταν 225 δις € και μου αναλογούσε ως ένας πολίτης αυτής της χώρας των 11.000.0000 πολιτών χρέος 20.400,00€. Καίτοι συνεισέφερα στο δημόσιο ποσό υπερτριπλάσιο αυτού που μου αναλογούσε, σήμερα το εξωτερικό χρέος της χώρας όχι μόνο δεν μειώθηκε αλλά είναι 330 δις € και ως εκ τούτου μου αναλογεί χρέος 30.000,00 €. 

Επειδή όπως λέει ο θυμόσοφος λαός « το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι» έτσι και στη προκειμένη περίπτωση για την κατάντια της χώρας ευθύνονται αποκλειστικά οι Διοικούντες πολιτικοί που αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Ακολούθησαν κομματικές πολιτικές και όχι το συμφέρων της χώρας. Άλλωστε ας μη ξεχνάμε τις δηλώσεις ενός σύγχρονου πολιτικού που μας έβαλε στα Μνημόνια είχε ειπεί χωρίς ντροπή, ¨το πρόβλημά μου είναι πως θα αντιμετωπίσω τη διαφθορά» . 

Για να αποδείξω το τραγικό λάθος της εφαρμοζόμενης πολιτικής θα αναφερθώ σε ένα παράδειγμα δύο πολιτών της μεσαίας τάξης με ένα υποθετικό μηνιαίο εισόδημα των 3.000,00 € έκαστος. Ο μεν ένας με μοναδικό ενδιαφέρον την καλοπέραση και καμία πρόνοια ξόδευε όλο το ποσό. Ο έτερος συνετός με συντηρητική ζωή αποταμίευε ένα μέρος του εισοδήματος ,κυρίως στα σίγουρα ακίνητα για παν ενδεχόμενο και αποκατάσταση των παιδιών του. Σήμερα η διοίκηση αυτού του κράτους επιβραβεύει το σπάταλο πολίτη και είναι ενδεχόμενο- επόμενο να μην του επιβάλει φόρους και καταδικάζει το συνετό επιβάλλοντάς του υπέρογκους φόρους κυρίως στην ακίνητη περιουσία (Ε.Ν.Φ.Ι.Α). Η ακίνητη περιουσία, το άλλοτε κεραμίδι για να στεγάσει ο πολίτης το κεφάλι του, αποτελεί κατάρα για τους κληρονόμους και αναγκάζονται στο ξεπούλημα. Εύγε σε αυτούς που επιβραβεύουν το κακόν. Περιμένουμε από αυτούς να μας σώσουν «Αιδώς Αργείοι».

 _ Ακούει κανείς από αυτούς τους πολιτικούς που χειρίστηκαν το χρέος της χώρας. Επελέγησαν ως ειδικοί και οι πλέον ¨κατάλληλοι¨, μας τους παρουσίαζαν με περγαμηνές στην επιστήμη της οικονομίας ακόμα και ως ¨σωτήρες¨ , αυτοί οι κύριοι μας οφείλουν μια απάντηση, « που πήγαν τα χρήματα των συνετών ελλήνων πολιτών» ; Άλλως καλά θα κάνουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Λυκούργου και του Σόλωνα μήπως και σωθεί η χώρα .Ας μη ξεχνάνε ότι υπάρχει και το ελληνικό φιλότιμο και η ελληνική δημοκρατία πρέπει να ζήσει και θα ζήσει μαζί με τη μεσαία τάξη των συνετών !!!!! 

1 σχόλιο:

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨