Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Συνταξιούχος στρατιωτικός εξαπατούσε επενδυτές υποσχόμενος μεγάλα κέρδη


Ένας 58χρονος συνταξιούχος στρατιωτικός συνελήφθη ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης διεθνικού χαρακτήρα, η οποία μέσω της σύστασης offshore εταιρειών και με το πρόσχημα της αποκόμισης υψηλών αποδόσεων εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες – επενδυτές.

Σύμφωνα με την.......... Αστυνομία, αναζητούνται επιπλέον τρία μέλη της οργάνωσης, ενώ από την μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάστηκαν τρεις υποθέσεις απάτης.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, τα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης υπερβαίνουν τα -562.000- δολάρια ΗΠΑ και τις -100.000- ευρώ.

Η Αστυνομία κατέσχεσε πλήθος εγγράφων και σημειώσεων που σχετίζονται με τη διαπραχθείσα απάτη, βιβλιάρια καταθέσεων, καθώς και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, συσκευές αποθήκευσης δεδομένων και κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούνταν από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Το χρονικό της σύλληψης του 58χρονου συνταξιούχου στρατιωτικού

Ο 58χρονος συνελήφθη, πρωινές ώρες της Τετάρτης 18 Ιανουάριου 2017 στην Αθήνα, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ο συλληφθείς κατηγορείται για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, κακουργηματική απάτη από κοινού και κατά συρροή και καταδολίευση δανειστών. Οι συγκατηγορούμενοι του 58χρονου συνταξιούχου στρατιωτικού κατηγορούνται για τις ίδιες πράξεις. Είναι δύο ημεδαποί και ένας υπήκοος Ελβετίας, οι οποίοι αναζητούνται για να συλληφθούν.

Έτσι εξαπατούσε του πολίτες – επενδυτές η εγκληματική οργάνωση

Οι άνδρες της Αστυνομίας, στο πλαίσιο παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για διερεύνηση υπόθεσης κακουργηματικής απάτης, διενήργησε πολύμηνη και ενδελεχή έρευνα κατά τη διάρκεια της οποίας αποκάλυψε πλήρως τη σύσταση και τον τρόπο δράσης, διεθνικού χαρακτήρα εγκληματικής οργάνωσης. Από την έρευνα επίσης επετεύχθη και η ταυτοποίηση των μελών της.

Η έδρα της «επενδυτικής εταιρείας» στη Νέα Ζηλανδία, στις ΗΠΑ και τα γραφεία σε Κολωνάκι - Κηφισιά

Τον Μάρτιο του 2009, οι κατηγορούμενοι, προέβησαν από κοινού, στη σύσταση offshore «επενδυτικής εταιρείας» με έδρα στη Νέα Ζηλανδία και μισθωμένα γραφεία στην Ελλάδα.

Στα εν λόγω γραφεία, τα οποία αρχικά στεγάζονταν στο Κολωνάκι και στη συνέχεια στην Κηφισιά η εγκληματική οργάνωση πραγματοποιούσε συναντήσεις με τους υποψήφιους επενδυτές – θύματα.

Όσον αφορά το διακριτό ρόλο του κάθε μέλους στην επίμαχη εταιρική «επενδυτική» δομή, ο 58χρονος συνταξιούχος στρατιωτικός, εκτός από ιδρυτικό μέλος και στέλεχος ήταν και αντιπρόσωπος της στην Ελλάδα. Ο υπήκοος Ελβετίας ήταν Πρόεδρος και ιδρυτής και οι δύο άλλοι ημεδαποί ήταν μέλη της.

Τον Μάρτιο του 2013, τα μέλη της οργάνωσης διέκοψαν τη λειτουργία της ως άνω εταιρικής δομής, λόγω της αποκάλυψης της παράνομης δράσης της και συνέστησαν νέα εξωχώρια offshore εταιρεία με έδρα στις Η.Π.Α. και μισθωμένα γραφεία στην Αθήνα, τα ίδια με της πρώτης εταιρείας.

Για την προώθηση της νέας εταιρείας, προέβησαν στη δημιουργία ιστοσελίδας όπου μεταξύ άλλων διαφημίζετο ότι η εταιρεία έχει γραφεία σε όλο τον κόσμο και οι επενδύσεις είναι χωρίς ρίσκο.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης στηριζόμενα στην ύπαρξη των ανωτέρω εταιρικών δομών, προσέγγιζαν υποψήφιους επενδυτές και προκειμένου να τους πείσουν να «επενδύουν» μεγάλα χρηματικά ποσά:

Παρουσιάζονταν ως οικονομικοί, επενδυτικοί σύμβουλοι, αναλυτές, ειδήμονες στις επενδύσεις, επικαλούμενοι εξειδικευμένες χρηματοοικονομικές γνώσεις.

Προωθούσαν, διαφήμιζαν τις εταιρικές δομές ως «κολοσσούς» με διεθνές κύρος και εμβέλεια

Υπόσχονταν μεγάλα κέρδη και συνεχείς κερδοφόρες αποδόσεις.

Διαβεβαίωναν τα θύματά τους ότι το κεφάλαιό τους είναι απολύτως εγγυημένο και μη υποκείμενο σε αυξομειώσεις.

Εξέδιδαν τίτλους (πιστοποιητικά) μετοχών, τις οποίες μοίραζαν στους επενδυτές, ως επιβεβαιωτικές των υποτιθέμενων κεφαλαίων που τους αναλογούσαν, πείθοντας τους με τον τρόπο αυτό, αφενός ότι τα χρήματα τους υπάρχουν, αφετέρου ότι είναι ασφαλή.

Απέσπασαν 100.000 ευρώ και 562.000 δολαρίων Η.Π.Α από τα θύματά τους

Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξακριβώθηκε ότι με την προαναφερόμενη μεθοδολογία, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έπεισαν τουλάχιστον τρία άτομα να καταβάλουν χρηματικά ποσά, αποκομίζοντας με τον τρόπο αυτό παράνομο περιουσιακό όφελος, συνολικού ύψους 100.000 ευρώ και 562.000 δολαρίων Η.Π.Α.

Ο 58χρονος συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨