Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Kατάργηση Δικαιώματος Παραθερισμού Κατωτέρων & Ανωτέρων Αξιωματικών (Επιστολή στην Ε.Α.Α.Α.)



Του Σμχου  ε.α Σπυριδωνα Δ. Βεσκουκη

Κύριοι Συνάδελφοι

1. Σας πληροφορώ ότι παραθέρισα για τελευταία φορά το καλοκαίρι του 2008
στα ενοικιαζόμενα δωμάτια της Σκοτίνας. Από τότε καίτοι υποβάλλω ανελλιπώς
αίτηση παραθερισμού είμαι πάντοτε εφεδρικός.Κοιτάζοντας τις καταστάσεις παραθερισμού κάθε έτους παρατηρώ  ότι προηγούνται οι ανώτατοι συνάδελφοικαι διάφορες κατ' εξαίρεση κατηγορίες συναδέλφων όπως ΑΜΕΑ, Μονογονεακές Οικογένειες, Πολύτεκνοι  κ.α. οι οποίες θεσπίστηκαν με την επαίσχυντη Υπουργική Απόφαση Βενιζέλου.

Κάτω λοιπόν από αυτό το καθεστώς είναι πλέον ηλίου φαεινότερο ότι..................
το δικαίωμα του παραθερισμού τους καλοκαιρινούς μήνες Ιουλιο και Αυγουστο, για τα μέλη με βαθμό κατώτερο του Σμηνάρχου είναι μόνο στα χαρτιά.

Κατόπιν τούτου ερωτώ. Το παιδί ενός χωρισμένου ζευγαριού
είναι σωστό να παραθερίζει κατ' εξαίρεση κάθε χρόνο, επειδή έτσι το
αποφάσισε ένας Υπουργός,όταν τα παιδιά των λοιπών συναδέλφων με χαμηλό
αποστρατευτικό βαθμό δεν πρόκειται να παραθερίσουν ποτέ; Επίσης
θεωρείται δίκαιο ο συνάδελφος που στα νιάτα του έκανε 3-4 παιδιά να
είναι εσαεί κατ' εξαίρεση παραθερίζων;

Μεταφέροντας με την παρούσα την οργή και την αγανάκτηση
παρα πολλων χαμηλοβάθμων μελών,καλω το νεο ΔΣ της Ε.Α.Α.Α. να προβεί από τώρα στις απαραίτητες ενέργειες για την κατάργηση της επονείδιστης Υπουργικής  Απόφασης και την αποκατάσταση της ομαλότητος στο θέμα αυτό πριν από το  επόμενο καλοκαίρι. Δεν πρέπει να σας διαφεύγει ότι με την οικονομική  απαξίωση στην οποία έχομε περιέλθει, κάθε δυνατότητα παραθερισμού εκτός  των θερέτρων της Αεροπορίας έχει εκλείψει. Συνεπώς κανείς δεν έχει το  δικαίωμα να μας αποστερήσει και την ελάχιστη αυτή αντιπαροχή, γι αυτά  που και εμείς προσφέραμε στην πατρίδα όλα αυτά τα χρόνια.

2.Μετά από αυτό το γεγονός θέτω υπ ΄οψιν σας και του νεου ΔΣ της Ε.Α.Α.Α. τα παρακάτω ερωτήματα-προβληματισμούς-απορίες.

α) ΑΝΩΤΑΤΟΙ. Το γεγονός ότι ο αξιωματικός που αποστρατεύτηκε με
βαθμό ανωτάτου είναι λογικό,δίκαιο,δημοκρατικό ( λόγω μεγάλης μοριοδότησης) να παραθερίζει σχεδόν κάθε χρόνο, ενώ εγώ και η συντρηπτική πλειοψηφία που αποστρατευτήκαμε με βαθμό ανωτέρου να μην έχουμε σχεδόν πότε δικαίωμα παραθερισμού τον Ιούλιο και τον Αύγουστο???
β) ΑΝΑΠΗΡΟΙ. Για την κατηγορία αυτή το σχόλιο μου είναι να παραθερίζουν μεν, όχι όμως τόσο συχνά εις βαρος των υπολοίπων.Μπορεί να προγραμματίζονται σε περιόδους χαμηλής ζήτησης και σε ΚΕΔΑ με πολλά καταλυματα πχ Τυμπακι.Πρόσθετα παρατηρώ δε ότι τα τελευταία χρόνια οι
αναπηρίες έχουν περίεργη αλματώδη αύξηση.Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι πολύ
καλός φίλος μου με ΄΄αναπηρία '' είναι πολύ πιο υγιής από εμένα που δεν είμαι
ανάπηρος.
γ) ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ. Εδώ οι ενστάσεις μου είναι κάθετες.Η επιλογή του κάθε
συναδέλφου να φέρει στο κόσμο πολλά παιδιά, χωρίς να ζητήσει την συναίνεση
κανενός,γιατί θα πρέπει να είναι εις βαρος μου και όσων δεν έχουν ή δεν τους
έδωσε ο θεός παδιά.΄Αλλωστε όποιος δεν έχει παιδί, ούτε αύτος ζήτησε την
συναίνεση των υπόλοιπων για τον αν θα κάνει ή όχι.Ως εκ τουτου η πρότασή μου είναι και οι πολύτεκνοι να απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα με τους
υπολοίπους, καθ΄οτι η προσφορά του καθενός μας στην ΠΑ είναι δεδομένη
ανεξάρτητα από τα τέκνα που έφερε τον κόσμο.

3 Τέλος για να μην κουράζω παρακαλώ τους κυριους το ΔΣ της ενωσης μας να
μην μου απαντήσετε ότι όλα αυτά ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, αυτό το ξέρω.Την παρούσα σας καταθέτω προκειμένου να βρείτε λύσεις,άλλωστε και γι αυτο σας επιλέξαμε, διότι εγώ σαν ε.α ΣΜΗΝΑΡΧΟΣ εάν συνεχιστεί αυτό το σύστημα παραθερισμού μέχρι να φύγω από
τη ζωή σίγουρα δε θα ξαναπαραθερίσω.

κατοπιν των ανωτερω ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΕΡΜΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Ε.Α.Α.Α 
όπως έχω, την απάντηση των αποφάσεων σας στο θέμα του παραθερισμού την οποία πιστεύω ότι δικαιούμαι καθ΄ οτι αδικούμαι συνέχεια.
Ευελπιστώ δε στην εξέταση του θέματος και στην δημοσίευση της επιστολής μου στην εφημερίδα μας καθ οτι το θεμα αφομα πολυ μεγαλη πλειοψηφια των αποστρατων συναδελφων

Τελος θελοντας να στειλω ενα μηνυμα αφενος στους αεροπορους συμβουλους του κυριου ΥΕΘΑ και αφετερου και στον ιδιο τον Υπουργο ερωτω..ενημερωνετε κυριοι συμβουλοι τον Υπουργο για θεματα οπως αυτο που καταγραφω και αφορα την πλειοψηφια των ε.α αξιωματικων η ασχολεισθε μονο με προνομια των ολιγων της ελιτ μας...

Οι εκλογες ερχονται ειναι πολυ κοντα και τοτε θα σας τιμησουμε αναλογα να ειστε βεβαιοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨