Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Ενημέρωση από την ΠΟΣ του Τομεάρχη Άμυνας της ΝΔ.

Π Α Ν Ε Λ Λ Η Ν Ι Α
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ  
Τηλ. 6972717990
Αριθμ. Πρωτ. 7/2017
         Αθήνα,  5 Φεβ. 2017          
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 77
Την Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας, συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΣ, με τον Αντιπρόεδρο και Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, με τη συμμετοχή και του Ειδικού Συμβούλου Υποστράτηγου ε.α. Εμμανουήλ Κωττάκη.  Η συνάντηση έγινε κατόπιν επιστολής του, στην οποία εξέφρασε την επιθυμία να συναντηθεί με το ΔΣ της ΠΟΣ, προκειμένου να ενημερωθεί για τα θέματα που αφορούν στον κλάδο των αποστράτων.
Στη συνάντηση, που διήρκησε περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, παρουσιάσθηκαν και συζητήθηκαν τα παρακάτω: ...................

1. Ενημέρωση για την ΠΟΣ.
2. Τα χαρακτηριστικά των Στελεχών και η ιδιαιτερότητα των εργασιακών συνθηκών των στρατιωτικών.
3. Οι αποφάσεις του ΣτΕ και η εφαρμογή τους.
Κατατέθηκε συγκεκριμένη και κοστολογημένη πρόταση για υλοποίηση, λαμβάνοντας υπόψη τη δημοσιονομική κατάσταση της Χώρας.
4. Ο νόμος για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση (Ν. 4387/2016)
Προτάθηκε η επανεξέταση της ένταξης των στρατιωτικών στον ΕΦΚΑ.
Ανταποδοτική σύνταξη (άρθρο 8):  Υποβλήθηκε λεπτομερής και αιτιολογημένη πρόταση, για αλλαγή υπολογισμού του συντελεστή των ετών υπηρεσίας, με βάση τον επιπλέον χρόνο που υπηρετούν οι στρατιωτικοί, λόγω υπηρεσιών και ασκήσεων.
Συντάξεις χηρείας (άρθρο 12): Άρθρο ανάλγητο, το οποίο επηρεάζει ιδιαίτερα τους Στρατιωτικούς, διότι το 55% των συζύγων τους  δεν εργάζεται, επειδή αδυνατεί να εξεύρει εργασία, λόγω συχνών μεταθέσεων.  Από πρόσφατα στοιχεία διαπιστώνεται ότι έχουν αποβιώσει ή φονευθεί στρατιωτικοί και σε ηλικίες κάτω των 58 ετών σε ποσοστό που προσεγγίζει το 8%, που σημαίνει ότι η πλειοψηφία των συζύγων τους ήταν κάτω από 50-52 ετών και δεν θα λάβουν σύνταξη.
Απασχόληση Συνταξιούχων (άρθρο 20):  Επισημάνθηκε η αντισυνταγματικότητα της ολοσχερούς περικοπής της σύνταξης για στους απασχολούμενους στο Δημόσιο (βάσει γνωμοδότησης Ε.Σ.).  Προτάθηκαν:  
Η ολοσχερής κατάργηση του συγκεκριμένου άρθρου, το οποίο εισήχθη στη νομοθεσία πρώτη φορά το 2010, που περιορίζει την οικονομική ελευθερία.
Η μη περικοπή τουλάχιστον της σύνταξης για την άσκηση διδακτικού έργου από τα εν αποστρατεία στελέχη.
Μετοχικά Ταμεία (άρθρο 47):  Προτάθηκε η εξαίρεση των Μετοχικών Ταμείων των Ε.Δ. από τις διατάξεις του άρθρου, διότι οι πάσης φύσεως κρατήσεις δεν είναι κοινωνικοί πόροι.
Πρόσθετοι πόροι ασφαλιστικού συστήματος (άρθρο 49):  Προτάθηκε η εξαίρεση των ακινήτων των ΝΠΔΔ του ΥΠΕΘΑ από την εισφορά στον ΕΦΚΑ 20% των εσόδων τους, που προκύπτουν από την εκποίηση και εκμετάλλευση τους.
Προσαύξηση σύνταξης λόγω επικινδυνότητας:  Υποβλήθηκε πρόταση να εξακολουθούν να ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 43 του ΠΔ 169/2007.
5. Συνταγματική αναβάθμιση Ενόπλων Δυνάμεων και προσωπικού.
Η Ομοσπονδία παρουσίασε τις απόψεις της επί του θέματος, το οποίο επεξεργάζεται.  Ο κ. Γεωργιάδης συμφώνησε με την ιδέα και ζήτησε συγκεκριμένη και αιτιολογημένη πρόταση για να τη μελετήσει και να την προωθήσει για υλοποίηση.


6. Ο συνδικαλισμός στις Ε.Δ.
Παρουσιάσθηκε εμπεριστατωμένη ανάλυση για τη διαδικασία ψήφισης της σχετικής διάταξης στο Ν. 4407/2016.  Η Ομοσπονδία θεωρεί ότι ο συνδικαλισμός έχει άμεση σχέση με την ίδια τη δομή των ΕΔ, την ιεραρχία, την πειθαρχία και την λειτουργία τους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εκτέλεση της αποστολής των ΕΔ και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και ώριμη αντιμετώπιση. Ο συνδικαλισμός, καταργεί σοβαρές αρμοδιότητες από τις Διοικήσεις των Μονάδων και των Σχηματισμών, αφού, σύμφωνα με το άρθρο 4, παρ 1 του 1264/1982, που ισχύει πλέον και για τα στελέχη των ΕΔ: «Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν σκοπό τη διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των εργαζομένων».  
7. Το γένος ως κριτήριο εισόδου στις Στρατιωτικές Σχολές.
Η Ομοσπονδία πρότεινε να επανέλθει η προϋπόθεση «Να είναι Έλληνες-νίδες το γένος» για τη συμμετοχή των υποψηφίων στις εισαγωγικές εξετάσεις των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ) και των Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ).  Η κατάργηση αυτής της προϋπόθεσης στρέφεται κατά της ασφάλειας και της ομοιογένειας των Ενόπλων Δυνάμεων, αναλογιζόμενοι το γεωστρατηγικό περιβάλλον της Χώρας μας.
8. Παλλαϊκή Άμυνα.
Προτάθηκε η εκπόνηση σχεδίου παλλαϊκής άμυνας στα πρότυπα Ελβετίας και Ισραήλ, ώστε οι πολίτες να είναι οργανωμένοι και εκπαιδευμένοι, έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την όποια φυσική καταστροφή προέκυπτε, αλλά και να συνδράμουν στην άμυνα της Χώρας.
9. Προτάσεις της Π.Ο.Σ. για λοιπά θέματα:
ΕΛΟΑΣ:  Επαναφορά της κράτησης 2% επί των δαπανών που καταργήθηκε με το Ν.2873/2000 (άρθρο 34).
Επίδομα Παραμεθορίου
Αιμοδοσία αποστράτων: Έκδοση απόφασης ή διαταγής για κάλυψη των αναγκών σε αίμα των αποστράτων, είτε εκτάκτως είτε για  χρόνιες παθήσεις.
Άγαμα και ανασφάλιστα τέκνα:  Επέκταση της Υ.Α και για την Παροχή Ιατρικών Εξετάσεων πέραν από την Παροχή Δωρεάν Νοσηλείας που ισχύει.
ΑΟΟΑ στο Πικέρμι:  Επιτάχυνση διαδικασιών για πλήρη αποδέσμευση της έκτασης των περίπου 5.500 στρεμμάτων.  
ΝΙΜΤΣ και στρατιωτικά φαρμακεία:  Βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών.
Μισθολόγιο: Σύνδεση του μισθολογίου των ε.α. με ε.ε. και σύνδεση του μισθού του Α/ΓΕΕΘΑ με αυτόν του Προέδρου του Αρείου Πάγου.
Στέγαση:  Αξιοποίηση στρατιωτικών χώρων για την στέγαση των ε.ε. στελεχών.
Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης έγινε εποικοδομητική συζήτηση.  Ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε το ΔΣ για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση, δεσμεύτηκε ότι θα μελετήσει το 18σέλιδο υπόμνημα, που του επέδωσε η Ομοσπονδία και δήλωσε ότι είναι στην διάθεση της ΠΟΣ για την επίλυση ή την προώθηση των θεμάτων που αφορούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.  Η Ομοσπονδία θεωρεί χρήσιμη και εποικοδομητική αυτή τη συνεργασία, στα πλαίσια της ενημέρωσης των κομμάτων για τις θέσεις και τις προτάσεις της.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο  ΑΝΑΠΛ.  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                                                                                                                                                                           


Νικολόπουλος Βασίλειος           Ταραντίλης Δημήτριος

        Ταξίαρχος  εα Συνταγματάρχης  εα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨