Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΝΗΜΗ;;;;


...........η μεγαλύτερη σύνταξη Πτεράρχου......θα είναι της τάξεως των 600,00 έως 700,00 ευρω και εκεί και κάτω όλων των υπολοίπων...... 


Του ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ Δ. ΒΕΣΚΟΥΚΗ
ΣΜΗΝΑΡΧΟΥ ε. α

Κύριοι Συνάδελφοι,
Σχετικά πρόσφατα παρακολουθώντας τηλεοπτικό σταθμό ο δημοσιογράφος ερωτά διάσημο ξένο οικονομολόγο. Ήταν λάθος η είσοδος της Ελλάδας στην Οικονομική Νομισματική Ένωση (Ο.Ν.Ε) και αυτός απαντά «Το γεγονός ότι αυτό το οικονομικό κλαμπ ήταν έτοιμο να δεχθεί ακόμα και την Ελλάδα ως μέλος του, αποτελούσε έναν ισχυρό λόγο για ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ ΕΚΤΟΣ».

Η συγκεκριμένη απάντηση αποκαλύπτει τις.........
διαστάσεις του ολέθριου λάθους ή της συνειδητής επιλογής που διαπράχθηκε εκείνη την περίοδο, από τον τότε πρωθυπουργό κο Σημίτη, την πολιτικοοικονομική ελίτ και την ευρωκεντρική σοσιαλδημοκρατία. Η έγκριτος εφημερίδα ‘’ΕΣΤΙΑ’’ στο φύλλο της με αριθ:40.648 της 09.ΙΑΝ.2017, στο κύριο άρθρο της το καταγράφει ως ‘’ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ Κ.ΣΗΜΙΤΗ’’. Και αυτό πιστεύω ότι είναι η απόλυτη αλήθεια, διότι όπως δείχνουν τα πράγματα μετά από τόσα χρόνια , η μόνη πιθανότητα η Ελλάδα να είναι συμβατή με το ευρώ, είναι να λειτουργεί ως ΦΤΩΧΗ ΕΞΩΧΩΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ. 

Αλλά και ο νυν επίτροπος οικονομικών της Κομισιόν Πιέρ Μοσχοβισί στο νεοκδοθέν σύγγραμμα του με τίτλο «Μεσάνυχτα στην Ευρώπη» γράφει για την Ελλάδα .”Αποδεχθήκαμε να μπει στην Ευρωζώνη μια οικονομία ελάχιστα ανταγωνιστική και ένα κράτος βαριά υπερχρεωμένο με στοιχεία τα οποία ήταν παραποιημένα”.

Η χώρα μας λοιπόν βρίσκεται αντιμέτωπη, με τον εφιαλτικό κίνδυνο μιας ολοκληρωτικής οικονομικής καταστροφής, βουλιάζουμε κάθε μέρα και οι περισσότεροι βιώνουμε απερίγραπτες τραγικές καταστάσεις. Σύμφωνα με σχετικά πρόσφατη έρευνα της Κάπα Research, ο μέσος Έλληνας, σε ποσοστό 77,8% ζει σε ΜΟΝΙΜΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ αλλά δεν ΑΝΤΙΔΡΑ, η δε ελεύθερη πτώση των τελευταίων ετών έχει δημιουργήσει μια ΙΔΙΟΤΥΠΗ ΑΝΟΣΙΑ και μια ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΚΗ ΠΑΘΗΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Είμαστε δηλαδή μια κοινωνία σε ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ που παρακολουθεί την “ΤΡΑΓΩΔΙΑ” της ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ, που προβάλετε σχεδόν καθημερινά , ασταμάτητα από τον Μάιο του 2010 και μετά, με ΙΔΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ, αλλά από διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Επτά λοιπόν χρόνια λιτότητας και κανένας δεν μπορεί ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙ με ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ από την μνημονική κόλαση ,στην οποία μας έριξε ένα φαύλο και διεφθαρμένο πολιτικοοικονομικό σύστημα, που έκανε κερδοσκοπικό πάρτυ με «θαλασσοδάνεια» και με σκανδαλώδεις καταχρήσεις δημόσιου χρήματος. 

Η δε οικονομική και πολιτική δεσποτεία των Βρυξελλών, γίνεται ολοένα και πιο καταπιεστική και τυρρανική , ιδιαίτερα για την πατρίδα μας ,αλλά και για τους υπόλοιπους μεσογειακούς λαούς. Επομένως για εμάς τους Έλληνες που δεινοπαθούμε ,και πολύ σύντομα, όπως όλα δείχνουν, ΕΡΧΟΝΤΑΙ και τα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ, ο δρόμος του αγώνα αποκτά πλέον υπαρξιακή διάσταση. Ο καθένας μας από την πλευρά του, μπορεί να κάνει την δική του προσωπική ειρηνική επανάσταση, χρησιμοποιώντας σαν όπλο την ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΤΟΥ.

Εγκυρότατη πληροφορία μου λέει ότι η μεγαλύτερη σύνταξη Πτεράρχου σταδιακά, αλλά σύντομα θα είναι της τάξεως των 600,00έως 700,00ευρω και εκεί και κάτω όλων των υπολοίπων. Αυτό έχει ήδη αποφασιστεί και θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το τέλος Δεκ. του 2018. Ήδη οι συντάξεις, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε πρόσφατα το Γενικό Λογιστήριο του κράτους, όλων των στρατιωτικών που αποστρατεύονται μετά την 1η ΙΟΥΛ.2016, υπολογίζονται με βάσει το νέο νόμο, 4387/2016 (Νόμος Κατρούγκαλου). 

Από την 1η Ιουλ. 16 λοιπόν, και μετά ο κάθε αποστρατευόμενος παίρνει σύνταξη μειωμένη από 15% έως 25% των αντιστοίχων ομοιοβάθμων του που αποστρατευτήκαν ΠΡΙΝ την 1η Ιουλ. 16. Η καταβολή του ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΤΕΚΝΩΝ μετά την ως άνω ημερομηνία θα καταβάλλεται πλέον από τον Ο.Γ.Α!!!! , και αυτό με εισοδηματικά κριτήρια !!!!,το δε ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΥΖΥΓΟΥ, έχει καταργηθεί πλέον για όλους που αποστρατευτήκαν μετά την 1η ΝΟΕ. 2011. 

Τώρα η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ που θα προκύψει από τον ΕΠΑΝΑΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ των ΗΔΗ ΚΑΤΑΒΑΛΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΑΣ μέχρι τον ΣΕΠ. 2017, σταδιακά άλλα αρκετά σύντομα ΘΑ ΕΞΑΝΕΜΙΣΘΕΙ ,και όποιος πιστεύει το αντίθετο ,σίγουρα πρέπει να ΖΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ, γιατί αν δεν είχαν σκοπό να την εξανεμίσουν, γιατί μπήκαν στον κόπο και πραγματοποιούν ήδη τον επαναϋπολογισμό (των ήδη καταβαλλομένων). 

Ο δε ψηφισμένος “ΚΟΦΤΗΣ” έρχεται ενισχυμένος είναι ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ, θα παραταθεί χρονικά μάλιστα, και θα τον μετονομάσουν σε «ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ» (έτσι λέει το σενάριο).Και επειδη καποιοι θα πουν '' τι λεει αυτος '', τους προτρεπω να κρατησουν το κειμενο μου αυτο και να το ξαναδιαβασουν στο τελος Δεκ 2018, με την προυποθεση να μην εχει συμβει νωριτερα καποιο ''ατυχημα'' οποτε δεν θα χρειαστει.

Ας έλθουμε τώρα και στα πολιτικά κόμματα που αποφασίζουν για εμάς, και συνεχίζουν να μας λένε ψέματα. Στον μνημονικό πλέον ΣΥΡΙΖΑ συντελείται ταχύτατα θα έλεγα, μια ιδεολογική μετάλλαξη, σε ένα κόμμα, που με βάσει τους νόμους που ψηφίζει, διολισθαίνει στον πολιτικό αυταρχισμό. 

Τα τρία επίσης μνημονικά κόμματα, η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ, δίνοντας ένα απίστευτο ρεσιτάλ πολιτικής υποκρισίας, αντιπολιτεύονται με αντιμνημονιακή επιχειρηματολογία την κυβέρνηση, γιατί υλοποιεί ένα επαχθές οικονομικό πρόγραμμα , στο πλαίσιο μιας συμφωνίας, την οποία υποδέχθηκαν με έκδηλη ανακούφιση και φυσικά την ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΝ , το καλοκαίρι που μας πέρασε στη Βουλή. Αν αυτό δεν είναι θέατρο του παραλόγου, τότε ποιο είναι??? 

Και το πιο κωμικοτραγικό είναι ότι εκτοξεύουν πολιτικές φανφάρες, προσπαθώντας να μας πείσουν, πως μπορούν να υλοποιήσουν τα μνημόνια με ανώδυνο τρόπο. ΕΜΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΑΣΥΣΤΟΛΑ. Αυτό όμως που παραμένει ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ είναι το ερώτημα γιατί εμείς οι Έλληνες που έχουμε υποφέρει και υποφέρουμε τα πάνδεινα, (μείωση συντάξεων μας σε 50%, Ενοίκιο στα σπίτια μας “ΕΝΦΙΑ”, αύξηση όλων των άμεσων και έμμεσων φόρων κλπ), από όλα αυτά τα μνημονικά κόμματα, όταν έρθει η κρίσιμη στιγμή της κάλπης, κάνουμε σχεδόν πάντα την ίδια ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ, ΜΑΖΟΧΙΣΤΙΚΗ και ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ και τα επαναφέρουμε ξανά στην εξουσία, λησμονώντας τόσο γρήγορα τα δεινά που μας έχουν προκαλέσει, και τα οποία φυσικά θα κληρονομήσουν τα παιδιά μας και οι επόμενες γενεές.

Τέλος για να μην κουράζω, με τον ισχνό μου αυτό λόγο επιθυμώ να εκφέρω:

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΠΟΡΕΥΟΜΕΘΑ… καθώς και ότι:

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ… ΜΝΗΜΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΑΛΠΗ,(η οποία όπως δείχνουν τα πράγματα δεν θα είναι χρονικά πολύ μακριά) διότι αν δεν υπάρξει, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ θα είμαστε εμείς, που με την ψήφο μας τους δίνουμε εντολή να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο και κανένας άλλος.

Αν και αυτή τη φορά η επιλογή του λαού αποδειχθεί λαθεμένη, θα σχηματιστεί η εντύπωση, ότι : Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ, εντύπωση την οποία σχεδόν όλοι απευχόμαστε, αλλά ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨