Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Η ξεκάθαρη θέση της ΠΟΣ (απάντηση) για τις συντάξεις χηρείας. (ΒΙΝΤΕΟ απ΄τη Βουλή)


Π Α Ν Ε Λ Λ Η ΝΙ Α ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ 

Site : www.hellasmil.gr
e-mail : info@hellasmil.gr
Τηλ. 6972717990
Αριθμ. Πρωτ. 5/2017                                                Αθήνα, 3 Φεβ. 2017 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 76
Με αφορμή την απάντηση του Υφυπουργού Εργασίας Αναστασίου Πετρόπουλου σε ερώτηση του Βουλευτού της ΝΔ Αθανασίου Δαβάκη, που αφορούσε στις συντάξεις θανάτου και ειδικά περί χηρείας (άρθρου 12 του Ν. 4387/2016), αλλά και δημοσιεύματα που επιδιώκουν τεχνηέντως να εμπλέξουν Ομοσπονδίες Στρατιωτικών και Σωμάτων Ασφαλείας περί δήθεν αποδοχής του, η ΠΟΣ δηλώνει απερίφραστα:................

Από την πρώτη στιγμή που κατατέθηκε το σχέδιο νόμου για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, διατύπωσε κάθετα και με σαφήνεια την αντίθεσή της σε αυτή τη ρύθμιση στις επιτροπές της Βουλής, όπου είχε προσκληθεί ο Πρόεδρος της ΠΟΣ, για να εκθέσει τις απόψεις της Ομοσπονδίας επί του συγκεκριμένου σχεδίου νόμου και ουδέποτε διατύπωσε διαφορετική άποψη. Η ξεκάθαρη αυτή θέση αποτυπώνεται με σαφήνεια στα πρακτικά της Βουλής και στο οπτικό-ακουστικό υλικό των Κοινοβουλευτικών επιτροπών.

Σε σχετικές συναντήσεις, διατύπωνε πάντα την πρόταση τροποποίησης της υπόψη ρύθμισης, ειδικά για τα Στελέχη των ΕΔ (αλλά και των Σ.Α.) με συγκεκριμένη επιχειρηματολογία (αδυναμία εργασίας συζύγων στον ιδιωτικό τομέα σε ποσοστό άνω του 55% λόγω μεταθέσεων, σημαντικό ποσοστό θνησιμότητας στρατιωτικών για ηλικίες μέχρι τα 58 έτη, που κατά βάση οι σύζυγοι είναι μικρότεροι από 50-52 ετών κλπ). Σχετική μνεία έγινε στις ανακοινώσεις υπ’ αριθ. 66 και 68 της ΠΟΣ.

Πάντα προέβαλε τις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας και επικινδυνότητας του στρατιωτικού περιβάλλοντος, απαιτώντας αντίστοιχη αντιμετώπιση.
Ο Υφυπουργός Εργασίας Αναστάσιος Πετρόπουλος, όπως και άλλα στελέχη των Υπουργείων Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας και Εργασίας, με τα οποία συνεργάσθηκε κατά καιρούς η Ομοσπονδία, πράγματι τιμήθηκαν, διότι αποδέχθηκαν, αλλά και υλοποίησαν προτάσεις της, που το αποτέλεσμά τους είχε θετικό αντίκτυπο, όχι μόνο στα εν αποστρατεία και εν ενεργεία στελέχη των ΕΔ και ΣΑ (πχ χρόνος ένταξης στο νέο νόμο, αποφυγή προσωπικής διαφοράς, συντάξιμα έτη κλπ), αλλά μερικές από αυτές και σε όλους τους συνταξιούχους, όπως συνέβη πρόσφατα με τον υπολογισμό της κράτησης για την περίθαλψη. Σε καμία περίπτωση όμως ΔΕΝ τιμήθηκαν για το άρθρο 12 του Ν. 4387/2016, που αφορά την χηρεία!! Αν είναι δυνατόν !!

Καλούμε τον Υφυπουργό Εργασίας Αναστάσιο Πετρόπουλο, να λάβει θέση για το ποια Ομοσπονδία συμφώνησε στις διατάξεις περί συντάξεων χηρείας του Ν. 4387/2016, καθόσον θίγει όχι μόνο την Ομοσπονδία, αλλά και κάθε έννοια αλήθειας και ορθολογισμού.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο 




Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                           

Νικολόπουλος Βασίλειος                              Ταραντίλης Δημήτριος

Ταξίαρχος εα                                                  Συνταγματάρχης εα



Δείτε το βίντεο 


για το βίντεο εναλλακτικά πατήστε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨